bide böyle bir paradoks var hadi çıkın işin içinden şimdi :)
-her türlü aşk (ilahi ve beşeri) görüşüne açık bir soru

Ya zaten aşık ilahi zeminde bir anlam kazanmaktadır ki bu nuktada bir Koç insan önce beşeri aşkı ilahi aşka karıştırır örnek önce birini seversin ve o gözünde öyle bir noktaya gelir ki sanki o kişi yemiyor, içmiyor, uyumuyor ama biraz zaman ve biraz sabırdan sonra duygularının ilahi ve biyolojik yapıdaki hareketlerinde beşeri olduğunu herkes anlar. Yukarı paradoks olarak anlatın kişiler çok iyi merteblerdeki din alimleridir. Bizim idrak edemediklerimiz onlar yaşarlar.
şimdi birincisi yunus emrenin yaşadığı dönemdeki aşkı bana bul üste para bile veririm şuanda nerede öyle aşk bulmak ikincisi alim insanlar söz söylerken havaya söylemiyor hayat tecrübelerine dayanarak ve bir takım şeyleri bizden çok çok farklı olarak görüp yaşadıkları için önemli görüşleri tabikide ne diyelim herkezin gönlünce olsun herşey
Katılıyorum hem kaybettim hem mahvettim düzey olmalı herşeyin bir son damlası olmalı yapamıyoruz işte
o ayarı tuturtugumuz an herşey güzel olacak :)
Mevlana derki : dibini görmediğin suya dalmadigin gibi emin olmadigin sevgiye teslim etme kendini.
hatayı orda yapıyoruz sanırım direkt balıklama atlayarak
Cevap
30Cevap
Bilinci açık tutarakta birini sevmek mümkün ya.
Değil mi?
Ya onu severken çoğalıyorsan?
Konu kişinin kendi ile alakalı tamami ile.
Tamam çok duygusal oldu, kabul.
ama kendini kaybetmiyormsn severken :)
Hayır, çünkü onu yani o her kimse sevdiğim.
Daha çok sağlıklı bir beyinle sevmeye çalışırım, tam kontrol çoğu zaman.
duygusal düşünüp aklı kararlar vermek gerekirken veremeyip çok sevip kontrolü yitiriyorsn hayır diycegin şeylere evet diyorsun ya da neyi seviyorsa sürekli onu yapmaya çalışıyorsun bunun gibi..
Bizde akıl çoğu kez duyguyu kontrol ediyor, kısacası.
öyleyse ala :)
Bu sevginin muhatabı insanoğluysa şayet doğru bir söz çünkü insanı yaradan Allah , insanın nankör olduğunu bildiriyor !
paylaşımın ilahi aşk ile alakalı bu arada , paylaştığın bu önemli şahsiyetler nankörlere acizlere asla kullanmaz bu ifadeleri
zaten iki türlü sordum nasıl cevaplamk isterseniz
Bir yere kadar katılıyorum. Ancak daha sonrası için aynı düşünceyi savunamam.
nerden sonrasına katılmıyorsnz
Çünkü sevmek fedakarlıktır. Gerekirse kalbini verirsin. Gerekirse kendinden çok seversin. Seven insan benliğini kaybetmeden sevdiğine daha yumuşak davranır (Ödün verebilir). Onu kendimden daha geri planda seversem ben ona sevgi diyemem. Hoşlaştı, ilgi duyma daha uygun giden kelimeler olur bu durum için.🙂
teşekkürler yorumlarınz için :)
Rica ederim önemli değil. Iyi geceler.
Kimi allahtan daha cok seversen dusunursen onu senin elinden alirmis.
Evet
Yalnız bir söz daha var.
" Bir insan karar vererek aşık olmaz. Bir bakar, olmuş. "
kendini kontrol etmesi için insana akıl da verilmiş ama :)
Doğrudur.
Fakat aşk hormonsal bir salgıdır. Var olan düzen bozulursa aşk devreye giriyor. Salgılanan hormondan ötürü farklı bir bakış açısıyla yaklaşmaya başlarız diye düşünüyorum.
ışte o duyguyla hem kendini hem onu kaybedersin
Alışmışlık var çünkü..
hayatta hersey denge, dengeyi iyi kurarsan aldıgın kadar verip olması gereken kadar yaparsan herşey çok güzel olur
boşuna kendinizi şartlamayın ferman dinlemeyen gönül sizi mi dinler (:
Elbette kendini mahv etmemek lazım
En bşta kendimize d eğer vermemiz gerekir
evet katılıyorum çok doğru kimseye bağlanmıycaksın sadece kendin için yaşıycaksın
Aşk kişiden kişiye değişen bişey herkesin kendine ait görüşü var. Bence illa ki bir kayıp olur
kimseye fazla değer vermiyceksin arkadaş simariyorlar sonra
Cocuklarin ve anne baban haric katilirim bu soze. Onlara duydugun sevgi karsiliksiz ve beklentisizdir. Diger kisiler icin senin yazdiklarin gecerli
Küçük bir düzeltme ile kabul edebilirim. Onu da kendini de kaybedersin.
hem onu kaybedip hem kendimi mahvettim kesinlikle doğru
mübareklerin aşkı allah için denmiş
Evet öyle
Ben burda ki örneklerden Yunus Emre gözüyle Aşk'a bakıyorum.
Ben bu sözlerin hepsine katılıyorum. Sonra kafayı yiyorum.
Katılmıyorum o da seni aynı şekilde seviyorsa zaten kıymet bilir ve verdiğin değer boşa gitmemiş olur boyle paradokslara göre zihnimizi kodlarsak zaten sevgisiz kalıp yalnizlasiriz
Bulan söylesin müridi olayım😑😕bu konuda ahkam kesmenin anlamı yok aşkı bulanın burada ne işi var ya 😕😮😂
Oraya bir artı daha koymanızı rica edicem
Öyle bir severim ki gottu kalkar terkeder 😂
😂😂
Öyle oldu valla
istesemde sevemem zaten
Sanırım bu söz doğru, çünkü ben kendimi mahvettim.
%10000000000000000 katılıyorum.
Duydugum en dogru soz
Katılıyorum. Hem kaybettim hem de kendimi mahvettim.
aynen öyle..
imzamı atarım..
Öyle, gerçekten öyle.
Çok doğru bir söz, katılıyorum.
iki söz arasında bir paradoks yok ortada
Hayır katılmiyorum
Bu kızıalım
ney
almak? beni al mi demisim 😂
bulursun inşallah
o kızın ben olduğumu kim söyledi :)
katiliyorum