En önemlisi saygı, aradaki saygı bitmişse sonsuz sevgi olsun yine sürmez. Karşılıklı olmalı. Ne çok ilgilenilmeli ne de çok uzak durulmalı, tam ortası tutturulmalı. Kıskançlığa gelince her iki taraf kırmızı çizgisini bilirse hiçbir sorun olmaz. Kıskandıracak bir hareket olmazsa neden kıskanılsın? Seven kıskanır saçmalığına inanmıyorum. Kıskandıracak hareket yapılırsa kıskanılır. Bence kişinin özeli olmalı. Mesela ortak hesap açılmamalı çünkü sürekli kontrol altında olursun. Rahat edemezsin. Sadakatsizlik yapılsın demiyorum sadece sürekli başında bekleyen birisi olursa kasıntı bir ilişki olur. Atıyorum bir fotoya like attı oradan bile kavga çıkar. En ufak kavga ayrılma sebebi olur. Sosyal medya şifreleri verilmemeli. İsteyen demek ki güvenmiyordur. Diyelim verdi aldatmak isteyen heryerden aldatır. İnsta şifresi mi verdi ama Twitter'ınkini vermedi orada aldatır, oyunda aldatır vesaire. Nereden bilebilir? Burada güven devreye giriyor. "Elimin altında olsun işte kimse laf söylemesin takip etmesin." gibi söylemler tez ayrılık getirir. Karşılıklı güven olursa hiçbir sıkıntı olmaz. Gerekli ilgi, saygı, güven, sevgi, dürüstlük, sadakat, fedakârlık... Bu saydıklarım bir ilişkide olmazsa olmaz. Hele ki fedakârlık o kadar önemli ki seven alttan almalı ama her 2 taraf da almalı. Biri almazsa yine tez ayrılık getirir. Aklıma gelenler bunlar...
İlişki'de en önemli şeyler; güven, saygı ve sevgi. Ne fazlası, ne azı. Bunlar varsa bir ilişkinin kolay biteceğini düşünmüyorum, kolay bitirebileceğimi düşünmüyorum. İlişkiyi bitiren en büyük sebepler ise; yalan, ihanet, güvensizlik, saygının yitirilmesi, ilgisizlik ve kıskançlık. Yalana asla tahammülüm yok, büyük ya da küçük. Veya eksik söylenmiş yalan sayılmaz mantığıyla gelmelerini hiç kaldıramam, detaycıyımdır. Kıskançlık da her zaman dozunda iyidir, fazlası olursa bu kısıtlamaya ve güvenmemeye kadar gider böyle olursa da uzun sürmez biter. İlgisizlik de dozunda iyidir, her dakika arayıp sormak da, mesaj atmak da ilgi göstergesi değildir bu arada, bu sıkmaktır. İlgi karşındaki kişinin neler sevdiğine dikkat etmeli, nelerden hoşlandıp, hoşlanmadığını bilmeli. Sevdiği şeyleri birlikte yapmaktır ve zaman ayırmaktır, sıkmak değildir.
Herşeyden once saygı kufur olmucak kavga ede bilirisn her evde olan birsey aileyi katmamak lazim iki taraf da boşanma sebebi benim icin aile ve güvensizlik bide benim harcadım paraya elesmemeis lazim ya ban çok kıyafet alıyosun derse çok alınırım ben bide eve filan çok eşya alirim kesin bu konuda çok sorun yasicam eminim
Kadınların fazla kapris yapması erkeği bıktırıyor. Fazla iLgi beklemek mesela. Burada çok denk geliyorum. Sevgilim uyuycam dedi çevrimiçi olmuş. Aceba beni aldatıyor mu? Ulan ne alaka? Sonra erkeklerin istediğini aldıktan sonra ilgisiz davranması, gerekli ilgiyi göstermemesi...