Rolleri karıştırmamak gerekiyor diye düşünüyorum. Sevgiliye gereğinden fazla şefkat göstermek, zamanla ilişkinin başka bir yere evrilmesine sebep olur sanki... Tutku ve arzunun yerini şefkat alırsa o ilişki yürür mü bilemedim.
Siz söyleyin; Sevgiliye anne baba şefkatiyle yaklaşmak ilişkinin tutkusuna zarar verir mi?
Sevgiliye anne baba şefkatiyle yaklaşmak ilişkinin tutkusuna zarar verir mi?
İlişkide kadının rolü anneye ne kadar yakın olmalı bilmiyorum ama erkeğin rolü babaya yakın olduğunda rahatsız olmuyorum korunma kollanma sahiplenilme şefkat gösterilmesi merhamet edilmesi çoook mutlu ediyor ama herkes için böyle mi bilemem merhamet ettiğiniz birine arzu duyamaz mısınız
Bir ilişkide bu roller en fazla ne kadar karışabilir ki ilişkinin tutkusu yok olsun... Anne baba şefkati ile yaklaşmak da ayrı saçmalık zaten. Şefkat gereken zamanlarda bana tutkuyla gelirse hayvanlık etmiş olur. Tutku diye diğer insancıl hisleri yok edersek insanlıktan bir nebze çıkmış oluruz. her şey yerine göre olmalı. Tutku da şefkatte yerine göre ve dozunda olmalı.
İlişkilerde masumiyetin olduğu anlar bence sevginin en derinden hissedildiği, en saf halidir. O anlarda çiftlerin birbirine olan şefkatli yaklaşımı tutkuyu öldürmez sevgi bağını kuvvetlendirir. Tutku varsa o zaten olmadık anlarda ortaya çıkar ve yeri başkadır..
İlişki ya da evlilikte şefkat bence en önemli şeydir. Diğerleri sonra gelir. Şefkat duygusu olabilecek bütün kötülükleri, kırgınlıkları ve dargınlıkları taa başından önler. Keşke herkese nasip olsa..🤗🤗
Tabiki zarar verir. Küçük çocuğa yaklaşır gibi yaklaşılmak psikolojik sorunları olmayan birini rahatsız eder. Beni rahatsız eder. Hayatına anne baba yanında şefkat görerek de devam edebilir.
Esler arasinda olmasi gerekir mi? hayir eslerden birinin digerine acidigi icin yapacagi her davranis kendisinden odun vermek olmaz mi?
Anlayis.. tamam olmasi gerekir, ve anlayisli olmanin da ne tutku ne de arzu uzerinde bir etkisi olmaz ama sefkatli olmak bence de bu duygularin korelmesine neden olabilir...
Arzu, tutku ve şehvet hissettiğin birine karşı anne baba şefkati ile davranmak o ilişkideki birçok şeyin yer değiştirmesine sebep olur ve zamanla olması gereken çekim kaybolur. Bu da ilişkiye zarar verir. Dozaj çok önemli. He kişinin bu şefkat duygusunu hissetmesi gerekiyordur (travma misali) O zaman yardım alınmalıdır diye düşünüyorum kendi adıma.
Seninle ayni fikirde oldugumuz zaman seni daha cok seviyorum 🤣🤣🤣
Saka bi tarafa da sefkat, acima gibi duygularin iliskiye zarar verecegini dusunuyorum. Merhamet bile bu gruba girer. Sirf esine, sevgiline acidigin icin yaninda olmak kendinden odun vermekten baska bir sey degil ve bu ve benzeri hisler sureklilik gostermeye baslarsa gercekten roller degisir
Verir bence bir sure sonra iliskideki roller degisiyor o aradaki cekim degisiyor beni annesi olarak gormesini istemem sahsen. O yuzden anne sefkatiyle yaklasmiyorum o da bana babam gibi davranamaz allaha sukur babam var sevdigim adamin baba rolume girmesini istemem.
eğer o şefkati görmezse afedersin kimse birbirine gerçekten değer vermez çocuk çocuk konuşmayın kurban olayım tutku tutku iyi güzel de aile olmak için yetersiz siz evlenince masallar ülkesine yerleşmiyorsunuz HAYAT PAYLAŞIYORSUNUZ e insan da afedersin tutkusuz aşksız hayatta kalır ama şefkat yetersizse depresyondan tut başka bi ton sıkıntıya vesile olur korkmayın abicim anne baba olmayı da bilin birbirinize çocuk da yeri geldiğinde oğluna göstereceğin sevgiyi ilgiyi kocana da göster yeri geldiğinde de bi kralla birlikteymişsin gibi hisset (yöntemi sana kalmış) ayrıca şu meşhur sözü de duymuşsundur ''bebeği gibi sevip düşmanı gibi s*kecek''
Vermez de bana çok saçma geliyor, anne baba ayrı sevgili ayrı. Şahsen kaç yaşındaki babamın verdiği sevgiliyle gencecik çıtır sevgilimin vereceği şefkat bir olamaz zaten ben de gelemem fazla ilgiye.
Devamlı olmamalı. Yeri gelir babası gıbı korur kollarım Abisi gıbı arkasında durur desteklerim Kardesı gıbı akıl danışırım ama bunları sureklı yapmam. Sonra oooo tertip nabersin moduna girilir
biraz önce bir hata yaptığımı düşünüyorum bu konuda. her şeyin yeri ve zamanı var duygusal olunan anlarda partnerinize bu şefkati göstermezseniz mastürbasyon yastığı olursunuz anca. ilişkiye girdikten sonra bebek kesilmeyin aman dikkat :/
Bir kadın erkeğine annesi gibi davranıyorsa çok uzun sürmez. Eşlerin kocalarına yaptıkları en büyük yanlış. Sen adama karısı gibi davransana. Annesi degilsin ki. Boşanmalarin başta gelen sebebi.