Vazgeçmek gerekiyor vazgeçmemek hata bu gurur ya da başka bişi eğer olmuyorsa bırakmak en mantıklısı yine sev sevmeyi bırak anlamına gelmiyor vazgeçmek ama çabalamayı bırakmak en mantıklısı
Evet duygularımdan vazgeçerim her şey sevmek ya da aşk demek değildir Eğer bir insan bana kendimi değersiz hissettiriyorsa, benim sevgime aşkıma kıymet vermiyorsa benim gösterdiğim emeği görmüyorsa Ben de o noktadan sonra gururum ön plana koyarım ve kendimi düşünüyorum, çünkü dünyaya bir daha gelmeyeceğim bir defa doğdum bir defa öleceğim insanlara değer vermek güzel kadınlara değer vermek güzel sevmek güzel ama değerini bildiğim yerde sevilmek isterim.
Gurur denen şey hak edilen yerde kullanılmazsa, başa bela olmakla birlikte narsist kişiliği ön plana çıkarabilir.
Çok seven insan onurunu çiğnetmez ancak gururunu ayaklar altına alabilir. Gurur yapanların yeteri kadar sevmediğini ayan beyan söyleyebilirim. Popülist yorumlar yerine daha samimi yorum yapanları tebrik ediyorum.
Asla gurur yapmamalı insan... Geçmişte gurur yapmamın ve bir çırpıda eşsiz bir aşkı bitirivermemin acısı yaşıyorum hâlâ... Şu anda diyorum ki, bir erkeğin gururunu incitecek, darmadağın edecek en kötü ne yapılabilir? İnan ki onu dahi yapsa, seviyorsam , âşıksam O'nu kaybetmem... Kaybetmemek için ölürüm...
Gerçek duygularda gurura pek yer yoktur. Orantılı bir şekilde yücelinen ilişkilerde.! Laf söz davranış her şey mübahtır aslında. Tabii namusa dayalı bir kırgınlık yoksa. İnsanın şerefi namusu iki paralık edilmediyse o söz ya da davranış tarafından.
duygular insanın mantığına engel oluyor bence seven insan mantıklı düşünmüyor ve güzel bi ilişkiden önce insanın kendisiyle güzel bi ilişkisi olmalı kendi gururunu hiçe saymanın veya gururuna onuruna zarar veren bi ilişkinin sana ne hayrı olabilir
Vazgecmezdim ama vazgeçmeyince insanlarin ne kadar kırdığını gordum beni gurur bence bi tık kendini düşünmektir hep iyi sonuclanir ama biraz soğukkanlı katı olman lazım