İlişkim mi ben mi toxicim?

Arkadaşlar, özür dilerim, ancak bu konuda uzun bir yazı yazdım ve objektif yorumları duymak istiyorum. Farklı bakış açıları kazanmak ve görmek istiyorum.

Yaklaşık 2,5 yıldır bir ilişkim var ve bu ilişki sürekli kavgalarla ve gürültülerle dolu. Uzak mesafe ilişkisi olması nedeniyle, ayda bir, en kötü ihtimalle iki ayda bir yüz yüze görüşme şansımız oluyor. Artık kavgalarımız yüz yüze de başladı.

Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum, ancak son yaşadığımız bir kavga hakkında konuşmak istiyorum. Üniversitede odada arkadaşının sevgilisiyle birlikte denize gideceklerini söyledi ve ben bu duruma kızdım. Ne olursa olsun, benim sevgilimin bir erkekle denize gitmesi beni rahatsız ediyor. Kızlar arasında denize gidildiğinde, kadınlar plajına gitmesini tercih ediyorum. Çünkü plajda sadece kadınlara bakmak için bütün gün orada olan çok fazla yanlış insan var. Bu konuda kavga ettikten sonra bir süre sonra sevgilim haksız olduğunu kabul etti ve gitmeyeceğini belirtti. Ancak, buluştuğumuzda, bir konuşmada üçlü bir Foça (Plaj yakın) sahile gideceğini söyledi. Bu, ağzından kaçırdığını düşünüyorum, ancak emin değilim çünkü bu plan daha önce yapılmış bir şeydi.

Şimdi buluşacağı en yakın dostunun sevgilisi hakkında düşüncelerimi belirtmek istiyorum. İlişkide biraz eksik olduğum için sürekli kıyaslandığım, sürekli olarak "sen böyle değilsin" denildiğim ve yetersiz hissettirildiğim birisi. Şahsen kendisiyle hiçbir konuşmam veya görüşmem olmadı. Kendisi de benim gibi uzak bir ilişki yaşıyor ve nadiren sevgilisiyle buluşuyor, ancak sevgilim tarafından yetersiz hissettirildiğimi hissetmemin sebebi olan kıyaslamalar yüzünden onu hiç sevmiyorum. Gerçekten sevmemem normal mi yoksa benim toksik olmamdan mı kaynaklanıyor. Şahsen kendisi yüzünden de ilişkim birkaç defa sarsıldı.

Ayrıca ilişki içerisinde arkadaşlarına verdiği sözleri tutmaya çok fazla özen gösteriyor bazı sözleri bana verdiği sözler ile çeliştiği zaman bana verdiği sözleri umursamamaktan çekinmiyor. Hatta arkadaşlarına verdiği sözler için ilişkiyi bitirmeyi bile düşündüğü ve bu konuya geldiğimiz dönemlerde oldu.

Şimdi arkadaşlar, size sormak istediğim şeyler şunlar:

Neden plan yapıldıktan 3 hafta sonra konuşurken bu konuyu açtı? Ve bana denize gitmicem ama foça gidicem cünkü onlara bir söz verdim diyor. Denize de gitmekte sözleştiniz şimdi plaja yakın bir yer olması beni rahatsız ediyor. Sizce benim buluşmalarından rahatsız olmam ve istememem normal mi? Yoksa uyguladığım bir toksiklik mi?

Sadece bu olayı objektif bir şekilde yorumlarsanız benim o kişiden rahatsız olduğumu bilmesine rağmen 3'lü plan yapmaları doğrumu? ya da benim izin vermemem doğru mu?

İlişkim mi ben mi toxicim?