3 yıllık ilişkimi az evvel bitirdim, peki şimdi ne olacak?

3 yıldan fazla bir süredir beraberdik. 40 yaşında olgun insanlarız. Daha önce bir evlilik geçti hayatımızdan ve ilk evliliklerimizden çocuklarımız var. Evimiz birbirine çok yakın, yalnızca 5 dakika mesafede. Babamın insanların ağzına susturmak için bir düşüncesiyle 2,5 sene önce de imam nikahı kıydık. İlişkimiz de sürekli tartışıyorduk. Aşırı derece farklı düşüncelere sahip iki insandık fakat bir şey vardı ki bu bizi birbirimize çok bağlıyordu. Daha önce ne o ne ben bunu hissetmemiştik. Müthiş bir ten uyumu. Fakat kendisi bana karşı çok merhametsiz ve vicdansız davranıyordu bir süredir. Özür dileme kabiliyeti yok, empati kabiliyeti yok, anlayış yok, tartışıp konuyu bir çözüme bağlama isteği yok. İmam nikahı olduğundan bu yana benim evimde yaşıyorduk. Fakat kendi çocukları babalarına geldiklerinde evine geçiyordu. 3 yıl oldu ve çocukları hâlâ benden habersiz. Okullar 1 hafta tatil ve çocuklar 1 haftadır babalarında. Ben burada eşi olarak kendi evimde yalnız kaldım. Bu süreçte bana hiçbir şekilde ilgi göstermedi, yanıma uğramadı, bir şeye ihtiyacım var mı diye sormadı. Mesaj atma arama vesaire yok. Ben mesaj atıyorum saatler sonra cevap veriyor. İlişkide çok yorulduğumu anlaşılamadığımı ve hatta ezilmeye başladığımı bir süredir fark ediyordum. Cepte görüyordu beni. Nasılsa ben onu hep evde bekliyorum. Ne olursa olsun hatalarını da hep kabul ettim hep affettim. Bana çalışma yasağı koydu, okulda çocuklarımı almaya giderken erkek velilerle konuşma yasağı, spora gitme yasağı, kız arkadaşlarımla ayda yılda bir gideceğim bir canlı müzikli eğlence mekanı yasağı. Ama kendisi hepsini yapıyor. Yok efendim çalışırsam erkeklerle muhatap olurmuşum, spora gidersem erkekler popoma bakarmış, canlı müziğe gidersem erkekler sataşırmış bana. İyi de ben buna izin vermediğim müddetçe sorun ne? Kişi kendinden mi bilir işi? Bu gün artık dayanamadım ve yanıma gelmediği için mesaj attım. Uzun bir mesaj. Onu çok sevdiğimi fakat daha fazla acı çekmek istemediğimi. Bu ilişkinin artık bana zarar verdiğini ve bitirmek istediğimi. Çok net oldum. Ne onu suçladım ne kendimi. Kötü hiçbir söz söylemedim. Güzelce bitirdim ve bana asla ulaşmaması gerektiğini belirttim. Mesajı okudu ve ben engelledim. Anında o da beni engelledi hiçbir cevap yazmadan direkt beni engelledi. Hemen kabul etti. Tamam etsin zaten çünkü böylesi benim için daha kolay olacak. Fakat içimdeki acıyı size anlatamam. Peki bir erkek şimdi ne düşünür? Ne yapar? Hiç mi üzülmüyordur? Kabullenmek bu kadar kolay mıydı ayrılığı? Peki ben şimdi ne yapacağım? Nasıl atlatacağım bu içimdeki acıyı? Gözyaşlarımı nasıl dindireceğim?

3 yıllık ilişkimi az evvel bitirdim, peki şimdi ne olacak?