İlla bir tarafın kötü olması gerekmiyor. İki iyi taraf anlaşamamazlık yüzünden de bitirebilir ilişkiyi ve yıpratabilir birbirini. Beklentiler, yanlış anlaşılmalar, düşünce yapıları farklı olabilir. Peki sizin ilişkiniz veya ilişkileriniz neden bitti?
Benim 28 yaşıma kadar olan üç ilişkimin bitirmemin ikisinin nedeni, aldatılmak. Diğeri ise, beni yedeğe alması. Bu üç ilişkiden sonra, Red pil kuramını benimseyip beta erkekliği bıraktım ve kadınlar tarafından ilgi çekici erkek oldum ama hala zorlanıyorum. 40 a kadar, kesin evlenmem. Önce, ciddi tecrübe edilmeliyim ki kadın beni arzuların ve sadık kalsın.
Bu saatten sonra kadının , seks yapmaması en başlıca terk nedenim. 35 yaşımdan sonra tüm şartlarımı oluşturan bakire kadın, seks yapmıyorsa ; beklerim. Ama kadın bakire değilse, derhal şutlarım
Ama kadın seks yapmasına rağmen ; saygısız davranıyor, aldatıyor, ben istemeden ilişkiyi evliliğe götürmek istiyor, beni betalaştırıyor ( kontrol etmeye kalkması) benim bütçemi aşacak derecede sömürmek istiyor ve siyasi düşünce farklılığı sonradan ortaya çıkıyorsa , tüm bunlar bitirmem için ana nedenlerdir.
Kadın barışmak istediğinde ise Erkek adam olarak tanımlanan Alfa ve sigma erkekler , affetmez. Ancak ultra beta diye tabir edilen ezik erkekler , kadını terk edebilen taraf olmuşsa; affederler. Daha detaylı şöyle izah etmem gerekirse;
Şöyle ki Alfa ve sigma erkek, yoklukta olmadığı sürece yönetebildiği kadına geri dönmezler ve aramazlar. Lakin Alfa ve sigma erkek, onurlu erkektir ve sürekli alternatif bulur. Alfalar, daha fazla bulur. Sigmalar, en az bir tane bulur. Yine de geri dönmezler yani.. Ama beta erkek, kadıniyi seks yapıyorsaveya kadınla evlenmek istiyorsa , kendisini dövse bile geri döner ve arar. Bu durumda erkek çeşitlerini, detaylı ele alayım
Afa erkek kavramı : özgüvenli, kendi işinde genelde başarılı, toplumda saygısı olan , hem evde hem de dışarıda kadınını gururlandıran ve kadını koruyabilecek kadar güçlü erkeklere denir. Alfa erkekler, kadına gerekli saygı dışında hiç bir değer vermezler. Kadınlar da yönetmeyi değil, yönetilen olmayı sevdiklerinden alfa erkeklerle ;hem evlenmek hem de flört etmek isterler. Alfa erkeklerin temel çekici özellikleri: Yüksek özgüvenli olduğunu kadına hissettirtmek, kadını etkileyene kadar mesajlara bir saat geç cevap yazmak, bir çok sevgilinin olduğu süsü vererek kadına kıymetini bildirmesi, topluma karşı sert ama kadına karşı normal arkadaş olarak olarak davranması , özel günler haricinde hediye almaması , büyük hatalarını affetmemesi ve kendisine saygısızlığa izin vermemesi vs vs. İşte bu özellikler, alfa erkeği çekici kılıyor
Şimdi gelelim Beta erkeklere... Beta erkek: ezik, itici, özgüvensiz , kendi işinde bile çoğunlukla başarısız ve bu yüzden evlenecekleri kadın tarafından ( genelde evlenmeden birliktelik yaşayamazlar) sürekli aldatılıp milletin ortasında hakarete maruz kalan erkektir. . Beta erkeklerin en temel özelliği eşine, annesinden daha çok değer vermesidir. Bu yüzden kadınlar, beta erkekleri güçlü görmezler ve hep saygısız olurlar. Çünkü güçlü erkek , kadınını annesine saygı duydurabilecek erkektir. Yani Beta erkekler genelde özgüvensiz ve zayıf olduklarından, kadını koruyamazlar. Sadece maddi durumu iyi ise, kendisinden düşük seviyede bir kadınla evlenebilirler. İstisnalar olabiliyor ama istisnalar genel kuralı bozmaz. Zaten erkeğin , flörtte temel hataları; bunların aksini yapmasıdır.
Tecrübelerime göre Beta erkeklerin mutlu flört ilişkisi olmasa da mutlu evlilik ilişki yaşaması şöyle mümkündür; evleneceği kadın kendisini seviyorsa ve bakireyse ancak böyle iyi evliliği olabilir. Zira bakire kadın, karşılaştırma yapamayacağından; bakire olmayan kadınlarda olduğu gibi eski alfa erkeklerini özlemesi mümkün değil.. Bu durumda erkeğin de cinsel gücü iyi ise; beta erkek ancak evlilikte mutlu olabilir. Yoksa evlilik öncesi hiç bir kadın, beta erkekle seks yapmaz. Belki çok zenginse , kadına fena para harcıyorsa ve kadın da evlenmek istemiyorsa ; elinde tutmak için nadir de olsa seks yapıyordur. Çünkü kadınlar, sevmedikleri erkeklerle çok seks yapmazlar. Sus payı olsun diye sömürebildikleri sürece, haftada bir ancak.. Beta erkeği itici yapan özellikler ise: alfaların tersini yapmasıdır.
Betanın bir üstü , sigma erkek var bir de. Sigma erkek; hanımcı değildir, alfa erkeklerin tüm özellikleri taşımadığından kadınlardan alfalar kadar talep görmez, ancak herkesle birlikte olmayan kadını da kendine çekebilecek alfa özelliklerine sahiptir, orta özgüvenlidir, orta cesurdur, uzun ilişki tercih eder, uzun ilişkide olduğu kadın sigma erkekle seks yapar ve bu kadınla ilişki devam ettikçe sadık kalır. Ancak Sigma erkek, en az olan erkek çeşididir. Zira kadına ulaşabilen erkekler, genelde alfa olup tek kadınla yetinmezler. Ama betalar, genelde alfa olamaz. Ancak sigma olabilir , en fazla. Yani sigmalar, betaların evrim geçirmiş halidir. Zira alfa olunmaz, alfa doğulur. Sigma erkeklerin evlilikleri ise kendisini seven kadınla evlenebilmişse , genelde güzel olur.
Eğer siz yazdıysanız ciddi bir emek vermişsiniz. Teşekkürler yorum için
Cevap sahibi
12 ay
Daha önce yazmıştım, uzun yazdıklarımı arşivde tutuyorum ve benzer sorularda paylaşıyorum. Böylece az emekle, yapay zekanın verdiği Çok süper görüşleri kazanıyorum.. Bir ayda, Yoda olabildim böylece
Kıskançtır ilişki biter. Kıskanırsın ilişki biter. Başkasıyla yemeğe çıkarsın ilişki biter. Başkasıyla yemeğe çıkar ilişki biter. Başın ağrır ilişki biter. Başı ağrır ilişki biter. Aldatırsın ilişki biter. Aldatır ilişki biter. Instagram'da istemediğin biriyle arkadaş olur ilişki biter. Twitter'da istemediğin birini takip eder ilişki biter. Günaydın demezsin ilişki biter. Günaydın demez ilişki biter. Gece eve geç gidersin ilişki biter. Gece eve erken gidersin ilişki biter. Telefona geç cevap verirsin ilişki biter. Mesaja cevap vermezsin ilişki biter. Bir karşı cinsle telefonda görüşürsün ilişki biter. İşten kovulursun ilişki biter. Başka şehirde iş bulursun ilişki biter. Ondan maaşını gizlersin ilişki biter. Ondan daha çok kazanırsın ilişki biter. Babası seni sevmez ilişki biter. Geçmişini söylemezsin ilişki biter. Sosyal medya şifreni vermezsin ilişki biter. Telefonunu karıştırtmazsın ilişki biter. Telefonunu karıştırırsın ilişki biter. Vermez ilişki biter. Verir ilişki biter. Arabanı satarsın ilişki biter. Paran biter ilişki biter. Randevuya geç kalırısın ilişki biter. Randevu saatinde acil işin çıkar ilişki biter. Yani kısaca sevsen biter, sevmesen biter.
Bir taraf her zaman kendini bir ilişkinin içinde gibi hisseder. Aslında hiç olmamıştır. Dışlanmış, dikkate alınmamış, görüşüne saygı duyulmamış, sevilmemiş ve sayılmamıştır. İlişki bitince de adına ayrılık denmiştir. Halbuki birleşme olmamıştır.
Çok iyi anladım 😌 İlişkilerin çoğunluğu günümüzde böyle. Ama karşılıklı olarak yoğun yaşanan duyguların olduğu ilişkiler de var. Her ilişki bir gün bitmeye mahkum gibi geliyor bana artık.
Kendim için söyleyim. Ben mantıksal biriyim genel olarak. Karşıma çıkan kişilerin genelde fazla duygusaldı onların kısa sürede hissettikleri şeyleri ben hemen hissedemiyorum. Ben bir hafta konuştuğum kişiye aşık olamam en fazla hoşlanırım. Tanımak zaman geçirmek isterim belli bir süre dışarda görüşmek hal ve hareketlerine bakmak isterim. Bana olan yaklaşımına bakarım. Flört insanı değilim. Ciddi ilişki insanıyım. Seviyorum demek için tanımak zaman geçirmek gerektiğine inanıyorum. Seviyorum demek kolay ama asıl mesele hissetmek ve karşındaki kişiye hissettirmek bence. Diş güzellikde önemli ama yeterli değil bence. Konuşmalar , ortak yönlerimizin çok olması , kafalarımızın uyuşması önemli benim için bunları anlamak içinde zaman gerekiyor. Soruna gelecek olursam Konuştuğum kişi eğer yalan söylediyse , konuşulması gereken konuları sürekli erteliyorsa , ilgisizse sevmiyor demektir direk bitiririm.
2
2 Yorumla
Cevap sahibi
1 yıl
En son saçma sapan sebeblerden bitti ilişkim o yüzden biraz uzun oldu kafam dalgın biraz hala kusuruma bakma lütfen . Bağzen tanıdım zannedersin ama yanılırsın ya yanıldığını anladığın anda bitirirsin. İlişkinin bitmesi ve başlaması bnce çok kolay sevgi gerçekse başlat ama sevgi yoksa takılmalıksa ilişki biter asıl sebeb bu galiba. Gerisi bahaneler. Bitirmek için söylenen ve yapılan bahaneler
Tahammülsüzlük yoğun bencilleşme başladı daha çok kişiselleşmeden ziyade. Oysa insan kendisiyle bile uzlaşamıyor bazen. Hatalarla kabul edilmeli çaba sarfedilmeli. Yoksa kaybettikten sonra anlaşmanın bir kıymeti kalmıyor.
Çok çabuk tüketiyoruz her şeyi Sevgiyi, sabrı, ilgiyi, alakayı, zamanı Kalmıyor hiç bir şey bitiyor... sıkılmalar başlıyor, yeni arayışlar, yeni yüzler, farkli heyecanlar Bu sefer yetememe başlıyor kıyaslamalar, doyumsuz burada çıkıyor... adam gibi ayrılmak varken bir saIaklık yapıyor orada bi devreler yanıyor, aldatmaya başlıyor hayır yani neyine güveniyorsun ( burası öz eleştiri) güvenli kalesini bırakamıyor çünkü oda haklı, diğer yerden iyice emin olunca başlıyor sudan sebeplerle kavgalar soğuklar mesafeler ilişki bitiyor... uzatmalara gerek yok.. acaba dediğiniz an bitirin. Ha bugün ha yarın o sondan kaçış yok.
Bi tarafın ciddi anlamda sevmemesi aşırı şekil birbirini seven kişilerin ben toksik ilişki yaşayacağına inanmıyorum 1 tarafından çok kısıtlıyorsa misal öbür tarafta çok seviyosa bunu sorun etmez misal ben öyleyim sevdiğime karşı seven kişi sadikta kalır ilgide gösterir
İnsanlarım çoğu kendi yanlışlarını görmüyor, sürekli karşı tarafı suçluyor. Kendi yanlışlarını görmeye tenezzül etmeyip düzeltmeye çalışnazsan, üstüne bir de pastada krema misali ilişkide olduğun kişiyi suçlamaya meyilli olursan o ilişkinin yeri mezarlıktır
Bu yeni anlamı diyebiliriz ☺️ Ancak tüm bunlar mevcutken de tamamiyle narsist olarak tanımlayamayız diyorlar psikologlar. Olanlar da kabul etmiyor zaten.
İlişkilerin günümüzde çok masum olduğunu düşünmüyorum ben. Daha doğrusu bence insanlar masum değil.
Canım cicimli mesajlar, arada iki cafe birde sinema, birde tabi olmazsa olmaz cinsellik oldu mu tamamdır insanlar için. Hevesler bitince insanlara göre ilişkide bitiyor.
Ahlakın bozuk olduğu bir toplumda, yalnızlık şifadır
Hep iliski bitimlerim anlasamamak ve ortak karar verip yollarimizi ayirmak ile gecti. Eski esim biraz zorladi bosanmak icin. Ona'da saygim oldugu icin her teklifini kabul ettim. Insanlar sadece birbirini yipratir.
Aldatmak, şiddet başlı başına ama madem ilk cümle de illa kötü bitmesi gerekmiyor yazmışsın o zaman bir farklılık yapalım. Bunun sebebi anlaşmazlık. Farklı hayat görüşleri. Ailesel ve çevresel faktörler. Kültür farkı. Dil farkı.
Saygıyı yitirme başlıca sebep olup devamında sadakatsizlik geliyor ya da birbirine yetememe bahaneleri sevgisizlik sonuç olarak ortaya çıkıyor ve yollar ayrılır ✍🏻
İletişimsizlik, aldatma, yalan, sadakatsizlik. Bunların yol açtığı yipranmalar. Ve kişiyi tanıdıkça arka tarafta saklidigi siyah tarafı. Beyaz tarafını herkes hep gösterir. Önemli olan siyahken hala nasıl biri olduğun.
Heves meselesi değil de. Bir süre önce aşkın heyecanıyla gözüne görünmeyen şeyler yavaş yavaş batmaya başlıyor. Karşındaki insanı değiştirmek istiyorsun değiştiremiyorsun da. Olmuyor yıpratıyor sonra süreç. İlişki içinde kendini yiyip bitirdiğinle kalıyorsun. Karşı taraf da aynı şekilde
En büyük sebebi insanların tanışma aşamasında oldukları gibi davranmamasidir. Gerçek kişilikler ortaya çıkınca uyumsuzluk başlıyor. Çünkü insan hoşlandığında , sevince oldurmaya çalışır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
12 ay
Bence temel nedeni herkes emek vermeden birşeyleri hızlıca yaşamak istiyor, bencillik hat safhada, empati yok, karşılıklı saygı ve sevgi yok herkes karşı taraftan fedakarlık yapmasını bekliyor ama kendisi elini taşın altına koymuyor.
Aslında birçok sebep oluyor kafa uyuşmazlığı ve bazı beklentilerin karşılanmaması da bitmesine sebep olabiliyor maalesef
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Bendeki bitme sebebi her zaman karşı tarafın güven vermesinden dolayı oldu. Karşı tarafa güven vermesini söyledim. Sorularıma cevaplar vermesini söyledim ama hiç cevap almayınca o sorulara, bu yüzden bitti her ilişkim