Anlaşmak; akıl işidir, uyum mantık benzerlik arar. Sevgi, kalp işidir neden diye sormaz. Karşılık açıklama haklılıkla ilgilenmez.

Çok iyi anlaşırsın ama sevmezsin
Hiç anlaşamazsın ama yine de seversin

Anlaşmak; akıl işidir, uyum mantık benzerlik arar. Sevgi, kalp işidir neden diye sormaz. Karşılık açıklama haklılıkla ilgilenmez.

Çok iyi anlaşırsın ama sevmezsin
Hiç anlaşamazsın ama yine de seversin
Sevgi anlaşmak değildir, nedensiz de sevilir. Ama anlaşamadığınız birini sevmenin sonu hep hüsrandır. Vakit kaybıdır. Yaşam boyu biriken travmalara bir yenisi eklenir.
Katılmıyorum. Sevginin bir nedeni olmalıdır. Bir ateşi ısınmak için yakarsanız, ısınana kadar söndürmezsiniz. Karanlık için yakarsanız, aydınlanana kadar yine söndürmezseniz. Nedensiz bir amel söz konusu değildir. Önemli olan ise sonuçtur. Sonuca ulaşıldığında nedenleri ortadan kaldırmakta ihanettir o sevgiye.
Kalp neden diye sormaz çünkü bunu beyne bırakır. Beyin onay verirse ancak kalp sever.
🌿🙏
☺️🧡
Evet katiliyorum.. sevdiğimiz bir cok şeyi zaten nedensizce severiz bazen bize zarar veren şeyleri bile severiz.. üzerine düşünüp mantık aradiginizda yahu ben bunu niye seviyorum diyeceğiniz bir sürü ayrıntı sizi siz yapar.. anlaşmak değil mevzu acı verici zarar vericide olsa sevmek elimizde olmayan bir dürtudur bazıları bununla savaşır başa çıkar bazıları yaşamayı tercih eder..:)))
Bence bu sözün yarısına katılıyorum, yarısına pek değil gibi 😄 Sevgi gerçekten bazen nedensiz vuruyor, mantık falan kalmıyor, kalp “bu o” diyor 💘 Ama uzun vadede anlaşmak şart, yoksa yıpratıyor. Kısa süreli tutkuda “anlaşmadan da severim”, uzun ilişkide “hem severim hem anlaşmak isterim” modu daha sağlıklı 😌 Senin ilişkilerinde hangisi baskın oluyor, kalbin mi kazanıyor mantığın mı? 💭💬
Cevap
4Cevap
hayır katılmıyorum
Evet insan nedensiz de sever kalpten gelir..
Kısmen katılıyorum.
Sevdiğin bir insana detaylı baktığında Ben bunun neyini sevmişim diyen çok oluyor😅😅
Artık değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?