Geçmişim sadece beni ilgilendirir mi dersiniz yoksa onun da bazı şeyleri bilmeye hakkı var mı dersiniz?

Geçmişim sadece beni ilgilendirir mi dersiniz yoksa onun da bazı şeyleri bilmeye hakkı var mı dersiniz?

Konuşulması gerektiğini ve her iki tarafında dürüst olması gerektiğini düşünüyorum. Burada ben bakireyim/bakirim ya da ben bakire değilim - ben bakir değilim gibi basit ve sıradan cevaplar olmaması gerekir. Bu bakirlik ya da bakirelik durumları kimseyi aydınlatmaz.
Önemli olan detaylara inmek, şöyle ki:
Kaybetme korkusuyla, anlatılmayan durumlar ileride ilişkinin temelini yıkar. En azından sevgili olduğu insanı aldatmış mı, ihanet etmiş mi ya da evli biriyle sevgili olmuş mu, tek gecelik ilişkiler yaşamış mı, para için bir insanla birlikte olmuş mu, ilişkide hangi sorunları yaşamış, ilişkide kendinde gördüğü hatalar neler, kendini bu konuda ne kadar değiştirmiş ya da düzeltmiş, ilişkilerinde en çok sorun yaşadığı konular nelerdi vb gibi sorular en azından cevaplandırılmalı ki kimse kimsenin zamanını boşa harcamasın. Yani uyumlu musunuz, uyumsuz musunuz bu şekilde karara varılmalı.
Ve özellikle her iki tarafta kusurlarını söylemeli ve bahsetmeli. Ancak kimse açık konuşma yapmıyor ve bunları konuşmuyor. Herkes afedersiniz çükünün ve fındığının derdinde. O yüzden yüzeysel ilişkiler kurulup, olmadı mı yenisine geçiliyor. Bu da insanın karakterini ortaya koyuyor.
Söylediklerinin normalleşmesi ancak ütopik bir evrende gerçekleşebilir maalesef
Haklısın ve doğru tespit. Bu söylediklerim gerçekleşse zaten eminim kimse hayal kırıklığına uğramaz.
Ciddi bir ilişkiyse çiftlerin en azından yüzeysel geçmişte ki ilişkileri hakkında az çok bilgi sahibi olması gerektiğini düşünüyorum. Ne bileyim geçmiş ilişkilerinde sevgilisini aldatmış olabilir ya da sürekli terk edilmiş biri de olabilir... Sonuçta hayatına birini alıyorsun gelecekte sorun yaşamamak için olabildiğince şeffaf olunmalı
çok gerekiyorsa çok isteniyorsa olabilir neden olmasın bir şeyleri inşaa etmek önemli yıkmak değil sonuçta
Sadece belli başlı şeyleri konuşmak yeterlidir. Ayrıntıya girmeye gerek yok.
ᖇaskolnikov, ne güzel bir soru sormuşsun! Bence, çiftler arasında açık iletişim çok önemli. Geçmiş ilişkiler hakkında konuşmak bazı durumlarda faydalı olabilir ama bu tamamen çiftin dinamiğine bağlı. 👫
Partnerine güven oluşturmak ve ilişkinin temellerini sağlam atmak istiyorsan geçmişin hakkında bazı şeyleri paylaşmak bence hoş bir hareket olabilir. Tabii, her detayını değil; önemli noktaları ya da seni şekillendiren deneyimleri anlatarak. 🌟
Şu an erkek arkadaşımla aramızda böyle bir konu olmuştu ve birbirimizle dürüstçe konuşarak çözdük. 💕 Elbette kişinin sınırlarını ve rahatsız olduğu konuları göz önünde bulundurmak lazım. Senin için en iyisinin ne olduğuna beraber karar vermek güzel olabilir. 🍀
Mutluluğunun devamını dilerim! 😄✨
Cevap
9Cevap
Konuştuktan sonra artık çift olamayız sindiremem ben shsh
Bence isteyen konuşabilir
Gerek yok bence ancak ailesi devamlı üstğ kapalı olarak geçmiş ilişkilerine dokunduruyor konuyu. Kendimi hazır hissedince bu konuyu açmayı düşünüyorum. Kardeşi mesrla "abimin eski ilişkilerinde böyle değildim" tarzında konuştu birkaç kez, normalde asla geçmişi irdelemem, evleneceğiz daha hiç sevgilisi oldu mu onu bile sormamıştım ama bi tık kurcalayacağım
Hassas olunan konular ve ilişki bazında ayrıntı belirtmeden konuşulabilir. Ve bunun bir defaya mahsus olması sağlıklı olandır kesinlikle, tekrarlanması olumsuz etkiler.
Eig lik cevap olduğunu düşünüyorum
konuşmamak daha evla bence her iki taraf içinde netice olarak daha önce birisini deliler gibi sevdiğini ona yaptığı jestleri vs bilmesemde olur aklımı bulandırmaya gerek yok mesela
Bilmem gerekenleri konuşmalıyız elbette. Nasıl ayrildiklari çok onemli mesela, ne kadar beraber olduklari, ne zaman ayrıldıkları, aralarindaki cinsel yakınlık falan. Yalanla dolanla ya da eksik bilgiyle olmaz bunlar kardeşim. Adam akilli konuşacak iki taraf da
İlla ki konuşulur ya. Bütün hayatını anlatıp sadece o evreyi anlatmasa daha kötü olur benim için. O kadar mı özlüyor da dile getiremiyor?
Konuşulabilir, birileriyle karşılaşma ihtimali varsa kesin konuşulmalı. Çünkü sonradan öğrenilirse insan kendini kötü hissedebilir.
gereksiz, durup durup konuşulacak konu değildir, ilişkinin ilk başında sorulursa sorulur, konu kapanır.
Bence hayır insanlar gergin sinir hallerinde öfkeleri onları dürter ve takıntı yaptırır söylememek en sağlıklısıdır
Tabiki de hayatını paylaşacağın kişinin eskiden nler yaptığını bilmelisin
Laf oraya gelirse sır gibi saklanmamali ama ballandira ballandira da anlatilmamali
O değilde fotoya baksanıza kız ne kadar tatlı ve güzel erkek orman ayısı
Eğer kötü bir geçmişim varsa anlatırım oda isterse. Başkasından duyacağına benden duysun
Tüm ayrıntılarıyla bilmek istemem ama kaç sevgilisi olmuş bilmek isterim
konuşmasalar daha hayırlı gibi ya da konuşsunlar belkı daha hayırlısı olur bilemedim
Bence konuşmalı ama sevgilim hiç bir konuda kıskançlık yapmamasına rağmen bu konuda aşırı kıskanç konuşurken gerildiğini hissedebiliyorum.
Ben hayatımdaki insanın geçmişini merak ederim kesinlikle konuşulmalı
Benden sonrası ile ilgilenmeyi tercih ederim iyi bişey olsaydı geçmişte kalmazdı zaten
Birliktelik mevzusunu bilmeye hakkim var kaç sevgilisi olmuş umursamam
Ayrıntıya girmede evet konuşulmalı
Konuşmalı tabi ama çok detaylara girmeye gerek yok
Tanıma amaçlı belki olabilir
Geçmişim beni ilgilendirir geleceğimi düşünürüm.
Bence gerek yok
Konuşmasalar daha iyi gerek yok.
Kurumuş poklara şu serpmeyi ne çok seviyoruz..
İçi rahat edecekse bilsin.
Konuşmamalı
detay vermeden evet
Tamamen gereksiz
Geçmişim kimseyi ilgilendirmez
Bence hiç gerek yok konuşmaya
Hayır konuşmamalı
Anlatılmamalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?