Eşim neden sevdiğim şeyleri bilmiyor?

Eşimle 6 yıllık bir ilişkimiz var. 2 yıla yakındır evliyiz. 1 yıllık da nişanlılık sürecimiz oldu. İkimiz de kafeye ya da başka yerlere giden insanlar değiliz. Evimizde çayımızı kahvemizi içeriz genelde. Sadece arada bir waffle yemeye gideriz. Waffle benim yediğim tek tatlı. Başka hiçbir tatlıyı yemem eşimle de bunca yıllık ilişkimizde çok kere birlikte yedik. Ve 6 yıldır hep aynı şekilde waffle yerim. Bitter çikolatalı üstüne de bitter sos ve beyaz sos file badem vs. Eşimden bugün waffle istedim. Sen zaten neli sevdiğimi biliyorsun dedim mesajda. Waffle aldı. Ancak en sevmediğim şekilde almış. Neden böyle aldığını sordum. Senin seveceğin bu olur diye düşündüm diyor. Benim nasıl yediğimi bilmiyor musun dedim. Hayır bilmiyorum dikkat etmemişim dedi. Çok fazla çeşit tatlı yiyen bir insan olsam ya da sürekli kafelerde olan bir insan olsak bilmemesini anlarım. Ancak 6 yıllık ilişkimizde hep aynı çeşit sipariş verdiğim waffle çeşidini bilmemesi bana aşırı değersiz hissettirdi. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Neden eşler birbirinin ilgi alanlarını sevdiği şeyleri bilmez ve bunlara özen göstermez?
Eşim neden sevdiğim şeyleri bilmiyor?