Serbest duvar burası.
Korkuyorsan sevmeyeceksin. Yanlış mıyım?
Serbest duvar burası.
nutma!
Yüreğinde bir ismin imzası var
Ve sen onu silemezsin
Söküp atamazsın ne kadar uğraşsan da
Seninle beraber büyür ıcındekı sızı
İlk önce onu hissedersin başkasına dokundugunda
Unutma!
Bir kere sevdin mi uzun uzun yanarsın
Sitemler.. öfkeler birikirken ıcınde
Sen azalırsın.
Dilinde küfür elinde kadeh eksik olmaz
Günler böyle geçer. alışırsın...
Unutma!
Sabahlar artık gecikir.
İster sağa dön ister sola
Gözüne uyku değil gidenin hayali gelir...
Kendini şiirlere verirsin
Elin sigaraya gider her on dakika da bir
Fena zehirlenirsin...
Unutma!
Bir süre güvenmeyeceksin kimseye
Kendine sığınacaksın
Aşk konuşulduğunda sen susacaksın
Of'larla ah'larla başlayacaksın her cümleye
Çevrende senden başka herkes haksız olacak
Senin haklılığınsa çaresiz gidecek çöpe..
Unutma!
Bir gün kaldığın yerden başlayacaksın
Biri seni bulacak...
Önce korkacaksın eski acılara yakalanmaktan
Biraz ürkeceksin.
Ne kadar dirensen de nafile
İnsansın sonuçta seveceksin...
Eski acılara bakıp da küsme sevdalara
Gavura kızıp da oruç bozulmaz
Sök at kafandan acaba'ları!
Bir kemik aynı yerden
İki defa kırılmaz..
Artık kararmaz gecelerin.
Bir daha yaşlar akmaz gözünden.
Sabahların gecikmez.
Kim bilir ağladığın günlere gülersin
Bir defa öldün ya zamanında?
Bir daha ölmezsin...
Can YÜCEL
Seviyorsan sonuna kadar seveceksin!
abi seven seviyoda sevmeyen de sevmiyo :D
Seveni sevmeyeni tekmele.
aynen öyle dostum
Korkuyorsanda seviceksin! Ne bu şimdi hayrola savaşa mı gidiyoruz? Neyin cesur yürekliliği bu? Cesaret değil beyin lazım, mantık lazım. Bunlar olmayan birisinin kuru kuru dayılanmasından kimseye yarar olmaz.
korkak insanlar neden ekarte edilsin? daha fazla şefkat daha fazla güven gereken insanlar neden sevmesin? Haksızlık değil mi?
Bu dünyada eziği de , havalısı da, çirkini de , güzeli de , cesuru da , korkağı da.. herkes sevecek.
Ve korkusuyla cesur bir adamın kollarına gelen bir kadın aşkın şefkatle ve özenle oluşumuna şahit olacak.
Herkes seviyorum zanneder, ama herkes Sevemez. Teşekkürler yorumunuza fakat katılmıyorum.
Herkesin yaşadığı farklı. Birbirimize birbirimizi anlatamıyoruz da zaten. İçimizi açıp gösterme şansımız bile yok. :):
Korkak insanlar sadece korkarlar. Hatta sadece sevmekten değil, sevilmekten veya sevişmekten de..
Üzülmekten korkulmamalı. Her üzüntü bir sevince kapı açabilir oysa. Gecenin gelişinin güneşin doğacağına işaret vermesi gibi..
doğru.. bu yüzden sevemiyorum
:(:
beni eig seçmişsin :)
Evet.
teşekkür ederim o zaman :)
@Lizard834 niye aldatılıyım
Cevap
100Cevap
Ben hep sevdim..4 yıl mailler attım, seviyorum dedim herşeyi yaptım.. Bir kere yakından görmek nasip olmadı o zamanlar, 2-3 gün önce yakından gördüm.. Ayrıldığımızda en az ben kadar acı çektiğini gördüm.. Hayatında biri var mı diye sordu ben aslında hep sen vardın demek isterdim, dürüst olmalıydım ve var dedim.. neden sordu neden bana sarılıp ağlamak istedi bilmiyorum.. Keşke beni seviyor olduğunu düşünebilsem, ya da hissetsem.. Aşk gerçekten zor, yaşanması bir hayli zor.. Gerçek aşk zor, olmuyor, olduramıyoruz..
:): zor evet..
Valla korkuyorum. İncinirim diye odum kopuyor. Sevmek de istiyorum. Yapacak bir şey yok ben de boyleyim. Güvenmiyorum da. Kimseye guvenmem. Bir aileme o kadar. Onlara da her konuda değil. Ya bir de sevince bazen istemediğini şeyleri yapmak durumunda kaliyorsun. Elin adami-kadini için yapmaktansa bana dahil olanlar için yaparim diye düşünüyorum. Bencillikten zehirlenirsem de olmem. En fazla yalniz kalirim. Hayatim boyunca yalniz kalicam dedikce, muhalefet olsun diye sen yalniz kalmazsin diyenlerin yüzüne tokat gibi patlatip, en azından ben demiştim demenin keyfine varmak istiyorum.
- "Çaresizce özlemini çekmenin, ne kadar korkunç bir şey olduğunu bilmiyorsun."
pbs.twimg.com/media/Bs7cLdoCIAE7Kq4.jpg:large
Sevgiden ziyade dizi repliğine takıldım ben.
Ve affınıza mağruren bir resim daha;
2.bp.blogspot.com/.../samed+1.jpg
Ne diziydi ama..
Walter'in yaptığı da sevgiden ibaret değilmiydi?
Adam baştan aşağı kitaptı dizi boyunca.
Sorunuza gelince, o kadar cesur muyum bilemem lakin güvenmek uzun ve çetrefilli bir kelime.
Cesur olmanız ve cesurlarla karşılaşmanız dileğiyle..
Sevgiler..
Çok güzeldi hepsi de. Teşekkür ederim.
Herkes neden giderki sanki? Gereğinden fazla değer gördüğü için mi? Fazla sevildiği için mi? Sırf geride kalanın canını yakmak için mi? Gideceksen gelme. Zorlu yola basit insanlarla çıkılmaz. Hayatımı mahvetme. Gideceksen kimsenin hayatını mahvetme. Kenardan köşeden öldür sen gendini.
aynen doğrusun. bir de şu var bak seni sevdiğini söyler en az bir 20 kere... böyle aşık falan sanırsın bakıslarından. sonra der ki sevdigimi sanmısım aslında sevmiyomusum. sonra böyle şey gibi duvar bakakalırsın noluyo l*n gibisinden. böyle bütün hayatın film şeridi gibi gözünün önünden geçer o an.
Öyle mi? Daha önce o güveni verip defolup gidene ne demeli. Evet ben bir korkağım ama aşk için fedakarlık yapmış bir kızım. En yakın arkadaşım seviyor diye sevdiğimden vazgeçtim evlendiler
Saygılar şelale. :):
öyle seviyorum seviyorum diyip her konuda zırt pırt ayrılan tipler var birde... arkadaş madem cok seviyorsun komik sebeplerden bu dolayi sevgini nasıl hiçe sayıp ayrilmaya karar veriyorsun? Bence sadece sevdigini zanneden tiplere sevginin tokadını sağlam bir yapıştırması lazım.
Onların köküne kibrit suyu :):
güvenmediğin insanı sevmeyeceksin ondan korkar o :)
Katılıyorum. :):
Korkuyosa insan bncede sevmemeli sevicek ama o korkuyu asarak. daha cok bu soru erkeklere cevapliyorum kiz korksada olur kizlara korkmak yakisir. erkek guven verdikden sonra. ama 1 erkek korkarsa o kizi asla koruyamaz sahiplenemez en baslicasi guven veremez. her 2 tarafda uzulur. korkuyu asmak lazim. bazen iliskide kizlarda yardimci olur o koruyu asmasina ama bence cikmadan once yardimci olsunlar. 2ncisi kimsede durduk yerde korkmaz. ya oncelikden cok yipranmisdir kalbi ya da cevresinde gorduklerinden ettkilenmisdir. veya doru kisiye rastlamamisdir. ALLAH herkese 2 3 iliski degilde ilk ve son iliski yasatsin. ilki ve sonu sol yani olsun sevdigi. Amin
5 bçk senelik ilişki 2 sene aynı evde yaşadık çok sevdiğim ama hiç güvenemedim evliliğe falan ailesi falan ama çok sevdim işte cesaret buydu ama sonuç aldatılmışım yaşadıklarımız o kadar farklıydıki iki sevgiliden daha öte her konuda :( elinin üstünde adımın baş harfinin dövmesi vardı ben her zaman arkasını toplayan işlerini halleden ailesininde sevdiği kızdım ama diğeride olmuş :( 2 haftadır hayat bir o kadar boktan bir o kadarda inadına yaşamaya değermiş gibi her dk farklı geliyo
Korku , çoğu zaman bir savunma mekanizması olsa da , cesareti kıran veya yokeden türde korkular hastalıktır...
Seviyorsan ya edepsiz olacaksın , ya da sebepsiz... elbette bu sevdiğin kişiye münhasır davranışlar olmalı.. dış dünyaya karşı değil...
Seviyosan edepsiz veya sebepsiz olacaksın, çok iyi lafmış. Edepsiz bir şey oldum. Kendimi küçük bile düşürdüm. Sevilmemekten korktuğum için sevmeyi terk etmeyi düşünüyordum ama senin mesajı okuyunca kendim için bile olsa sevmeye karar verdim. Acıtsada insan cesursa bunu göğüslemeli yaaa.. bugüne kadar korkaktım da ne oldu sanki
Bu devirde millet çeyrek sevse o bile bişey doyurmaz ama açlığı bastırır en azından :)
Belki de.
Öyle diyorsun ama korkaklarda sevebilir aşık olabilir. Sorun karşı tarafın ne diyeceği , karşı tarafın tepkileri , ya da bilindik gelecek bir ay sonra ya da aldatırsa sorunu. Tabi bunları düşünme yaşa diyenler var ama hayat böyle değil canım. Korkmakta sorun yok bu insan olduğundandır. Herkes korkabilir...
kesinlikle çok doğru sevmek korkaklara göre değil. Seviyorsan gözün hiçbir şeyi görmemeli. Zaten sevmek için kalp yetmez diye boşuna denmiyor. biraz gözü kara olacaksın. Sevmek gibi duygusallığın son noktası olayda bile "Mantıklı" olmaya çalışanlar bence bu hayatı tam anlamıyla yaşayamayacak olanlar
cesaret bir erdem dir... Ancak kör bir kurşun gibi sağa sola sekerek değil kontrollü olmak üzere bir değeri vardır... Seni yok edecek yamultacak duvara karşı da serseri bir kurşun gibi atlayamazsın yoksa gerçek hayat bir sözden daha fazlasını söyler ve yaşatır bize
Bence de, baştan sevmeyeceksin Umut da vermeyeceksin , korkan yarı yolda bırakır zaten
Kesinlikle :):
korkuyorum aslında ama korkum farklı ailem onu istemese ben aileme karşı duramam o ailem ve bu yüzden korkak damgası yedim
hımmm korkmayan cesaretli birine benzetmiştim sizi =D
Yorum için teşekkürler.
cesaret de korkaklık da ilkel duygulardır. hiçbir duygu aklının önüne geçmemeli. mesela çok cesaretlendin dövüşe girdin, adam pala çıkardı. korkmak da mallık tabi. dediğin gibi her şeyden geri tutarız filan. sokağa çıkmazsın palalı esnaf var diye. neyse
sanırım bu yüzden sevmiyorum. kibir, yavşaklık, ibnelik vs vs :(.
Seviyorsan vazgeçmeyeceksin, eger bir gün çekib gideceksende hiç sevmeyecek, ümit vermeyeceksin... Bence budur abi. Yani birinin kalbini böyle alçakca kırıb gitmek insanlığa yakışmaz
Hemen şu şarkının sözleri geldi aklıma kendimden bir şeyler bulduğum
"Korkuyorum cesaretip kayıp, dünnya mı zor bünyem mi zayıf, üzülüyorum kayıplarımı sayıp" diye gidiyor
Tam sevmek nedir? Sevmeyi sevmesini bilen var mı ki? O zaman kişinin hiçbir anlamı kalmıyor. Biz sevginin sevgi ile yaratılan halifesiyiz. Hissettiklerimizi bir insana giydirip sonra saçmasapan üzülüyoruz. Oysa sevginin kaynağı bizde. Başkası getirip vermiyor bunu bize. Biraz kendimizi sevmemiz gerek önce
scontent-b.cdninstagram.com/.../...994510542_a.jpg
Bunu aklimdan cikarmamaya calisiyorum.
Ya kadınlar.. Hepsi aynı kapı..
Adam diye erkeklerden bahsetmedim. Ornek sadece bu. Tabiiki de kadinlarin da var boylesi.
Öyleyse anlaştık. :):
Aşık oldgm ya da oldgmu sandigim adam smdi gozumde bir hic bu aslnda guzel bir duygu artk benim icin uzun zamandir ona karsi boyle hissetmek istiyormusum cok mutluyum iyiki o rrsmi gördüm :)
Doğru düşünüyosun ama böyle düşünen insanlar çok az hem birisine güvenmek sevmek istiyolar ama karşılarına çıkan ilk cazip fırsatı değerlendirip arkandan vurup kolayca gidebiliyorlar nedense
çok haklısın da insan gururuna yedirip açılamıyo bir de ilk kız açılınca garip oluyo, ah sevgim bu kadar saf ve hiçbi yere sığmazken onu elde etmek vardııı
Kiz acilsin mumkunse erkek acilinca birsey var gibi kaciyor bir cogunuzda :)
Dogru vallahi :) Sevemeyeceksen, umut vermeyeceksin arkadasim. Umut verip biraktiginin senden sonra kimseye guvenmeme gibi bir problem yasayacagini dusuneceksin..
Öyle ama çok sevmekte korkutur insanı. O gittiğin de tek başıma ne yaparım, onsuz günlerim nasıl geçer sürekli bunu düşünmez mi. Çok sevmek de zor azizim.
cok dogru mangal gibi yurek lazim sevmek icin kedi gibi kacacak olan sevmesin uleyn
Üleayn!
öyle bir demişin ki seviyorum ulen diye bağorarak -10 derece soğukta sokakta koşasım geldi 0_-
Durmadan koş. Takılıp düşersen tutar kaldırırım. :):
çok romantik şeyler diyosun
Kalbimin Huyu Kurusun. :):
o_O
¦¬)
Aynen öyle sektirip gideceksin :))) Bende öyle yapıyorum sektirip gidiyorum :)
Sektirmek iyidir. :):
Güven ipek gibidir
Yırtıldıktan sonra asla Dikiş tutmaz!
Güven olmayan yerde sevgi ve sadakat beklemekte mantıklı değil
trip atmana gerek yoktu
güzel düşünmüşsün
eesi iyilik, sağlık... bildiğin gibi işte.
Karsınızdaki insan değilmi seviyorsan söyliceksin ben seni seviyorum diyeceksin utanmayın az bile olsa cesaretinizle yüzleşin ben bunu yaparım benim de bir duygularım var diyin...
Aşk cesaret ister :) aynen korkakliktan ziyade adam gibi seveni bulmakkk ;)
Kesinlikle haklısınız.
Sende haklısın @SinirliBiber :) söylenecek çok şey varda kalsınn :) ;)
:):
👏👍👍 Bravo , Duygularıma tercüman arıyordum biri yazmış
Hatta sevdiğini söyleyip herşeye kıvırıp gülmeyeceksin,
karsındakı ınsana kendı kendıne olmadığı kişilermiş gibi yakıştırmalar yapmayacaksın, onu üzeceksen nıye onun hayatındasın?
+1 :)
ya o değil de her sorunu günün sorusu yapacak xperi nereden buluyosun
Her sorum değil. Sadece sahip oldugum 15.000 Xperi kullandım bir kaç soru için. O kadar.
Sevmek malesef elde olan bir sey degil. Korkan adam da sevdigi icin korkuyordur. Yapcak bisey yok
Bilmem.. :):
Ben ölümüne seviyorum bu yüzden bu yaşıma kadar iki kere aşık oldum birincisi beni terk etti şu an da dünyalar harikası bir sevgilim var. Hiçbir şeyden korkum yok
Korkan sevemez zaten. Sevmek yürek ister, yüreğimde olan korkmaz. Ama yine de bazen ufacık bur kıvılcım, bir deli cesaretine muhtaç kalırsın.
Olumlu düşünelim
o da bizi seviyo bizden vazgeçmeyecek
buna inanıp rahat olaşım ve sevmenin tadını çıkaralım
ben hep korktum hep de korkacağım gibi geliyor oysaki normalde cesurum olay oraya gelincee işte en korkak benim... MUTLULUK YÜREKLİ OLANA YAKIŞIR:)
Korkuyosan açıkca söyliyceksin ki ben korkuyorum diye sonradan tatsızlık çıkmasın. Korkağım diyecek kadar cesaretli olucaksın
Korksa dahi Sevmek İnsanın elinde Olan bir şey değil.. İster istemez sevip insan aşık olabiliyor.. Ah keşke öyle şansımız olsa
Aşk korkaklara göre değildir.
Aşk aptallara göre de değildir.
Zaten bütün korkaklar da aptaldır.
Aşk aptal olan korkaklara göre değildir.
Ama insan aşık olunca korkak bir aptaldan başka bir şey değildir.
Kesinlikle öyle.
ulan mecnun
işte biz de tam böyle deyip o yola baş koyduk.. korkmuyoruz uleyn kimseden... her zaman yanındayım crayzboyum... for ever :DD
Ben de ona kurban olurumm :*
Cok dogru korkuyorsAn sevmeyeceksin demek ama uygulayan az. Cogu insan cikarlari dogrultusunda seviyormus gibi rol yapip gonul isleriyle oynar olmus.
Sevmekten korkuyorum, sevdikten sonra hiçbir şeyden korkmuyorum :)
Ya gine gunun bencesi. Tam olarak nasil oluyor anlatsana? Su p**evenkler hakkinda ki bencemi yapacagim gunun bencesini. Cok p**evenkler dolasiyor buralarda bu aralar tepem atti
Bence'ni yazıp yayınlıyorsun. Beğenirlerse Günün Bence'si oluyor.
Vallah begenmiyorlar sinirli biber cok mu uygunsuz konustum, bir baksana sen?
www.kizlarsoruyor.com/.../a11364-p-zevenklere-gelsin-bu-yazi
Profil resminizde anlatılmak istenen nedir? @Merakliduygusal
@meccnun "insanin gözlerini acmasi bazen cok aci verici olabiliyor" Alex Andreyev
Okudum ve begendim ben. Siz yazın... beğenmeyenleri umursamadan yazmaya devam edin. Beğenenler sizi mutlu etmeye yetecektir. :):
Teşekkür ederim. @Merakliduygusal
Tesekkur ederim destegin icin @SinirliBiber
Rica ederim @Merakliduygusal. :):
Elimi tutup sonradan birakacaksa hic tutmasin cok daha iyi. Ayni şekilde bu benim icin de gecerli. Haklisin. Duygularimiza yine tercüman oldun :)
Haklısın aslında korkak insana tahammülüm yok gerçekten
Çok doğru. Cesaretn yoksa umut verip hayatını zindana çevirip binlerce ah almayacksin
Kim sevgiden korkar? Eğer sevgi en güzeliyle, en saf haliyle, en yaşanır şekilde gelirse kendine...
korkak insanlar hep kaybedenler değil mi zaten? ne sevmeyi bilirler ne de güvenmeyi
Sevgide korkaklık olmaz fakat ya kaybetmekten korkmak? Korkuyla sımsıkı sarılmak.
çok doğru.. korkuyorsan sevme karşındakine ümit verme.. belki karşındaki sevmeyi biliyordur.
Mümkünsü geçmişinde yaşadığı sevdasını silebilmiş, aşabilmiş biri sevsin sevecekse...
Başka seveceksin, başka türlü, başka şekilde, başka biçimde.. Güneşten sıcak, sudan çıplak, Martıların kanadı gibi TUTSAK..
ya beni adam gibi sev ya da Çek git yoluna,
Bir gülüş bir salını ise tek verebildiğin istemez,
Tutku isterim ve Delice sevmek bir coştu mu durdurak bilmez bu Yürek,
Yüreğini isterim Yürek ister ben ile sevişmek ,
Ya adam gibi ya da Çek git
Hergün biraz daha zorlaşarak çıldırtmaksa niyetin ama seviyorsan yeter ki ,
Tamam ozaman ben bir deli çocuk ama ısmarlama aşklara tahammülüm yok artık ya adam gibi ya da Çek git - kıraç taş duvarlar
Korkak, çekingen insanlar sevmezse insanlığın nesli tükenir. Ayrıca biraz korkaklık iyidir, bir şeyler yaparken üstünde daha çok düşünürek yaparsın.
Evet sevmekten korkan fazlasıyla var buna bende dahilim malesef insan korkuyo birine baglanmaktan suç mu yani çok aldatildiysan kolay kolay guvenemiyorsun.
can yücel üstadan size gelsin arkadaşlar @SinirliBiber ayrıca soru için teşekkür ederim
ks halkı
Çok teşekkürler. Şiir çok güzel. :):
aynen can yücel üstad farkı bağlanmayacaksın pissi pisine çünkü :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar