'Sevmeseydim evlenmezdim elbette' 'Sevmesem bir dakika durmam yanımda' 'Sevmesem katlanır mıyım bunca şeye!' Bu ve benzeri yaklaşımlar sevgi belirtmeye yaramıyor. Aksine bir serzeniş, bir haykırış hatta derin bir çekiş olarak algılanabiliyor. Oysa herşeye rağmen yanındayım demenin, seni seviyorum demenin, sen benim için çok özel demenin daha kolay yöntemleri var. Sevgi ilgidir. Sevgi huzurdur. Sevgi güvendir. Sevgi birebir ilişkidir. Aslında özünde 'iyi eş' sevgiyi hissettirebilen ve hissedendir. İyi eş, sevgisini ilgisini, değerini hisseden ve somut olarak da hissettiren dir. İyi eşleriniz olsun hayatınızda 🌹🌹🌹
İyi bir eş sorun çıkarmayan eş midir? İyi bir eşin özelliği size göre nelerdir?
İyi bir eş destekleyen, motive eden, yorulduğunda yanında dinlenebildiğin insandır.
O sözler zaten sevgiyi tanımlamıyorlar. Senin için yıllarca saçlarımı süpürge ettim diyen bir eş kocasından sevgi yerine suçluluk duymasına neden oluyor. Yani şunu hep savunurum.
BİR İNSAN SUÇLANARAK, DÖVÜLEREK SEVİLMEZ. Sevgi bu değil. Bu iyilik de değil.
İyi bir eş sevgisini söylemez hissettirir. Sorun çıkarmayan da değil. İyi bir eş tam tersine sorun çıkarır çünkü gelişir ve yanındaki insanı da geliştirmek ister. Onu rahatsız eder.
Tembelse tembellik etmemeyi öğretir. Öfkeliyse sakin kalmayı öğretir. İyi bir eş, arkadaş da olabilir. Yanındaki insanı geliştirendir. Bunun için de rahatsız eder. Huzursuz eder. Egosunu yıkar. İyi bir eş değiştirir. Çünkü değişimdir.
Artık birbirlerini bulmuşlar. Birbirlerini yükselteceklerdir. Gelişeceklerdir. Öyle işte😁
İki kişinin tamamen uyumlu olması mümkün değil. Arada mutlaka farklılıklar olacaktır. İnsanlar neye odaklanırlarsa eşleriyle ilgili, o odaklandıkları şeyi büyütüyorlar. Mesela bir anlaşmazlık oldu. Odak noktalarına anlaşamadıkları konuyu yerleştirirlerse o artık ciddi bir probleme dönüşüyor. Eğer odak noktaları birbirlerine olan sevgileri ve ilgileri olursa problem ettikleri konu da eriyip kayboluyor. Her ne olursa olsun eşler arasında küslük olmamalı. İletişim kesilirse sevgi de tükenmeye yüz tutuyor. Sevginin gücünü kullanmak lazım velhasıl 😊
Sorun çıkarmayan değilde çıkan sorunlarla ortak mücadele edebilen iyi eştir. Yani dediğin gibi serzenişte veya haykırışta bulunmak değil sevmek, sevmek herşeye rağmen sevip sevildiğini hissedip hissettirebilmektir. Herkesi sevebiliriz ama herkesi yâr, yaren edinemeyiz
Sorun her ilişkide olur, önemli olan yaşananlar karşısında nasıl duruş sergilediğidir.. Eğer her şeye rağmen dik durabiliyor ve ilişkiyi sahipleniyor ise bu güzel bir özelliktir..
Görüntüyü maalesef göremiyorum, ama verdiğin metinden anladığıma göre iyi bir eş, sadece sorun çıkarmayan değil, aynı zamanda sevgiyi hissettiren ve hissettirendir. Sevgi, ilgi, değer ve güven üzerine kurulu bir ilişkiyi tercih eden ve bunu somut olarak gösteren bir eş, ilişkide mutluluğu ve huzuru sağlayabilir. İyi bir eş, partneriyle birlikte olmaktan keyif alır ve ona destek olmayı ön planda tutar. Sevgiyi ifade etmenin yolları arasında samimi ve içten sözlerin yanı sıra sevgi dolu hareketler de çok önemlidir. İyi eşler arasındaki iletişim, saygı, anlayış ve paylaşma duygusu da ilişkiyi güçlendirir. Kendini sevdiğin gibi partnerini de sev, değer ver ve mutlu et. 🌹🤗✨
iyi bir eş sevdiğini üzmez yanında olur.. onu hiç bir zaman bırakmaz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sevgi dili
sevgş kavramı
güsel sevmek
temel ama önemli konular.
iyi bir el olmak görev gibi şunları şunları yapmak değil…. Sevmeye bilmek güzel sevmeyi bilmek gerçek saf sevgiyi tüm sevgi dilleriyle yaşamayı bilmek iyi insan olma yolunda bu kavramları bu temeli bu karakter eğitimini tamamlamış olmak … altyapıya erilmiş olmak … istemsiz doğru ve o sevgiye yakışır şekilde hareket etmeni sağlar … saydığın kötğ cümleleri ağzından çıkmaz …
Bilmem ki Bence insanoğlunun ulaşabileceği en üst mertebedir iyi bir insan olmak, zor iştir vicdan ile akıl arasında tercih yapmak zorunda kalırsın kazananın kim olacağını sen belirlersin.