Gurur birçok şeyi kaybetmemize neden olur
bazen gururu ayaklar altına alıp o adımı atamayız
peki size bir şans verilseydi
gururunuzdan vazgecermiydiniz?

Gurur varsa aşk yoktur, aşk varsa gurur yoktur derler ama bence burada bir nüans olmalı. Bence aşk gurursuzluk, onursuzluk hali değidir. Aşk, gururunu hiçe saymak, hiç değildir. Aşk belki sabırdır ama asla tahammül değildir. Eğer aşkta gurur olmasaydı tahammül de aşka dahil olurdu. Aşkta gurusuzluk tanımı genel geçer gurursuluk değil de aşırı hoşgörü olarak tanımlanmalıdır bence. O neden ile Can Baba'nın dediği anlamdaki gururumu çiğneyip de hareket etmem. İşte bu gurursuzluk olur.
sağlam bir aşk istiyorsan malzemeden çalmadan seveceksin
Vazgeçmezdim. Çünkü aşkta da, arkadaşlıkta da, işte de... Her şeyde gurur vardır. Gurur, insanın dayanma noktasıdır; bam telidir. Orayı zorlayan insanlar için kendini ezmeye lüzum görmüyorum. Vazgeçiyorum. Önce üzülüyorum, ağlıyorum ama illa ki kabullenip yoluma bakıyorum.
Hayır, bir insanın gururu yoksa, o insan hiçtir, ölürken kimse olmayacak yanımda gururun. olacak, yalvarmaktansa kaybetmeyi secerim, hayatımda bir kez olsun yalvarmadim, herkesin gitmesini izledim, canim acidi belki ama, güçlü kalmayı öğrendim
Cevap
26Cevap
Aslına bakarsan özümde gurur vazgeçilmezim. Vazgeçemediğim kişiler hariç hiç kimse beni yıkamaz yani o kadar :D Ama vazgeçmek istemiyorsam gururumu kaldırır atarım bir kenara.. Onu kazanmaya çabalarım. Sonunda pişmanlıkta olabilir, iyiki de diyebilirim. Bu önemli değil. O an gurur yaparsam daha çok pişman olacağımı bilirim çünkü.
Bir şey fark ettim, bu gurur korkaklıkla baya bağlantılı.
Bende 5-10 kişinin gururu vardır, muhtemelen korkaklığı da. Ben direkt bunu atıp kurtulayım, kaybettiklerim kalsın razıyım.
Vazgecmem.
Iki farkli gurur vardir.
Biri insani korur kirilmaktan korur. Yanlis yapmaktan korur.
Diger ise kendini baskalarindan üstün görür o gelmese ben hic gelmem vs vs...
Kaybettiklerimi kendi isteğimle kaybettim ve geri almayı çok isterdim zamanı. Hayatımdaki en önemli şeyleri kaybettim belkide. Bu yüzden gururumu hiçe sayardım geri kazanma şansım olsaydı.
hocam senin sorularına cevap vermek için 10 dk düşünmek lazım.. hiç çalıştığımız yerlerden sormuyorsun.
düşündüren sorular sormayı seviyorum:)
Kırk yılda bir birini kaybedecek kadar gurur yaparım onda da haklı sebeplerim vardır. Hem yaşananlar tecrübelerim sonunu biliyorum değiştirsem ne nasıl olacak bilemem. Bilinmezlik korkutuyor.
Can Yücel:
''Ve gurur, kaybedenlerin, acizlerin maskesiymiş, sevgi dolu yüreklerin gururu olmazmış, yüreğimde sevgi bulduğumda anladım...'
Aşkta gurur olmaz seviyorsam gururumu hiçe sayarım.
gurur sadece gerekli yerlerde kullanılmalı boşuna gurur zarar
gururumdan kaybettiğim tek bir insan yok.. aslına bakarsan kaybettiğim bir insan yok.. olması gerekenler yanımda :)
Ben her şeye gurur yapan birisi değilim. Gurur yapmam için bana göre ciddi bir sebep olmalı. Gurur yaptıysam bir kere o iş olmaz, bana ters. Gururumdan ödün vermem.
Ne kaybettiğime ve nasıl kaybettiğime bağlı biraz. Gurur da vazgeçilebilecek bir şey değil gibi geliyor.
gecmeyin diye nacizane tavsiyede bulunmak isterim.
ben gectim, en buyuk pismanligimdir.
recep ivediğin anası diyordu ya. "sende ne gurur var ne şeref, kalk * git".. aynı o hesabım.
Vazgeçerim vazgeçiyorum da zaten. Hergün yüzyüze baktığım kişilere hem de. Günün her dakikası birbirimizi gözlemlediğimiz halde
Gurur benim kişiliğimdir.
Kişiliğimden vaz geçemem ben.
Çok savasırdım kendimle ama sanırım sonunda gururumuz yenerdim hep òyle oluyor
Gurur, insanın elinden asla bırakmayacağı bir silah gibidir.
ben gururumla mutluyum bu kadar gururcu olmamalıyım ama maalesef
Gurur yapmadım. .
Pişmanlık gururdan önce geldi benim için.
Kaybettiklerimi özlerim ama ciktirettiklerimin hiç şansı yok demi la :)
@Kava-banga
nokta :D :D
aç kalırım, çıplak gezerim, aşkdan kurur biterim.. Yine de gururumu kimseye yedirmem.
Hayır yaptıklarımın arkasındayım her zaman, zaten aksini düşünsem zamanın geriye alınmasını beklemem.
Gurur saçma bişey ama Türk insanında maalesef en çok gurur ve kibir var...
Ben bazen gururumu ayaklarımın altına alabilirim sanırım.
Gururum yuzunden simdiye kadar kimseyi kaybetmedim ki...
Fazla gurur iyi değildir
Olabilir. Vazgeçtiğim oldu.
Gururluyum ama gurur yuzunden kimseyi kaybetmedim
Ben hiç gurur yapmadım, yapmam.
Tabiki de vazgecerdim !
Vazgeçmem greken yerde geçiyorum zaten.
vazgeçemem vazgeçemedimde
Asla çok gururlu biriyim
hayır gururumdan vazgeçmem
Hic öyle bisey olmadi oyuzden bilemedim simdi
Iste bir vazgecsemm ama olmuyor
kesinlikle vazgeçerdim.
Başıma gelmedi öyle bir şey
Vazgecmem gerektiğine inanirsam vazgeçerim
şu an bu durumu yaşıyorum ve cok berbat bir şey
Gurur yaparak hiçbirşey kaybetmedim.
Gururumdan vazgecerdim.
Gururluyum, Ama Fazla Gurur G*te Vurur Derler.
evet geçmek istiyorum saçma sapan gurur yapıyorum
Geçerdim bazı şeyler için
Vazgectigim zamanlarda hep pisman oldum
Asla gururumdan vageçmem, Ne olursa olsun.
Hayir olsa yine gurur yapardim
sevgim gururumdan önemli vazgeçerdim
Kaybettiysem ben haklıysam asla kazanmaya çalışmam
Hayır benim Gururum var
Pek gururlu olduğumu sanmıyorum.
geçmezdim iyi ki durdurmuş gururum beni
Hayır yine gurur yapardım.
Ayaklar altına alınmışsa hayır.
Fazla gurur başka yere vurur, elbette vazgeçerim.
Hayatımın akışı depilirdi
Şans verilse gurur yapmam
Aşkımı feda ederim gururuma
fazla gurur hiçbirzaman iyi değildir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar