İnsan Aklı başında değilken evlenmeli. Aklı başına gelince zaten evlenmez. Bu söze ne denli katılıyorsunuz? Şahsen 20 lerin başında bende evlenme heveslisiydim ama şimdi 26 yaşında pek de istekli sayılmam kendime yatırım yapmak daha mantıklı geliyor güzel bir iş kurdum anneme ve kardeşime ev aldım mağaza sayımı şimdiden 4 e çıkardım bile istediğim her şeyi istediğim zaman yapma imkanına sahibim çok şükür. Neden evlenip kendimi kısıtlayayım ki?
2 ay
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Evlenen evleniyor efendim; sırf üremek için! İnsanlar artık aşk için değil, sadece nesillerini devam ettirmek için evleniyorlar. Aşkı küçümseyenler çoğaldı
Aşkı küçümseyenler değil Varlığını doğrulayanlar çoğaldı
Benim edebiyat bu kadardı 😁 ama güzel yerden yakaladın helal
Eskiden ben de senin gibi düşünürdüm ta ki evliliğin de yalnızlığın da kendince güzellikleri olduğunu ve her iki durumun da kendince artı eksileri olduğunu görene kadar.
Evlenince kısıtlanıp kısıtlanmamak sana ve eşine bağlı. Şu an annen ve kardeşin kısıtlamıyorsa eşin -seninle uyumluysa- neden kısıtlasın?
Aklı başında değilken evlenenin de aklı sonradan başına gelirse pişman olabilir. Şöyleyken ya da böyleyken evlenin, denilemez bence. Herkesin zamanı farklı.
Ufak bir örnek vereyim mesela 20 den 26 ya kadar pek çok ilişki içine girdim çıktım aktif bir tane de var şu an… iyi giden oldu kötü giden oldu bunlar olağan şeyler kimse ile kavgalı ayrılmadım çok şükür… ama istisnasız hiç birinde (şu an içinde olduğum ilişkide dahil) yalnızken olduğum kadar rahat ve nasıl desem sanki böyle bileğinde bir pranga var gibi hissettiriyor. Bana göre öyle yani size göre farklı olabilir
Öyle düşünmene neden olan ne? Kız arkadaşlarının "yapmanı istemiyorum" dediği şeyler mi var?
Emin ol onları dinlesem şimdiye sokakta dilenci olmuştum😅 aralarında çalışma diyen bile vardı düşün… aşırı kalabalık bir çevrem yoktur zaten gerçekten sıkı olduğum bir iki arkadaşım vardır ailem ve kedim bitti bütün çevrem bu 😁 hani şununla görüşme diyecekleri bir çevrede bulamazlar bende… pek çoğunda en başta tanışırkenki o masumiyet yerini çıkarcılığa bırakıyor bunu bolca gördüm… hepsi değil elbette ama büyük çoğunluğunda öyleydi… hiç birine belli bir samimiyete kadar nelere sahip olduğumu göstermiyorum… sonra bunları öğrendiklerinde işin rengi değişiyor ve nasıl desem kendine bir pay koparmaya çalışıyor bu pay ne olursa olsun gark etmiyor para iş eşya vb…. Başta o bir kahve içmeye çıktığım kızlar sonradan tekne kirala tatile gidelim vb şeyler istemeye başlıyor yapışamıycak şeyler değil ama istisnasız neredeyse hepsi yaptı
Yok artık 😃 tercihin yanlış o zaman.
Hadi 1-2 si yanlış onu anlarım 30. Cu da bile mi yanlış yani yapma Allah aşkına tamam dönem ve çevre bozuk bunu da anlarım ama hiç mi düzgün çıkmaz yani….
Evet 100 tane de olsa yanlış olabilir. Tercih ettiğin, hoşuna giden özellikteki insanları tekrar değerlendir. Hayatına giren kadınların ortak yönlerini düşün. Nerede yanlış yaptığına bak...
Buldum hata hayatıma almak artık hiç almıycam hayatıma Teşekkürler ☺️ 👍 en başında. Belliydi zaten boşa zaman kaybı ya biliyordum 😁
Rica ederim.
Biraz daha sık dişini. 30 u devirdin mi daha da mantıksız gelecek.
Çok mantıklı geldi