Aramız 1 yılıdr düzgün ve 2 cocuğumuz var ama ben evlenmeue cesaret edemiyorum yine aynı şeyleri yasamaktan korkuyorum siz ne yapardınız
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı.
u +1 yılEvlenmem... İnsan yedisinde neyse yetmişinde de odur demiş atalarımız. bir bildikleri varki demişler. neden boşandınız onu bilemem. tekrar aynı kişiyle evlenmek demek aynı sorunlara devam demek bence. kararın evlenmek yönünde olursa eğer evlenmeden önce iyi gözlemlemelisin. hatta neyse sorun ona göre profeyonel yardım alın. iyi düşün taşın derim ben. hatta gözlemlemek için aynı evde yasayabilirsin bir süre buda yardımcı olur doğru kararı vermene. şunuda unutma boşanirken illaki çocuklar etkilenmiştir. annenin babanın ayrı olmasına adapte olacakları zaman belkide oldular... tekrar birleş belki sonra tekrar ayrıl... daha kötü olur bu durum onlar için. önceliğine çocuk larını al ve ona göre kararını ver derim ben.🦀
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılSorunlarınıza bağlı, boşanma sebebiniz bağlı değişir. Sorunların konuşup üstesinden geline biliyorsa tekrar evlenirim. Çift terapisine bile gitmeyi denerim karşı tarafta bir şeyleri değiştirmek için çabalafığına dair bir şey görürsem tekrar evlenirim.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDinen sorun ve demişler ama sorun yok. Dinen boşama üç kere ile sınırlandırılmıştır. Birinci ve ikinci boşama sonrasında eşlerin yeniden bir araya gelme imkânı vardır (Bakara, 2/229). Kişi ric’î (dönüşü olan) talak ile boşadığı eşine, iddet süresi içinde nikâha gerek kalmadan, iddet süresi bitmiş ise yeni bir nikâh akdi ile dönebilir. Bâin talakta ise iddet içinde bile olsa ancak yeni bir akitle dönebilir. Üçüncü kez boşamadan sonra ise kesin ayrılık gerçekleşir. Bu durumda, kadın başka bir şahıs ile hileli olmayan bir evlilik yapmadıkça ve bu evlilik boşama ya da ölüm ile sona ermedikçe ilk eşi ile tekrar bir araya gelmeleri mümkün değildir (Bakara, 2/230).
- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılNeler yaşadığını kimse bilemez ama sonradan karşına çıkacak kişi de sorunlu olabilir olmasa bile çocuklarına babası gibi davranmasını bekleme çocuklar herşeyden önce gelir iyi düşün 🤔 Türkiye de boşanan çiftlerin yüzde 55 i tekrar evleniyormuş hayat senin karar senin 🙏
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
43Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Siz ayrı yaşadığınız için aranız iyi olabilir
Belki bir araya gelince benzeri konular yine olabilir
Neden bosandiniz
Oda önemli faktör
Olmayacağına emin olmadan evlenme
Garantile konuyu
Mehir ayriyeten yüksek iste ve al
Dinen bosadimi239 Yorumla- +1 yıl
Var zifaf zorunluğu o zaman herkes boşanır kafadan nikah kıyar geri barışır nikah ciddi bir meseledir
- +1 yıl
Evet ancak öyle ama caiz de değil orası ayrı mevzu
- +1 yıl
Bunu yaparak evlenmek caiz değil sonuçta çocuk oyuncağı değil diğer adamda da iddet süresi beklemesi lazım
- +1 yıl
@sevvaalll00 iddet suresini vs konuşup anlaşmalı bi evlilik yapacak sonuçta ama işin içine zifaf girince işler değişir
Birazdan @Zeynepp27 kovar bizi :)
Nikah ciddi bise haklisin ama zifsf zorunluluğu yeni duydum
- +1 yıl
Yoksa herkes evlenir evlenir boşanır İslamda bu yüzden hem kapıları tamamen kapatmamış hem ciddi bir mesele olduğunu vurgulamıştır
- +1 yıl
Hangi erkek tekrar evlenmek istediği kadını bir başkasıyla nikâh kıyıp ilişkiye girmesine sıcak bakar ki? Veya hangi kadın tekrar evlenmeyi istediği kişiyle bir araya gelmek için önceden bir başkasıyla "göstermelik" tarzda bir nikah kıyıp birde ilişkiye girmek ister. Keşke en baştan hiç boşanma olmamış olsaydı.
- +1 yıl
Öteki taraf dinlenme tesisleri değil güzel kardeşim
- +1 yıl
Biliyorum da bu dünyada zaten bir çok günah işliyoruz, siz benzer bir durumda eşinizi bir başkası ile evlendirip ilişkiye girmesine göz yumabilir miydiniz? Günahsa benim günahım sonuçta, her koyun kendi bacağından asılır dinde. Eşimi bir başkasına oyuncak etmem ben kim ne derse desin, dinte muta nikahı da var ama onun da uygulanması doğru değil deniyor o zaman her cinsel açlık yaşayan ülkede dini nikâh kıyıp işi kılıfına uydursun ve buna da din adına desin doğru mu? Bahsettiğim kendi "şahsi düşüncem" o yüzden de beni bağlar. Bana göre çoğu kadın ve erkek yanaşmaz. İyi günler.
- +1 yıl
Saygı duyuyorum fikrinize madem o kadar çok düşünüyorsunuz başından sahip çıkın gerek kalmasın
- +1 yıl
@Raccoon sana belki zarar verir ama dine zarar vermez
Din tektir
Din bellidir
İnsanlar onu değiştirmeye çalışabilir ya da yanlış anlaşılmalara yol açabilir
Ama neden böyle diye dusununce işler değişir
Bi araştırmak gerek
@sevvaalll00 biliyordur bence
İnsanın gerçekten boşanmak isteyip istemediğini başkasıyla evli kalmak isteyip istemeyecegini anlaması içindir zifaf mevzu
Bizim aklımız başkadır ama dini gerçekler baska - +1 yıl
@barraküda hocam işte önemini anlayabiliyoruz nikahın insan tabikide istemez böyle bir şeyi o yüzden işi sağlam tutacaksın ciddi işler çünkü aynısı bizzat benimde başıma geldi dedim ki sonra bu insan gerçekten yürekten sevse ortada bırakmaz bu şekilde ben sanmıyorum evlenselerde bir şey değişmez
- +1 yıl
@barraküda evet din tektir ve kuralları nettir ama dinde de her zaman kolaylık vardır ve insanın yaratılışında kıskançlık vardır. Bu ülkede insanlar neden baktın diye birbirlerini öldürüyor. Elbette en baştan daha yaşanmasin ama kimse kolay kolay böyle bir şeye müsaade etmez, kim evlenmeyi düşündüğü kişiyi bir başkasıyla evlendirir? Toplumun gözünde o adama ne denir? İnsan isterse bir çok şeyi din kılıfına sokabilir ama dini de oyuncak etmemek lazım. Sanki herkes her günahı işlemekten korkuyormuşçasına yaşıyoruz da bunu yapmazsak direkt cehenneme gideceğiz gibi konuşuyoruz burada. Bunca hırsızlık, uğursuzluk ve haksızlığın yaşandığı bir ülkeye taş yagmadigina şükredelim.
- +1 yıl
O zaman adam gibi sahip çıkacak boşayıp bir daha gel diye çocuk oyuncağı etmiyecek bir yanlışı başka yanlışla örtemezsin
- +1 yıl
Peki bir kadın olarak böyle bir durum sizi rahatsız etmez mi? Eski eşinize dönmek için bir başkasıyla birlikte olur muydunuz? Bu arada kaçıncı defa oldu unuttum ama keşke olmasaydı en baştan daha diye bir kez daha yazayım. Neyse işte toplumda bunca yanlış varken bu işe kaldık, hangi toplumda yaşıyoruz ve neden dini sürekli cinsellik üzerinden yorumluyoruz, bu beni rahatsız ediyor.
- +1 yıl
Exten next olmaz
- +1 yıl
@barraküda dostum biliyorum da yani sen olsan müsaade eder miydin biraz da empati yapalım istersen. Bunu çoğu erkek ve iki tarafın da ailesi kabul etmez kolay kolay benim dediğim bu. Yoksa herkesin kendi hayatı bana ne, ben evli bile değilim😅
- +1 yıl
Tamam işte kabul etmiyeceğim için geçmiş olsun herkes kendi yoluna dedim zamanında :)
- +1 yıl
Tsk @Hayatgercek
Soran+1 yıl@sevvaalll00 baya derine dalmıssınız gençler😂
- +1 yıl
Hahahah 🤣
Soran+1 yılKafam çooook karışık ve çocuklarım tam bir baba manyağı
- +1 yıl
Abla bak bende boşandım bence evlenme onlarda alışırlar
Soran+1 yıl@sevvaalll00 çocuk var mı
- +1 yıl
@Zeynepp27 yok çok şükür
- +1 yıl
@barraküda amin hocam
Soran+1 yıl@sevvaalll00 sen daha çok küçüksün önğne daha rahat bakabilirsin
Eski ilişkisine ikinci bir şans verip mutlu olabilen bile yokken; boşandığın kişiyle tekrar evlenmek... İnsan aklını peynir ekmekle yemiş olmalı bunu yapmak için. Evlenmeyin kardeşim, daha önce ne olduysa evlenirseniz daha kötüsü olacak. O yüzden düşünmeyin bile.. Hayatınızı mahvetmek istiyorsanız deneyin tabii, orasını bilemem.. Bunca yıllık hayat tecrübem bana şunu çok iyi öğretti: İnsan 7'sinde neyse 70'inde O'dur..
32 Yorumla- +1 yıl
Bu yazının anlı nerde getir öpecem
+1 yılEski eş metruk binamı yıkılıp yeniden yapılsın.
Her şeyiyle aynı, aynı insan, aynı karakter, aynı zihniyet, aynı fikir düşünce.
Bir insanla mutsuz evlilik yapıp ayrılmak hata, aynı insanla ikinci mutsuz evliliğe adım atmak aptallıktır.
Çok mu lazım evlilik, çoçuklarınla kendine bir hayat kurmuşsun zaten.
Keyfine bak, yaşadığın şeyleri tekrar tekrar yaşama.
Hem dinen de evlenemezsiniz zaten, nikah düşmez, zina etmiş olursunuz.02 Yorumla
Soran+1 yılÇok kısa evli kaldık ayrıldık şu an ikimiz de aynı değiliz çok gençtik o zaman
Ayrıca dinen öule bir şey olduğuna emin misiniz ben evlenilebilir diye biliyorum
- +1 yıl
İmam nikahınız var ise nikah düşmez.
İmam nikahınız yok sadece resmi nikah varsa evlilikte bir sorun olmaz.
İmam nikahınız var, resmi nikahla boşandınız.
Eşin bunun üzerine seni 3 talak ile boşamadıysa halen evli sayılıyorsunuz zaten.
Bu konuları iyi araştır istersen.
Ben eski eşe 2. Şans verilmesine olumlu bakmıyorum.
Herşeyi yeniden yeniden yaşamak insanın kendi kendine eziyet etmesi, her haksızlığı reva görmesi.
+1 yılBoşandım. Kesinlikle aynı kişiyle evlenmem. O istedi ama biliyorum eninde sonunda yine aynı sorunları yasiycaz. Arkadaşım evlendi 1 sene içinde gene boşandı. Olmuyor
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 934 cevap paylaştı.
+1 yılBu biraz da tükürdüğünü yalamak gibi olur çok saçma madam seviyordun neden evlenip boşandın
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 500 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmem cocuk oyuncagimi bu ayni seyleri yine yapar can ckmadan huy cikmaz.
21 Yorumla- +1 yıl
Ama isin icinde cocuklar varmis onlar icin evlenip mutlu olmaya bakman lazim artik senin cocuklari olumsuz etkiler bu durum
- Aşk İlişkileri konusunda 661 cevap paylaştı.
+1 yılBi daha evlenmeniz için senin bir başka erkekle evlenip gerdeğe girmen gerek onunla yeniden evlenebilmen için
00 Yorumla
+1 yılHayır bu hatayı yapma sakın. Deneyenlerin pişmanlıkları hep söylenir ayrıca iyi olsaydı zaten boşanma olmazdı şimdi duygusallığa yenik düşme...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılNe yaşadığını bilmediğimiz için bunun kararını sen vereceksin duzeldigine değiştiğine inanıyorsan evlen
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 508 cevap paylaştı. Neler yaşadığına bağlı biraz da.. Yani aranızdaki problemler tekrarlanma riski taşıyor tabi ki. Kaldıramayacağın seviyeyse bence o riske girmemelisin.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı. Okudugum kitabi bir daha okumam. Biryerde anlaşılamadi ki bosanmaya kadar gitti. Bence hic ugrasma
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 340 cevap paylaştı.
+1 yılBosanma sebebine ve evlilik süresince yasanilan seylere bagli
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 654 cevap paylaştı.
+1 yılZor karar. Belki çocuklar için yapılabilir ama ben yapamazdım
00 Yorumla
+1 yılYaşadığınız şeylere bağlı bence, adam cidden kötü biriyse numara yapıyor olabilir
00 Yorumla
+1 yıleek yok bosandıysam önüme bakarım yeni heyecanlara yelken acarım
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 668 cevap paylaştı.
+1 yılEvlen seninde niyetin var bi sene sonra yine boşanırsınız
00 Yorumla
+1 yılayrılma sebebine bağlı başkasına gitmediyse flort aldatma olmadıysa olabilir
00 Yorumla
+1 yılaynı hatayı bile bile kabul etmek gibi..
evlenmem..01 Yorumla
Soran+1 yılNeden hata olsun değişmiş lolamaz mı
- Aşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmem asla boşandığım biriyle iyi olsa zaten boşanmazdım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir ilişki terapisti ile beraber önce yaşadığımız sorunları aşar, sorunların tekrarlanmasını engellerim sonra tekrar evlenirim. Neden olmasın ki?
00 Yorumla
+1 yılÇok nadir de olsa öyle yapan vardır ama genelde olmaz öyle tekrardan
00 Yorumla
+1 yılDeğişmesini beklemelisin davranışlarına göstermesi lazım seninde görmen
02 Yorumla
Soran+1 yılGördüm
- +1 yıl
Emin olduğun zaman evlen
Allah aşkına kendinizi kullandırmayın şu erkeklere çocuk oyuncağı değil
10 Yorumla
+1 yılHayır asla desem büyük konuşmuş olurum ama kaderde varsa çekilir
00 YorumlaCan çıkar huy çıkmaz. Katlanamadigin huy varsa otur oturduğun yerde
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı. daha once olan hersey her an yaşanabilir
10 Yorumla
+1 yılAynı adamla 3 kere evlenen gördüm
14 Yorumla- +1 yıl
Atma
- +1 yıl
@Ergünkovboy yemin ederim
- +1 yıl
Neden boşanıp evleniyorlar piskopat mı bunlar
- +1 yıl
@Ergünkovboy bilemem artık
+1 yılAyrılma sebebine bağlı.
11 Yorumla- +1 yıl
Kocasından sıkılmış olabilir
Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Hayır evlenmem
00 YorumlaAyrılma sebebiniz neydi?
00 YorumlaYok evlenmezdim büyük hata olur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılAynı hatayı 2kere yapmak
00 Yorumla
+1 yılAyrılma sebebi normal bir şey ise olabilir
00 YorumlaEn ufak sorunda bile sürekli geçmişi açarsınız
00 Yorumla
+1 yılbarisma bosver duzelmez
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe yasadın ki belki pismandır
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 12,8b cevap paylaştı. hazır ayrılmışım bir daha evlenir miyim
00 YorumlaHayır
20 Yorumladinen mümkün mü
07 Yorumla- +1 yıl
Mümkün değil
Soran+1 yıl@sevvaalll00 neden değil
- +1 yıl
Senin başka bi erkekler evlenip ciddi ciddi zifafa girmen lazım anca öyle bende boşandım geri dönüşü yok
- Aşk İlişkileri konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılevlenmem
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 900 cevap paylaştı.
+1 yılhayır
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Yaşandı ve bitti
00 YorumlaEvlenmem
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. Evlenmeden deneyin
00 Yorumla
+1 yılOlabilir belki
00 Yorumla
+1 yılEvlenmem bitmiştir artık
00 Yorumla
+1 yılOlabilir evet
00 Yorumla
+1 yılHayir yine ayni olur nasip5522939884
00 YorumlaEvlenirdim seviyosam
00 YorumlaAsla.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Çift terapisi.
00 Yorumla
+1 yılEvet
00 Yorumla
+1 yılHayır evlenmem..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmem
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 Yorumla
+1 yılhayır ama seks yapardım
00 YorumlaEvlenmem
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmem
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 12,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmezdim
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayır.
00 Yorumla - Devamını Gör (8)
Devamını Gör(53)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı