Genellikle o erkeğin ailesinin fikridir ve aile zoruyla evlenen erkek o kafadadır bir erkek sevdiği insanla evlenir ya da temiz birisi ile evlenir maalesef günümüz kadınlarının uçan kuşla anısı olduğu için böyle bir hayat yaşamış kadınla kimse evlenmek istemez ama eline temiz birisi geçti mi evlenir sırf düzenim kurulsun sevmesem bile çocuklarıma annelik yapacak kafasındalar
Bence bu bakış açısıyla yaklaşılırsa maalesef sonuç iyi olmaz. Kadınla erkek eşit değildir. Cinsiyet olarak iki tarafında üstünlükleri ve zayıflıkları vardır. Birbirlerini tamamladığında bir bütünlük oluşur. Bu bütünlükde hayatın zorluklarını paylaşarak daha kolay hale getirme amacında olmalıdır evlilik.
Kişisine göre değişir. Düzen için evlenen de var, çocuk için evlenen de var , mantık evliliği yapan da var , aşık olup evlenen de var. Belki daha farklı nedenlerle evlenenler bile vardır. Fakat bu sadece erkekler için geçerli değil kadınlar için de aynı.
Hayır benim hayatım zaten düzenli herşeyi kendim yapabiliyorum düzene disipline önem veren birisiyim kimseye ihtiyaç duymam , kadın sevilmek bir hayatı paylaşmak , bir yolu yürümek için var. bu tarz şeylerin düşüncelerin aracı değildir.
Karın güzelse ne işin var düğün evinde düğün senin evinde, gir oyna çık oyna. Karın çirkinse ne işin var ölü evinde ölü senin evinde, gir ağla çık ağla.😅
Dert yok, tasa yok, sorumluluk yok.. Anam sağolsun babama yemek hazırladığı için, bir tabak da benim için koyuyor..
Babamın çamaşırlarını yıkadığı için, arasına benimkileri de katıyor..
Ama ben ailem olmadan da yaşadım 8 yıl gurbette.. Her işimi kendim yapabilirim. Kimseye muhtaç olmam.. Çamaşır, ütü vs ne varsa..
Ancak herkesin bir kalbi var ve kalbe mukabil bir kalp lazım.. Bunu eşinden başka kimse veremez. Ve evet henüz tanışmadığım eşime (nasipte varsa) muhtacım..
Hayatını düzene sokmak için evlenenler var aynen düzgün bir hayat yaşamak için, gerçekten hayatında düzgün bir kadın varsa yanında olan cennete çevirir ama Berbat biri cehennemi yaşatır
Evlilik zaten otomatik olarak düzen getiren bir şey ve bu da evlenme sebeplerinden biridir hepimiz için. Tabii ki tek nedenimiz de hayatımız düzene girsin değil. :)
Büyük sebebi bu aslında bir de sevdiğin kadınla evlenirsen iyi belli bir süre geçince evlilik menfaate biniyor helede mall mülk kaldıysa evlilikler böylece bitiyor
1. Maddenin hiçbir zaman tam anlamıyla kaşılanmayacağını idrak ediyor çoğu çift. Daha da trajiği, karşındaki kişinin neredeyse hiç karşılayamadığını idrak ediyor. O noktadan sonra zaten sevgi ve arzu bitip hikaye karşılıklı tahammüle dönüşüyor. Akabinde tahammülsüzlükler de artmaya başlıyor, önce cinsel hayat bitiyor yataklar ayrılıyor, ardından evdeki alanlar ve eşyalar kişi kişi ayrılıyor, ardından evler, en son da boşanma ile komple ayrılınıyor.
Öyle düşünen de var düşünmeyende kişiye göre değişiyor bence
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tek başına daha düzenli oluyorsun benim en düzenli dönemim tek yaşadığım dönem, yemek ye işine bak uyu olarak geçiyordu. Etrafta birileri oldukça düzen bozulur
"Niye? Sen kendini düzene sokmaktan aciz misin? Öyleyse sen nasıl evin reisi, çocuklarının babası olacaksın?" diye sorsa kız ne cevap vereceksin kardeş?
Ben Allah'tan başka kimseye muhtaç değilim çok şükür erkeklikle alakası yok bunun sen erkek ol öyle kadına muhtaç değilim demekle erkeklik olmuyor ayrıca 😌
Valla hayatımı gayette kendim güzel şekilde yürütebiliyorum. Evlenirsem neden evlenirim? Buna gerçekten değecek birisi karşıma çıkarsa. Yoksa bekar kalırım ve kaliteli yalnızlığımın tadını çıkartırım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Onu ancak hiçbir ev işi yapamayan, annesi bakan, evliliğe zorlanan, özgüvensiz erkekler yapar