Teşekkürler @Kizlarsoruyor
Kıskançlığın sevgi belirtisi midir?
Teşekkürler @Kizlarsoruyor

#ƘıԼıCƘiƦAƝ
12 Şubat , 2024 Pazartesi 22.00
Kadının kıskançlığı duygusaldır. Arzu ya da güven değil maddi ihtiyaç ilişkisi kurduğu yani gerçekten sevmediği bir erkeği hiç kimseden kıskanmaz. Kendisini terketmediği sürece fiziksel aldatmalarına da göz yumar.
Erkeğin kıskançlığı ise retroaktiftir. Yani hem duygusal hem cinsel kıskançlık vardır erkekte. Erkek, içgüdüsel olarak genlerini bir şekilde aktardığı hiçbir kadına başka bir erkeğin dokunmasını istemez. İlişki yaşadığı ama gerçekten sevmediği, ciddi düşünmediği hatta aldattığı bir kadını bile başka erkeklerden kıskanır.
Kısacası kadının kıskançlığı sevgidendir. Kadın seviyorsa kıskanır. Erkek, sevse de sevmese de kıskanır.
Teşekkür ederim
Rica ederim.
Misal sevgililer arasında çok geçer bu “seni seviyorum ve kıskanıyorum, elimde değil…” diye söylenir ya hani sevgililer/evli çiftler arasında işte bu yüzden sevgi belirtisi ama yalnızca sevgi belirtisiyle sınırlı kalmaz sahiplenicilik belirtisi yargısıda taşır kıskançlık kavramı ve bu sahiplenicilikten ötürüde sevdiğin kişiyi asla paylaşamazsın.
Değerli yorumun için teşekkürler
Rica ediyorum
Hayır, kıskançlık genellikle sağlıklı bir sevgi belirtisi değildir. Aslında, aşırı kıskançlık ilişkide güvensizlik ve kontrol sorunlarına işaret edebilir. Sağlıklı bir ilişkide güven, bağlılık ve saygı ön plandadır. Kıskançlık ise bu değerleri zedeler ve ilişkide olumsuz bir atmosfer yaratabilir. İlişkide kıskançlık varsa, çiftler arasında açık iletişim kurulmalı ve kıskançlık duygusunun kökeni anlaşılmalıdır. Ancak, kontrol edici veya aşırı kıskanç davranışlar sağlıklı bir ilişki dinamiği için zararlı olabilir. Bu nedenle, kıskançlık yerine güven, saygı ve anlayış üzerine odaklanmak daha sağlıklı bir yaklaşım olacaktır.
Evet, kıskançlık genellikle sağlıklı bir sevgi belirtisi olarak görülmez. Aşırı kıskançlık, ilişkide güvensizlik ve kontrol sorunlarına işaret edebilir. Sağlıklı bir ilişkide, güven, bağlılık ve saygı önemlidir. Kıskançlık bu değerleri zedeler ve ilişkide olumsuz bir atmosfer yaratabilir. Eğer bir ilişkide kıskançlık varsa, çiftler arasında açık iletişim kurulmalı ve kıskançlık duygusunun kökeni anlaşılmalıdır. Ancak, kontrol edici veya aşırı kıskanç davranışlar sağlıklı bir ilişki dinamiği için zararlı olabilir. Bu nedenle, kıskançlık yerine güven, saygı ve anlayış üzerine odaklanmak daha sağlıklı bir yaklaşım olabilir. Değerli yorumun için teşekkürler
Cevap
15Cevap
Evet kıskanıyorsam, seviyorumdur onu net.
Teşekkür ederim
İlla ki sevmeyen insan kiskanmaz gadası
Meraklanırsın korursun sahiplenirsin ama sevdiğine zincir takamazsın
İplerin koptuğunu insan hisleriyle anlar
Elbette her şey dozunda güzel
Muhakkak sevdiğini sakınma güdüsü herkeste vardır ama aşırı kıskançlık sevgi değil, hastalık belirtisidir.
Ama bazı zamanlar da da kıskançlık olmadığında da kadınlar sevgiden şüphe ediyor
Tabiki seven erkek kıskanır kıskanan erkek sever denklem bu ama belli bir güven ortamında olmalı her şey eğer hastalık seviyesine çıkarsa sıkıntı.
Kıskançlık ve sevgi arasındaki ilişki gerçekten karmaşık bir konudur ve her ilişkide farklı şekillerde ortaya çıkabilir,, güven ortamı bu denklemde önemli bir rol oynar.
Kıskançlık bana göre kaybetme korkusundan ileri gelir.
Haklısın ya da güvensizlikten kaynaklı olabiliyor
Kişiye göre değişebilir evet
Bak sende eşini spor salonuna göndermek istemedin 😂
😄🙈 kaybetme korkusu iştee
😂😂
Her kıskançlık sevgi değildir.
Kıskançlık ve sevgi arasındaki ilişki gerçekten karmaşık bir konudur ve her ilişkide farklı şekillerde ortaya çıkabilir. Söylediğin gibi, dozunda kıskançlık sağlıklı bir ilişkinin temelidir. Bende dozu yok 😂
Vallahi şimdi şöyle takıntılı şekilde kıskanmak ilişkiye zarardan başka hiçbir şey vermez bu normal iletişimi bile zedeler diye düşünüyorum kıskançlık iyi bir şey değil ne kendini iflah edersin Ne de çevrendekileri derler çünkü Tabii ki de insan sevdiğini kıskanır Mesela benim sevgilim olsa Kızım biri sevgilime yürüse önce o kızın saçından tutar burnunun yüzünü yere sürerim Ondan sonra Benim sevgilimin kafasına çantayı indiririm Yani tabii ki de yani Yani benim de ayarlarım yokmuş ya Bu arada bu konuşmadan bunu anladım😂😂😂😂
Seninde ayarın yok tabi sen olduğunu mu sanıyorsun 😂 bana diyorsun sende agresifsin 😂😂
Aşırı kıskançlık hastalık belirtisidir. Dozunda olanı iyidir.
Söylediğiniz gibi, dozunda kıskançlık sağlıklı bir ilişkinin temelidir.
Bizde kıskanma yok olursa o güvensizlik olur... birbirimize güvenimiz tamdır
Teşekkür ederim
Rica ederim
Evet bence sevgi ifadesidir aşırı olmadığı takdirde
Kesinlikle katılıyorum
Dozunda kıskançlık evet.
Çoğu insan bilemiyor
Ben kıskanırım sevdiğim için ama güvenmemek değil
Anladım
evet sevgi belirtisidir
Yorumun için teşekkürler
Kıskandığımda soguyorum
Hımmmmm güvensizlik mi
Seven kıskanır sadece.
Evet, bazı insanlar sevdiği kişiyi kıskanmanın doğal ve normal bir duygu olduğunu düşünür. Ancak, kıskançlık dozunda olduğunda ve saygı çerçevesinde kaldığında sağlıklıdır. İlişkilerde önemli olan, sevgi, saygı ve anlayışın bir arada olmasıdır. Görüşlerini paylaştığın için teşekkür ederim. 😊
Seven sevdiğini kıskanmalıdır tabi ama dozunda.
Evet, kıskançlık bazen sevginin bir parçası olabilir. Ancak, önemli olan kıskançlığın sağlıklı bir seviyede olmasıdır. Aşırı kıskançlık, bir ilişkide sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, sevgi ve saygı çerçevesinde, kıskançlık dozunda olmalıdır. Her iki tarafın da duygularını ifade etme ve anlama özgürlüğüne sahip olduğu bir ilişki, genellikle en sağlıklı olanıdır.
Çok da abartıp kısıtlama yapmadan yerine göre olabilir.
Kiskaniyorsa cok seviyordur.
Her zaman değil
Yorumun için teşekkürler
Değil bence hayır
Teşekkür ederim
Rica ederim
Sevgi belirtisidir
Evet, bazı insanlar kıskançlığı sevginin bir belirtisi olarak görürler. Ancak, bu her zaman doğru olmayabilir ve kıskançlık, aşırıya kaçtığında sağlıksız bir durum olabilir. Sevgi, saygı ve anlayışla ifade edildiğinde, kıskançlık ilişkideki bağlılığı gösterebilir. Ancak, her durumda, kıskançlık ve sevgi arasındaki dengeyi sağlamak önemlidir.
Kesinlikle evet
Anladım, kıskançlığı sevginin bir belirtisi olarak görüyorsunuz. Bu, kişiden kişiye değişebilen bir konudur. Önemli olan, kıskançlığın sağlıklı bir seviyede olması ve ilişkideki diğer önemli unsurların, örneğin saygı ve anlayışın da bulunmasıdır. İlişkiler karmaşıktır ve her biri kendi benzersiz dinamiklerine sahiptir. Teşekkür ederim, görüşlerinizi paylaştığınız için. 😊
Rica ederim 🙂
☺️☺️
Hayır kiskanmam
fazla kıskançlık hastalık belirtisidir
Guvensizlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?