Hayır, bu söze pek katılmıyorum. Şiir dinleyen, seven insanların her zaman ince ruhlu olduğunu düşünürüm. Çevremde bu tarz naif insanlar var. Ancak her şiir seven insan da çok mükemmel iyi olmuyor maalesef. İyi olmayı veya kötü olmayı kişi yaptığı seçimlerle kendisi belirliyor. Bu yüzden "şiir seven bir insan kötü olamaz" diyemiyorum.
Herkesin içinde kötülük var, bunu nasıl hangi olaylarla karşı dışa vurması ilgili alâkalı.. Bizim kötü ve herşeyiyle tabir ettiğimiz insan eğer ki hem düşünce ve hislerini ortaya dökebiliyorsa ben inanmak istemem şahsen.. Şimdi okyanus gözler nasıl kötü olsun))😀
Her güzel yönlü insan melek değildir. Şiir seven insan öfkeli biri olamaz mı yani? Ve öfkesi etrafındaki insanlara sıçrayamaz mı? Bence sıçrar. Bu yüzden şiir sevmek bir insanı iyi bir insan yapmaz. Güzel yönlü bir insan yapar.
Ama "şiir 'sever gibi' görünenler" dünyanın en kötü en aşağılık insanları olabilir ve işin kötü tarafı şiiri sever görünenlerin çoğunluğu şiiri gerçekten değil yalandan sever.
Şiir seven insan ile şiiri kullanan insan çok farklıdır. İkisini karıştıranlar olmuş. Katılıyorum, evet. Şiir seven insan kötü biri olamaz. Kötü olanın şiirle işi olmaz..
Hayır katılmıyorum. Edebiyat hocasından örnek verebilirim. Adam sürekli ülke sorunlarından bahsederdi. Ama bir şey yapmadığımız halde karaktersiz gibi şeyler demişti. Duyarcı Gargamel