Benim için dil yarası çok daha sarsıcı olur.

Fiziksel şiddet daha yaralayıcı olur
Duygusal şiddet daha yaralayıcı olur
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Benim için dil yarası çok daha sarsıcı olur.

Hem fiziksel hem de duygusal şiddet, kişinin sağlığını ve refahını ciddi şekilde etkileyebilir. Her ikisi de kabul edilemez ve yıkıcıdır. Fiziksel şiddet, hemen görülebilir fiziksel yaralanmalara neden olabilir. Duygusal şiddet ise genellikle daha az görünürdür çünkü duygusal yaralar genellikle dışarıdan görülmez. Ancak bu, onların daha az zarar verici olduğu anlamına gelmez. Duygusal şiddet, kişinin özgüvenini, özsaygısını ve genel duygusal sağlığını derinden etkileyebilir. Her iki tür şiddet de ciddi ve uzun vadeli etkilere sahip olabilir. Şiddetin herhangi bir formu kabul edilemez ve her zaman ciddiye alınmalıdır.
Kişiden kişiye değişir. Ama fiziksel şiddet bir yerde duygusal siddetide tekikler ruhsal olarak da şiddet görmüş olunur. Bence hepsi aynı kapıya çıkıyor. Sonuçta insanın psikolojisi bozulur.
Fiziksel şiddetin hangi koşullarda, ne şiddette, ne sıklıkta yapıldığı ve yapanın olaydan samimi pişmanlığı olup, olmaması ciddi farklar yaratabilir.
Çocuğum küçükken bazen sinirime hâkim olamayıp ona vurduğumda ben de pişmanlık duyup üzülürdüm. O şiddet aslında uygulayanı da etkiler.
Evet bazı durumlarda fakat herkes değil.
Teşekkür ederim.
Fiziksel şiddeti kabul edemiyorum, duygusal şiddet hayatın içinde ufak da olsa olabiliyor, bazen kavgalarda çok ciddi oluyor ama fiziksel çok yaralayıcı ve ölümcül olabilir.
Cevap
4Cevap
İkisi de ama en çok fiziksel şiddet. özellikle kadına şiddet uygulayanların çok ağır cezalar alması lazım..
Kadın kadına şiddet uyguluyorsa ona da ağır ceza verilmeli mi?
Fiziksel şiddet gösteren duygusal da gösterir merak etme
Duygusal şiddet daha yaralayıcı 👍
İkiside bence çok yaralayıcı
İkisinin de şiddetine bağlı.
İkiside kötü lakin duygusal şiddet daha kötüdür.
Şiddetin her türlüsü zarar verir
Şiddetin her türlüsü yaralar
Duygusal şiddet
İkiside kötü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?