Selams
günlerden bir gün yine geri kafalılığım mağaramdan sesleniyorum; gelemez!

Selams
günlerden bir gün yine geri kafalılığım mağaramdan sesleniyorum; gelemez!

Evet gelebilir. Neden gelemesin ki? Sebep nedir? Benim tüm arkadaslarim benden sonra evlendi ve evlenmeden önce bize gelirlerdi. Ve hala bekar arkadaşlarım var ve bana geliyorlar bu gayet doğal bir durum. Aynı şekilde eşimin de bekar arkadaşı vardı ve bize gelirdi. Şimdi o evli ve eşiyle geliyor. Kişi kendini bildikten sonra ve arkadaşlar düzgünse hiçbir sorun yok. Ama kası gözü ayrı oynayan bir arkadaş evime gelemez zaten arkadaşım da olamaz.
Evet, evli insanların evine bekar arkadaşları gelebilir. Karı koca ilişkisi etkilenmez. Evli insanlar bir sosyal hayata sahip olmalıdırlar. Arkadaşlıkları konusunda saygı gösterilmeli. Ama bunun açıklamasını da şu şekilde yapayım gelebilir derken karşı cins değil, kadın arkadaşları gelebilir.
Yani yok işte benim iş yerinden arkadaşım Ahmet benim iş yerinden arkadaşım Berke zırt pırt tutup da eve gelirse itinayla onu çıkarılır. Ama kadın arkadaşları alır eve davet eder oturur sohbet edecek olurlar, O sıkıntı değil hatta öyle bir durumda evden giderim rahat olsunlar diye, yani burada önemli olan şey sınırların belirlenmesi ben buna dikkat ederim.
Bence gelebilir evet yani neden gelmesinler ki? gelmemeleri için bir neden mi var.. iki kişi de güveniyorsa birbirinden eminse sorun olmaz.. ama gelmeden önce eşlerinden mutlaka izin almaları ya da haber vermeleri gerekiyor en azından.. ve zamanlama da çok önemli.. her kafalarına estiği zaman evli arkadaşlarına gidip hadi biz size geliyoruz ya da biz siz de kalacağız diyemezler mesela.. tabi dediğim gibi önemli olan eşlerinin rızası ve izni burada.. çünkü evliler sonuçta bekar hayatı ya da öğrenci hayatı yaşamıyorlar
Evli insanın evine bekâr kişi gelemez. Hatta daha ötesinde evli insanların bekâr kimselerle geziyor olması sosyolojik bir problemdir. O insan ya evlilik insanı değildir ya da mutlu bir evliliği yoktur. Bu konuda geri kafalı mağara insanı olmak bence idealdir. Hiç öyle post-modern yorumların etkisinde kalma. Yarın korktuğun başına gelir.
NOT: Kırılıp küsüyorum ama yine sorularına geliyorum. E napıyım çok damardan, can alıcı , kaliteli sorular soruyorsun cevap vermeden duramıyorum Sosi.😅
Her zaman bekleriz
Cevap
34Cevap
Evet gelebilir eşine söyler
Türkmenistanlı evli bir arkadaşım var. Ablaları bazen davet ediyor. 😂😂İş arıyorum. Bulabilirsem veya atanırsam gideceğim.
Başka bir evli arkadaşım şu an İstanbul'da yaşıyor. Buraya geldiğinde bir kez görüştüm ama eşini pek sevmem. Onun yüzünden uzun zamandır konuşmuyorduk. Geçen geldiğinde yazmış "Ben geldim." diye. Lisedeki mezuniyet fotoğrafımızı atıp "bak, ben ne buldum?" yazmış. "Hoş geldin." yazdım. Görüşmedik. Çünkü teklif etmedim. O da görüşelim demedi. Deseydi görüşürdüm ama yazarsa konuşsam da artık eskisi kadar samimiyetim yok. Uzun zaman sohbet etmeyince o samimiyet olmuyor.
Arkadaşın eşini sevmemek 🥹
Bekar insanların evine evli arkadaşlarının gelmesi de keza evli insanların evine bekar arkadaşlarının gelmesi de her iki durumda hangi kombinasyon olursa olsun sakat ya. Biri diğerini yoldan çıkartır illa adam bekar sonuçta 😂😂 şayet hemcins arkadaşsa bu. Karşı cinsten arkadaşsa da evli adamın evinde işi olan kadın yolludur ama kötü yollu 😂😂 beynim ağrıdı
Ahaha karıştırdın iyice 😂
3 faktöriyelin açılımı gibi bir şey 😂 bir sürü netice var
Bekar kadın erkek farketmez evime gelemez :D kocamla aşk yuvam orası shdja
Suç yuvasını tercih ederim evlilik biraz ıımmm şey zor 😂
Adını her ne koyarsak koyalım :D aman kocama göz koyar muska falan saklar sjjd
Muska mı anılarımı canlandırdın yav 😂 eski flört bey odadan çıktıktan sonra karnım acıkıp odada bisküvi misküvi ararken odaya girince dolap sesi duydum muska mı koydun deyişi aklıma geldi 😂😂 kaldı mı ya artık muska falan filan
Ohoo, daha da arttı ya. Büyüsü onusu bunusu ☹️
Ben doğalını tercih ediyorum valla kendisine de söylediğim gibi 😂😂 aman ya büyü müyü ne allasen Kafayı yemiş bu insanlar. Kalbi sende olanın lafzı hep sen olur
Öyle deme :D kalkmasın büyüsü falan yaparlar kocama
Onun büyüsünü değil en fazla bedduasını yaparlar 😂😂😂 peçe takıp siyah çarşaf giydirip 3 kelimeden fazlasını yasaklıyorum aşkısı falan demeye giderse senin durum ilişkinin 3 günlük ömrü kalır haberin olsun 😂 bu ne paranoya
Güvenemem kimselere kdkd
Evime misafir gelmesinden hoşlanmam gelenlere de tedirgin hissederim. Doğrusu evlenecek olsam adamın da benim gibi misafir sevmeyen biri olmasına dikkat ederim cidden. Ben komşu da misafir de akraba da sevmem. Bu konuda çok ciddiyim gerçekten.
Çok ikilemde kaldığım bir soru bu. Yaşayıp gördüğüm bazı şeyler de aslında bu olmamalı yönünde. Bilemiyorum açıkçası.
Belki senin de tanıdığın onun da çok yakın olduğu biri olabilir ama her kolundan tuttuğu eve giremez ya 🙄
Aynen, ben de eşi evde değilse giderim evine mesela.
benim kız arkadaşlarım gelebilir kocamın kız arkadaşı vs var ise gelemez 😃 zaten kız arkadaşı da olmasın öyle samimi olduğu hadi Amin Amin 🤲 enerjiyi gönderdik duamızı ettik 😃
Pardon, koca ve onun kız arkadaşları mı :D olamaz olabilemez
kıskanınca merhaba Azrail 😃😂
Hemen gelsin hemen 😃
tansiyonum düştü kız başka kadınla arkadaşlık vs düşününce 🙄
Ne yapıyoruz, hayatımıza giren adamdan bir zahmet diğer kadınların cenaze namazını kılıp gelmesini istiyoruz 😃
evet selasını okudu mu ben hariç diğerlerinin o çok önemli dicemde bu devirde de nah bulurum öylesini gibi geliyor 😃
Yok canım varlar
neredeler firuze 😃
:D güzel saklanmışlar
Tabii ki gelebilir gelebilmeli. Evlendim diye arkadaşlarımla, arkadaşlarımızla arama niye mesafe girsin ki
Dışarda buluşulur
Bir mesafe koymuş oluyorum yapmam onu
Hele yakın arkadaşımsa evim evi :D
Ben mağaramda mutluyumdur nddj
Hahshahs mağarana gelirlerse 😁
Gelemezler :D
Bekar eş yokken gelebilir de eş evdeyken gereksiz kiskanabilir, empati kuramayabilir risklidir.
Hıhımmm
Eve gelmesi için ya evsiz olması lazım ya da hasta filan hastane işleri için gelmesi lazım. Diğer türlü gelmesi için bir neden yok.
Ya o durumlar farklı, ki o zaman bile evde olması saçma oteller ne güne var?
Parası olan var olmayan var şekil 😊
Otelleri günlük tutup karı kız atmayı biliyorlar :D ya bırakın allasen
O başka. Hemde günlük değil genelde saatlik 😄
Niye başka? Hani para yoktu
Şimdi bir saatlik ücret var bir günlük veya bir kaç günlük. Kalma süresi artınca fiyat sıkıntıya giriyor. Zoe durumda ise gelsin kalsın ben hanımı anasına gönderirim 😄
Aha “hanımı anasına gönderirim” diyorsan, kalsın tabii
Evim benim sığınağım.. mabedim.. vatanım gibi korunaklı. Evime herkes giremez.. o eşikten eğri ayağı sokmam.
😌👌
Benim arkadaşlarım zatən adap bilen insanlar. Ben davet etsem de gelmezler kocamın isteği dışında. Kocamın arkadaşları da öyle olsun bir zahmet.
Hayır giremez gerçi evli de fark etmez insan nefsine hakim olmazsa her şeyi yaşanabilir ama gene de giremez
Gelir ne olmuş ki bekar arkadaşlarım kocamı elimden alacak değil ya o kapasite de olan biri zaten beni arkadaşım olamaz
Ben gidiyorum ne var en yakınlarım onlar da bana geliyor
Gelemez gidemez.
Çok fazla bıdı bıdı yapmayın şu konuda 😃
Yaparız biz, haklıyız
Biz de orduluyuz
Kabakçısınız, şimdi sen bekar erkek arkadaşını eşin evdeyken eve davet eder misin?
Siz kadınlar yoldan geçene bile arkadaşım dediğiniz için aklınıza başka şeyler gelmesi normal. Biz erkekler arkadaş konusunda seçiciyiz. Evimize kimin girip girmeyeceğini iyi biliriz paşam
Kes ya, ne alakası var acaba. Yakışığı kalır mı? Çok saçma. Git dışarda buluş.
Hiç çanak tutamam gözyaşına hadi kolay gelsin 😃
Çanağı git sen kendine tut, hayret bir şey.
Evet gidebilirim evli arkadaşlarımın evine :D ne var yani bekarsak sjajsj
Konuyu saptırma :D gidemezsin ayrıca
detayda yazdığım gibi, benim evime ben varken gelemez. Net.
Gelmesi doğru olmaz hatta bekar bir erkeğin bekar kızları olan samimi tanıdıklarına sık sık gitmesi de doğru olmaz kızın rahatsız olacağınıda düşünerek ailesinin tepkisini almamak veya kafalarını karıştırmamak için uygun olmaz
Tekken gelebilir onun disinda gelemez mağaramda huzurluyum.
Yes be :D
😂😂🌸
Gelemez canım ne işi var bekar arkadaşın evde
😌👌
Bekar arkadaşım kalmadı. Olsalardı gelebilirlerdi, gelişmişlikleri çok oldu.
Gelebilir beraber insan gibi oturacaksak. Ama eşi yokken habersiz vs çağırıyorsa onda bi sıkıntı vardır
Misafirliğe gelinir ama yatıya kalamaz yani kalınmamalı😃
Elbetteki canım eşimin kız arkadaşları evimize gelebilir ne var ki bunda :)
Tabii, o zaman senin canın arkadaşların da gelsin eve
😁 ama bu çok pislikce oldu
Hayır çok :D
😬😬
Gelmemesi için sebep var mı
Ama sevgilim ya da eşimin arkadaşları değişik se ne olur ne olmaz diye kabul etmeyebilirim 😊
Ben karşıyım ya buna
Şaşırtıyorsun beni sarı
Gelebilir. Evlendikten sonra arkadaşlığımızı bitiriyorsam, kendimdeki karakteri sorgulamam gerektiğini gösterir bu
gelmemesi gerekir
ben hep aynı şeyi söylüyorum
bekar adamın / kadının bekar arkadaşı, evli adamın / kadının evli arkadaşı olmalı
Gelir canım niye gelmesin
Gelemez
Ama ne zararı olcak ki
Bu arada doğum gününü kutlarım sosi dün doğum günündü kaçırdım🥹
Şimdi şöyle ki; eşinin bekar erkek arkadaşıyla sen evdeyken eve gelmesinin yakışığı kalmaz
Bu arada Reda dün değildi 13’ü idi. Bir önemi yok 😅
O zaman evlilik arkadaş ilişkilerini bitiriyor buradan bunu anlıyorum😃
Hayır, görüşmesin demiyoruz ki. Evde buluşmasınlar ne gerek var diyoruz
İyi öyle olsun bakalım efenimissss
😌👌
Samimiyete bağlı olarak gelebilirler ama uygun olmaz bence. Gelmemeleri daha iyi olur düşüncesindeyim.
Kapıyı açarken medeni durum soracak değil ya Insanlar saçmalamayın.
Tedavi olun ya da evlenmeyin. Kendinizle çelişiyorsunuz
Sık olmamak üzere arada olabilir çok samimi oldugunu
hayır gelemez tabikide yatıyada kalınmaz diye düşünüyorum bencede
Karşı cinsten arkadaşlar olmamalı ve gelmemeli
Bence güvenilir insanlar gelebilir
Kimseye güvenilmez
Neden gelemez karimin arkadasinami yavsicam ag
Senin erkek arkadaşın gelebilir mi evinize?
Müge anlıda da böyle bir olay işlemişlerdi en son, eşinin sevgilisi en yakın arkadaşı katili çıktı adamın. Hâlâ birilerine güvenebiliyorsanız tebrikler.
İnşallah kardom
Neden gelemesin canım herkes evli olacak diye bir kaide mi var bekar diye insan sevdiği arkadaşını evine sokmamazlık eder mi? Güveniyorsa eşininde haberi varsa neden olmasın sjsjsj
Bekarlar insan değil mi kank djdks
Ne alaka :D evimde istemiyorum diye insan yerine koymamış mı oluyorum
Ya gelsinler misafir olsunlar, sen evlendin diye arkadaşından mi olacak. Hem gelip ne yapacak senin evinde dhsjs
Şimdi şöyle; mesela ben bekarım ve evli arkadaşımın evine gidiyorsam eşi evde mi diye sorarım. Evdeyse gitmem, değilse giderim.
He o anlamda tamam şimdi oldu. Ben eşleri evdeyse gitmiyorum. Ne işim var.
Evet o manada
İki ucu poklu değnek gel cevap ver şimdi
Aman sen bugün ortalığı karıştırmışsın :D aman dur aman diyim sjdjs
Valla ben birsey yapmadım soru soruyorum millet üstüne alınıyor cevap veriyorum millet üstüne alınıyor sıkıntı yok herkesin canı sagolsun
😅 göndermeli soru açsaydın bu kadar üstüne alınan olmazdı
Seni etiketleyince zaten herkes üstüne alınıyor anlamadım ki 😎😎😎😎
Beni çok seviyorlar ya ondan mütevellit 😂
İcardi gibisin aşkın olamayan düşmanın oluyor
😅 tam çözemedim sana mı, bana mı
Allah muhafaza adımız çıkmış zaten kayıkçı Aytaç'a derler derler
Amaaan oynasın çoluk çocuk sdjs
@gecekusum3434 👍👍👍👏👏👏 Polat Reisten underrated fıkralar... Güzelmiş.
👍👍👍👍😎
O kadar da çağ dışı değilim. Elbette gelirler.
Modernlik mi bu :D medeniyet mi djfj yani sen eşinin olduğu eve bekar erkek arkadaşlarını çağırırsın öyle mi?
Her önüne geleni davet edecek halim yok.
Kusura bakma ama herkese potansiyel düşman gözüyle bakmak modernlik değil bağnazlığa girer.
Ne alaka düşmanlıkla onu anlamadım. Karşı cinsten arkadaşları evimize girmesin dedim diye düşmanları mı oldum ahhsa ben babamdan böyle gördüm, hiç arkadaşlarını eve getirmezdi eşleri olmadan. Bağnazlıksa bağnazım, yobazım, mağara insanıyım, geri kafalıyım
Ben de diyorum ki; herkes aynı değil.
Sırf bekar olduğu için eve davet edilmeme fikri benim bakış açıma göre anormal geliyor.
Böyle bir durumda insan o zaman kendi eşine karşı da güvensizlik içindedir.
Tamam, sen davet et. Başkasının adına konuşma, eşe olan güvenle alakası yok bunun.
Peki.
Hoş olmaz o yüzden gelmemesi lazım
😌👌
🙏🏻🙏🏻
🥲🥲gelebilir ama yatıya kalamaz
Bu kadar da abartmayın, öyle bir niyeti olan varsa zaten bir şekilde yapar
Gelebilir tabi ki ama her zaman değil
Gelmemeli
Yatıya gelemez ama normal misafirliğe gelebilir
Gelemez
Gelemezz
Gelir çiftler uygunsa
Geldi zamanında. İyi fikir değil
Yok arkadaşım
Devlet vize istesin girmek icin isterseniz
Çok ortada bi konu gelebilir de gelmeyebilir de.
Gelmemeleri daha uygun.
Ne gerek var.
Eşi yokken gelebilir
Eşim varken gelebilir
Hayır gelemez ama Bekarlık gibiside yok
Hayir gelmesin cok sacma
Gelemez kesinlikle
Kız mı erkek mi
Ne fark eder
Sordum
Hayir tabiki
Sizce
Detayı okuyunuz
Tesekurler
Gelebilir. Misafirlikte medeni hale bakılmaz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?