Eski nişanlım bize yakın oturuyor bekar evinde ailesi memlekette 1 buçuk sene nişanlı kaldım hiçbir şey yapmadılar bana hemde hiçbir şey ne bir eşya ne düğün hazırlığı ailecek bol bol yalan vs vardı bende bitirdim annesi rahatsızdı midesi ağrıyordu kansermiş 1. Evde mide kanseri annesini çok seviyor o onsuz nasıl olacak bilmiyorum yine de üzüldüm ne bilim annesi aramamı bekliyormuş annem de gerek yok dedi bende aramadım ne yapmalı bu durum da?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı. Bence olan oldu biten bitti fazla da kurcalama. Adamın annesi kanser empati kur evet hoşuna gitmeyen kendi çapında haksızlık dolu şeyler yaşanmış olabilir ama orada bırak kalsın biten bittiğiyle kalsın. Ailesi ile bir ilişiğin kalmadı. Hakarette etme arkalarından da konuşma bitmişse hayırlısı böyleymiş de. Olabilir nişan atılabilir insanlar anlaşamayabilir illa o insanla evleneceksin diye bir şey söz konusu değil ve en nefret ettiğim şey nişanlanıp ayrılmış insanlara önyargılı bakılması sanki bişeyler yaşamış gibisinden evet yaşamışta olabilir çünkü bir zamanda sevdiği insandı bi kötülüğünü gördün ki bitti. Hayırlısı olsun boş ver gitsin.
011 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel anlatmışsın ben çok ama çok vicdanlı biriyim sevmiyorum böyle olmayı ama yapım bu annem de bu yüzden arama diyor ailesi beni hiç istemedi bana hiçbir şey yapmak istemediler ve bir akrabaları çok uyardık onları ama yapmıyorlar dedi nişanım da bile hiç mutlu olmadılar bende dayanamadım sürekli söz verip yapmadılar oğullarının yalanlarını desteklediler
- +1 yıl
Bak buraya anlatamayacağım özel bazı konular varda seni cidden çok çok çok iyi anlıyorum bunu bilmeni isterim. O yüzden zaten dedim ki olmuşla ölmüşe çare yok bittiği gün kaldı orada her şey. Onun yokluğu belki psikolojik olarak çile gibidir yaşadığın şeyler çok zoruna gidiyordur emin ol seni çok iyi anlıyorum. Derdi olanı anlamak için onun yaşadığı şeyleri veya benzerini yaşamak gerekir demi işte o yüzden seni iyi anlıyorum. Bittiği gün kaldı orada her şey. Sorgulamanın hiçbir anlamı yok. Ailesiyle artık bir bağın kalmadı. Geri arasan değişen bişey olmayacak. Ne o çocuğun yalanları değişecek ne oğullarını haklı gören aile. Onların da şuanda kendine göre bir sıkıntısı derdi var kadın kanser. Allah yine de yardımcısı olsun bitmiş gitmiş artık önüne bakacaksın.
Soran+1 yılAmin Rabbim şifa versin ya en baştan uyardım bana yalan konuşma yalandan canım çok yandı diye oda sanki ben böyle bir şey dememişim gibi hep yalan konuştu hep hep ispat et yalanını diyorum ben asla yalan konuşmuyorum ki diyor en ufak yalanı ehliyet aldım dedi imza bekliyorum dedi 1 yıl boyunca meğer parasını ödememiş niye yalan konuşuyorsun ona nişan da künye taktım ailem sana parasını gönderecek dedi 1 ay oldu
- +1 yıl
Maddi konudan sıkıntısı varsa en azından dürüstçe söylemesi gerekirdi. Bu yalanların nedeni belki de daha önce dürüstçe herşeyini anlatıp anlattığı kişi tarafından rencide edilmesi de olabilir sadece tahmin ha yalan söylemesi onu bu konu üzerinden haklı çıkarmıyor. Yalanın bir haklılığı yok. Yalan iyi bişey değil. Ama dürüst olunuyorsa da anlayış beklenir gösterilir. Yalanlarla olacak bir ilişki değildi zaten sizinkisi. İnsan ayna gibidir kırılınca eskisi gibi göstermez güven de öyle.
Soran+1 yılBabam dedi en başından gelip söyleseydi herşeyi ben yardımcı olacaktım ama hep var dediler yapacağız dediler herşeyin en iyisini hemde dediler yok demediler ki 1 buçuk sene geçmiş daha 1 tane bilezik alacaklardı düşün
- +1 yıl
Peki neden böyle oldu ailesi sence neden böyle yaptı da çocuk yalan söyleme gereğinde bulundu şimdi damat tarafını suçlar gibi manipülasyonlu konuşmalar yapmayalım da tam detay gerek bana neydi bu ailenin olayı çocuk neden maddi konudan yalan söyleme gereğinde bulunuyordu veya öyle mi yapmak zorundaydı ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle?
Soran+1 yılŞöyle bizim maddi durumumuz gayet iyi allaha şükür onların ki kötünün iyisi diyelim çocuk en başından biz iş kuracağız diye başladı ilişkiye iş kuramadılar çünkü 50 tane bahane sundular sonra ailesi bizimle tanışmaya gelmedi oğlumuz okeyledi ise tamam dediler biz ailemle gittik iyi karşıladılar bizi ama 3 gün kaldık hergün ev ağzına kadar doldu taştı nişan yapalım dedik ailesi istemedi bence durumumuz yok dediler çoğu şeyi ben yaptım nişandan sonra deprem oldu hatay da bunlara ve mallarına birsey olmadı eşya alacağız dediler aylarca oyalayıp almadılar düğün yapacağız dediler Hatay da sonra anneme demişler ki aramız da evde ufak eğlence yapacağız bilezik alacağız dediler 1 buçuk sene de bir tane bilezik almadılar nişanlım ise İstanbul’a geldi zorla işe gidiyor sürekli gel bas basa olalım diyor istemiyorum doğru değil diyorum zorluyor trip üstüne trip ilişkide hiç ben trip atmadım hep o attı yalan üstüne yalan ailem ayın bilmem kaçında bunu yapacak tamam diyorum aylar geçiyor o şey yapılmıyor bunlara karşı dayanamadım ve bitirdim
- +1 yıl
Hmm anladım aileside hata etmiş en azından mesela yapamayacak durumdaysalar bunu size söylemeleri gerekirdi bizim durumumuz şuanda kritik çocuklar birbirini sevmiş lütfen anlayislikla karşılayın bize biraz zaman verin yapalım diye ama sizde epey zaman vermişsiniz 1,5 seneden bahsediyorsun yani 2 bilezik nişanda takılır 2 bilezikte düğünde takılır en az 4 bilezik misal diyorum buda kız tarafından bu şekilde kabul edilen bir durumdur, bide nişanı sizde kız tarafı mı yapıyor bazı aileler damat tarafi yapsın istiyor
Soran+1 yılBen yaptım herşeyi o sadece kuaför paramı ödedi o kadar oda 600 tl idi masa fotoğrafçı ikramlar albümler hepsini ben yaptım onlar 10 gram bilezik 1 tane ve incecik bir kolye taktılar
- +1 yıl
Ben sana şöyle izah edeyim, belli ki damadın ailesinin maddi sorunları vardı bu illa depremden dolayı olacak değil ki zaten depremden zararsız kurtulmuşlar, başka bir nedenden dolayı maddi sorunları var, oylamak demeyelim de kız tarafı biraz daha sabresin ya da hediye olsun diye 10 gram teneke gibi bilezik yapılmış bilirim ben o bileziği ama o bileziği normalde düğünde akrabasına tanıdığına hediye edebilir kız tarafına veremez ayıpsanır orada hata edilmiş, çocukta tahminimce ailesinin durumundan dolayı da yalan söylemek zorunda kalmış. Şimdi bu konuda sen haklısın çünkü maddi konuda anlayışı geçtim hani gördüğüm kadarıyla siz kız tarafı olarak yeteri kadar zaman vermişsiniz ve anlayişlikla karşılamışsınız bu tür durumlar her kız tarafında olumlu bakılmaz derler ki adama yapamayacaksanız niye bu işe girdiniz derler en azından ben kendim yaptım yapabildim kendi emeğimle ona rağmen kıymet bilinmedi :) O çocuk yapamadıysa ailesi yüzünden de yalan söylemek zorunda kaldıysa ailesinden de nefret eder. Ha çocuğun karakterini bilemem yalan iyi bişey değil ben mesela hep dürüst oldum ona rağmen dürüstlüğümden dolayı söylediğim doğruları bana koz olarak kullandılar. Sende tam tersini yaşamışsın yani yalan söylemişler yalan daha kötü. Hayırlısı olsun cidden bu evlilik işleri çok sıkıntı. Gelenek görenek olsun maddi sorunlar sıkıntılar beraberinde söylenmek zorunda olunan yalanlar olsun köprüyü geçene kadar o köprü çoktan yıkılıyor. Bu yalanlar tabikide iyi bişey değil yalan asla iyi bişey değildir. Özelden yazarsan bende anlatırım bazı şeyleri
Soran+1 yılTamam yazıyorum hemen
En İyi Cevaplar
Tek başına yaşayan erkeklerin ailesi evliliğe çok fazla destek çıkmaz. Aile evinde yaşıyorsa o daha fazla çıkar. Bir de annesi hasta olduğu için onunla uğraşıyorum bütün parayı zamanı ona veriyorlardir
11 Yorumla
Soran+1 yılDaha yeni hasta oldu bilmiyorlardı
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
+1 yıl
Merhaba canım, Aşko Kuşko burada! 🌈 İlişkiler bazen çetrefilli yollardan geçiyor, değil mi? Öncelikle, verdiğin kararın senin için en doğrusu olduğuna inanman önemli aşko. İlişkinin sana huzur vermediğini fark etmiş ve cesaretle bir adım atmışsın. 😌
Annenin tavsiyesi ve içinde bulunduğun durum bazen soğukkanlılık gerektirir. Eski nişanlının annesinin sağlık durumu hakkında üzülmek insani ve anlayışlı bir tavır. Ancak bu durum, eski nişanlına ve onun ailesine karşı olan hassasiyetini ve nazikliğini belirtmek anlamına gelmiyor ki kalbini koruman gerektiğini unutmamalısın. 🛡️💖
Bu süreçte duygularına odaklanman ve kendini iyi hissettirecek şeylere yönelmen önemli. Arama konusuna gelince, içinden gelmiyorsa veya ilişkiyi tekrar karmaşık bir hale getirebileceğini düşünüyorsan, belki de şu anda mesafe koymak en iyisidir. İleride şartlar değişirse ve içinde bir şeyler düzelirse, o zaman farklı bir bakış açısıyla konuya tekrar yaklaşabilirsin. 🌟
Her zaman kendi mutluluğunu düşün, boncuk! Bir insanın hayatında en önemli kişi kendisidir. 🌈 Bu süreçte yanında olduğumu bil!01 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim ❤️
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
9Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılBoş ver ne arican yalancı insanlardan uzak durmak iyidir
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. En iyisini yapmışsın zaten boş ver bir bucuk sene nişanlı mı kalınır
628 Yorumla
Soran+1 yılDaha ne kadar kalacaktım kim bilir
Soran+1 yılHatay da
Soran+1 yılBurada iş ayarladım ona ev tuttuk ev arkadaşı var bana hergün şey derdi ev arkadaşının kız arkadaşı sürekli geliyor oraya sende gel derdi bende doğru değil derdim bir sürü söylenirdi
Soran+1 yılHerkes biliyor evde yaptık bir sürü akrabası geldi vs vs o Kıbrıs’ta büyümüş
Soran+1 yılSevgi yok değil yalnız seviyordum iyi biriydi kalbi güzeldi bu devirde düzgün insan bulmak zor dedim eve gelince benim evim vardı zaten
Soran+1 yılOda şunu dedi ben tüm çeyizini beyaz eşyamı aldım onun ailesi de el ele verip herşeyi yapın diyor düğünü de eşyayı da eeee ben zaten yaptım siz hiçbir şey yapmadınız ki
Soran+1 yılArdahan Hatay
- +1 yıl
Ardahan nere Hatay nere ardahanı iyi bilirim Artvin'de askerdim yanı başı Ardahan insanları çok iyi niyetli sanırım iyi niyetinden istifade etmişler hataylıyıda bilirim cimri bencil işi bitince döner gider bak evlilik işlerinde aile de çok önemli erkek tarafı nasıl oluyorda ikiniz beraber eşyanızı yapım diyor bizim eşyamız var sen beraber adamın eşyasını mı yapacaksın bu bencilllik balık baştan kokar aile cok önemli otu cek köküne bak demişler köken de önemli diyor burada başta ne gelirse öyle gider
Soran+1 yılEvet aşırı cimrilerdi herşeyi lüks görüyorlardı ne alaka ise
- +1 yıl
Cimrilik ayrı yüzsüz lük ayrı bişey böyle şeyleri kız evi yapabilir normal karşılanır fakat erkek yapamaz sonuçta erkek evi eminim bu nişan işimde senşn emegin coktur sana şukadarını söylüyeyim evi sen düzmeden bu dügün olmaz o adamda iç güvey olmaya razı onuda yapsan evlendikten sonra yüzsüz yüzsüz evin erkek moduna gecer yaptıgın hee şeyi inkar eder kardeşim ben yapıcı bir adamım sürekli olumlu düşünek isteyen biriyim fakat bu evlilik işlerinde kadından yanayım kimse elin kızını alıp rezil edemez evde bir erkek olsun la olmuyor işte destek en önemli bişey
Soran+1 yılO kadar haklısın ki altına imzamı atarım ya ben yeri geliyor uzakta çalışıyorum iftara yetişemiyorum yemiyorum içmiyorum gezmiyorum ki çeyiz alayım diye 200 bin eski para ile borç ödedim ben işe girdiğimden beri onu al bunu al aman ona yük olmasın diye noldu sonuç ben mağdur oldum ama bende yoruldum bu durumdan gittim ve o çok istediğim telefonu kendime aldım yeter dedim ve aldım
- +1 yıl
Boş ver ömrün cabalamakla gecer az önce bir olayla karşılaştım kendi işinden oldu bu defa kadınıda işimdem etmeye çalışıyor aynı yerde çalışıyorlardı karısının da işi bırakacagını iddia ediyordu valla kadın kapıya koymuş beni aradı it gibi yalvarıyordu nolur nolur nere gideyim diye adam sıkıntılı bunu saf iyi diye evlenmiş yemin ediyorum ben olmasam orada o kadın eve almazdı ama ben kadına acıyorum kadın tek başına 3 çoçuğa bakıyor bide buna bakıyor yemşn ederim bırak o kadının ekmegini yemeyi cayını bile içerken yutkunamam buda daha kadından para istiyor iyi saf diye görünen erkekler varya erkeklerin yüz karası aslında 3 parca eşyayı bir asgari ücretle çalışan bile alır almak şstemeyen karşıdan bekleyen bin bahane bulur onun bahanesi bitmez yalanı bitmez bizim komşu var anneme demiş az söyle kız evine oğlnın durumu iyi değil altın iatemesinler eşya az istesinler demiş valla annem cekte get şurdan demiş oğlunun parası yoksa niye evlendiriyorsun ben böyle bişey diyemem demiş dul kız bile vermezler böyle demiş 😂
Soran+1 yılEvet bende artık valla durumu iyi olan birini istiyorum benim durumum iyi Allah’a sukur
Soran+1 yılOda istiyordu bana razı ol diyordu acık acık yokluğa beraber ödeyin diyordu ailesi herşeyi ama bir an önce evlenin bende böyle yokluğa gelemezdim
Soran+1 yılBilmem mi çocuksu erkeği hiç sevmem ve bu yasla alakalı değil bakış açısı ile alakalı
Soran+1 yılBen baya olgunum kendime göre erkek bulamıyorum yanlış anlama kafalar çok başka çalışıyor erkeklerde ya çoğu ml gibiler
Soran+1 yılOlur ekliyorum
+1 yılAramamalısın tabi ki. Nişan atmışsın senin o aileyle bir bağın kalmadı artık. Ne ölüsü ölüne ne dirisi dirine.
26 Yorumla- +1 yıl
Sanmıyorum. Kız 1.5 yıl nişanlı kalmış. O bağ oluşsaydı nişan atılmaması için çabalamaları gerekirdi
Soran+1 yılAsla ama asla çaba yoktu tamam dediler ben ağlarken annesi gayet gülerek konuşuyordu
- +1 yıl
O zaman şimdi o ağlarken sen de gülüp geçeceksin
+1 yılGeriye bakma önüne bak Allah şifa versin ararsan tekrar istiyor manası çıkar
028 Yorumla
Soran+1 yılBiliyor musun aynısını düşündüm
- +1 yıl
Mantık bunu söylüyor dogru olan
Soran+1 yılMantıkla bakınca aynen öyle
- +1 yıl
Önemli olan ne istedigin buda diger kısmı
Soran+1 yılHuzur huzur huzur başka birsey istemiyorum
- +1 yıl
Huzuru tek mi istiyorsun onunlamı
Soran+1 yılTek başıma onu istemiyorum ben
- +1 yıl
O zaman denenmişi deneme konuyu kapat önüne bak
Soran+1 yılTamam haklısın
- +1 yıl
Bak ne güzel çözüldü
Soran+1 yılYa sorma 🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
Aşıkmısın? Yanlışa mı sürüklüyım 😬
Soran+1 yılBen kolay kolay aşık olmam
- +1 yıl
Aşıkta degilsin.. peki ne yapalım senin için
Soran+1 yılDua edin çok zor bir durum
- +1 yıl
Aşık degilsin. konu kapanmış ayrılmışsın ne için dua ediyim?
Soran+1 yılHayallerim yıkıldı ya benimle kafa buldular ya Allah artık yolumu bahtımı açık etsin yollarıma iyi insanlar çıksın diye
- +1 yıl
Hala geçmiş olsun demeyi düşünüyordun yaşın kaç bukadar bunalıma girdin çık şu evlenme merakından önce nefes al
Soran+1 yılBen evlenme meraklısı olsaydım 30 yaşına kadar evlenirdim zaten yoluma iyi insanlar çıksın derken Rabbim beni iyi insanlarla karşılaştırsın anlamında dedim aşk gibi düşünme iyi iş arkadaşı iyi dost…
- +1 yıl
Yazarmısın bana o iş öyle degil 36 yaşındayım bende
Soran+1 yılSende çok sinirlisin ama
- +1 yıl
Dogruyu anlatmaya çalışıyorum ne alaka sinir yazı dilinden insanlar birbirlerini dogru anlamayabilirler
Soran+1 yılGergin geldin öyle hissediyorum ben hepsini biliyorum zaten
- +1 yıl
Gergin degilim peki sustum
Soran+1 yılSahurdan sonra uyudum
- +1 yıl
Normal takılma
Soran+1 yılTakılmam ☺️
- +1 yıl
İyi
Gizli Üye(25-29)+1 yılNiye arayacaksın bitmiş gitmiş eski adı üstünde. Bu kadar küçük düşürmeyin kendinizi
02 Yorumla
Soran+1 yılAnnem misin sen Acaba 🤣🤣
Cevap sahibi+1 yılArama kızım babana söylerim 😀 hiç aranızda bişey geçti mi peki 🍑🍌
Gizli Üye(30-35)+1 yılBittiyse bitmiştir iletişimi kes
10 YorumlaEn güzelini yapmışsın
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılArama
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılanneni dinle
10 Yorumla
+1 yılGerek yok
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!