Kitapçı da denk geldim o meşhur şarkıya. Ayakta durdum düşündüm.
Sevgi anlaşmaktır, nedensiz sevilmez.
sizce?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kitapçı da denk geldim o meşhur şarkıya. Ayakta durdum düşündüm.
Sevgi anlaşmaktır, nedensiz sevilmez.
sizce?
Temelinde anlaşmak gerekiyor. Yoksa bu savaştan başka bir işe yaramaz ki. İnsanlar normal bir materyalide sevebilir. Karşılığını alamadıktan sonra bir anlam taşımaz.
Aynısını düşünüyorum
Daha geniş düşün.
Sevgi sadece iki insan arasında olmaz. Bir çiçeği, bir hayvanı veya bir eşyayı bile sevebilirsin. Eh, sen de kabul edersin ki bu durumda çiçekle, hayvanla veya eşyayla anlaştığını iddia edemeyiz değil mi?
Ayrıca bir insanı sevmek için de illa anlaşmak gerekmez. Uzaktan seversin, hiç erişemeyeceğin birini seversin...
İlk kısma katılıyorum da ikinci kısıma katılamıyorum.
Sevmek zor bi şey olmamalı tüketmemeli huzurlu tatlı olmalı. Erişemeyeceğin anlaşamadığın insanı niye seviyor insan. Sevmek sıcaklık yakınlık temas duygu anlayış ister ben e
Neden illa erişmek gereksin?
"Sevgi" kelimesine kattığın manaya göre bakışın değişir ama düşün ki artık yaşamayan dini veya tarihi bir kişiyi de sevebilirsin, seviyorsundur da. Ama o kişilere de ne erişmen ne de anlaşman söz konusu değildir.
Cevap
4Cevap
Nedensiz sevgi yok
sevgi anlaşmaktır ya anlamaktır dinlemektir yanında olmaktır bence böyle
Anlasmak tabiki güzel ama bir nedene dayandirilmayan sevgi çıkarsız ve saftir, kıymetini bilmek lazim
Galiba ben bi çıkar arıyorum çok masum da olsa ya da mantığımda devrede oluyor saf sevgi ancak anne çocuk sevgisi sanırım
beni kırsa da uzaktan seviyorum.
ondan nefret ediyorum yine de seviyorum
bunu bilmesine gerek yok.
Bu sevgi değil bence
Sevginin bin bir türü var. Tabii ki sadece anlaşmak değildir
Sevgi konuşmak değildir, platonik de sevilir olmuş. Mümkün mü? evet. Doğru mu? hayır.
Zor zor şu kısacık ömürde platonik falan yıpratıcı
Aynen öyle. Sadece günümüze çevirdim bu sözü. Üstteki sözün de bundan pek farkı yok. Kendini üzmek ve yıpratmaktan başka.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?