Toxic ilişkim var napabilirim?

Merhabalar öncelikle konu hakkında saçma yorumlar yapmazsanız sevinirim benim 1.5 yıllık bir ilişkim var ve sevgilim çok kıskanç birisi ilişkinin en başından beri benim hatalarım oldu her şeyi kafasına takan sürekli kafasında kuran birisi ve sürekli bana psikolojik baskılar uyguluyor hatalarım üzerinden kendisi de çok hata yaptı ama her seferinde hatalarını unutturup bana yüklendi ailem de biliyordu bu ilişkiyi sürekli ağlıyordum ve zar zor ayrılmıştım 8 ay ayrıldık çok yalvardı etti sonra barıştık o sırada yine ikimizde hatalar yapmıştık başta o benden saklamış bende ondan sakladım ama her ne olursa olsun affedilmeyecek şeylerdi affedildi ama o bana inanmamayı seçti sürekli her seferinde yalancı diyor ama kendisi büyük yalan söylediğini unutuyor bu arada hatalar şöyle ben onunla tekrar konuştuğumda sevgili yapmadım demişti ama benle konuşurken o kızdan ayrılıp bana dönmüş ve bunu o kız bana söylemişti benden bunu sakladi ben öğrenince de ben o kızı sevmedim surekli onu sevmedigimi soyledim o ayrilmak istemedi diye bahaneler sunup konuyu kapatti benim hatamsa ondan ayrılınca sınav surecindeydim kimseyle konuşmicam diyip başka eski sevgilimle konuştum ama cok kısa süreli hata oldugunu anlayıp konuşmayı kestim ama o bunları sadece benim üzerime yıkıp yalancı diyor sürekli sen önceden o çocukla öpüştün ettin diyerek beni suçluyor bu sebepten dolayı kaç defa ayrılma derecesine geldik ama bu sefer de sen korkuyorsun onunla konuşmamdan öpüştüğün icin ayrılmak istiyorsun diyor ayrilmak istemiyor ayrilmak isteyince yalvariyor ediyor artık ne yapacağımı bilmiyorum yine bir sınav surecindeyim seviyorum ediyorum tam düzeldi diyorum bi bakıyorum yine aynı şeyleri kafasında kurmuş oluyor sürekli bana bagirip kızıyor ben sinirlenince de daha çok sinirleniyor iftira atmasına bana inanmamasina dayanamıyorum kimsenin ciddi ilişkisi böyle değil bizim ailelerimiz biliyor ediyor hala bunları yapmaya devam ediyor beni eski sevgilime mesaj atmakla tehdit ediyor yaz diyorum yazmıyor bana da güvenmediğini söylüyor bıktım açıkcası huylarından sadece kalbe söz geçirememe durumundan dolayı vazgeçemiyorum ilişki toxic ilişkilere döndü ailemde bu kişiyi onaylamıyor huyunu karakterini beğenmiyorlar destek olabilecek birisi de yok yani bu durumda ne yapılabilir her seferinde tamam atlattık derken sürekli eski şeyleri düşünmesinden bıktim usandım benim de aklıma geliyor ama ben durdurabiliyorum kendimi ne yapilabilir bu ilişkide çok emek verdim kendi açımdan bir çırpıda çöpe atamıyorum
Toxic ilişkim var napabilirim?