İlk başta seviyorum diyip birlikte olduktan sonra öneriler gelmeye başlıyor. Saçın şöyle olsa nasıl olur, şunu giysen daha iyi görünür. Kendi kafasındaki mükemmel eşe dönüştürme çabası. Neden? Birini olduğu gibi sevip kabul etmek bu kadar mı zor?
Niye insanlar birlikte olduğu kişiyi değiştirmeye çalışıyor?
Hayalindeki kişi sen değilsin belki o kişiye benzersen bir ihtimal devam edebilmek için.
oysaki büyük yanılgo herkes kendi gibidir ve özeldir. herkesin hayalindeki gibi birisi vardır ama hayalindeki kişiyi seçmek değil karşılaştığını hayalindekine yontmayı dener.. bi çok tatsızlıkta bu yüzden doğar.
Neden biliyor musun? Kişi önce kendiyle barışamıyor. Kendini tanımadan ilişkiler sarmalına dalıyor. Bir EGO ve sosyal baskınlığa kavuşuyor. Sosyal baskınlığı sana söyle açıklayayım. Birden fazla ilişki yaşayan birey. Bu konularda akranlarından veya çevresinden daha iyi bir tecrübeye sahip olduğunu düşünüyor ve bir otorite gibi davranmaya başlıyor = EGO. Sen, Ben ve bizler gibi insanlar ile karşılaştığında (bilinçli) ise hiç bir şey bilmediği hissi oturuyor böğrüne. Bu durumda fikirler vermeye başlıyor. Saçın şöyle olsa, elbisen şöyle olsa, fiziğin şöyle olsa gibi sözüm ona fikirler ile müdahaleler başlıyor. Elbette ki bunu yapan insanları genelleyemeyiz. Ancak tecrübe ile sabit ilişkiler çerçevesinde cevaplıyorum. Kendi ile barışık kendini tanıyan insanlar bu gibi önerilerde bulurken bile oldukça naif ve yapıcıdırlar. Bu da çok kolay anlaşılır. İlk zamanlardaki beğeni, coşku, elde etme dürtüsü birliktelik sonrasında yerini eleştiri ve kusurları görme aşaması gibi ortaya çıkıyor. Bu da partnerini ufak ufak eleştirmek ile başlayıp çaktırmadan yargılamalar ile devam ediyor. Kendinizi tanımadan bir başkasını tanımanın dezavantajları diyelim buna :D
Yeterince olgunluğa sahip olamadıkları için. O kişiyi olduğu gibi sevip kabullendin diyelim ama o hallerini beğenmeyip değiştirmeye çalışmak, sevginin ve doğal olarak tahammülün bittiği noktaya ulaştığın anlamına geliyor.
Tabi buna bir de şu açıdan bakmalıyız. O insanın en mutlu ve en güzel halini gördün tanıdın. Mutsuz, huzursuz, stresli ve üzgün hallerini henüz görmedin. Gördüğünde de bunları kabullenmemek, o kişiye destek olmamak oradaki sevginin "menfaat sevgisi" olduğunu gözler önüne seriyor.
E hadi sevdiğin insan değişti. Değişimini kabul et! Hani onun ruhunu, kalbini seviyordun? Ne oldu? Ne oldu da tavırlarını, davranışlarını, düşüncelerini beğenmemeye başladın? Yeni şeyler gördün diye mi korkuyorsun yoksa kolaylık mı arıyorsun? İlişkiler hayatı güzelleştirmek için var evet amaaa her zaman kolay olacak diye de bir şey yok. Hayatı zora giren insana yük olacaksan, "yürüyünüz gidiniz efenim"... Destek olup o kişiye hayatı kolaylaştırmak lazım. Kendi işine geldiği gibi bir şekle sokmaya çalışmayacaksın.
İnsanlar maalesef günümüzde menfaat sevgisi, heves, hoşlantı ve / veya etkilenme ile ilişkilere başlıyor. Bütün sorun burada işte...
Hoşladığınız davranışları değiştirmeye çalışmak yerine, bu durumu kabullenmeyip doğru adımı atarak ilişkiyi bitirin. Eğer bir ilişkide sizi rahatsız eden ve sürekli düzelmeyen durumlar varsa, enerjinizi ve zamanınızı harcamak yerine, kendinize daha uygun birini bulmak daha sağlıklıdır.
"İnsanın değişmesi için çabalama direkt kişiyi değiştir. "
Aşkın başlangıcında herkes "seni olduğun gibi seviyorum" der ama sonrası bazen beklentilerle karışabilir 🙄. İnsanlar, birlikte oldukları kişiyi bazen kendi hayal ettikleri mükemmel eşe dönüştürmek isteyebiliyor. Bence bu, sevgi mi kontrol mü, iyi düşünmek lazım. Olduğun gibi kabul eden birini bulmak en güzeli ❤️.
Sana da bu konuda sabır diliyorum, umarım her şey daha iyi olur 🌸.
Çünkü ortada sevgi denen şey yok, etkilenme ve heves var onlar geçince bir şeyler göze batmaya başlıyor, dile dökülüyor. Her haliyle beğenmiyor. Biri için değiştikten sonra bari kıymet bilseler, sen sevdiğin için kılıfına uydurmaya çalışırsın, yine sonuç ayrılık.
Değiştirdikten sonra da sevmezler o yüzden biraz bu konuda ketun olmak gerekiyor ne derse desin bir taş gibi etki etmemesi lazım ben onu anladım.
Karşı tarafın sözü bizi niye bu alakadar ediyor madem öyle değil kendi kriterlerine göre birini bulsun biz o kriterlere uygun sevgili olmak zorunda değiliyiz ilişkide böyle yürümüyor kendimize hatırlatmamız gerekiyor, sevgi de bir yere kadar.
aslında insanı her kusuru ya da herşeyiyle sevmesi lazım kimse de kimse için değişmesin öneriler verebilir tabi kii ama yok saçını kısa kes yok duygusal olma falan sen kimsin ya sen benim evimin kirasını mı ödüyorsun da ben sana bir şey borçlu olayım
İnsanlar maalesef karşısındakini belli bir kalıba sokup istedikleri gibi olmasını arzu ediyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Millet kusursuz insan peşinde. Kendi nasıl acaba. Herkes fedakar anlayışlı model istiyor. Fedakarlık şuana kadar pek işe yaradığını görmedim. O fedakarlık yaparken isteyen kişi ne yapacak acaba. Enayi olmaya giriyor bence
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
1 yıl
Bir çocukla konsuyorum işte kadın fedakar olur yok demekten anlar bilmem ne demk istiyor acaba diye düşündüm. O yine düğün olmasın masraf istemiyormuş sonrada anladım. O kız belki istiyor gelinlik giymek ailesi belki geleneksel istiyor. Kimsenin O kızı arada bırakmaya yetkisi yok. Yani millet bunu isterken kendi çıkarını düşünüyor
Ben de değiştirmek yerine o olumsuz ya da kendimce eksikliklere odaklandigim için baştan elediğim için yalnızım... Galiba onlar da yalnız kalmamak ciin baştan he he diyolar