Hem insan severken neden ayrılsın ki? Mücadele etmek varken.

Hem insan severken neden ayrılsın ki? Mücadele etmek varken.

Bak onu yanlış anlıyorsunuz ben sordum bu soruyu orada da yanlış anlayan çok oldu... İki kişi birbirini çok sever ama bazen sevgi yetmiyor, imkânsız olan şeyler olabilir. Tek taraflı değil elbette kimsenin ne yaşadığını bilemeyiz.
Olur 😅
Ben 16 yaşındayken severek ayrıldığım oldu ☺ öyle olması gerekti o benim için hayırlı bir insan değil, dürüst olmayan ahlaksız biri olduğu için ayrılmak zorundaydım.
Ne yazık ki severek ayrılanlar var.
Aşk gerçekten karmaşık bir şey, değil mi? 💔 Severek ayrılmak bazen imkansız gibi görünse de, hayatın getirdiği bazı zorluklar ve uyumsuzluklar yüzünden ayrılmalar olabiliyor. Mücadele etmek önemli ama bazen iki kişi için en iyi olanın yolları ayırmak olduğunu kabul etmek gerekiyor. Her aşk bitmiyor, bazen dönüşüyor. Umarım bu durum sana tanıdık gelmez ve hep mutlu olursun. 💖
Cevap
47Cevap
Severek ayrılmak diye bir şey yok. Bir taraf vaz geçiyor ve severek ayrıldık diyor. Külliyen yalan seven ayrılmaz ve önceliği sevdiği olur. Tabii seviyorsa...
Evet çünkü sevgi bir ilişkide artık en son ihtiyaç duyulan şey
Hayır bana göre severek ayrılmak diye bir şey yok.. insan ya sever devam eder.. onu sonsuza kadar yanında olur asla terk etmez.. ya da sevmediği için ayrılırlar.. insan seviyorsa ve seviyorum diyor yine de ayrılıyorsa zaten hiç sevmemiş sadece bağımlı takıntılı olmuş demektir benim için
Var fakat şöyle var. Bazen çok ekstrem durumlar mesafeler ilişkiye ket vurabiliyor. Mesela uzak mesafe ilişkisi yürütemeyenler genelde severek ayrılır ya da ailesine asla karşı gelemeyen ama ailesinin onaylamadığı biriyse severek ayrılır. He bunlara bahane de diyenler olur tartışmaya açık konu bahane mi değil mi oluşu.
Var tabi. Mesela yabancı damatta nikoyu nazlının ailesi istememişti sonra başka başka olaylarda olmuştu hep ayrılmışlardı ama sonra tekrar barıştılar iyi haber
Evlenmişlerdi en aon diye hatırlıyorum bi dhaa izlemem lazım🙄
Şartlar gereği olabilir elbet. Seviyorsun diye mantığını yoksayacak hali yok ya insanın. Diyelim ki birlikteliğiniz ikinize de zarar veriyor ve her geçen gün kötüleşse de aşkınız ölmüyor. Bencilce ayrılmamayı seçip hem ilişkinizin hem de bir zamanlar sevdiğiniz kişinin kül olması riskini mi göze alırdınız? Yoksa ne kadar acıtsa da ayrılmayı seçip her ikiniz için de daha iyi olabilecek bir hayata tek mi devam ederdiniz? Tabii ki birlikte kalıp zorluklarla mücadele edilebilir ama başarı olasılığı düşük, ne de olsa bu bir peri masalı değil. Ve de ayrılık sonucu hayatlar daha da kötüye gidebilir ama bunun riski de kişiden kişiye göre değişir. Bana kalırsa severken ayrılmak durumdan duruma göre farklı anlamlar alan bir eylemdir ve bu da sevgi ile alakalı olan her şey gibi bu konuyu da gayet karmaşık yapar. Kısacası tamamen duruma bağlı olduğuna inanıyorum çünkü bu sorunun neg bir cevabı basitçe olamaz ve olmamalı.
Severek ayrılmak diye bir şey yok. Bu olay tek taraflı oluyor biri çok seviyordur, diğeri de sevmiyordur. Seven taraf ben severek ayrıldım diyordur. Yoksa iki kişinin sevgisinin yenemeyeceği bir şey yok. Sevgi görünenin ötesinde bir dünya, sevmek bambaşka bir diyar.
Hayat şartları ayrılmaya itiyordur belki. Kötü olay olaylar yaşamışlardır, ayrılmışlardır. Aileler araya girmiştir, ayrılmışlardır. Karşı taraf kullanıyordur ayrılmışlardır. Hayatına çok müdahale ediyordur, ayrılmışlardır. Aralarındaki sorunları aşamıyorlardır, ayrılmışlardır. Her sevgi mücadele gerektirmez. Gerçek ile buz gibi yüzleşmek lazım. Pembe panjurlu hayali gibi olur hayallere kanarsak.
Bir insanın birini sevmesi, onun birlikte olmak isteyecek motivasyonu beraberinde getirmiyor. Bazen birini seversin hâlâ ama yorulmuşsundur. Hayat şartlarından, sürekli çıkan aksiliklerden, belki ilişkideki gel git, iniş çıkışlardan, sürekli kendini tekrarlayan döngüden. Leventin dediği gibi, bu ilişkiye olan inancını kaybetmişsindir. Ya da seviyorsunuzdur ama birbirinizi tüketiyorsunuzdur aynı zamanda. Bazen ayrılmak kendini ya da karşıdakini korumanın bir şeklidir.
Severek ayrılmak, çelişkili gibi görünse de, bazen en sağlıklı seçenek olabilir. İnsanlar, hala birbirlerine sevgi duyarken, çeşitli nedenlerle ilişkilerini sonlandırma kararı alabilirler.. Severek ayrılmak zor olsa da, uzun vadede iki taraf için de daha iyi olabilir. O yüzden severek ayrılmak diye bir şey vardır.
Var bence, insanlar seven gitmez lafına alışmış ama gayet gider eğer sevdiği yerde değer gormuyorsa, ona karşı duyulan saygı yoksa, hiçmiş gibi hissetiriliyorsa neden kalsın ki zaten orada o yüzden seven gayet güzel ayrılır eğer karşılıklı çaba yoksa
Severek ayrılmak değil de birbirini isterken uzak kalmak çok zor. birtakım tatsız şeyler yaşıyorsun yapılmaması gereken şeyler yapılıyor. O iki insanın birbiriyle ulaşacağı mutluluğa oluyor olan. Feragat etmek zorunda kalınıyor hiç ama hiç istemeden de olsa.
aslinda sevginin her seyi cozmedigini ve sevmeye devam etmenin ikinize de zarar verdigini fark ettigin bi donem oluyor, ondan sonra olmasini istedigini degil olmasi gerekeni yapiyorsun. var yani bence 🤷🏻♀️
Evet var Ben yaşadım bu olayı demekki varmış bazen mücadele etmek de yetersiz kaldığı durumlar olabiliyor 😔 @bynarcos konu ile alakasi yok rica etsem bana ulaşırmısın
Ayrılık sebebi de burada önemli etken ilgisizse yeterince sevgine karşılık görmüyorsan sevdiğin halde ayrılırsın elbette
Mücadele edince de sanki değer mi biliniyor? Adın “takıntılı” oluyor. Öncedenmiş verilen mücadelenin değer gördüğü. Şimdikiler hiçbir şeyi hak etmiyor.
Çok haklısın
İnan , hiç olmak istemezdim.
Var şartlar seni buna zorluyor aşk dediğimizda burada ortaya çıkıyor iki kişininde her anında karşıdaki kişi okuyor ama arada duvarlar oluyor.
Aile yaşam koşulları dünya hiç masum değil onun iyliğini düşünüp ayrılıyorsun. ( görmediğin zaman kedini yiyip bitirdiğin kişı için nefes alması yeticek hale geliyor bunu bilmek yetiyo ) fakat kalpte hiç bir zaman bitmez bu durumda olanlar her anındadır aslında
Bazilari yanlis anlamis severek ayrildik derken "severek ayrildim" olarak anlamislar.
Sevgiliniz sizi aldatmistir siz seviyorsunuzdur ve sevmenize ragmen ayrilmissinizdir diyicem ama aldatmissa zaten ayrilmissiniz demektir. Sizi aldatan sizi sevse aldatmazdi dolayisi ile sizi sevmedigi anlamina geliyor.
O yuzden severek ayrilma diye bisey yok.
Bir taraf sever diger taraf sevmez bu kadar basit.
Bazen ne yaparsan yap olmuyor.
Olmadığı halde sevmekten vazgeçmeyenlerin diline pelesenk.
Bazı durumlarda var ama genelde seven öyle kolay kolay bırakmaz. Bırakmak kolaysa öyle derin bir sevgi ve bağlılık yoktur bence.
Ektiğini biçemiyorsan, boşa kürek çekiyorsan mücadelenin bir anlamı kalmıyor. Sevsen de ayrılıyorsun.
Sevgi bazen herşeyi çözmez, bi yerden sonra durumu kabullenip seviyor olsan dahi geriye çekilirsin... Tabi bu medeni insanlar için geçerli, olmayanlar takıntı haline getirir o sevgiyi yok edene kadar zorlar...
mantığımda bir yere sığdıramıyorum bu saçmalığı.
ortada bir ayrılık varsa taraflardan biri muhakkak sevgi yönünden eksiktir. bu da severek ayrılmak değil; olsa olsa, birinin diğerini severken ayrı bırakmasıdır.
Bazen sevişen de tek başına yetmez bazı şeyleri deyistiremesiniz olsaniz da beraber aşılmaz böyle durumlarda seviyor olsan da ayrilirsin çünkü hiç bir sevgi tek başına yeterli olmaz yanında dir ama yoktur da aynı zamanda
Vardır herhalde mesela kopekleri su döküp ayırıyorlar bir nevi severek ayrılmak işte 😂
Kıyıyorlar ya 🥹 aşıkların arasına su dökmek nedir 🥹
Sevginin her şeye yetmediğini bir gün anlıyorsun maalesef
Ne yazık ki.. ama leyla ile mecnun değilsen her acı geçiyor
Vardır belki ama bence çok seviyorsa mücadele eder
Mezhep farklılıklarından dolayı ayrılanları duyuyoruz
Maalesef
Evet var. Sevmek yetmiyor bazen
Evet vardır, mesela biri seni aldatır seviyosundur ama gururlu birisi olup bunu affetmemen gerektiğini, karşındaki insanın yeterli olgunlukta olmadığını anlarsın ve gidersin, veya kendimden örnek vereyim belki akla hayale gelemeyecek kadar çok sevdim ama bana karşı manipülatif davrandığını narsistlik yaptığı gibi gibi sebeplerden dolayı ayrıldım, köpek gibi de seviyorum ama bu böyle ne yazık ki.
Mücadele etmeye değmeyecek hatalar ve yanlışlar yapılmışsa severek de ayrılık olur evet. Çünkü bir noktada insanın kendine olan saygısı devreye girmelidir.
Kendinden önce düşünmesi gereken bireyler varsa ve mücadele bir çok kişiyi yaralayacaksa severken de ayrılabilir insanlar ki bu gerçekten acıtan bir durum
Severek ayrılmaya inanmıyorum ben. İnsan seviyorsa çabalar yanyana olmak için. Severek ayrılma denilen durumun ardında emek vermemek ya da yeteri kadar sevmemek vardır.
Bazen hayat şartları kavuşmaya müsade etmez mücadele ettikçe daha çok yara alırsın ve sonunda en azından biri diğerini düşünerek bırakmak zorunda kalır
Evliyim şimdi eşimle neden olamadığımız uzun hikaye sormayınız. Başkasına aşığım oda bana aşık fakat boşanırsam ölümle tehdit ediliyorum imkansızlıklardan dolayı pes ediyoruz ve kaderimize razı geliyoruz.
Şartların gerektirdiği şekilde davranmak var. Asgari müsterek varsa ortada biraz sorgulanmalı her şey
Yok ben severek ayrılamıyorum mücale etmek taraftarım. Severek ayrılıp hayat boyu acı çekmek niye…
Var. Sevgi’nin yetmediği, bir tarafın daha az sevdiği, uğraşmayı bıraktığı mücadele etmediği veya edemeyeceği sebepler vardır
Şimdi evli olup çocuğu da varsa arada olabilir ama sevgili zamanı zor olur ama imkansız değil dır.
Var, korkak işidir severek ayrılmak. Engeli aşmaya cesaret edememektir. Çok sevenin önünde engel olmaz.
eee sonunda kavuşamıcaksan neden mücadele edesin ki arkaya bakıp sürekli düşmektense önüne bakıp mutluluğu aramak daha mantıklı bence
Yaşamış birisi olarak söylüyorum. Bir şeyler söyledi bitirmek zorunda kaldım bende. evliliğe gidiyorduk daha çok taze zor bir olay… umarım kendimi toparlarım
Aynı durumdayiz çok taze ve beni soğutmak için sevmek ve sevilmek nedir bilmiyorum korkuyorum dedi
Ben severek ayrıldım. çünkü o kadar sevdim ki ya ondan vazgeçecektim ya canımdan.. her hayvanın içgüdüsü olan yaşamayı seçtim ve acı olsada hayatıma devam ettim
Vardır belki bilemem. Fakat insan isterse sevdiği için mücadele de eder.
Var hemde en ağırından severek ayrılmak var
Bence yok. Sevgiyi oluşturan sebepler var. O sebepler azalıyorsa sevgide azalıyor
Severek ayrılanlar söylesin. Kimseyi sevmedim sevemedim
severek ayrılmak aşkın anlamına ters bir durumdur
Olur tabi. Neden olmasın, dünyada her şey oluyor. Ben de sevgilimi bırakmayı çok istedim ama birakamadim, eğer bırakmak zorunlu olsaydı mecbur birakacaktim.
Var, ayrı dünyaların insanı olup birbirini severek ayrılan çiftler tanıdım.
Ailesel etkenlerden , ekonomik sebepten vardır illaki ayrilanlar
Bazen kader ağlarını örmüştür mücadeleler sonuçsuz kalır
Var evet seversin ama mantığın almaz koşullar uygun olmaz vs
Maalesef bazen senin planınla kaderin planı farklıdır
Varmış. Bir gelecek göremediği için kimler kimler ilişkilerini bitiriyor.
Evet var, bazen insan güzel kızlardan ayrılmak zorunda kalıyor istemese de
Seviyor ama zarar verdiğini düşünüyorsan evet ve bence gerçek sevgi de bu olmalı ya da acaba gerçek sevgi zarar verir mi? 🤔
Var. Bazen aileler yüzünden bazen de şartlar yüzünden ayrılmak zorunda kalabilir insan
Evet var. Bizzat yaşadım. Bazen şartlar olumsuz oluyor o yüzden ayrılmak gerekiyor.
Hissettiklerin bi zaman sonra kendine zarar vermeye başlayınca kendinle mücadele edemiyorsun.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?