Erkekler kadınlara göre daha mı acımasızdır, ben mi böyle görüyorum?

Selamlar herkese, ben bu sitede soru soracağım zaman, önceki sorularımı ve cevaplarımı gördüyseniz, tahmin edersiniz ki, sadece tek bir konu üzerinden soru sordum. Evet. Hem erkeklerden hem kadınlardan hoşlanmam hakkında. Fakat bu sefer farklı bir soru işareti var kafamda. Sorumu da başlıktan gördünüz. "Erkekler, kadınlara göre daha mı acımasızdır?"

Bu soruyu sormamın sebebi şunlar oldu:

1. Çevremdeki kadın arkadaşlarımın erkek arkadaşları tarafından haksızlığa uğraması, bunun sonucunda aldıkları darbenin onları derinden etkilemesi. (Kişiden kişiye, ilişkiden ilişkiye değişiyor olması fark etmiyor.)

2. Ben de erkek arkadaşlarım tarafından bir haksızlığa uğradıysam, onlara deliler gibi aşık olmasam bile, kısa sürecek olsa bile, benim de böyle durumlarda derinden etkileniyor olmam.

3. Bir "kadın" arkadaşım olduğunda, kadının en toksiğine de rastlasam, sadece bir çimdik kadar hafif üzülebiliyorum.

4. Kadınlara bu kadar güvenle kendimi açabiliyorken, erkeklere karşı son derecede temkinli olmam sadece bana özgü bir durum mu bilmek istiyorum.

5. Eğer sadece ben erkeklerin bu kadar acımasız olduğuna inanıyorsam, lütfen kendi tecrübelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin. Açık ve net olun. Eğer sadece ben böyle düşünüyor ve inanıyorsam, o zaman erkeklerle ilgili eski kötü tecrübelerimden, vakti zamanında fazla etkilenmişim demektir ve ona göre bunu tamir edebileyim.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Güncellemeler
1 yıl
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Birçok cevapta erkekler kadınların daha acımasız olduğunu, erkeklerin daha merhametli olduklarını yazmış. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Bunlarla birlikte kızların fikirlerini de öğrenmek isterim. Erkeklerden hoşlanan kızların tecrğbelerinden de istifade etmek istiyorum. Sizi çok seviyorum, öpüldünüz.
Erkekler kadınlara göre daha mı acımasızdır, ben mi böyle görüyorum?