Ey yaar senin paran benim param, benim param yine benim param olmalı bence 😂

Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ey yaar senin paran benim param, benim param yine benim param olmalı bence 😂

Olmaması lazım. Özellikle kadın, erkekten daha fazla para kazanıyorsa bu evlilikte daha ciddi problemlere sebep olabiliyor. Kese ortak, giderler ortak olmalı. Bireyler kendi özel alanlarına yetecek kadar bir tutarı da göz önünde bulundurmalıdır.
Hayatlarını birleştirdiklerine göre bir hayatı da paylaşacak olmalarından dolayı ayrım yapmamaları gerekir. Pek çok kadın bu çiftleri kıskançlığından dolayı koca parası yiyor diye laf sokar. Hani aileydiler?
Cevap
66Cevap
Hayatımı paylaşmışım, maddiyat nedir? Senin ya da benim o saatten sonra olmaz..
Yumruğu masaya vuran emoji çiz bana 😀
İnsanlar ufak şeylere anlam yüklemeyi seviyorlar.. Oysa ki bir insan ile yola çıkmak ve geleceğe adım atmak maddiyattan çok daha önemlidir.. Emoji olarak kullanıcı adımı kullanabilirsiniz.. 😂
İmza; İdentityKa ✍️
Hayır, her şeyine parmak atarım hadi engel olsun bakalım 😂
Sana kimse engel olamaz 😘
❤️😘
Evli çiftler arasında senin paran benim param mevzusu olmamalı..
Hayatı paylaşmışız paraya gelince sen ben oluyorsak evli kalmanın anlamı yok.
Hayır ben olmamalı 😂 yani o kadar şey paylaşıyorlar özel olarak. para lafını yapmaları bana saçma geliyor.
eş oldukları için de bugün birisi öder yarın diğeri.. yani hayat şartları zor birbirlerine destek olmalılar.. en azından ben eşime her konuda destek olurdum gerekirse yemem yedirirdim o mutlu olsun diye..
Annemden özel ders aldım, parasına çok güzel çökerim.
Annen ne diyorsa doğru diyordur dinle onu 😀
Bir şey demiyor ki babam bütün maaşı falan önüne seriyor o da oradan ona harçlık veriyor kendi maaşına dokunmayıp altına basıyor 😅 evin cüzdanı annem
Ooo annen işi büyütmüş 😂
Ooo hem de nasıl her şeyi unutur para ve altın hesabını asla unutmaz 😅
Kezban mısın? Niye erkeğin parasına çöküyorsun?
@Aydın_Genç Bakış açısı dar insan mısın? O da benim parama çökebilir, erkeğin parasını yiyen parazitlerden değilim.
😂 Bende Pederden iyi hesap tutmayı öğrendim) adam gelişleri gidişleri hesaplayp her gün yazıyor) yani böyle birine denk gelirsen)) yinede alırsın günümüz erkekelri fazla hanımcı biz eski toprakların nesli olduğumuz için işlerine gelmez bazılarının 😂)
Başta öyle demedin ama. Bu şekil düşünüyorsan o zaman iyi sözüm yok ama başta söylediğin şey hoş değildi!
Senin paran benim param. Benim param yine benim param.
Senin derken?
Sana belli olmaz sen benim parama çökmek için fırsat kolluyorsun korkuyorum senden 😂
Sevgiline Allah yardım etsin
Sayet evli olsaydım 2 farklı alternatiften birini uygulardım.
1-Havuz Methodu : tüm kazanç tek bir kişide toplanır. Ödemeleri, harcamaları yapar. Kalanı biriktirir ve ortak hesaba atar. Şeffaflık esastır.
2-Gider-Görev Methodu : herkes evlilikteki belirli bir kalemi üstlenir, kazancından öder ve kalan parasını evi ya da kendi için harcar. Yine bu methodda da şeffaflık esastır.
İkisi de mantıklı.
Erkeğe yüklenmesinden yana değilim ben.
Eş bile olsa tek kişiye yüklenilmez.
Eğer kadın da çalışıyorsa bir ucundan tutacak masrafların
Sizin gibi düşünen kadınların sayısı gerçekten az. Devir öyle bir devir ki herkes yiyici gibi olmuş. Vallahi şöyle düşüncedeki hanımların ayaklarına dünyaları serseler, kanuninin başına taç yapsalar yeridir 😃
Hayret detayda yazdığımı ciddiye almamış bir üye gördüm.
Kimse ironiden anlamıyor da şaşırdım... 😀
Yok ya. Hani hayatı müşterek olarak gördüğünüz, parazit yaşam sürmeyi sevmeyen bi insan oldugunuz cümlelerinizden belli 🙂
Anlaşıldığıma sevindim o halde
Tekrar teşekkürler 😊
Eşim çalışmıyor. Ben çalışıyorum. Benim param benim param desem eşim ne pok yicek 🤣🤣🤣 Ortaktır. Ortak olmak evlenmek aynı evi paylaşmak hayatı paylaşmaktır.
Birde ev işlerini aksatmasa iyi olacak 🤭
Kahkaha attım 😂
Allah kazancınıza bereket versin.
Zor günlerde destek olmak gibisi yok.
Borçsuz evlenirsem maaş kartımı garıma veririm napıyosa yapsın :D
İdeal erkek 🙂
Olmaz demiyorum. Herkesin kanaatleri farklı olabilir. Ben olmamalıdır diyorum. Aile bütçesi diye bir şey var sonuçta.
Bir şey sormak istiyorum Lotus. Şimdi ben bir soru hazırladığımda veya bir BENCE yazdığımda davet gönderiyorum. Benim takip ettiğim ama beni takip etmeyen üyelere ulaşmıyor mu? Gerçi karşılıklı olarak takipleştiğim 33 üyeden sadece 3 kişi katılmış benceye ama.
Bilgim yok ama takip ettiklerine baktım bende varım bana davet gelmedi.
Buradan ulaşmadığını anlıyorum.
Ama tam emin değilim.
Doğrudur. 3 gün sonra siyasi bir bence hazırlamayı düşünüyordum da vazgeçtim. Katılım yok.
Bu arada dün gece 01:05'te yayınladığım Bence. Farkındalık oluşturmak için yazdım ama ya okuyan olmadı ya da ciddiye almadılar.
Fikret Doğanın Kanunları ↗
Bence olmaz , sonuçta ortak ev geçindiriyorlar
Olmamalı zaten.
Aynen öyle
Bence olmamalı ya ama daha çok onun parası benim param olurdu. Ama benim param onun olur mu kısmı şüpheli :)
Ya evlilik dediğin olay yatak birleşmesi hayat birleşmesinden ibaret değildir tümüyle bir arada yaşamaktır senin benim olayı kalkmadan gerçek evlilik olmaz diye düşünüyorum
Benim param benim kocamın parası yine benim paramdır. Benim param bana yetse kocamla da paylaşırım ama yetmiyor🥹
Kadının parası kendine erkeğin kazandığı aileye 😊 karısına çocuğuna bakamayacak verdiği para gözüne batacak kişi de evlenmesin bir zahmet
İyi günde, kötü günde diye evlenirken soruyorlar. O yüzden para, mülk, hastalık, sağlık fark etmez. Hep birlikte yaşarız ya da hep birlikte aşarız.
Adı üstünde evli çift yani bunun lafı bence hiç bir şekilde yapılmamalı eğer yapılırsa ardında çok sorunu beraberinde getirir.
Onun parasi benim param
benim param yine benim param
Olmamalı , saçma geliyor bana , bir bütün olmuşsun zaten
Her şeyi bir taraf alıyorsa bence doğru değil bu. İki tarafta elinden geleni yapmalı
Benim param benim, onun parası onun. Bu kadar basit
Olmadı ama komşulardan arkadaşlardan çok duydum
Olmaması lazım. Eyer kadının maaşı eşinin maaşı yüksekse bir noktadan sonra patlak verir.
Bence olmamalı. Ama bu parayı 1 kişi yönetmeli
Eğer diğer taraf fazla kazanıyor diye kendine gelince herşeyi mübah sayar, kendi istediği herşeyi alır, senin isteklerine gelince , gerek yok, boş ver alma derse ikidebir, senin paran benim param durumu ortaya çıkar.
Olmaz tabiki. Erkek ödemek istiyorsa o ödesin; illa kadın ödeyecek değilya. Erkeğin yanında olan bayan kendini ona tezlim etmeli ki erkekliğinin hakkını verebilsin.
Böyle bir şey olursa "Saçmalık" kelimesinin karşıtı olur.
kadin olarak kendi parami kazansam bile erkegimden para isterim bana hediyeler alsin isterim. Arkamda erkek olarak bir guc hissetmek isterim yani
Olmamalı tabii ki. Bütün para benim olmalı abahshw
Allah aşkına söyle
Senin paran eşinin ama eşinin parası senin değil dimi 😂
Akıllı kadın 😂
Benimki o konuda daha fena. Ben sadece harcadığım parayı bilirim diyor ama asıl onu bilmiyor. Ahahah
www.facebook.com/.../?mibextid=jmPrMh
Ah bu kadınlar..
her zaman haklı çıkmanın yolunu bulurlar 😀
Bence olmamalı sonuçta beraber bir hayati paylaşmak için söz vermişsiniz birbirinize maddiyatin önemi olmamalı
Olmamalı ki zaten her şey ortak karşılanıyor evlilikte ama kişiler ayrı ayrı harcayabildikleri veya birikim için ufak bir meblağ koymalı kenara.
kadının parası kadının erkeğin parası ailenindir. NET
Olmalı. Elin oğlu aç bırakır.
Kadınlar kirli çıkı gibidir ama zor zamanda eşinin avucuna hepsini koyar.
Erkek vermeyince nerden biriktirip kirli çıkı yapsın
Hesapsız bir evliliğin sonu felakettir. Ortada 2 insanın emeği var. Bölüşülmeli adaletli bir şekilde, yok öyle ortak olacağız her şeyde.
Olmaması gerekiyor ama çoğu bayanda maalesef oluyor ben çalışıyorum kazanıyorum gibi sözler kullananlar oluyor
Olmaz ev idaresinden anlayan evin muhasebesini tutar, tüm para kasaya, ve kasa her zaman kazanır 😀😅
Ortak bütçe ama elbette ki biz kadınlar bakım konusunda biraz para harcayabiliyoruz. O kadar da olsun. :D
Olmamalı...
Aile demek, müşterek hayat demek. Gelir ve gider dengesini gözetmek, birikim yapmak vb..
Olmaz ama valla benim kocam (artık degil) bana market parani ayır dediği zaman benim için bitti yani
Erkek zaten kadını için çalışmalı dolayısıyla erkeğinde kadininda parası kadinindir
Olmamalı ama bir taraf abartıyorsa bende ona göre davranırım.
Kadınlar çok paragözler günümüzde. Böyle kadınları aldatıyorum ben.
Ayrıca bütün parasını yerim kızın. Yapmadığım bir şey de değil.
Senin paran senin benim paramda senin size çalışıyoruz çünkü😅😅
Oldugu için kadın boşadım Hiç pişman degilim olmam da
22 yasinda olup ne ara evlendin de ne ara bosandin🤣 yargilamak amaciyla sormuyorum yanlis anlama merak ettim sadece.
İstisnai durumlar hariç onun parası hep onun olsun, benim param ona her zaman feda olsun Ama kullanmayı bilmiyorsa da kusura bakmasın benim param bana kadar o zaman 😂
Param olsa kocama helal olsun alsın yesin aslanım benim Iasdadasadasdsaa
Kadınlara pozitif ayrımcılık yapalım:) Kadının karası kadınındır
Bazı evliliklerde erkeğin parası evin parası, kadının parası kadının oluyormuş, ne saçma ama değil mi
Oldugu için kadın boşadım Hiç pişman degilim
erkegin kazandigi eve kadinin kazandigi kendine
Nasıl yani tüm para benim değil mi
😂😂😂 senin dediğin doğru 😂🤣
Olmaz öyle şey tabiki.
olursa evlilik olmaz.
Olursa her şey zora girer.
Ben yılarca senin paran benim param benim param senin paran dedim boşandım bana hiçbir şey bırakmadı cascavlak ortada kaldım o yüzden olmalı diye düşünüyorum
Var tbiki. Onlar evlenip de biz olamayan insanlar arasnda olan sey
Evet, bu şekilde düşünmeyen bir kadın olursa evlenirim.😊
Bi sorgula bakalım dünyada evlenme oranları neden yere çakıldı? Siz evlenmek istemiyosunuz ömür boyu parasına çökeceğiniz köle arıyosunuz. O yüzden erkekler evlenmiyolar genc kizlarla sevgili olup takiliyolar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?