Öyle işte,
her kim kırılmışsa en hassas yerinden,
En sevilesi gözler de ondadır aslında.
Öyle işte,
her kim kırılmışsa en hassas yerinden,
En sevilesi gözler de ondadır aslında.
Benim "kendisinden Haz etmediğim kişi"; Beğenmediğim, hoşlanmadığım, sevmediğim, birçok kez denemiş olmama rağmen kendisi ile bir türlü kalıcı bir takdir elde edemediğim, sadece etrafına değil kendisine bile fayda sından çok zarları dokunan, sosyal hayatını anti sosyal olarak yaşama adapte olmuş; nefret, kin, tarfçı kişi olarak tanımlayabildiğim kişidir.
Bu kişiyle olan insani ilişkilerimde, sahip olduğum erdemlerin değerini korumaya özen gösteririm. İnsan olma varlığı, değeri ile tamamen dışlamam.
"İyilikler yaptığını görünce ona karşı yumuşar mısınız?" Evet, yumuşarım. Genelde sadece bir "merhaba" der geçerim, ama böyle bir durumda nasıl olduğunu sorar, halini hatırını da sorarım.
Haz etmediğim birinin iyilikler yaptığını görünce ona karşı yumuşayıp yumuşamayacağım, o kişinin niyetine ve davranışlarının samimiyetine bağlıdır. Eğer bu iyiliklerin gerçekten içten ve samimi olduğunu görürsem, ona karşı hislerimde bir değişiklik olabilir. Ama iyiliklerin sadece gösteriş veya çıkar amaçlı yapıldığını düşünürsem, bu durum hislerimi pek değiştirmez.
Ben, insanların değişebileceği ve iyiliklerin ilişkileri dönüştürebilir buzları eriten katkısı olduğuna inanıyorum. Ancak, gerçek bir değişim ve samimiyet hissetmek benim için önemli. İyilikleri gördükçe, o kişiye karşı daha yumuşak ve anlayışlı olabilirim, ama bu süreç zaman alır.
Herkesin iletişim haline girmeden evvel ön yargısı olabiliyor. Bu bazen olumlu, bazen olumsuzdur. Burada önemli bunu belli etmemek çünkü genelde tam tersi olabiliyor..
İyilik yapan biri olursa ön yargım tamamen kırılır ve bu olumluya evrilir iyice. Çünkü orada merhamet duygusu ön plandadır. Ve vicdanı olan birini tanımak isterim..
Hayır, herhangi bir etkisi olmaz. Sonuçta hoşlanmadığım konu farklıdır. İnsanlar zaten tek yönlü canlılar değil ki, hepimizin bir çok yönü var. Buna bir sempati duyamam.
İlk izlenimde hoşlanmamış olabilirsin de tanıdıkça iyi yönlerini gördükçe yine bir yumuşama olmaz mı :D
Hoşlanmadıysam tanımak için vakit kaybetmem o nedenle olmaz.
Aynı ortamda bulunmuş olsak bile benim için görünmez hale gelmiştir.
Sağlam bir duruş. Kararlı bir tavır. Her kula nasip olmaz. Tebrik ederim.
:)
Ay, ah belki sevmemeye karar verdin ama kalbinde merhamet var dostum 💖. İnsan bazen birilerine kırılır ama iyiliklerini görünce yumuşamak normal. Bence bu, senin ne kadar duygusal ve empatik biri olduğunu gösterir 🤗.
Ben de tam bir aşk kadınıyım ve sevgilimle çok mutluyuz 🥰. Bazen flörtüz anlar yaşasak da, kalbimde her zaman sevgiye yer var. İyilik yapmak, hepimize yakışır ve yumuşatır kalpleri. İyilik kazansın, değil mi? 😊
Şef orço naptı ki. Neden bozuldu aranız. Hiç rol çekme ben yutmam.
Cevap
3Cevap
Selams,
Yumuşama oluyor evet ve biraz da geri çekilme oluyor.. Yine de sonuçta haz etmiyorum, gözümün çok önünde olmasın.. İyiliği sevmediğim insanlara yakıştıramıyorum, konduramıyorum😅
Zaten iyiliği sırf gözüne girmek için yapıyorsa uzaklaş. Hatta koşmaya mecalin varsa koşarak uzaklaş hahah
Şey olur ya iş yerinde ya da toplum içinde bazı insanlar kendini olduğundan farklı anlatır..
Daha iyi daha doğru olduğunu söyler falan😅
Göze girmek ya da en iyi olmak için çabalar..
Bişeyi sana anlatır mesela, ama hani diğerinin yanında öyle davranır ya da konuşma stili her zaman öyle olmasa da o an güzel konuşur.. Diğerine bakar, ama aslında sana söyler😅
Tamamen göze girme şeysi
İğrenç 😅
Hoşlanmadığım insanlar genelde iyilik yapnaz bu yüzden yumuşamam
Hayr belki sahte iyilikler yapıyordr
Göze girmek için ise uzaklaşmak şart 😄
Yumușuyor.
Yaşandı 👍🏽
Örnek. Ben :D
Teşekkür ederim. Teveccühün :)
Kişiye göre değişir
Yaptıklarına göre değişir diyorsun :D
Yaptıklarına göre olabilir, belki yanlış tanımışım diye düşünürüm ondan olabilir, ama net olarak sevilmeyecek bi tipse iyilik de yapsa değişmez tabi. Duruma, kişiye göre değişir yani tutumum
Çok haklısın mantıklı.
Thanks
Hayır tavrım net olur yumuşamam. ✨️
korktum :D
Yiaa korkma iyi birisiyimdirr.. 🫠🎀
Rachel'i strange düğüne davet edilene kadar severdim. Artık iyi olduğunu düşünmüyorum ahhahaha
Hayır yumuşamam
Tabi
Evet.
Galiba erkeklerin hepsi evet, kadınların hepsi hayır diyecek kral. Sabırsızlıkla bekliyorum :D
Beta erkek kafası nediim
hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?