Karşı cins ebeveyni tarafından sevgi görmemiş veya vefat etmiş bir insanı sevmek, sadakat konusunda daha mı sağlıklıdır? Yani o sevginin eksikliğini partnerinde araması ve hissetmesi, ilişki konusunda daha iyi bir konuma getirir mi? Yoksa partnerini anne veya babası yerine koyarak eksikliği gidermek için sizi kullanır mı?🤔
Karşı cins ebeveyni tarafından sevgi görmeyen insanları sevmek uzun ömürlü ilişkinin anahtarı olabilir mi?
İnsan hayatında 0-7 yaş aralığı çok önemlidir.. Yedisinde ne ise yetmişinde de odur tabiri buradan gelir aslında.. O yaş aralığında çocuk ebeveyn’in den görüp öğrendiklerini bilinçaltına kök inanç olarak alır.. Ve büyüdükçe ister olumlu ister olumsuz o kök inançları yaşar.. Çünkü biz zihnimizin senaryosunu yaşıyoruz.. Neye inanıyorsak o bizim gerçekliğimiz olur.. Ebeveynin sevgisi bile bazen yetmeyebilir.. Eğer babası annesini aldatmışsa ve çocuk bunu deneyimlemişse hayatı boyunca erkekler aldatır kök inancıyla yaşar ve karşısına aldatan partnerler çıkar.. Bunun sebebi sadece inanmasından dolayı değildir aslında, bu olumsuz kök inancı değiştirmesi için bazı senaryolar yaşar.. Ders alıp değişmek farkındalık gerektirir ve bu her insanda yoktur.. Dediğim gibi ebeveynin her zaman sevgisi yetmez.. Aynı zamanda davranışlarıyla da örnek olmalı..
Evet buna kesinlikle katılıyorum. çünkü sevgisiz kalmış bir insan sevgiyi bulduğunda değerini daha iyi bilir kaybetmemek için. ve o eksikliği karşısında ki partnerinde arar. hatta bu yüzdende bazıları olgun tercih ediyor partneri. ama bunlar yeterli değil güvenmek anlaşmak yani ilişiki de olması gereken şeyler yine olmalı.. ve iki taraf da birbirine benzer hayat yaşamış olmaları lazım. yoksa bir taraf diğer tarafı üzer mutlaka..
Bazı durumlarda, karşı cins ebeveyninden yeterince sevgi görmemiş olanlar, ilişkilerinde daha duyarlı, anlayışlı ve sadakatli olabilirler çünkü eksik kalan sevgiyi partnerlerinden ararlar. Ancak, bu sevgi eksikliğini partnerlerinden talep etmek, ilişkiyi zorlayabilir ve bazen baskı yaratabilir. Eşinizi anne veya babanızın yerine koymak doğru bir davranış değildir ve ilişkinin dengesini bozabilir. Bu nedenle, sevgi eksikliği konusunda içsel çalışmalar yaparak, kendinizle barışık olmanız ve partnerinize doğru şekilde sevgi verebilmeniz önemlidir. Her iki durumda da, ilişkide sağlıklı bir iletişim ve paylaşım önemlidir. Unutma, her insanın ilişki ihtiyaçları farklıdır ve geçmiş deneyimler ilişkileri belirleyen faktörlerden sadece biridir. 🌺
insanlar küçükken yaşamadığı duygular yüzünden büyüdüklerinde içlerinde hep o duygularla ilgili bir boşluk vardır. Ama bence kendileri yaşayamadığı duyguları bildikleri için kendi çocuklarına o hissiyatı vermezler ve bence ailelerine daha sadık ve bağlı olurlar. Anne baba sevgisizliğinin yerinide hiç bı duygu dolduramaz... (Sanki annem babam beni sevmiyormuş gibi konuştum🤣)
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Empati kurabilme yeteneğin var ki bu yorumu yaptın. İlla yaşamak gerekmiyor yani.
Kapsamli bir soru. Olabilir kisisine gore. Cok rahat baglanip sadik olabilir o kisi ama hassas ve kirilgan da olabilir. Uzun surede bu kirilganliklar rahatsiz edici bir boyuta gelir mi tartisilir. Hem artisi vardir hem eksisi. Olur da ayrilik olursa cok sarsici bir etkisi de olur diye dusunuyorum.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Annemi kanserden kaybeden birisi olarak aklıma geldi bu soru. O yüzden yani.🤔
Uzun ömürlü bir ilişkinin anahtarı, karşı cins ebeveynin sevgisizliğiyle ilişkilendirilemez. Her ilişki benzersizdir ve sevgi, anlayış, iletişim ve karşılıklı destek gibi faktörlere dayanır.🧚🏼♀️✨️
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bana nedense onlar daha sevgi konusunda hassas ve karşı tarafı daha benimser gibi geldi.🤔
Umutsuzluk, karanlığa teslimiyetin anahtarıdır. Sitede her ne kadar kişiliksiz insanlar olsa da içlerinde elbet düzgün birileri vardır. Neticede insanı ele alıyoruz. Reeli sanalı olmaz. Reeldeki yakın tanıdıklarında aman aman kafa dengin olmuyor ya da seni kandırıyor neticede. Ruh eşi de zaten dar bir çevre ile bulunmaz, geniş bakmak gerekir. Mesafeden ziyade kafana uyup uymaması ölçümünü yaparak bir noktada varımabilir.
İyi hoş konuşuyorsun da Türkiye de imkansız kavramlar diyorsun ama sitede elbet düzgün birileri vardır diyorsun bu biraz kendinle çelismek olmuyor mu 🤣🤣🙄
Ben kafa dengi için konuştum bunu ama. Onu bulduktan sonra zaten ilişkideki saydığın kavramlar muhtelemen otomatik olarak oluyor. Kimse ruh eşini kaybetmek istemez kolay kolay.
ailesi olarak görmesi gerekir o zaman iyi bir ilişki ortaya çıkabilir ama tam bir avantaj denemez bence kişi kimseye güvenmeyen bir durumda da olabilir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
İnsan hayat arkadaşını nasıl anne ve babası yerine koyabilir ki
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Erken yaşta kaybetmiş annesini ya da babasını, o sevgiyi sevgilisinde yaşamak istiyor, acısını kaybetmiş. Ya da sevgi görmemiş karşı cins ebeveyninden mesela.
O zaman bana saçma geliyor açıkçası ben nasıl hayatımdaki birinde babamı arayabilirim aramakta istemem başkalarını bilemem tabi. saglikli bir ilişki olmaz bana göre?
Tecrübe. Sevildiklerine inanmazlar, arada inansalar da yeterli gelmez. Ayrılıklar aynı sorunun farklı zamanlarda ortaya çıkan parçaların birikip dağ olmasıyla gerçekleşir. Sevgiyi bilmemek bu sorunlardan biridir. Kişi kendini düzeltmelidir. Düzeltemez, düzeltmiyorlar awk
Kaçmak çözüm değil maalesef. tam tersine üstüne üstüne yürümeyi dene. Düzgün insan olmak onlara yabancı. İki kılıç salla bak nasıl da ezilip büzülüyorlar. İnanamazsın. Sonra atını koştur istediğin yöne. Bu da tecrübeyle sabit.