Lütfen bana ne yapacağımı söyleyin aşırı derecede psikolojim bozuldu?

6 aylık ilişkim var. Karakteri ve kişiliği oturmamış, istediğim düzeyde olmayan anacı bir erkeği değiştiririm sanarak yola koyuldum. Her gitmeye kalktığımda deli gibi kolumdan tutup "Sen benim geleceğimdeki kadınsın, senden asla vazgeçmem ben istediğin adam bile olurum" diyerek beni tekrar ilişkiye geri soktu.
Ama her şey sadece flörtleşirken güzel. Uzak mesafeyiz, bana İstanbula gelmek için söz verdi ve şimdi bu imkansız bir hal almaya başladı. Sözünden caymaya beni onun şehrine taşınmaya ikna etmeye başladı.
Aşırı derecede anneci. Annesinin yaptığı hatalara karşı "yanlış ama boş ver annem o yapsın" diyen biri. Tam bir Yengeç erkeği.
Ben bu ilişkide sesimi duyuramıyorum. Kendimi anlatmaya çalıştığım gecelerde hep kavga çıkardığımı zannediyor.
Gönlümü kırıyor, gelip bir iki cümle söylüyor ama ben bununla yetinemem çünkü eylemlerle kırdığın insanı üç beş cümle ile düzeltemezsin. Bu sefer sıkılıp "of senin gönlün alınmıyor" diyor. Gerçekten kırdığı için değil, bir an önce flört edelim eskisi gibi olalım kafasında çocuk gibi. Beni manipule edici cumleler kuruyor. "Psikolojin bozuk, Allah fikir versin, sen iyi değilsin, kuruyorsun" gibi...
Oysa ben tercümanlık yapan, üniversite hayatında bilinir, zeki ve popüler biriyim. O ise küçücük bir ilçe ve ondan daha küçük köy arasında gidip gelen, çay dışında başka bir işi olmayan, hafız olmasına rağmen eve kız atmış arabada kızla sevismis biri. Psikoloji hakkında bir şey tartışıyoruz freuddan bir şey söylüyorum "Ne alaka saçmalama yanlış o" diyor KOSKOCA adama. Ben bu adama günlerdir soğuk yapıyordum, dün yalvar yakar ısrar edince hissettiklerimi anlattım ama o yine hak vermedi. Allahtan kork diyor. "Artık merkezimde değilsin." Dedim. "İyi bakalım böyle soğuk olmaya devam et bakalım ilişkimiz ne olacak" diyor asla bir tamirci psikolojisine girmiyor. Ben ilişkiyi bitirmeden yavaş yavaş onu pişman edip vazgectigimi belirterek onu surundurmek istiyorum. Çünkü o beni çok süründürdü. Sizce ben ona nasıl ders verebilirim?