TEŞEKKÜRLER...,☺☺
ALLAH BİZİ NEDEN AŞK KONUSUNDA İMTİHAN EDER?
TEŞEKKÜRLER...,☺☺
Arkadaşlar Allah neden bizi aşk konusunda imtihan eder, yani sevdiği insanlar ya onu sevmez kandırır ya kavuşamaz ya da sevmez ya da uzaktır neden Allah insanı böyle imtihan eder sebebi ve amacı nedir? İmtihan neden eder bizi Allah. Üstelik bu kişilerle hiçbir tanışma ve ilişki olmadığı sürece nasıl bir olgunlaşma olsun ki, nasıl bir tecrübe olsun ki? Acı çekmek sadece olgunlaşma yok ya öyle san ve acı çek ya da bilmiyorum😞
TEŞEKKÜRLER... ☺
Allah seni aslında imtihan etmiyor sorun biz de kardeşim tamam imtihan ediyor ama sen sabır edersen ben sana daha iyisini vercem diye imtihan ediyor mesela bunu söyle düşün en sevdiğin ders edebiyat olsun o dersin hocası da seni seviyor ama cok seviyor olsun seni o dersten geçirmek için yine de imtihan edecek sınava tabi tutcak haksizmiyim sabırlı olup cok çalıştığın zaman o dersten geçeceksin işte aşk hayatı da böyle sabır et cok çalış bekle kaderinde yazılı olan seni bulacaktır ve cok mutlu olacaksın
Vallahi billahi Gerçekten inanmıyorum gelip gelip Yine suçu Yani gerçekten insan olmana atıyorsunuz Tamam Evet Hani biz belki suçlu olabiliriz ama o kişiden hoşlanmış olmamız aşık olmuş olmamız Bizim elimizde değil yani biz O kişiden hoşlandıysak ya da aşık olduysak Allah'ın yani Ya bizim kaderimizdir ya da imtihanımızdır yani ya da o kişiye dua etmemizi falan istiyordur Allah yani niye her şeyi bize atıp duruyorsunuz Yani ben o kişiden hoşlanmak ben mi istedim yani aşık olmak ben mi istedim Hani bu olsaydı Tamam senin dediğin söz doğru olurdu ama yani hoşlanmak aşık olmak Elimizde olan bir şey değil Allah hoşlanmaması Aşk etmemizi sağlıyor Bunların sebeplerini de zaten Saydım yazdım yani
Ve ayrıca ben Tüm bunları yaşarken hırs değil hırs yapmadım yani o yani bunca zamana kadar Eğer bu imtihansa yalnızca Allah beni 4 tane kişiyle intihar etmiş oldu şimdiye kadar 4 kişi de olmadı Çünkü ve Ethem Ben Tüm bu hoşlandığım kişileri yaşarken asla hırs yapmadım ve hepsi içinde sabrettim ve Hiçbiri de olmadı hani bir insan sırf bilmediği bir için sabret sabreder Tabii ki sabreder ama yani birinden hoşlansam da hoşlanmasam da hep sabrettim Ben ve sabrederken de karşıma Bu kişiler çıktı ve bu kişiler de Hani belki beni sever kafasındaydım ya da işte belki kaderimdir kafasındaydım ve ben hırs yaptım hiçbir şekilde yapmadım sabrettim ama olmadı zaten ben bundan kastediyorum Hani sabrettim onlar da olmadı imtihan dedim o zaman ve bu İmtihanı neden yapman lazım o zaman ben sadece bunu söylüyorum suç bende falan değil yani lütfen rica ediyorum
O kişiyi birini severken sabrettim ya da birini sevmiyorken de sabrettim ama o sevdiğim kişileri sabrettim ve olmadığı için Ha tamam dedim O zaman beni sevmedi ya da sevdi Ama kaderim değildi bu benim o zaman imtihanımdır dedim ve ben de şimdi neden anlat beni imtihan ediyor Bunu söylemeye çalışıyorum
Sen hiç ayetlerden falan okumadın galiba benim karşıma Hep çıkıyor ayetlerde hep böyle şeyler geçer Allah bir insanı imtihan eder yani Sen Allah'ın Bir insanı imtihan ettiğini gerçekten hiç bilmiyor musun hiç düşünmedim bu hayatında Yani Allah'ın gerçekten bir insanı imtihan etmediğini sen şu ana kadar hiç öğrenememişsen ve hiç bilmiyorsan o zaman Bence senin sen aklını kullanamıyorsun
Ve ben o kişileri tanım o kişilerle tanışmak için hiç fırsatım olmadı Ve o kişileri tanımadan nasıl bir insan olduğunu ben nereden bilebilirdim bunları sonradan öğrendim ve ben onları yani onları nasıl bir insan olduğunu onlardan bile öğrenmedim yani düşün başkalarından öğrendim yani onlarla hem tanışma fırsatım olmadı hani bir insanı ilk görüşte nasıl bir insan olduğunu anlayamazsın Yani senin böyle bir süper gücün falan yok yani Keşke olsa ve yani biliyorum doğru bir doğru insan ve sabredeceğin insan çok hemen kolay kolay çıkabilen bir şey değil ama yani insan imtihan edilir yani Allah bir insanı imtihan eder yani
Sana istediğin ayeti istediğin sayfasını ve istediğin cuzu ezbere okurum senin bildiğin ya da zannettin gibi işlemiyor Kuran da ve ayetlerde mülk süresinde Allah ztn imtihan edeceğini söylüyor Kur'an-ı Kerim'de imtihan (sınav) ile ilgili birçok ayet bulunmaktadır. İşte bazı örnekler:
1. **Bakara Suresi, 155-156. Ayetler**:
"Andolsun, sizi biraz korku ve açlıkla, mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele. Onlar başlarına bir musibet gelince, 'Biz Allah'a aidiz ve O'na döneceğiz' derler."
2. **Ankebut Suresi, 2. Ayet**:
"İnsanlar, 'İnandık' demekle bırakılacaklarını ve sınanmayacaklarını mı sandılar?"
3. **Mülk Suresi, 2. Ayet**:
"O, hanginizin daha güzel iş yapacağını denemek için ölümü ve hayatı yaratmıştır. O, mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır."
4. **Teğabün Suresi, 15. Ayet**:
"Mallarınız ve çocuklarınız ancak birer imtihan vesilesidir. Allah ise, büyük bir mükâfat O'nun katındadır."
Yani Tamam zaten ben de diyorum imtihan ediyor diyorum zaten Allah ve bununla ilgili de ayetler var dedim zaten ben yanlış bir şey söylemedim ve sadece Hani Benim Bu Yaşadığım imtihan mı benim yani Ben en azından öyle düşünüyorum Çünkü ben hiçbir şekilde yanlış yaptığımı düşünmüyorum sırf bir insan kötü diye ve bana kötülük yaptı diye Kendimi asla suçlamam Öncelikle bunu bir söyleyeyim de
Canım senin bu düşündüklerini çok iyi anlıyorum. Aşk bazen gerçekten sonsuz bir devinimde gibi gelir insana, sürekli sınandığını hissedersin. Ama aşkın güzelliği de buradan gelir aslında; yaşamayı, hissetmeyi, büyümeyi öğretir bize.
Bazen en yanlış insanlarla tanışırız, bazen uzaktan severiz. Ama tüm bunlar kendi iç yolculuğumuzun bir parçası. Acılar elbet yaşanır ama sürprizlerle dolu güzel günler de gelir. Unutma, her karanlık tünelin sonunda bir ışık vardır.
Ben de zaman zaman böyle duygusal fırtınalarda kayboluyordum ama şu an öyle bir aşkla mutluyum ki! İnanıyorum ki sen de doğru zamanda doğru kişiyi bulacaksın. Hayat sürprizlerle dolu, vazgeçme!❤️💫
Cevap
3Cevap
Allah: Afrikada açlıktan ölen çocuklar var ama zktir et, şu gizlinin aşk hayatıyla uğraşayım bari
Ailen gorucu usulu evlendirir ilerde korkma
Hayır görücü usülü pek huzurlu gelmiyor ve öylede benim gibi istediğim bir aşk olmaz
Ben üniversitede ya da dışarda biyerde tanışmak istiyorum görücü usülü akrabalar oluyor uzak yakın ve akraba evlilikleri benden uzak dursun Allah tam istediğim gibi evlilik nasip etsin inşallah
Allah korusun yaaaa 😡😡🤬🤬🤬🤬😤😤😤😤
Hangi konuda imtihan etsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?