Ben de bir Masal paylaşayım bu konuyla alakalı:
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Ben de bir Masal paylaşayım bu konuyla alakalı:
Öncelikle şuana kadar olan masallar deyişdirilmeli özellikle prens prenses olanlar çocukları hele de kız çocuklarına bilgi okumak mücadele etmek numune gösterilmeli oturub beyaz prensi beklememek gerektiyini öyretmek lazım bu gün çoçuk yarın genç olacak mücadele ederek bir şeyi başarmayı çocuk yaşdan anlatmak lazım Gelelim masalda ki sevgi bitermi sorusuna Sahte sevgi er-geç biter
Sahte sevgi her zaman biter … ama masallar da ki gibi iyi inana olma iyi yürekle gerçekten sevmek…. sevgi saf bitmez….
Zaten dediğin gibi oldu artık… ama bu çözüm oldu mu?
Erkekler adam değil diye Prensesi kulesinden Ehderhalardan kurtamicak kadar yüreksiz ve korkak tembel oldular diye … Kadınlara masalı bırakıp ejderhayı kendiniz yenin diye öğretiliyor …
Eeee bu erkeklerin işine geldi … erkekler hem prenslik yapmıyor hem de kızlar ayağına geliyor ….
Erkekler çocuk.
Kadınlar tüm yükü taşıyan hem erkek hem kadın oldu….
Çözüm neydi? Kadınları Şövalye yapmak değil…. Erkekleri adam etmekti… erkekler de hata varsa erkekleri düzelteceğimiz yerine … kadınları ve masalları değiştirdik
Eşitlik sağlanmalıydı evet hak veriyorum bir az saptı mecrasından her durum bizde laf vardı eskilerde oğlana baba kıza ana terbiye vermeli diye şimdi ki genç babalar çoçukla anca 1-3 yaşında bakıyo oda hava atmak için kolunda çanta sanki eğer babalar oğlanı analar da kızını birlikde doğru yetişdirmeye çabalasa durum toparlana bilir belki
Kesinlikle … aile olgusu çok önemli bir konu…
Ama insanlar ailesi için yaşıyor mu artık?
Bir erkek bir babanın en büyük hedefi ailesine sahip çıkmak idi…evdeki bir tebessüm idi… bir babanın maddi manevi hedefi de isteği de mutluluğu da böyleydi …
Şimdi maddiyatını kendi hobileri için harcamak isteyen… aile kurmayı özgürlükten uzaklaşmak gören… hapi hayatı gören … sorumluluklarından mutsuz olan insanlar oluştu….
Annelerde benzer… Hekes istiyor ki her şey benim için olsun…
Halbuki insan olmak böyle bir şey değil…
BEN olmak depil BIZ olmak önemli bir aşama hatta sonra HİÇ olmak daha da önemli bir aşama…
Vurguladığınız gibi biz kavramı gelirse düzelir bir umut hep bana düşüncesi + bencillik gitse çocuklar dha iyi yetişdirilse gelecek umut vaad eder
Evlilikden uzaklaşma da özgürlük düşüncesi deyil sorumluluk alamama asldna vardır elbet bunun da bir sebebi yoksa insan amannn bekarım gezerim tozarım ne evlencem die kaç yaşın kdr düşne bilir ki elbet bir yerde yanlış düşündüyünü fark eder
Mevzu evlenmek veya evlenmemek değil esasen…
Evlilerle bekarlar arasında artık bir fark Çar mı? Yok… evliler … evli gibi davranmıyor ki… evliliklerde yürümüyor ….
Mevzu sevgi gerçek sevgi… yürek koymak…
Sevmeyi bilse insan.. değer vermeyi bilse …
Birine değer verir … beklentisiz… gerçekten değer veriri… o değer ölçüsünde o değere takılır şekilde hareket eder… ve bu da toplumda en değerli münasip kurum olarak görülen Evlilik müessesesini kurar.. ve toplumlar oluşur…
Böylece toplumun özü gerçek sevgi olur…
Evlenmek değildir maksat karşı taraftır … değer verdiğin kişidir… ona koşarken doğru şekilde ilerlerken gelişen müessese münasip olan kurumdur Evlilik…
Evlenmeye değil duygulara da değil… karşı tarafa odaklı olursak değer verebiliriz…
Bu minnoş tatlış kızı biliyorum. Yine aynı kapıya çıkıyoruz ama dünyanın çivisi çıktığından sevgi mevgi hele hele o masallardaki sevgi evet çoktan bitti. Ayrıca prens hocam Allah aşkına masal diyorsun madem şöyle bi içerik de var..
Sence ne kadar doğrudur masallar? O masallara inadına inanmak ; dünyanın leş ve kötü pek çok şeyinden kaçmak olmaz mı? Kaçmak yerine yüzleşmek gerekmez mi; bizlerin yarattığı bu kötülükten kaçmak veya yakınmak yerine kabul etmek gerek. Çok da karamsar olmadan ama masallara da inanmadan yaşamayı öğrenmek gerek. Zamaninda masallara inanmış biri olarak benden herkese duyurulur🥳
Masallar nedir hocam …
Çocukların dünyası hikayeleri… onların bakış açısı…
Aslında onlara hitap eden şeyler …
Biz masalsı bir dünya yani iyiliğin sevginin gerçek oldupu bir dünya oluşturmak bizim elimizde …
Ama biz içimizde çocuğu ve o masalları bırakıp değişiyoruz dünyada bu halde….
Disney mafyası ayrı konu haklısın o masal değil…
Aynı hormonlu zehirli gidalar gibi…
Gidalar sağlıklıdır ama hormonlu paketli içine maddeler koyunca sağlıksız oluyor
Şurdaki bizden kasıt manasını açalım..
Biz masalsı bir dünya yani iyiliğin sevginin gerçek oldupu bir dünya oluşturmak bizim elimizde …
Ne kadar yapabiliriz ki bunu? Bu biraz değiştirmeye çalışmaya da girmiyor mu?
Biz derlen insanlar … dünyayı bu hale getiren doğa hayvanlar ağaçlar değil
Biz insanlarız
İnsanlar olarak istesek masallardan güzel bir dünya mümkün
Hocaaam prens hocam işte bunu yapacak çok az insan varken bu azınlık ne kadar başarılı olabilir ki...
Şöyle bisey bakın..
Hadi diyelim gerçekten bu şekilde saf sevgiye inanan iki insan bi araya geldi. Çabalıyorlar ediyorlar filan.. da bunun sonucunda sadece kendi çabalarıyla kalırlar yani. Kimseye saf sevgiyi inandıramayiz. Niye çünkü insanlar açgözlü. Para veya şöhret için yaşamayı seçtiler çoktan.
Bize kalansa evet siz ben biz onlar hepimiz insanız.. ama bize kalansa maalesef kendi dogrularimizla kendi inanclarimizla yaşamak. Sizin bu söylediklerinize katılıyorum. Ve evet doğru da buluyorum inancım yok dediğim için karşı olduğum anlamına gelmez fakat o bahsettiğiniz güzel dünyayı yaratmak aşırı nasıl desem bilim kurgu filmi senaryosu gibi..
Evet tüm toplum bunu değiştirmeli
Haklısın çok zor
🙏
Masal nasıl yazıldıysa öyle kalır. Mutsuz sona inanmayıp kendi kafasından mutlu sonu hatırlayanlar yanılmazlar, çünkü onlarda kendi masallarını yazar. 😀
Masal işte yalan dolan yani ajskdkdkdkdkf
Karamsar gördüm seni Smnkdndn
Gerçek yapmak senin insanın elinde gücü yetiyorsa tabi yüreği de
Reqlistim ben karamsar değil 😎
Barbie kızdan Realist dersleri 😄💓
Ders 1: masallara inanma. Ajskskdkdldk
Ders2: Barbielere inanma
Ders2 Ders 1 i iptal etti shshshhsbsah
Ders 3: Almanprenslere inanma ders 2 iptal ders 1 geçerliliğini koruyor akskxkdkdkfkflflg
Benden Kopya çektin bu sayılmaz 😏😉
Teşekkürler🌸
Ben teşekkür ederim
O niye :)))
Teşekkür edecek kadar zarif olduğun için
Yorumun için
Renk kattığın barbie havası kattığın içim ksksjs
Bu tamamen senin inceliğin 🌸🌸
Hayır bu tamamen senin güzelliğin 🍀
Cevap
1Cevap
Sevgiye de inancım yok pek.. kimse kimseyi pek sevmiyor. gerçekten
Şimdiki masallar da bile aldatma var.. Biter mi sorusuna bile gerek yok
Ben hiç bitmesin isterdim hata bütün dunyada insanlar iyi bir biletini sevsin kötülük yok hep iyi şeyler olsun isterdim🤗🤗🤗🤗
Şu an bırak genci 40-50 yaşındaki adam bile sevmeyi bilmiyor. İnsanlar ölmüş de gömen yok
Sabır, anlayış, merhamet yoksa biter
Sabır anlayış merhamet vardır
Ee çok güzel o halde karşılıklıysa bu sevgi bitmeyecek
Evet karşılıklıysa bitmez haklısın … tüm engelleri aşar … sevgi bitmez hatta güçlenir
Karşılıklı değilse yorulur insan dengesiz bir ilişki olur günümüz insanları fazla bencil ve anlayışsız oldukları için pekte sağlıklı bir ilişki yaşadıkları söylenemez
Haklısın sağlıklı bir dünya ortamı yok… Karşılıksız olması sağlıksız hal alır…. Karşılık beklemekte sağlıklı bir durum değil … günümüz insanı menfaat ve karşılık hesaplarıyla sevmeyi planlıyor ama sevgi de öyle bir şey değil…
İyi insan olmak… güzel sevmek … sadece değer vermek… ve o şekilde devam etmek gerekir … çaba yerine göre ne kadar önemliyse…
Kendiliğinden olmasını beklentisiz iken karşılığın olmasını sağlamak lazım
Menfaat uğruna kurulan ilişkiler genelde uzun soluklu olmuyor
Bazı insanlar kendinden fazla ödün verir aman üzülmesin, aman istediği olsun, benim duygularımın, ne düşündüğümün önemi yok sonra beni sevmiyor saygı duymuyor ama sen saygı bile duymadın ki kendi düşüncelerine. Etrafında pervane olmaktan fırsat vermedin seni sevmesine. Halbuki Dozunda olsa karşılıklı etkileşim olacak, bir insanın kendi fikri kendi kararı olmalı. İnan ruhen yorar insanı sürekli saygı duy herşeye tahammül et olması gereken tabi bunlar ama karşı taraf vurdumduymaz zerre önemin yok senin ne hissettiğinin belli bir zamandan sonra doluyorsun error veriyorsun artık ee sonra ne oluyor sen çok değiştin, sen böyle değildin ne oldu sanalar başlıyor
Anlıyorum haklısın… gereğinden fazla olmamalı diyorsun anlıyorum…
Askında sevgide sınır olmamalı sonsuz olmalı…ama iletim iletişim çok önemli…
Ben sana değer veriyorum… ama bu kendimi önemsemediğim için değil… değerli birinin değerli haraketi olarak anlamalısın gibi iletişim belki de
İletim doğru ulaşım anlaşılmak belki de olayın esası…
Yanlış anlayıp karşı taraf ilgiye boğuluyor olabilir… beni çok seviyor anlıyabailir….
"Sınırsız sevgi"bana göre kararında sevgi makbul olandır ki dinimizde dahi ölçülü sevin deniliyor ölçülü demek, sevmemek, değer vermemek, değil. sevgini göstermemek de değil
Allah Rızası için sevdiğinde sınırsız sevebilirsin ki sevgi öyle bir şey zaten…
Ama ölçüden maksat sıralama olarak doğru yere koymak…
Sınırsız sevgi dediğin. O olmazsa asla yaşayamam. Nefes alamam. Onsuz ölürüm. O olmadan ben bir hiçim. Bu mu...
Sınırsız sevgi dediğin: Ben ona değer veriyorum … sadece saf sevgiyle kendim için değil …. Bir beklenti içinde değil.. benim için değerli… ve mutluluğu için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım demek… Allahı Emaneti sahip çıkmaya sonsuz bir enerjim var demek….
Kendin için bir talep değil sadece sınırsız bir değer olgusu bir sözü sonsuza denk tutmak veya bir emanete sonsuza denk sahip çıkmak gibi… Hevese şehvete maddiyata mantığa gelip geçici şeylere dayalı değil…
Sonsuz sınırsız değer olgularına … Allah rızasına dayalı bir Sevgi….
Ölçülü Sevgi ise artık çok yaygın: boşanacaktık gibi ayrılacakmış gibi … sevip … yarı gönülle güvenli alanda sevelim… daha realist bakalım … realist birlikte olalım… gerekirse de realist ayrılalım …
Bu evet daha güven veriyor ama esasen sağlıklı değil sağlıksız bir durum…
Sevmek, sevilmek güzel duygulardır benim demek istediğim çok çok sevmek ilgi göstermek boğabilir, sıkabilir, ki bunlar mümkün. seviyor olsa bile hayatın ondan ibaret olmamalı kimisi çok ilgiden şikayet eder kimisi tam tersi ilgisizlikten dert yanar. Bunun çözümü orantılı bir şekilde davranmak.
şu an mı ölçülü sevgi var hiç sanmıyorum açıkçası kendinden başka gayesi olmayan çıkarlar uğruna seviyormuş gibi yapılan ilişkiler mevcut
Hiç sevmeyen ilişkiler işte onu da ölçülü davranma olarak adlandırıyor herkes.
Önce kendini düşün diyor.. önce sevilmek diyor …
Bence insanlar sevmekten korkuyor gerçek sevgiden de korkuyor … güvende olmak istiyor…
Hatta bazen belki de bir kulp bulup konudan kaçıyor….
En iyisi boş ver yalandan sevmek en kolayı snsnj
Yok o dediğin tam olarak öyle değil ben merkezci kendine faydası yoktur ilişkiye hayır gelmez ölçülü sevmekle bağdaştıramayız neyse başını şişirdim iyi günler dilerim
Balık şişmedi … tam tersi görüşün için teşekkür ederim…
Ben belki başını şişirdim hem…
Narsist insanlardan mı bahs ediyorsun… herkes bencil oldu….
Ama normalleşti bu da …
Karşıyı düşünen de fazla seviyor oldu kavramlar karıştı bu dönemde
Rica ederim gayet iyiyim sağol
Sen dedin ya önce kendini düşün onun için demiştim aslında o bencil dediğimiz insan bile kendi istediklerine göre hareket etmiyor egosunu tatmin ediyor örnek:X kişisi eşiyle yemeğe çıktı veya yürüyüşe falan çıktı B kişisi de eşini x kişi nereye gidiyorsa aynı yere gitmek için ikna ediyor asıl mesele eşiyle zaman geçirmek falan umrunda dahi değil içindeki susmayan egosu sürekli güncelleniyor merdiven altı bir çok insan kişisel gelişim uzmanı olarak piyasada kitap basıyorlar narsisti anlatıyor ama şununla konuşmayın bununla olmayın ama insanları narsistleştiriyorlar kukla gibi istedikleri gibi eğityorlar
Örneğe X yazdım emojiye çevirmiş 😃
Wow çok güzel şeyler yazmışsın evet insanlar laf olsun diye rekabet duygusuyla yaşar oldu…
Yarış hali…
En çok bu kısmı sevdim:
merdiven altı bir çok insan kişisel gelişim uzmanı olarak piyasada kitap basıyorlar narsisti anlatıyor ama şununla konuşmayın bununla olmayın ama insanları narsistleştiriyorlar kukla gibi istedikleri gibi eğityorlar
Benim kişisel gelişim uzmanlarına karşı olmamın sebebini yazmışsın…
Teşekkür ederim kendim de kişisel gelişim kitapları aldım okudukça fark ettim sürekli ben hep ben sadece ben bencil olmaya itiyor yazdıklarıyla şirke girmiş gibi hissettim bilmiyorum belki benim okuduklarım öyleydi alanında gerçekten uzman kişiler de olabilir rastlamadım bıraktım okumayı çoğu insan kaptırmış kendini o kitaplara onlar sayesinde çok mutluyum istediğim her şey oluyor diyen de var
Ben merkezi sağlıksız bir durum bunu fark etmen çok iyi wow
Aynen öyle bildiğin insani duygularını yitirme yolunda ilerliyorsun duyguların yoksa senin varlığının manası da yok ki
Sevgi açlığı çekiyor insanlar … bunu çözümü esasında sevmeyi öğrenmek … güzel sevmek… ki herkes güzel sevse sevmeyi bilse … kimsenin böyle sevgi açlığı gibi bir dersi olmaz
Ama kitaplar sevilme hatta o sevgi açlığını kendi kendine doyurmayı öğretiyor… işe yarıyor gibi gözüksene ki bu cazip kılıyor
Uzun vadede sevmeyi bilmeyen bir toplum haline geliyor herkes kendi kendine yetiyor… kimse kismeyi gerçekten sevmiyor
Sevmeye odaklı değil kendi sevgi açlığını gidermeye odaklı insanlar ama unutuluyor
Sevgi böyle bir şey depil
Giderilmesi gereken bir ihtiyaç değil tadını almamız gerken mucizevi bir kavram
Hepsi mi sevgi açlığı çekiyor bazıları o kadar çok sevilmiş ki sevemiyor başkasını hep bana hep bana bazıları çoğu güzel seven insanların sevgisini hiçe sayıp hırpalıyor ziyan ediyor halbuki şimdi sevginin ilk temeli aileden başlıyor hiç sevgi almamış bir kız çocuğu veya oğlan diyelim hayatı boyunca hep pohpohlanmış şımartılmış başka bir çocuk
Sevgisiz büyüyen o çocuk büyüdükten sonra bile en ufak samimiyetsiz sergilenilen sevgi hamlesine göstereceği tepki inanmak olur oluyor da zaten görebiliyoruz
Peki şımartılmış çocuk o da doyumsuz sorumsuz ne istediğini bile bilemeyen duygusuz egolu onun için sevginin değeri yoktur sevemez kendisinden başkasını
Şimdi benim en başından beri dediğim varya her şeyin ölçüsü olmalı yoksa olmaz ki
Evet bir çerçevesi olmalı haklısın ama sevgi sınırsız bir şeydir
Benim yorumumda bir sorun var ona da görüşebilirsen çok mutlu olurum çok teşekkür ederim yorumların için
Hiç anlayamadım dediğini yorumumda sorun var ona da görüşebilirsen ne demek Vala anlamadım 😃
Davetlisin benceme demek istedim Masal 1: Yürekle Sevmek, Güzel Sevmek, Sadece Sevmek... ↗
Yorumların çok güzel !
Evet şimdi anladım teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim
Masal da sonsuza kadar mutlu yaşıyorlarmış.
Masallar adı üstünde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?