1 yılBenim 1 sene falan kaldı, belki erkenden de giderim belli olmaz da;
Walla elimden gelse gitmem bile ne bedellisi?
Desinler seni Suriye'ye yollayacağız şu an koşa koşa giderim. Fakat 6 ay boyunca angarya işleri yapıp, iki komutanın egosunu tatmin edeceğim diye kendimi niye yırtayım?
Askerlik böyle bir şey değil, ele alet verip iki üç el sıktırınca eğitim almış olmuyorsunuz. Adam gibi eğitim olsa, boş boş işler yaptırmasalar değil 6 ay 1 sene de koymaz çoğu kişiye bacım.
Kadınlara söylemesi kolay ve zaten kadınlar bu konuyu konuşuyor başka konuşan erkek görmedim walla
Ben ikinci üniversite okuyacaktım mesela, ama askerlik geliyor diye onu ertelemek zorunda kalıyorum, benim 1 senemi alıyor üzerine de o 1 sene sonra da mezun sayısı artarak devam edip benim ucundan kıyısından atanma ihtimalim varsa da atanmamı zorlaştırıyor çünkü mezun yığılması oluyor.
Bir de en basit bu açıdan bak.
Ek olarak askerlik yoksa çoğu işe alınmıyorsun mesela, bazılarında tecili bile kabul etmiyorlar.
Biz erkekler daha 16-17 yaşında bunların hesap kitabına giriyoruz, bununda bir psikolojik baskısı var söylemesi kolay oradan, sizin öyle bir derdiniz yok.
Savaş çıkmadığı sürece de hiçbir şey yapmam bu ülkeye, bana kattığı hiçbir şey yok. Sürünerek yaşıyorum. Okuduğumla da kaldım bir b0kta olmadı ben doluyum awq25 Yorumla- 1 yıl
Askerliğin de tek iyi yanı ortamı başka da bir şeyi yok. Her tipten insan görüyorsun o kadar.
- 1 yıl
Gitmeden içine girmeden bunları görüp yaşamışsın. Tebrik … Sana diyeceğim eğer bedelli yapacaksan sorun yok. Diğer türlü gidersen zamanında gitmediğin için çok pişmanlık duyarsın
- 1 yıl
Walla usta 6 ay gideceğiz, g0te giren semsiye açılmaz fakat bu kadınların özellikle kadınların hem iş hem reel hayatta aldıkları ilgi ve öncelik olmalarından ötürü kıçlarındaki rahatlık ile gelip erkekleri belli bir kalıba sokmaya çalışmalarından nefret ediyorum.
Benim mevzum ek olarak da bu - 1 yıl
Zorunlu askerlik kadınlara da olmalı. Tıpkı İsrail ve koredeki gibi
- 1 yıl
Bizimkilerden bir cacık olmaz. Mermiyi versen şarjör yerine namlunun deliğinden içeri bırakır bunlar awq KDKDKJSKKSS
3-5 saatlik ev işinin 24 saat lafını ediyorlar kalkıp birde koğuşda 30-40 kişiyle kalacaklar peheey MXXNNDXNSSKS
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılBedelli askerlik yapan biriyle ilişki kurup kurmamak tamamen sizin değerlerinize, önceliklerinize ve kişisel sınırlarınıza bağlı bir durumdur. İşte bu konuda dikkate almanız gereken bazı noktalar:
1. **Kişisel Değerler ve İnançlar**: Eğer bedelli askerlik, sizin için önemli bir ahlaki ya da etik mesele teşkil ediyorsa, bu konuda net bir duruşa sahip olmanız faydalı olabilir. Örneğin, bazı insanlar bedelli askerliği, askerlik görevini tam anlamıyla yerine getirmemek olarak görebilir ve bu durumu ilişkilerinde bir kriter olarak değerlendirebilirler.
2. **Partnerinizin Nedenleri**: Partnerinizin bedelli askerliği tercih etme nedenlerini anlamak, konuyu daha iyi kavrayabilmenize yardımcı olabilir. Eğer bu tercih, gerçek bir ihtiyaçtan kaynaklanıyorsa ve sizinle ilişkisini etkilemeyecekse, bu durumu daha iyi değerlendirebilirsiniz.
3. **İlişkinizin Temeli**: Bedelli askerlik gibi bir durumun ilişkinizin temelini ve geleceğini nasıl etkilediğini düşünmelisiniz. İlişkinizin temeli, sadece bu gibi konulara dayanıyorsa, bu durumu dikkatlice değerlendirmek faydalı olabilir.
4. **İletişim**: Partnerinizle bu konuyu açık ve dürüst bir şekilde konuşmak, her iki tarafın da hislerini ve düşüncelerini anlamak açısından önemli olabilir. Bu tür bir konuşma, sizin değerlerinizle uyumlu olup olmadığınızı ve ilişkinizin nasıl ilerleyeceğini belirlemenize yardımcı olabilir.
5. **Uzun Vadeli Perspektif**: Kısa vadeli bir durumdan ziyade, ilişkinizin uzun vadeli perspektifini değerlendirin. Bedelli askerlik gibi konular, ilişkinizin genel dinamiğini ve gelecekteki yönünü etkileyebilir, bu yüzden bu faktörleri göz önünde bulundurmanız önemlidir.
Sonuç olarak, bedelli askerlik yapmak bir kişinin karakterini ya da ilişkinizin uygunluğunu belirleyen tek faktör değildir. Kişisel değerleriniz, iletişim ve ilişkinizin genel dinamiği bu konuda nasıl bir yol izleyeceğinizi belirlemenize yardımcı olacaktır.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
88Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı.
1 yılBende seninle aynı fikirdeyim sonra bir de vatan millet Sakarya gezerler 😂
22 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 261,4b cevap paylaştı.
u 1 yılEvet neden olmasın. devletin sağlamış olduğu imkanı kullanıyor kısaca.
10 Yorumla
1 yılSevgilisi olan yapmak istemez çünkü askerdeyken aldatılma oranı çok fazla. Onun dışında "6 Aycık" demişsin? Evet çok uzun değil ama seni 6 ay çamaşır yıkatmaya, temizlik göndermeye götürsek acaba? Askerliğin bir faydası olsa elbette gidilir ama bedelli yapmak isteyen de yapabilir bu kendi tercihi. Nasıl tesettürlü kadınlarla açık kadınları bir tutuyorsanız bunu da bir tutun. Ama eğer korkaklık ve disiplinsiz olduğu için gitmiyorsa o da adam mı? Onun dışında insanları buna göre yargılıyorsanız bende gider "Ev işleri yapamayan, yemek pişirmeyen kız olur mu?" Diye sorarım çünkü aynı saçmalıkta. Bu yorumda nefret söyleminde bulunmadım ama adamlığı buna göre yargılıyorsanız, bende kadınlığı dediğim gibi yargılarım. Cevap : Olur, zaten bu eziklik bile olsa olur/olmaz buna göre mi belirleniyor? Teşekkürler :)
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Ben anı olsun diye gittim. Ama bence en kötü temel eğitim olarak herkes 3 ayda olsa gitmeli.
Sadece sigara izmariti toplamak değil olay. Çünkü o izmarit toplama ileri de çevreye saygıyı, yatak toplama, çarşaf gerdirme düzeni, üstlerin azarlamaları sabrı, emir komuta iş hayatına adımı öğretiyor.
Herkes için demiyorum ama orada bazı kişiler banyo yapmayı, tuvalet kullanmayı öğreniyor.
Öyle erkekten olabilir çünkü kendini yetiştirmiştir. Ama yine de askerlik eğitimi şart olmalı.24 Yorumla- 1 yıl
Hayatında bir kez yapabileceğin bir şey. Yurdun dört bir yanından insan tanıyorsun. Bir şeyler öğretip bir şeyler öğreniyorsun. Zorluk zamanında destek oluyorsun, arkadaşlık bağının sıkı olmasını öğreniyorsun. Birlik ne demek biliyorsun, başkalarının açığını kapatıyorsun.
İnsanın kaç kez böyle günleri yaşamak için fırsatı olur? - 1 yıl
Çünkü askere gitmiyorsunuz ondan. O söz daha şiirseldir. Mantığı sana şöyle anlatayım askerlik ihtiyaç halinde her zaman silah altında olacağına yemin ettiğin yerdir. Borç diye yoktur. O söz Osmanlı'da yeniçeri ocağının kaldırılmasıyla kanunda vatanın ödevi karşılığı olarak türemiştir.
Yapılan görev temel eğitim görevidir. Yani borç ödemeye falan gidilmiyor. Temel askerlik eğitimi alıp ihtiyaç halinde her zaman hazır oluyorsun.
Bedelli gidenlerde yürüyüş, nizam, silah kullanma eğitimi alıyor. Aynı yemini ediyor. Sadece askerlik yaşantısına adapte olmuyorlar.
Hem de çok iyi olur bal gibi olur akıllı adamın hali başka ne seni üzer ne kendini üzmek gibi bir eylemde bulunur parayla çözülebilecek şeyleri para ile çözüm olan konurı maddi durumu iyi ise çözüme kavuşturur bedenini yormaz aklını kullanarak başarı sağlar her zaman bunu şu şekilde de düşünebilirsin bir fabrika işçisi ile bir şirket yönetim kurulu başkanı aynı olmaz birisi aklını kullanarak birisi bedenini kullanarak çalışır ikisi de 60 yaşına geldiğinde birisi 90 gibi durur birisi 45 gibi durur
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 317 cevap paylaştı.
1 yılSeverek gidersin, söverek geri gönderirler. Ama herkesin yapması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. orada hayatı, kıymet bilmeyi, sorum almayı özlemi öğreniyor insan. Olumlu yanı budur. Olumsuz yanı ise nizamiyeden girdiğin gibi mantığı dışarda bırakacaksın. Ben 1 yıl 2015 de kuzey ırakta yaptım. Defalarca çatışmaya da girdi karakolum. Ama hayatı öğrendim. Şimdikiler ise 5 ay yapıyor ve operasyon bölgesine 2018 den beri yasak. Yani şu an ki askerlik eskisi gibi çok zor değil ve üstüne çok kısa.
10 Yorumla Bedelli askerlik yapan bir erkekten sevgili ya da eş olup olmayacağı tamamen senin beklentilerine ve değerlerine bağlıdır. Bir erkeğin bedelli askerlik yapma kararı, onun kişiliği ya da ilişkiye bakışı hakkında tek başına çok fazla şey söylemez. Önemli olan, o kişinin hayata, ilişkilere ve sana nasıl yaklaştığıdır. Maddi durumu ya da askerlik tercihi yüzünden birini yargılamak yerine, onunla olan ilişkinizin kalitesine, size olan davranışlarına ve uyumunuza odaklanmak daha sağlıklı olur. Ona bakarsan engelli olup hiç askerlik yapamayan insanlar o zaman tamamen yalnız kalması gerekiyor Bu zihniyete bakarsak
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı. Ben uzun dönem doğuda sınıra yakın yaptım. Bir daha hiç yaşamayacağım bir tecrübeydi. Konteynerlerde 8 er kişi kalıp dağın başında geçen 16 ay... Elbette biseyler öğreniyorsun hayata dair ama o dönem bedelli olsaydı kesinlikle bedelli yapardım. Askerlik kendini bilen, ailesi tarafından düzgün şekilde hayata hazırlanmış kişileri geliştirmez. Ama öyle tiplerle bir arada kalıyorsun ki, adam traş olmuyor, kıyafetini yıkamıyor, hayatında 3 kap ve 3 öğün yemeği ilk kez görenler vardı. Ailesinin değerini bilmeyen, özlemek kelimesinin tanımını bilmeyenler için harika bir okul. Ama kendini yetiştirmiş bir erkeğin de hayatından çalınan önemli bir zaman. Jeopolitik olarak ülkemiz kritik bölgede ve savaşa her an hazır olmak zorunda. Ancak artık teknolojik savaşlar olduğu için kuru insan kalabalığının olmasının faydası yok. Bu yüzden de askeri üstler de asker sayısını azalttı, bedelliyi sürekli hale getirdi. Yani her dönem şartlar değişiyor, sana göre bana göre demek doğru olmuyor.
10 Yorumla
1 yılBence her erkeğin özellikle de anasının babasının kuzusu olanların gitmesi gereken yerdir askerlik. Vatan sevgisinin yanı sıra, tek başına kendine değer, empati, saygınlık ve saygı katmanın yolu oradan geçiyor. Askere gidene kadar çarşaf düzeltmek nedir bilmezdim, bardak yıkamayı bile.. sevmediğin insanlarla aynı düzen içinde birlik olmayı da öğreniyorsun. Sevmiyorsun ama bir amaç için aynı çatı altındasın. Saygı duymayı, temizliği, farklı insanlar ile fikirler hayat tarzları farklı olsa da hep birlikte olmayı öğreniyorsun. Ben bedelli yapandan olmaz diyemem ama bence askerlik her türk erkeğinin deneyimlemesi gereken bir yer. Tekrar diyorum Vatan sevgisi başka.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Valla 6 ay yaptım geldim imkanı olan arkadaşlarıma bedelli yapın diyorum
Ama bir yandan da çoğu kişinin de gidip bazı şeyleri yaşaması gerek ama şunu da biliyorum
Hiçbir yer aynı değil
6 ay giden çoğu tanıdıklarım da birnevi tatil yapıp geldi sayılır normali olan benimki miydi onlarinki mi anlamıyorum jsjf
Ama şu aşamada askerlik maskerlik hikaye olmuş resmen
Rutin işlerin dönmesi için eleman görevi görüyor erler210 Yorumla- 1 yıl
Olması gereken o tabi ama bence her yerdeki durumun da aynı olması lazım az çok benzer muameleyi görmeli erler ve eğitim olmalı sadece mıntika yap onu taşı bunu taşı veya cuma geldi araç yıka silah temizle işte evrak getir götür olmamalı
Eskiye özeniyorum biraz herhalde😄
Ve dediğin gibi 6 aysa herkese 6 ay olmalı katılıyorum günlük hayatta da bazı insanları görüp gitmelerinin şart olduğunu anlıyorum😂
Sakin ol çok delirme ama para lazim devlete jdnf
- 1 yıl
Yani ise yaramiyor değilsin tabi Bal jsjff ve şu açıdan bakarsak senin görüşünü destekler
Anayasadaki cümlemize göre sanırım askerlik hizmeti Her Türkün Ödevidir.
Ödevse yerine getirilmelidir o zaman sjfng
Ya hepimizin saçma bulduğumuz şeyler var olabilir
Azınlık kitle dışında çoğu keyfi bedelli yapıyor zaten
Haklısin yani
Bedelliysen next hocam dersin djfn - 1 yıl
Evet 2 yıl olduğu zamanlar vardı abilerim 15 ay yaptı
Babam 2 yıla yakın sanırım
Şahsen oradayken saygım arttı onlara 😂
Ben giderken her şeyi kabullenerek gitmiştim
Gidilen yer belli sonuçta
Onun bana yardımı çok dokundu
Kaçılacak bir şeyde yok hayatta bir tecrübe tamamen iyi kötü anılar ama tecrübe
Insanı az cok degistirip yontuyor ( ders cikarmasini bilene)
Ve Bir şeyler hakkında fikir sahibi oluyorsun
O yüzden hemen hemen herkesin gitmesi gerekli
Yani işte kutuplaştıriyorlar burada da durumu
Her yerde oldugu gibi sjfng
Ben de Z kuşaaam pls😂
Gizli Üye(25-29)1 yılorada bulunduğun dönem tamamen vakit kaybı. Dışarıda bir işi ve hedefleri olan birisi için 6 ay kocaman bir kayıp oluyor. Öyle düşünüldüğü gibi önemli vatani bir görev yapmaktan ziyade tamamen ayak işleri yapıyosunuz. Bu süre zarfında devletin kaynaklarını tüketiyor ve dolaylı yoldan devlete maliyet oluyoruz. Bedelli yapanların ekonomiye katkısı oluyor en azından. Hayatta en önemli şeyin zaman olduğunu varsayarsak 5 aylık bir zaman satın almak için her meblağda para düşünmeden gözden çıkarılabilir.
10 Yorumla
1 yılOlur. Hatta imkanı varsa bedelli yapsınlar. Ailemden giden oldu tamamen vakit kaybı şu an askerlik diyor hepsi. Eskisi kadar değer vermiyorlar askerlere. Boşa vakit kaybı. Çalışsın parasını kazansın, imkanı varsa bedellisini yapsın ve çalışmaya devam etsin. Hem 6 ay evde onu merak edip başına bişey geldi mi, ne olur bişey olmasın diye evde onu bekleyip strese girmeyi de hiç istemem.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
1 yılOlur bide ben sevdiğim kişinin eeevet bencilce gelebilir bedeli yapması taraftayım şimdi başına bir şey gelir falan değmez hani öbür tarafa gitiğiyle kalıcak bu ülkede ne şehit olana ne asker olana saygı var görüyorsunuz zaten çok bir şey söylemeye gerek yok verilen değer ortada.
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSenin sorunun bedelli yapip vatan millet sakarya gezmesimi yoksa sırf bedelli yapmasimi. Eger parasi varsa bedelli yapar. Devlet boyle bir seçenek koymus demekki ona karisamayiz.
Zengin degilim , askerligimi 6 ay yaptim, sulalem uzman cavuş dağlarda.
110 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKardes bak once sunu diyim.6 aya kisa demen ucu acik bisey, yani birilerine gore cok uzun , birilerine gore cok kisa olabilir. İnsanlarinda askere gidip gitmeme nedeni bircok seyden dolayi olabilir. Birde bu soruyu sen neden sordun anlamadim, birak erkekler tartissin sen kizsin, sen askere gitmiyicegin halde ne diye 6 aya kısa veya uzun dersin anlamadım.
Cevap sahibi1 yılParasi olupta askere giden insan hic yok saniyorsun, cok var. Aylik 500 bin tl kazanan biri icin 6 ay asiri uzun bir suredir , fakat asgari ucretli biri icin kisa bir suredir. Simdi parasi olsada gidip yapmali demissin , askerligin ne demek oldugunu askeriyeyi yoneten insanlardan daha iyi bilmedigin icin parasi olsada yapmali diyorsun. Devlet bize demiski "kardesim sen bana belli bir para ver 6 ay askere gelme 1 ay gel" devlet bunu demisse demekki bir bildigi varki diyor. Yani cikipta 6 aya uzun ya da kisa diyemezsin.
- 1 yıl
Zaten detay da belirttim işi ya da okulu varsa olabilir diye hem işsiz işsiz oturup hem askere gitmemek tembellikten başka bi şey değil ayrıca sen kızsın bunu tartışamazsın ne ya insanların yorumunu merak ettim ki sevdiğim adamdan askerliğini yapsın isterim yoksa kim ne diyor ne yapıyor zerre umrumda değil herkesin düşüncesine de saygı duyuyorum
Cevap sahibi1 yılZerre umrunda degilmi , sordugun sorudan ve cevaplara yaptigin yorumlardan gorduk. Birde issiz olup askere gitmezse devlet baba onu bulur alir askere bunun derdi seni cok germesin guzel kizim benim tmmi.
Cevap sahibi1 yılGuzel kizim madem oyle gidip esinle konus sadece sen butun ahaliye neden sormussun.
Cevap sahibi1 yılOdak noktan eşinse burada ne isin var bebegimmm
Cevap sahibi1 yılBu son yorumun cok dogru fakat bir onceki yorumlarin ile kesişiyor nedense. İstedigini sorabilirsin tabiki fakat bu soruyu eşin olursa ona sorman gerekir.
Aşk İlişkileri konusunda 991 cevap paylaştı. Niye olmasın en doğrusunu yapmış olur kişi.. 1 haftada öğreneceğiniz şeyler için aylarca orada kalıp asosyal olmak ne kadar doğru.. Geri döndüğünüzde kurduğunuz bütün iş , arkadaş ilişkileriniz bitmiş oluyor.. Geleceğini çok etkileyen bir durum.. Geldiğimde ilk yapacağım şey acaba diyen kıza tereddütsüz güle güle demek olurdu..
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılBen bedelli yapmadım da ne oldu. Vatan millet sakarya diye gittim Allah belalarını versin diye geri döndüm 🤣 bizden önceki albay şehit kızıyla kaçmış. Bizim Albay şehit kızı ve bir fabrikatörü skorky ile gezdirirken fotoğrafları çıktı gazetelerde kaç kez denetleme ve soruşturma geçirdi.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Bu Türko kızlar askere giden herkesi komandoluk yapıyor sanıyor sanırım sözleşmeli paralı er değilsen yapacağın tek şey tuvalet temizlemek yatmak kalkmak yine aynı şeyleri yapmak tutturmuslar bir vatan görevi diye parası varsa niye gidip 6 ay tuvalet temizlesin ego çeksin
10 YorumlaDevlete yapacağı en büyük katkı zaten bedelli askerliktir.
Para ver 1 ay kal gel devlete büyük bir katkı sağlıyor
Diğer türlü 6 aylık bir askerin devlete olan maliyeti çok daha yüksek barınma yeme içme ulaşım sağlık vs yani devlet kâr etmeyeceği bir iş yapmaz bunu tartışmak da mantıklı değil.10 Yorumla
1 yılÖnceden olsa neyse derdim
Askeri eğitimi alıyor
Gerektiğinde çatışmaya gidiyordun
Şimdi asker askeri eğitim almıyor
Üs bölgelerine gitmiyor
hademelikten başka bir iş yapmıyor
Yalniz sinir karakollarina düşenler
Kaçakları kovalıyor o kadar
Kısacası askerlik gereksiz hale geldi
Ya adam gibi askerlik 1 sene olup
Adam gibi eğitim verilsin
Ya da 3 ay adam gibi eğitim verilip terhis edilsin
Bom boş vakit kaybı
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Eğer zamanı yoksa bence de yapılabilir, zamanı olan zenginler için alternatif bir yol.
Ben tercih etmem, param olsa da gitmem, olmasa zaten gitmeyi hiç düşünmem. Askerlik her insanı adam etmiyor ona eminim, çünkü altın semer de vursan değişmiyor. Bedelli giden gitsin ama aşk konusunda olur olur diyorum.
10 Yorumla
1 yılNeden olmasın ki mantıklı olan zaten bedelli yapmak, orada askerlik yapmıyorlar temizlik yapıyorlar
21 Yorumla- 1 yıl
Olsun o da bi şey sonuçta 6 aycık ömürlerinden bi şey götürmez
Gizli Üye(25-29)1 yılÇözemediğim bir şey var, konuyla alakasız olabilir.
Erkeklerin çoğu küçükken çok fazla serbest bırakılıyor, askerde disipline edilip evlenince evliliğe kolay ayak uydurabiliyorlar. Kadınların çoğu küçüklükten beri kısıtlanıyor, evlilik de çok farklı olmuyor. Yani kadınların çalışıp bekar olduğu bir süreç olmazsa bittiler. İstisnalar elbet var ama gördüğüm genel tablo bu maalesef.10 YorumlaParası varmış kullanmış o kadar takılmamak gerekiyor
23 Yorumla- 1 yıl
vatan görevinden kaçan kişiden hayır gelmez alakası yok tam da takılması gereken konu.
Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Olur veya olmazlık bir şey yok ki, 6 ay ile bedelli yapan adam arasındaki fark paranın olması sadece varsa parası yapar
12 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı.
1 yılAskere giden herkes adam oluyorsa bu ülkede niye bu kadar gereksiz var kanks? Askere gidip bedelli den daha fadasız oluyorlar.
16 Yorumla- 1 yıl
Kanks ben zerre üstüme alınmıyorum. Bedelli yaptım ve benim ki kadar geçerli sebebi 300-500 kişi yoktur. Fakat gidince çok net gördüm. Artı askerlik anılarını anlatanlardan biliyoruz. Askerlik kimseyi adam etmez. Söylediğinin tam tersi adam olana askerlik lazım değil. Adamı daha da bozar. Sen yapmadığın için bilmiyorsun. En pahalı kıyafetler ayakkabılar yemekler botlar kantinde dönen naneler falan filan. En kötü bedelli yapanın parası savunma sanayiine gider. Uzun dönem askerlik yapan bir er için devlet rahat 500 bin falan harcıyordur. Çoğu da goygoyla geçirir askerliği.
- 1 yıl
Puahahah rica ederim her şey gönlünce olsun kanks.
- 1 yıl
Kisa veya uzun oldugu ucu acik bir konu , aylik 200-300 bin tl kazanan biri icin askerler cok uzun bir sure , asgari ucretle calisan biri icin kısa mesela. Bazilari gidiyor bazilari gitmiyor , askeriyenin kendisi zaten bedelli diye bisey cikarmis , adamlar birsey biliyorki boyle bir secenek sunuyor , devlete katki olarak dusunebilirsin.
Bedelli asla düşünmedim. Yine olsa yine giderim. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken atadan dededen Osmanlı'dan Atatürkten kalma sahip çıkılması gereken bir mirastır gelenektir. Bize savaşmak değil ölmek emredildi.
10 Yorumla
1 yıl6 ay için gitmeyenede yazık. Çoğunun da o kadar gerekli bir işi yok. Tembelim ya da sabırsızım diyemiyolar. Dedelerimiz 3 sene yapmış arkadaş onların hiç mi işi yoktu. Onların zamanında bedelli diye bişeyde yoktu.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılGüzel soru. Normal sartlar altında olmaz derim ama adamın belirli amaclari var ise bilmiyorum. Ama yine de her ne olursa olsun bedelli askerlik yapilmamali.
11 Yorumla
1 yılKasım 2023/4B'ler olarak paşa paşa Doğu Anadolunun göbeğinde -17°C de totomuz dona dona ellerimiz parçalana parçalana cansiperane nöbetimi tutarak gelip dinlenmeye çalışıyordum böyle bitirdim ben. Vatan borcu ödendi.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 711 cevap paylaştı.
1 yılolur niye olmasın. normal 6 ay giden arkadaşlarım da oldu, 12 ay maaşlı subay olarak giden de oldu, bedelli giden de oldu, hepsi de normal dürüst düzgün insanlar yani. neden olmasın ki 😌
20 Yorumla
1 yılBedelli yapan pembe don giysin boşa linçlemeyin umrumda değilsiniz. Askerlerin madami adam yapar askere gidecek ki erkek yontulacak oturacak. Hayatı biraz tanıyacak. Zorluk görecek. Yoksa en ufak zorlukta sizi bırakır gider.
29 Yorumla- 1 yıl
Sende çok masum değilsin gördüm bazı yorumlarını jdoajwhdjs
- 1 yıl
3 senedir hataydaym ve Suriye'deym şu an başka soru?
- 1 yıl
Erin görevi geri bölgede kışlada ki işleyişi sağlamak çatışmak değil.
1 yılAskerlik başlı başına saçma 6 ay boyunca orada duracaklarina ülkeye gençler nasıl faydalı olur gibi çalışmalar yapsalar daha iyi
31 Yorumla- 1 yıl
Senden böyle bir yorum görmek üzücü
6 ay orada durup işleyişi işleri yapacaklar ki üstleri operasyon bölgesinde savaşabilsin.
Gizli Üye(30-35)1 yılAskerlik de adil olmamaya başladı son zamanlarda. Genelde durumu olmayan kişilerin çocukları yaptığından... Yine de kendince bir mazereti varsa bedelli denilen şey de bir imkan ise yapılabilir bir şey diyemem
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılŞimdiki erkekler erkek değil. Hepsi askerden kaçıyor. Askere gitmemek için kıytırık üniversitelere gidiyorlar. Hepsi asker kaçağı. Bedelliyi bırak mümkün olsa bir gün bile yapmazlar askerlik. Korkak ib. ne hepsi
33 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBedelli askerlik ücreti de en az 5 milyon TL falan olmalı
- 1 yıl
Mm malı seni
Cevap sahibi1 yıl@DeliOlmamak al bir tane daha asker kaçağı korkak daha
6 ay Kıbrıs'ta havan topçusu olarak yaptım. Çokta gerekli bir şey değil. Üstelik askerlikle hiçbir ilişkisi olmamış kişilerin vatan millet Sakarya edebiyatı yapmasın. Zamanı geriye verseler bende bedelli olarak yapardım. Tek kazandığım şey milyonlarca anı.
10 Yorumla
1 yılBen erkek olsaydım gider vatani görevimi yapardım. Bence yapılmalı. Şimdi bazıları diyecek ki “Sen yapacaksın belki sonunda ölüm de var. Millet parasını verip kurtulacak”. Ama bence yapılmalı.
10 Yorumla
1 yılHayır bedelli de gitse normalde gitse aynı işleri yapacak sonucta. Ama enayi gibi para verip de 1 ay yapmaktansa 6 ay yap gel aslanlar gibi. Hele bide doğuya çıktı mı askerligin kebapsin abi sadece nöbet tutarsin. Tuvaletmis yok mutfakta bulaşık yikamaymis bunlara girmezsin bile.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
1 yılNiye olmasın ki mantıklı olanını yapıyor bende bedelli yapacağım 6 ay erkekler arasında sadece icmedigim sigara izmaritini toplamak için sabah uyanayim mi yani ne gerek var
10 Yorumla
1 yılVallaha gayet iyi olur hele ki bedelli parasını çerez gibi verdiyse zengindir zaten evlenince rahat bir yaşam olur tabi kadının da eve katkı sağlaması şartıyla.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 19,9b cevap paylaştı.
1 yılAskerliğin ne olduğunu bilmediğin için tabi sorarsın ve sorgularsın böyle bir durumu.
Parası olan bedelli yapabilir. Bu bir kanuni haktır.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 539 cevap paylaştı. olur niye olmasın bu nasıl bi düşünce ya sana konuşması kolay gelmiş anladığım kadarıyla bunu bi kriter olarak görmemelisin
20 Yorumla
1 yılAskerlikle alakası yok ki normal askerlikte pek mantıklı değil artık üstler erleri ezmek için askerlik yaptırıyorlar resmen
33 Yorumla- 1 yıl
Ne alaka erler geri bölgede kışlanın işleyişini sağlıyor. Üstler operasyon bölgesinde görevini yapıyor.
Ayrıca askerde ezilmeyen erkek normal hayatta zoru görünce kaçar:) - 1 yıl
Doğu tarafında askerlik yapanlar için geçerli bu durum diğer yerler için keyiflerine göre davranıyorlar insanlara ezince de psikolojisi bozuluyor insanın
- 1 yıl
Psikoloji bozulacak bişi yok bizde yaptık askerlik. Bunu psikolojisi kaldirmayan yarın zora girdi mi karisini da döver dizini de döver
1 yılKeyfi için sırf babasının parasına güvenen erkekten olmaz zaten hazırcı insanları sevmiyorum hele erkekse hiç çekilmez
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 383 cevap paylaştı. Neden olmasın askerlik eskisi gibi değil ve zaman kaybı bana göre normal askerlik yapınca erkek oluyorsa bedelli yapınca top mu oluyorlar 😀😀
10 Yorumla
1 yılGüzelim bırak yapsın ya... Vatan millet naralarına, kahramanlığa gerek var mı. Madwlem böyle bir hak var kullansın.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yılBen asteğmen olarak sinir karakolunda yaptim, bedelli yapma imkanım da vardı ama o atmosferi iliklerime kadar hissetmek istedim ve risk aldim.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 594 cevap paylaştı.
1 yılO var ya, anlat anlat bitiremez vatan kurtarmalarını. Bir bakarsın milliyetçi , bir bakarsın kahraman
10 Yorumla Paranın gücü insanları etkiliyor burada olmaz diyenler reelde paranın gücünü görünce bambaşka insanlara dönüşüyorlar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılValla benim gözümde direk korkak gibi canlanıyor nedense. Ha şöyleyse olabilir mesela işe girmiştir maaşı iyidir o işi kaybetmemek için bedelli yapılabilir. Çünkü riskli olabilir bida öyle iş bulamayabilir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı. Olur. Askerlik yapmak pekte matrah bir şey değil. Hele asker gecesi filan yapan kişileri hiç anlamıyorum. d
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Parasi olan herkes yapabilir ama şahsen ben yapmam 6 ay nedir ki hemen geçer ben 15 ay yaptım bu yaşıma rağmen 6 ay gel yap deseler gider yaparim
10 Yorumla
1 yılolur hatta daha iyi bile olabilir. parasının olduğuna işaret hem
30 YorumlaKendim için olmaz. Ama olabilirde hayat neler getiriyor belli olmuyor çünkü
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılGitmediğin, görmediğin yer hakkında dizilerden gördüklerine göre savunma. Askerlik gereksiz bir şey
10 Yorumla
1 yılSana kesinlikle katılıyorum.
Detaydaki yoruma imzamı atarım.
20 Yorumla6 ayıda yapamıyorlarsa erkeğim diye dolaşmasınlar ortalıkta.
218 Yorumla- 1 yıl
Kadın ev temizleyemiyorsa, yemek yapamıyorsa, kocasına meyve tabağı veremiyorsa kendine kadın demesin (!) senin bahsettiğin bunun saçmalık seviyesiyle aynı
- 1 yıl
@ayla_xxx Ben öyle bir şey mi dedim 🤦 Biz bunları yapıyoruz zaten sen bahsettikleri mi yapıyor musun? Yapmak zorunda değilsin ve biz de değiliz onu bahsettim sadece🙄
- 1 yıl
@ayla_xxx Hayır asla. Bende 6 ay askerlik yapacağım, çok da tepki vermedim. Tepki veren sensin sadece
- 1 yıl
Cevap vermedin 😏 Versen şaşırdım zaten. Haksız olunca kaç, korkak.
- 1 yıl
Kaç kere askerlik yaptın bilmedigin iş hakkında konuşma susta adam sansınlar bizde erkeklik yapıp gittik vakit kaybından başka bişey değil senin gibi zihniyetsiz insanların olması üzüyor açıkçası
- 1 yıl
6 ay kısa bi süre değil inşallah hayatının bir nölümünde 6 ayın boşa gider
- 1 yıl
@aynalaryaşlanmaz Beddua okumana gerek yoktu, bedelli askerlik fiyatlarından haberin var mı?
- 1 yıl
Sana demedim ki ayla hanfrndiye dedim
- 1 yıl
@aynalaryaşlanmaz Anladım.
- 1 yıl
Haksızmıyım bilmedikleri şey hakkında saçma sapan konuşuyorlar
- 1 yıl
Abla senin psikolojik sorunların var tedavi ol
- 1 yıl
Çok merak ediyorum bu ülke için ne yaptın evde telefonla sağa sola satasmaktan başka insan ol biraz senin yaşıtların bizi ilgilendirmez
- 1 yıl
Ayrıca sunuda söyleyeyim o kadar rütbeli şehit oluyor umrununuzda bile olmuyor 45 saniye bakıp geciyonuz burada vatan severim ayakları yapma bana
- 1 yıl
İnşallah ne düşünüyorsan onu yaşarsın
- 1 yıl
Senin gibi düşünen zihinyeti zorla kafese kapatmalı barınağa götürüp erkek düşmanları sizi
Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. imkanı olanların %99 u bedelli yapar diğerleri vatan sevdası filan hikaya
20 YorumlaOlmak istemem açıkçası git bir zahmet yap vatan görevini
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 yılPara olmayan her şeyi olduruyor. Çoğu ilişkisini bile bedelli yapıyor 😉
10 Yorumla Bazıları o kadar kız gibi ki bence yapamazlar zaten
10 Yorumla- Devamını Gör (88)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler