Bilmiyorum geçmişte yaşadığım ilişkerde hep yarabandı olduğum için bana normal geliyor gerçekten seven biri çıkınca da affallarim veya geri çekerim kendimi. Sevilecegimi düşünmüyorum insanları iyileştirmeyi seviyorum. Bir kendimi iyileştiremiyorum acı gerçek. Birinin beni sevmesi imkansız geliyor bilmiyorum ama
Kendimi yarabandı olarak kullandirtmaya alıştım sizce doğru mu düşünüyorum?
Geçmişte yaşadığın ilişkilerde, karşındaki kişinin yaralarını iyileştirmeye odaklanmış olabilirsin. Bu, kendinin yaralarını görmene ve onlara odaklanmana engel olmuş olabilir.
Gerçekten seven biri çıkınca afallıyor veya geri çekiliyorsan, bu da geçmişteki deneyimlerinden kaynaklanıyor olabilir. Geçmişte, sevdiğin insanlar tarafından hayal kırıklığına uğramış olabilirsin. Bu nedenle, yeni insanlarla ilişkilere başlarken güvensiz hissediyor olabilirsin.
Sevilmeyeceğini düşünmen, kendini iyileştiremiyor olman ve birinin seni sevmesinin imkansız geldiğini düşünmen ise, özgüven eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Kendini sevmiyor ve değer vermiyorsan, başkalarının da seni sevmesini beklemek zor olabilir.
Bu durumun üstesinden gelmek için, öncelikle geçmişteki deneyimlerini ve bu deneyimlerin sana ne gibi etkileri olduğunu anlaman gerekir. Bu deneyimleri kabul edip, onlardan ders çıkararak, özgüvenini artırabilirsin.
İşte sana yardımcı olabilecek bazı öneriler:
Kendi değerini bil ve kendine inan. Kendinin iyiliğine odaklan ve kendini iyileştirmek için çaba göster. Kendine değer veren insanlarla vakit geçir. Psikoterapi veya danışmanlık alarak, profesyonel destek al. Bu önerileri uygulayarak, kendini daha iyi hissedebilir ve kendine uygun bir partner bulma şansını artırabilirsin.
Unutma, sen değerli bir insansın ve sevilmeye layıksın.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Haklısınız teşekkür ederim tavsiyeleriniz için umarım bir daha kalbim kırılmaz😊
Sen kendini paralarsanda kimseye yaranamazsin ben örneği ama içindeki MER-HA-MET'i hiç eksiltme lütfen. Şans bu işler sen ölüyorum diyorsun ama kimseler neden niçin kim için öldüğüne bakmaz. Sen kimselere kalbini açma ben açtım yaralandım kimse bant olmuyor. İkimizde aynı şekildeyiz
Oyle kullanilp atilmaya alisma sonra hep uzulen hep kullanilan olur cikarsin. Bjiraz kendine deger ver kendini onemse
0
13 Yorumla
Soran
+1 yıl
Zaten saf sevgimi kullandılar hep yani ben şöyle düşünüyorum ben mutlu olamıyorum bari en azından onların mutlu olmasına yardımcı olayım diyorum sonra gitseler de üzülmüyorum yani bir beklenti içinde olmuyorum
En azindan onla8r mutlu ederken sende duygularini zevkini yasarken mutlu olacagini tercih et kendini herkesle degil degerini kisa surede olsa degerli hissettirecek birilerine ver kendini kullandir. Yoksa herkese iyi olmaya calisirsan herkesin ortak kullanimi olursun daha cok uzulursun
En son konuştuğum kişi tam kafa dengim bu sefer buldum herhalde dedim onun da niyeti farklı çıktı. Benim karşıma çıkmaz maalesef. Sevilen insanları izlemeye gelmişim
Sevgi arayiş kisiseldir. Bak ben sevdim sevdigim icin bekledim ve isimi dhil sevdigime gore secip evlendim gecmisine takilmadim... ama zaman hayat hepsinin pembe ruyasini uzum sure kaldirinca evlilik zindanina soktu. Ne ne olduyu biraktim ben cabami emegimi verim ama insanda yoruluyor tukeniyor. Ama su var mesela cinsellikte doyum haz zevkmalmiyorum. Ama herkesle ytacak biri olmuyor eskortlara gitmiyorum. Bu secimi yapiyorum... kisacasi kendini dusun herkonuda ki kendin olmaya calis baskasinnkaliplariyla kaliba girip gidince kalipsiz kalma
Cabuk hayatindna vazgecmis tukenmislik sendromuna girmissin. Herkes degerlidir. Sende degerlisin oncelikle bunu unutma. Kendi degerinide kendi hyatina cizdigin yollar verir. Herkesin yoluna girmek yerine kendi yolunu ciz yoluna girenler senin icin cabalasin kisa surede olsa... uzun bir iliski ise nasiptir. Belki olur.. bak ben uzun bir evlilik secip Şu an bu hallere dustum herksein secimi kendi sonuclarinin eseridir
Dediğim gibi artık iyi biri de gelse korkuyorum aynı döngüyü yaşamaktan bir kere yaptım hastaneden çıkamadım üzüntüden 6 ay. Kalbin kırılmasindansa yalnız kalmak daha iyi bence
Tercih secim senin Herkes iyi demiyorum ama jste herks kotu diyede dusunmen hayattan vazgecmen yanlis... mutlu olmak icin kendini degistir kendi bakis acina yon ver.
Haklısınız yani en iyisi akışına bırakmak ama kalkanimi da almak zorundayim cidden o döngüye girmek istemiyorum yeniden bazı insanlar keşke çıkarcı olmasa veya kötü niyetli olmasa sonra travmatik etki kalıyor insanda
Soytari kiliktan kiliga amaci icin kullanip atmak isteyen son zamanlarda cok insan var dikkatlinolmalisin secim yapacaksan arti eksisine bakmalisin... unutma oncleik karsi degil kendin olmalisin
Hep iyi niyetli oldum hızlı davrandilar bende bunu söyleyince saçma sapan triplere girdiler birde gerçekten beni sevmemişler yarabandı için sahte sevgi sözcükleri kullanmışlar
Simdi olan oldu geçen gecti bugün sizin icin milat olsun.. Bundan sonra sizi değersiz hissettirecek hiçbir adıma karşılık vermeyin ve kendiniz sarma dönemine geçin. Aceleci olmayin geç olsun ama gercekten sizi seven size değer veren bir insanla olsun. Hayatına hep kötü insan gitmiş olabilir ama iyi insanlarda var sen değerlisin öncelikle kendine değer atfen sonra bak hey cok guzel olacak. Rabbim guzel kalbine göre guzel bir hayat bahsetsin sana.
Geçer belki bu sana bağlı bir süre insanlara duygusal yardım yerine sana ilgi duyan erkekleri biraz peşinden koşturman sonra hoşuna gideni tercih etmen gibi şeyler yapmalısın
Sadece alıştım diyorum yani biri girse yarabandı olarak kullansa beni şu an çok ağır tepki vermem ama şu an zaten kalkanimi aldım kolay kolay birini alamam karakterli insanlarda az bu zamanda yanlış anlamayın
Beni kim neden sevsin sıkıntı orada öyle gibi yapıyorlar yarabandı oluyorum yine. Sevilen insanları görünce cidden imreniyorum ama benim gibi birinin neyine öyle şeyler
Bir kere güvendim ettim sonucunu ağır ödedim doğru insan gelse bile korkarım ilişki yaşamaktan aynı döngüye girmekten korkuyorum çünkü benim gibi biri yalnız kalsa daha iyi olur