Yollarınızı ayırdığınız bir insanla tekrar dener misiniz? o şansı verir misiniz? bitmiş evlilik ikinci şansı hakeder mi?

Yollarınızı ayırdığınız bir insanla tekrar dener misiniz? o şansı verir misiniz? bitmiş evlilik ikinci şansı hakeder mi?

Boşandığım eşimle tekrar evlenmeyi düşünmem için birçok şeyin değişmiş olması gerekir. Yollarımızı ayırmamıza neden olan sorunlar çözülmüş ve her iki taraf da olgunlaşmışsa, belki bir şans daha olur. Ancak, bitmiş bir evliliğin tekrar başlaması, her ikimiz içinde geçmişteki hatalardan ders alması ve ilişkiyi yeniden inşa etmek için çaba göstermesiyle mümkün olur. Eğer bu değişiklikler ve çaba görülmezse, aynı problemleri yeniden yaşamak istemem. Her ilişki, ikinci bir şansı hak edebilir, ama bu şansın verilip verilmeyeceği, ikimizin istek ve çabalarına göre değişir. Kendimi ve karşımdakini objektif bir şekilde değerlendirip, mantıklı bir karar vermeye çalışırım.
Günümüzde her şey çok çabuk tüketiliyor. Duygusal, fiziksel, ruhsal.. Sevgi, sabır, tahammül vb her şey çok çabuk tüketiliyor. İnsanların birbirine anlayışı, sabrı kalmıyor. Bunlar bir anda olduğunda temeldeki duygu göz ardı ediliyor. Yapılan boşanmalar ya da ayrılıklarda da bunu çoğunlukla görür olduk. Geçen gün bir fenomenin paylaşımına rast geldim. "eşinizle neden boşandınız" sorusunu cevaplıyordu. Diyor ki "hiç hatırlamıyorum. Bir anda tartıştık ve ben gidip şiddetli geçimsizlik diye hemen başvurdum. Anlaşmalı olarak boşandık. Nedenini hatırlamıyorum" ve bu açıklamayı yapan fenomenin ayrıldığı eşiyle bir çocukları var. Demek istediğim umarım anlaşılmıştır. Günümüzde tüketim arttıkça yanlışlar, fevri davranışlar, pişmanlıklar de tabiki artıyor. Hiç boşanmamak herkes için temennim. Ama böyle sebeplerden olursa bir araya gelinmesi de temennim.
O fenomen bilinçsiz davranmış ama kimisi aldatıldığı için kimisi şiddet gördüğü için kimisi sevgisizlik ve ilgisizlikten... güzel yorum için teşekkürler 🎈
🤗🌺
Denenmişi denemeye ne gerek var, o raddeye gelene kadar zaten o kadar çok şans veriliyor ki sonuç hep aynı, o yüzden de zorlamamak lâzım bazı şeyleri...
Valla evlenirim benim sağım solum belli olmuyo
😂😂😂 en samimi yorum ya🙏🏼
Açıkçası kişisel bir tercih meselesi bu! Ama ben olsam ikinci şansı düşünmem. Bir kere biten şeylerin çoğunlukla bir sebebi vardır. Geri dönüp aynı şeyleri yaşamaya değer mi, emin değilim. Ama tabii ki herkesin kalbi ve hikayesi farklı. Senin için doğru olanı hissetmen lazım! 😌❤️ İkinci şansı hak eden ilişkiler de var, ama bazen kapanmış kapılar en iyisidir. 🤷♀️✨
Cevap
30Cevap
Hayır tabi ki de.. ben ayrıldığım bir kadına tekrar güvenmem ve evlenmem hiç bir şekilde.. ne kadar pişman olsa da yalvarsa da eski eski de kalmıştır bu yüzden de barışmam ya da konusunu bile açmam bunun
Hayatımda genelde büyük konuşan birisi değilim ama bunu asla yapmazdım çünkü bitmiş gitmiş bir ilişkinin tekrar canlanmasını beklemek kadar saçma bir şey yok bu hayatta
bence bitmis evlilik de sevgililik de ikinci sansi hak eder, bazi yanlis anlasilmalar yuzunden fevri hareket ederek hatalar yapabiliyor insan. anlasildiktan sonrasi denenebilir
Hatanın ne olduğuna bağlı olarak haklısın..
hatayi fevri sekilde bosanma veya ayrilik karari alma olarak soyledim aslinda
Hak verdim ben de 🎈😂🦄
tesekkur ederim 😅💗
Boşandıysam yüksek ihtimal ya aldatılmışımdır ya da fiziksel ve psikolojik şiddet görmüşümdür.. O yüzden asla evlenmem..
Mantıklı..
İhanetle biten bir evlilik gibi bir durum varsa asla ikinci kez yan yana bile gelmem. İhanet gibi bir durum yoksa biraz koşullara ve ona olan duygularıma bağlı...
Boşanma benim için çıkmaz sokağa girdiğimde verilecek bir karar. O yüzden boşandığım kişiyle tekrar evlenmem.
Böyle konularda büyük konuşmamak lazım. Bir kere, neden boşandık? Bu sorunlar çözüldü mü? Bunlara verilen cevaplar çok önemli
boşanıp tekrar evlenen çocuk yapan tanıdığım var. Oluyor yani. Bazen ayrılıklar taraflara iyi gelebiliyor.
Kavgasız gürültüsüz bir şekilde ama artık yürütemediğimiz için ayrılmıştık. Hala da özel ve canımızın istediği günlerde buluşup bi kahve içeriz. Tekrar olalımlı konuşmaları ise -şahsi görüşüm- bana ters.
Sevgiliyken ayrılıp barışmaya benzemez bu iş. Evlilik çocuk oyuncağı mı boşan tekrar evlen. Asla evlenmem..
Büyük konuşmamak lazım ama çok zor hatta imkansız diyebilirim. Çünkü zaten evliliği yürütememişiz ki yolları ayırmışız tekrardan olmaz.
Haketmez bugüne kadar ne flortume, ne eski sevgilime ikinci şans verdim ona da vermem, bitirdiysem sınırımı geçmiştir bir kere gecen hep geçer... bende kimseden ikinci şans istemedim bir kere hata yaptıysam hep yaparım ona karşı demek ki. Gerek yok
Tekrar deneyeceksem neden boşanma masrafına giriyorum
Tekrardan neden aynı şansı vereyim ki bence yapılması gereken en büyük hata
Boşanmadan önce zaten kılı kırk yarmış öyle öyle karar vermişimdir.
Hayır evlenmem.
Kör ölünce badem göz olurmuş boşanınca kıymete binilebilir her şey mümkün akskskdkdkdkdkdkf
Bunu bazem düşündüm ama kapandi ise açılması daha iyi
Asla asla dememek lazım. Olabilir ama boşanma sebebine de bağlı
Ben bitirmişse bitirmişimdir 2 ci si olamaz sezon finali gibi o ne
Evlenirim her insan ikinci şansı hak eder ama duruma bağlı
Ne yaşandığına bağlı ama çokta olumlu bakmamak lazım bu duruma
Dünyanın binbir türlü hali var asla hiçbişeye asla demiyorum.
boşanmak kolay bir şey değil eğer bittiyse büyük sıkıntılar vardır ki bitmiştir o yüzden evlenmem
Asla benim için biten bitmiştir gidene yolu açık olsun zaten öylede oldu
Hayır Allah korusun kurtulduğuma seviniyorum tek o kalsa yine olmazdi. Neyse ki ben sansimi ikincide buldum 😍
Büyük konuşmuyorum ama oluru olsaydı zaten hiç ayrılmazdım denenmişi gerçekten denemeye gerek yok bazı şeyler unutulmaz gün gelir yüze vurulur hiç gerek yok bence
Bunlar kısmet için imkansız diyemem
İkinci şans olayı komiktir anlamsızdır gereksizdir olsaydı birincide olurdu kendinizi kandırmayın derim
Neden boşandığım aklıma gelir ayni haltı tekrar yapmam
Bitmiş birşeyi tekrar başlatmanın hiç bir gereği yok olsaydı boşanma olmazdı
Hayir.. degisecek olan kisi bosanma asamasina gelmeden önce değişir.
Hayır ne münasebet
Hayat belli olmaz olabilirde
Çok denedik bizde olmadı
Dnenmişi denemek yook
Aynı kitabı iki kere okumam
Allah yazdıysa bozsun
Büyük konuşmak istemem ama hayır
Yok ya hayır gelmez o işten.
Seviyorsam ortada büyük bir şey yoksa olabilir
Büyük lokma ye büyük konuşma demişler
Düzelceğini bilsem şimdi evinden kaçırırım
Neden boşandığıma bağlı olarak değişir.
Denenmişi denemeye gerek yok
ilkindeki hatalar tekrarlanmayacaksa olabilir
Çocuk varsa 1 şans daha verirdim
Ben ikinci aynı kişiyle evliliği tavsiye etmiyorum
Hayir, ben tekrar öyle bir hataya düşmezdim.
Evlenmem ikinci bir şans yoktur bende
Eskilerle isim olmuyor.
Ne gerek var
imkansız
Asla!!!
asla yapmam bunu
Kısmet bilinmez.
Hayır
Hayır asla
Asla
Hayır ben istemem
Hayır.