yazık ne diyim
Evlenmek istediğim kız düğün istedi diye ayrıldım haksız mıyım?
yazık ne diyim
Saçma geliyor bana ya birkaç saat için onca masrafa strese girmeye anlattım ama anlamadı ayrıldım bende haksız mıyım sizce
Eğer ilişkinizde evlilik düşüncesi ortaya çıktığında, sizin ve partnerinizin beklentileri ve istekleri açık bir şekilde belirtilmelidir. Eğer siz evlilik düşüncesine sıcak bakarken partneriniz sadece bir düğün istediğini belirttiyse ve bu sizin beklentilerinizle uyuşmuyorsa, ilişkinizi sonlandırmak haksızlık değildir.
Evlilik, iki insan arasında ciddi bir bağ ve uzun vadeli bir taahhüttür. Her iki tarafın da evlilik hakkındaki düşüncelerinin uyumlu olması önemlidir. Eğer sizin için evlilik sadece bir düğünden ibaret değilse ve bu konuda ciddi düşünceleriniz varsa, partnerinizin sadece bir düğün istemesi ilişkinizi devam ettirmeniz için yeterli bir temel olmayabilir.
Önemli olan, ilişkinin her iki tarafının da mutlu olması ve isteklerinin karşılanmasıdır. Eğer evlilik konusundaki beklentileriniz partnerinizinkilerle uyuşmuyorsa, ilişkinizi sonlandırmak doğru bir karar olabilir. Unutmayın, ilişkilerde karşılıklı anlayış ve uyum önemlidir ve her iki tarafın da ihtiyaçlarına ve isteklerine saygı duyulmalıdır.
%100 haklısınız katılıyorum destekliyorum. O parayla yurt dışı yapılır yatırım yapılır nedir ya üçbeş tane akraba göbek atacak diye tonla para dökmek zaman kaybı israf sorsan çoğu Müslümanım der dine bile aykırı her şey ateş pahası olmuş zaten bir de git düğün yap gereksiz yere para harca onun yerine bir sürü ihtiyacınızı karşılarsınız çocuk düşünüyorsanız ona yatırım yaparsınız en kötü
Bir de şey gibi geliyor bana arkadaşlar ben 1 saat 2 saat sonra gerdeğe gireceğim hadi kutlayalım hadi göbek atın ha ha ha ha ha ha gerçekten zırvalı ani balona 1000 tamam o da masraf ama düğünden daha mantıklı ya da yurtdışına git genel kültürün artar yani nereye bakarsanız bakın düğünden daha mantıklı düğün mantıklı ve elle tutulur bir tarafı yok
Evet saçma olabilir ama bir kere olacak bir şey ve bunu kız arkadaşın istiyor diye ortak bir karara varmak gerekirdi. Kız için ayrılmanız iyi olmuş çünkü sadece kendi isteklerin doğrultusunda bir evlilik olmaz ortak bir payda da buluşup çözüm odaklı olmak yerine sırf senin istediğin olmadı diye yıkıcı olman bencilce. Sana saçma gelen durum onun için güzel bir anı eğlence vs olabilir.
Imkanin varsa yapabilirsin ya da aile arasında küçük bi kutlama da olabilir ama hiç olmasada ne bileyim
Bizde çok ayıp olur ve ömur boyu konuşurlur ve erkeler ve kadınlar ayrı ayrı yapılır yani otomatik olarak 2 düğün ve iki salon kiralanıyor 🤔🤔
İmkan olsa da olmasa da saçma birkaç saatlik akrabaların eğlencesi için biz niye haftalarca strese taşımaya masrafa girelim
Bilmiyorum 🤔🤔
Cevap
20Cevap
iyi yapmışsın
Bence doğru yapmışsın, düğün bana göre çöpe atılan yüz binlerce liradır. Bu parayı ev, araba veya eşya taksisi ödemekte kullanmak daha faydalı olur. Mis gibi nikah ve aile ile yakın arkadaşlar arasında güzel bir yemek nelerine yetmiyor anlamıyorum.
Senin gibi aklı başında insanlar azda olsa var en azından sizin gibi düşünebilen insanlar sayesinde teselli buluyorum bu cahillerin arasında
Doğru düğün masrafına hiç gerek yok gerçekten çok saçma geliyo bnde tercih etmiyorum kimseyede yaranamıyorum işte
Cahil çok ya birkaç saatlik eğlence desem eğlence de değil düğün için haftalarca girilen stres masraf anlasmazlık (o bunu ister bizimkiler istemez bizimkiler böyle ister o istemez derken ohoo..)
Benden bir kız olarak düğün müğün istemiyorum ama istemediğim için hem aileler hem karşıma çıkan erkekler beni garipsiyor sen ne biçim bir genç kızsın diyorlar bakireliğimi bile şüphe duyuyorlar maalesef toplum hele türk toplumu fazlasıyla cahil kardeşim
Sorma ya böyle tepkileri bende alıyorum kendimi sorgulayıp burdakilere açayım dedim konuyu cidden çok cahil insanlarımız birkaç saatlik akrabaların eğlencesi için gelin ve damat haftalarca strese giriyor ara ara anlaşmazlıklar bile yaşanıyor belki düğünde şu olsun bu olmasın diye + onca masraf ne gerek var hani çok dar düşünüyorlar..
Vallah bende anlamadım nedir bu bizim milletin gösteriş ve insanları memnun etme derdi düğün senin paran senin nasıl istiyorsan öyle yap bide şöyle bir şey var ne yaparsan yap insanları asla yüzde yüz mutlu edemezsin zaten insanoğlu nankördür yani ne diye tüm bu çabalar ve masraflar hepsi boş
iyi yapmışsın. bir saatlik boktan bir eğlence için yüzbinlerce para harcamaya gerek yok
O birkaç saatlik eğlence içinde haftalarxa strese giriyor gelin ve damat + tartışma olasılığı da yüksek düğünde örf adet iki tarafta farklıysa birde eyvah o düğünde bu olsun o bizjm düğünlerde böyle olmaz derken aman aman..
Kankam sonuna kadar mantıklı ve doğru bir karar vermişsin. senin kararlarına fikirlerine ve isteklerine saygı duymayan veyahut hem fikir olmayan bi insanla olmamalısın. bazı konularda değil böyle büyük konularda sadece
Sonunda aklı başında birileri yorum yapıyor da teselli buluyorum
Karşındaki istiyorsa yapılabilir, sonuçta her gün evlenmiyor herkesin hayalleri var senin fikirlerini benimsemek zorunda değil. Haklı olduğun yönler var ama genel olarak haksızsın.
Ben istemiyorum? O istiyor ben istemiyorum o insan ben değil miyim onun isteği var benim yok mu
Oyalamak ne la sevgili yapmıyorum bir iki hafta tanışma süreci goygoy yapıp önüme gelene geçirecek halim yok ciddi düşünüyorum talip olunca konuşuyoruz anlaşırsak ne ala anlaşamazsak boşa uzatmaay gerek yok
Boş yapma o halde moruq
Mutluluğunu önemsememişsin kısaca, düğün masraftır ama anıdır ilerde anlatacağın güzel ve özel bir andır bir çok kız ister sen sadece maddi düşünerek kızı bırakmışsan bence o senden kurtulmuş.
Knk beyniniz anlamıyor sanırım eğlence diyorsunuz birkaç satlik halbuki o birkaç saat için haftalarca telaş stres yaşıyor iki tataf
Sizin kadr yüzsüzleri görmek komiğime gidiyor tamam madem sen yap düğününü herşeyi istersiniz 5 kuruş vermezsiniz yüzsüz yellozlar
Umarım yıllar sonra bu tür kutlamalar tarihe karışır.. gidin tatile o parayla adam gibi orada halay çekip eğlenin.. neyi kime ispatlamaya.. neden ve neyin gösterişini yapıyoruz ki.. seviyoruz toplum olarak gösterişi.. ne acı ki.
Gereksiz masraftan bahseden sensin ve üstüne güncellemede olayın paradan ibaret olmadığını söylüyorsun. Bu nasıl bir çelişki?
Çok tutarsızsın, ayrıldığın kız şanslıymış.
Mall herif olay sadece para değil diyorum birkaç saat eğlence için jaftalarca strese giriyor gelin damat
"Onca masrafa" diyen hangi mal acaba?
Normal değil mi istemesi dul kadınlar bile düğün yapıyor hayatında bidaha nerde yapacak istemeyen birini bul
Aklı başında olan biri istemez
Maöcjs isteyenler anormal değil istemeyenler de akıl bunlarla ölçülmez boş yapma
Sen gidip ötede havlasana düğünde sanki kendi parasıyla yapıyor teneke cebinden 5 kuruş vermez elin oğlunun cebine bakar ama millete geldi mi avuç avuç ister yüzsüzlük böyle bir şey demek
Ne alaka ahaha ya yazık para kazanmaya üşendim yattım sorumluluk alamadım diyemiyorsun da kızı beyinsiz ilan ettin senin gibiler böyle ufak tefek şeyleri takar ufak aklıyla
İsmini çok mu düşündün😂
Ahahah ohaa ikizim fkmdnf
🖐🏻 ben yazdım sandım dedim güzel yazmisim
Yüzsüzlüğünüde kabul etmiyor varoş skjdd
Siz böyle hayatınızda nasıl anlaşıyorsunuz ya herkese hakaret herkese hakaret
Kız senin gibi bi maldan kurtulmuş daha olgunu çıkar o kızın karşısına. Ve daha paralısı
Köşende havla
Son derece haklısın. Düğünleri son derece gereksiz ve saçma buluyorum. Hava atmaktan başka bir şey değil. Git kıy belediyede nikahını ona ayıracağın parayla da ya evine bir şeyler al ya görmek istediğin yerleri gör.
Dediğin gibi gerçekten dünya kadar fuzuli masraf çıkıyor insanın başına ama isteyebilir yani en doğal hakkı.
Kardeşim, haklı olma ihtimalin kuvvetle muhtemel
„Dügünsüz evlilik isteniyor“ diye ilan ver bak bakalim kactane düzgün insan cevap veriyor.
Ayrılmak yerine güzel bi şekilde konuşup bi şekilde orta yolu bulabilirdiniz bence
Haklısın bazen evlilik yoluna çıktığımız da böyle ayrılıklar olabiliyor
Ağırlığını koyup düğün istemiyorum diycektin, kıza söz geçiremeyen erkek olmaz. Ama haklısın anlayış göstermeyen biriyle olmaz
Onca masraf gereksiz
Ben boşa uğraşmam ben fikrimi söylerim he derse yuvamı kurarım yok derse kapı orada tek o yok sonuçta dünyada
Direk ayrılmak da yanlış, önce çapalamak gerek
Bunun sebepten dolayı ayrıldığın için haksızsın..
Değilim ^^
Kendince haklı olabilirsin kardeşim ama bu bir ayrılık sebebi olamaz bir yolu mutlaka bulunabilir, ben sana düşüncende haksızsın demiyorum bu senin düşüncendir bize sadece saygı duymak düşer ama ayrılma konusun da bana göre haksızsın ama tabi ki yine bu senin kararın ona da saygı duyarız..
Haksizsin ironik vaka
Vakka vakka de
Saminimina erocivitta
This for time afrikaaaa
Sambo ye ye
Cambo ye ye
Sen cahilsin belkide ;)
Yaprağıma bak hele, yola çıktığı kadını sırf düğün istedi diye terk eden bir hainsin sen fkskjs
Evleneceği erkeğin sözünü dinlemeyen kadından olur sanıyorsan yazık kafana haydi sen kendine sahibe ara
Yapragim kız herhalde senden bir şeyler isteyecek kölen değil. Misal erkeklerle konuşmayacak çevresi olmayacak ama düğün istiyorsa da yapacaksın. Sen erkek kadın ilişkisini hiç anlamamissin mk jfjsjsjs
Yok kral düğün isteyen kız yarın öbür gün neler neler ister şov derdi olan hatun ile olmaz
Düğün istiyorsa diyeceksin ki o zaman bir ay balayı yapacaz kdksks. İstesin olum karın değil mi? Kafana uyuyorsa yaparsın uymuyorsa yapmazsin. Bu kiz hamile olacak asercek o zaman ne dicen kızın her dediği yapılmaz mi? Çocuk canı istediği alınmıyor diye çıkar anne karnından seni picaklar
Abartı masrafa karşıyım ve gereksiz mehir diye karşı tarafı zorlamak da yanlış ekonominin bu kadar kötü olduğu bir devirde üstelik şahsen ben ilerde düğün isterdim ama sade karşı tarafa şu kadar bu kadar bilezik diye dayatmak yanlış
Anlaşamıyorsan evlenme şu konuda bile anlaşamamışsın ki
Aynen haklısın
Ay gtüm düğün yapmaya bile para veremiyor n. h evlenirsin sen
Mevzunun sadece paradan ibaret olduğunu sanan boş beyinli biri daha..
Sen çok dolusun saman dolu kafan belli. Bugün düğün için sevgilisini birakan yarın aserdi diye kapıya koyar
Max atatürpçü kafası algınız kapalı..
Ya cidden bir düğün için kız mı bırakılır ihanet için falan bırakılır aq. Evlenme sen evlenmek bile külfet sana
Dul kadın alıyor sanki kutlama da yapamayacaksa niye evlensin ki kız
Anlatma zoruna gidiyo
Ya bak tamam düğün istemeyebilirsjn çok normal de sevdiğin kız istiyorsa bunun için bırakmazsın ya düğün ya düğün ne olacak evliligin getirisi bu. Neyse sen mantık evliliği yap kizi sevmemissin demekki o kadar 🤝
La zaten mantık evliliği beyniniz mı kıt sanki yıllarca aylarca sevgili olmuşuz triplere bak
Dul kadın mi alıyorsun düğün yapmıyorsun reis
Yok 18 -22 yaş arası genelde
Ayrılma sebebi bile değil
Bence öyle bencillik yapıyor
Düğün parasına ne yapmayı düşünüyorsunuz peki?
Ev ihtiyaçları olur hanıma altın olur veya o anki durumda nasıl değerlendirilmesi gerekiyorsa hani eğlence yerine ihtiyaç gitsin
Haklısın çok istiyorsa kendisi yapsaydı
Saçma ama bir kız istiyor
Evlenmek istediğin kız düğün istedi diye ayrıldın
Iyi yapmissin
Ben de sirf dugun diye tutturup zirlayan biriyle evlenmezdim mesela. Dugun sacmalik cunku. Zaten insanlarin cogundan tiksiniyorum bi de suslenip o maymunlar eglensin diye niye yorulalim. Sacmalik tamamen.
Sonunda mantıklı konuşan aklı başında birileri 👏🏼
Ona dügün yapan cikar sen kafani yorma onun icin
Bence de gitsin kendisine köle bulsun sahibe arayan nonoş çok
Ayrica bence o senden ayrilmiştir cekilecek birine benzemiyorsun
Ben ayrıldım sen kendine sahibe aramaya devam et nonoş
Nonos senin o gece korunmayan bellirsiz babandir mk oglani
Ötede havla
hatta git kendisini bir şey sanan karılara miyavla tam snelik
Haklısın
Evlenmek çok saçma kızı s. kip atmışsındır umarım
Haksızsın
Sen cahilsin bence
Sen bencilsin, normal uygun maliyetli de düğün oluyo
O istemiyor işte düğünün normal maliyetlisi olmaz gösterişlisi olur gösterişsizi olur kadın nedne gösterişsiz düğün istesin gerkesiz
Sen gereksizsin, düşük maliyetli bir sürü düğün gördüm
Sen cahilsin belkide İstanbul'da olmuyor öyle düşük maliyetli düğün şov istiyor burdaki düğün yapmak isteyen hatunların büyük bir kısmı
Sen sorunlusun konu düğün değil sıkışınca cahil diyosun, at gözlüklüsün düşünemiyosun, IQ seviyen düşük dediklerimi anlıyamıyorsun bile
Haksızsın tabiki
Sen ne anlarsın ergen :))
Belli oluyor kimin ergen olduğu çöp:)
bence haksızsın
Bence sen anlamıyorsun bazı şeyleri
Sen canım mısın
Kudurma çöp tenekesi
İmkan varsa yapsaydın
Yok gereksiz israf
O zaman hayırlısı
Haksizsin
Dimi şimdi sikini kim yiyecek