Herkesin bir şeylere alışma süreci farklıdır. Bazısı için evlilik zamanı gelmişken partneri emin olmayabilir ya da daha genç olduğunu düşünüyordur. Öncelikle bu tarz şeyler çok normal. Çünkü kimse aynı değil, herkesin olaylara - özellikle bu gibi ciddi olaylara- bakış açısı farklı. Herkes her zaman bir şeylere hazır olmayabilir. Siz kendinizi hazır hissetseniz de karşıdaki kişi emin olmayabilir. Burada onu yargılamak yerine bu konunun açıkça konuşulması gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki insan sevdiği biriyle ömrünü geçirmek ve ailesiyle tanıştırmak ister. Fakat belirttiğim gibi, düşünce yapısı farklı olabilir ya da daha önce yaşadığı bir olay onu etkilemiş olabilir. Burada yapılacak en iyi şey net bir şekilde konuşmak ve gerekirse sevdiğiniz kişi için bekleyebilmek 🤍
Detaydakini yerim..🥰 Kendisi kızı çok seviyordur , aşıktır ama evlenmek istemiyordur.. Yani evlilik kurumuna karşı bir önyargısı vardır ve fakat ailesi de evlensin diye dört gözle bekliyordur.. Eğer biriyle birlikte olduğunu söylese anası didikler meseleyi evliliğe getirir falan filan o gerilime girmek istemez haklı olarak..
karşı tarafın farklı sorunları söz konusu olabilir, ama, bu amanın da kayıtlara geçmesini istiyorum, zaten uzun süreli bir arkadaşlıkta bu sorunları çözmediyse ileriye gitmenin bir anlamı olmayabilir... gene de en sağlıklı yorumu karşı taraf yapacaktır... belki işlerin ciddiyete bineceğini ve akabinde evlilik geleceğini seziyor evlilik için para biriktirmeye yetemiyor, ailesinin görüşlerini çok önemsiyor ve görüştüğü kişi zaten bu görüşlere uymuyor ve karmaşık bir durum söz konusu olabiliyor, belki de en basiti sadece yalnız kalmamak sevilmek vs. gibi bazı ihtiyaçlarını karşılıyordur.
Belli bir süre sonra eğer ki kişilerin niyeti ciddiyse bana göre bu tanışma olayı olması lazım. Bir taraf istiyor ve diğer taraf oyalıyorsa altında kesin bir şey ararım ben.