Evet gerçekten aşık olan karakteri olan insan aldatmaz tabi ki de.. seven aldatmaz.. ama maalesef insanlar sevmediği ve yüzsüz olduğu için aldatıyorlar.. aşık olan insan bırak aldatmayı saçının teline bile zarar gelse kahrolur ama işte böyle aşklar görülmüyor artık sahte çoğu kişi..
Yapamaz, görmez, duymaz gibi sanallaştırmalarla erlerin yiğitliğini sapla saman yapmaz. Göremediğini gördürür, duyamadığını duyurur, yapamadığını yaptırır. Kendinden utanmak bir yana çocuğundan dahi utanmayan, onun bugününü yarını düşünmekten aciz, beyniyle uçkuru yer değişmiş, dolandırıcı hırsız, devletin önünde yüzsüzlükten ne olduğunun ne yaptığının önünü arkasını dahi anlatamayıp kanıtlananlara anca yutkunarak bakan, buna rağmen sıradan insanlara algı yaparak çevre peşinde haysiyetsiz kitapsız gram Allah korkusu olmayan insanlar varken bu dünyada toz pembe aşk mı olur. Babasına gidince mutasıp olurlar, arkadaşlarına varınca azgınlıkları nirvana yapar. Kusursuz çiçek nadir bir şeydir, hayatını ona adasan bile boşa gitmiş sayılmaz, b*k çiçeklerine inanç dahi olmaz.
Kendimden yola çıkarak cevaplarsam evet aldatmaz derim çünkü düşünüyorum çok aşık olduğum bir kadın hayatımdayken daha ne isterim ki ben tüm her şeyimi onla yaşamak onla yaşlanmak ve ölmek isterim fakat genel olarak aynı şeyi söylemek çokta doğru olmaz diyorum çünkü bazı insanlar aşık olsa bile aldatıyor var öyle doyumsuz değişik kişiler
Bu karakter edep sevgi gibi şeylere bağlı. Ama bence aldatmayan erkek çok çok az, gerçekte aldatmasalar bile aşağıda bi arkadaşın dediği gibi erkekler aşıkken bile bazen başka bedenleri arzularlar... Ve şimdilerde kadınlar da öyle...
Aldatma fiili çoğu kez bir anlık boşluk hissiyle yapışıyor insana.
İletişim eksikliği, anlaşılamama ve zaman içinde ilişkiye veya evliliğe gereken emeğin ve hassasiyetin verilmemesi çiftlerin arsında oluşan soğukluk gibi durumlar sonrasında gerek fiziksel gerekse duygusal boşluğun oluşması kaçınılmaz bir hal alıyor.
Tüm bu karmaşıklığın içinde yanlış kararlar alabiliyor insan. Kişinin kendisine olan saygısını da, eşine veya sevgilisine olan sevgisini de göz ardı ettiği zamanlar geliyor.
Her insan gerekli şartlar oluştuğunda aldatma potansiyeline sahiptir.
Yani şöyle bakınca o kavrama uygun veya layık yaşayan ilişkiler var mı diye başta sormak lazım kendimize?
Her ilişkinin aşk kavramı ile ifade edilmesine karşıyım. Böyle olmayınca bu söz de o kavramı silince geçerliliğini yitiriyor. Yoksa aşk kavramı dendiğinde Yaradan yerine, Anne yerine veya vatan yerine ikinci şık koyulmuyor.
Doğru aşık olan aldatmaz, seven asla böyle bir karaktersizlikte bulunmaz bulunmak da istemez bir de şöyle tipler vardır ya aldatılınca "erkeklerin/kadınların hepsi aynı" hepsi aynı değil böyle bir şey yok yanlış kişiye denk gelmemek için kafanı kullanman gerek
Aşık olduğun kişiyi iyi tanıman ve hissetmen gerekir bir de güveni tam mı diye kontrol etmek
Gerçekten aşık olan ve gerçekten seven insan tabii ki aldatma olayına kesinlikle girmez. Birine aşıkken nasıl aldatabilirsin ki zaten.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çok aşık olan aldatmaz elbet... de... Koca evrende bize çok aşık olan kişiyle karşılaşma olasılığımız oldukça düşük. Sadece çok aşık olanlar değil, saygı duyanda aldatmaz, kaybetmekten korkanda aldatmaz. Bunları bulmak daha yüksek olasılık. Ayrıca saygı duymasında ve kaybetmekten korkmasında etkimiz olabilir.
Karakterini inşa etmiş kişi aldatmaz. Aşktan karşı cinsin, fiziğinden, ilgisizliğinden her şeyinden bağımsızdır. Karakter tamsa aldatma olmaz, defoları varsa ilk fırsatta tecrübe edecektir.
Buna inamayan insanın ilk önce aşkın ne olduğunu öğrenmesi gerekiyor. Hevesi, cinsel arzuyu aşk zanneden insanların cevap dahi vermemeleri lazım bu soruya
Aşık olan insan zaten aldatmaz. Aldatan insanların nasıl bir düşünce yapısına sahip oluyorlar ve aldatıyorlar hiç anlamıyorum sevmiyorsan ayrıl neden aldatıyorsun ki
Şeytan aşk nedir bilmez. İnsanın aklına girdiği an da nefis olaydan çıkar. Aşık olan da aldatır bir anlık hatasına bakar. O yüzdendir ki bize çok seven değil hep seven gerekli.
Kesinlikle katılıyorum gözü başka bi şey görmez insanın. Ayrıca bir insan bir ilişki içinde olduğu zamann yani ister aşık olsun veya olmasın aldatmamalı zaten gözü başkalarındaysa adam gibi ayrılsın sonra istediği kişiyle istediği şeyi yaşasın tabi bu sadece erkekler için değil kadınlar için de geçerlidir
Katılmıyorum aşk safsatadan ibarettir aşık olan aldatır ama seven insan aldatmaz çünkü seven insan ne acıktığını bilir ne uykusuzluğunu bilir varsa yoksa sevdiğidir.