evlilikte senin param benim param olur mu sizce?
bence sen ben olmamalı "biz" diyebilmeli her konu da
siz ne düşünüyorsunuz?
bence sen ben olmamalı "biz" diyebilmeli her konu da
siz ne düşünüyorsunuz?
Ben öyle paranın pulun lafını kimseye yapmam, yapanla da işim olmaz. Para bu, sevdiklerinle beraber harcayınca güzel. Ayrı gayrı yapacaksam elalemin kızından ne farkı var? Beraber olsun, bizim olsun diyorsa buyursun. Yok ben gelemem öyle şeye diyorsa gitsin mantık evliliği yapsın.
objektif cevap verim şimdi aslında evlilikte ayrı gayrı olmaz bu bir kenarda dursun... ama kadının bence bir kenarda 3-5 kuruşu olmalı nolur nolmaz illa kendisi için değil dünyanın bin türlü hali var eşi ticaret yapıyordur batar vs vs panpaa ayık ol ;)
Ben bu konunun tartışılmasını bile saçma buluyorum. Bir kere paranı bile paylaşamayacaksan ömrünü nasıl paylaşacaksın o insanla? Hadi sevgililik döneminde anlarım da evlilikte senin benim olayı bitmeli.
biim paramız denilen bir para olmalı ama eşlerin benim param diyecekleri para da muhakkak olmalı bence
amaç ne peki eşlerin birbirinden ayrı benim param diyince ne ollucak mesela?
paranın büyük bir kısmını beraber harcayacaklar bağımsız olup istedikleri şeyleri almak için de bir miktar olmalı bence şahsen 6 yıllık evlilikte ben bu karara vardım
Cevap
35Cevap
erkek eşinin kozmetik dahil tüm ihtiyaçlarını gücü yetinceye kadar yerine getirmeli , kısaca evin büyün ihtiyaçlarını erkek karşılamalı kadının bu noktada bir sorumluluğu yoktur...ama hanım çalışıyorsa tabi ki en güzeli biz olarak hareket edilmesi
olmamalı tabii ki. iki tarafın da çalışması daha makuldür ama aksi halde erkeğin parası da bizim paramız, ikimiz çalışıyosak da bizim paramız olarak hareket edilmeli. sadece kadının çalışmasını yediren erkeğe zaten lafım yok.
erkeğin parası = bizim paramız
kadının parası = benim param.
bizde olay bu. kadın çalıştığını kendine harcıyor, ev ekonomisine katkım olsun derdinde olan az.
hoş erkekler için bu sorun değil tabi ki.
Hepsi benim olmalı :)
Evlilik : para, dert, mutluluk, borç, çocuk vs her şeyin ortaklığı olduğuna göre sen ben yok biz var :)
Olur
Evlilikte erkeğin parası kadının parasidir ama kadının parası gene onundur
evlensem de evlenmesem de , benim param bizim oluyor, onun parası onun. kadın parası yiyemem ama mantıken müşterek olması gerekir kadın erkek eşitse , yemesem de eşitliği savunuyorum.
ama hala erkek evine bakmalı kadın da istediği gibi harcamalı düşüncesinde olanlar kadınlar var. kocası muhtaç durumdayken destek olmayan. ne yazık ki. Allah belalarını versin onların. Cehennemde cayır cayır yansınlar.
sen ve ben bır yere gırmısse biz oradan yol alıyordur zaten
teorik mi yoksa pratikte olana göre mi cevap vereyim
olmaz tabikide. ama alman üsülu yapanlarda hala var :)
o kadar birbirine karışmalı ki, senin kokun benim kokum, senin saçın benim saçım ayırt edilememeli
çok güzel :)..aynen her konu da biz olmalı her konu da
Senin paran benim param olmamalı. Biz olmalı her şey.
kesinlikle öyle ama yapanlar var... o zaman evlenmesinler bu tür kavgalara girmesinler
bizim paramız olur
'benim param senin paran' diye bişey olursa kan çıkar
olmaz, olmamalı. evlendiysen sen-ben yoktur ßiz vardır artık...
Bu sorunu çalışan bayanlar çıkarıyor iyi ki biz çalışıyoruz evi siz geçindirseniz burnumuzdan getirirsiniz
senini benimi yok cilibon koca dahil olmak üzere hepsi sadece benim :P :)))
bencilsin biraz sencil ol :D
evet koca benim ben de onun ama herşey gene bizim ikimiz de birbirimizin çocuk bile ikimizin se daha neyin seni beni ya ;)
ha tamam o zaman sorun yok ;)
çünkü bana göre evlilik çok önemli özen gösteren bir şey aileni bile bırakıp o adamla "aile" olmak bana göre belki de bu yüzden bu derece korkularım vardır
Aynı yastiği, aynı ömrü paylaşmışız..
*Üçün beşin lafımı olur..
bu konuda paylasımcılıksız olabilirim kıyafetleerden para artarsa paylaşirim onunla ;))
eğer evlilikte ben sen ayrımı yapılırsa o evlilik bitmiş sadece otelde yaşayan 2 oda arkadaşlılığına dönişmüştür herşey maalesef...
evlenmek sence ne demektir jelibon neden evlenilir amaç nedir
Valla senin paran benim param yok direk karimib parasi var :D
Evlilikte biz diye bişey var sen ben diye bişey olursa o evlilik yıkılmasına az kalmıştır demektir
esasında olmaması gerek ama sorun edenler var çünkü birlikte yaşanacak hayatta bunlar problem edilmemeli
evlilik modeline bagli bazi modellerde oluyor bazilarinda olmuyor
benim param diye bişe yok bu yola beraber başladıysak herşey ortaktır.^^
bencede evlilikte senin benim mi var ozaman çocuklarıda paylaşın
o ne yaaa iki kişi de kapitalistse sorun olur tabii
Bence bazen olmalı senin paran benim param :).
olmaz olursa evlilik olmaz
Olmamalı B'nce hoş degıl
Para yoksa sorun yok bence...
:))
olmaz ama kendine ayırcan yani
Sorsan herkese olmamalı derler.
Biz denilemicekse her konuda evlilik niye?
Kadın sığır gibi harcıyorsa, olur.
öyle paralara çökülmemeli bence
Olmaz Eşler banka oluyor bu durumlarda : )
Erkek : 1 Sana 5 bana
Kadın : 1 bana 5 sana :S
Katılıyorum sana jelibon
bize söyleyecek söz bırakmamışsınız katılıyorum
Olmaz hesabi dogrultamazlar tabikide ortak olmali
çalışmayan kız alırsak sıkıntı olmaz bence
Ilk 1-2 sene olmayabılır ama sonradan olabılır
50% :D ! Hukuk dersi önemli.
Evlenince esimi calistirmayacagim için olmaz :D
benim param yok gercek anlamda yok yani :)
olmamalı
olmaz tabi ki
olmamalı.boku çıkar
aynı görüşteyim
Katılıyorum, olmaz
olmamıııııı :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar