Sevdiğim kıza açıldıktan sonraki süreçte ne yapmalıyım?

Sevdiğim kıza açıldım, beni insan olarak çok sevdiğini ama duygusal bir şey hissetmediğini söyledi. Açıldıktan sonra 3 hafta daha konuştuk, geçtiğimiz haftasonu daha fazla konuşmamızın doğru olmadığını, bana duygusal hisler hissetmediği için bunu devam ettirmenin bana haksızlık olacağını söyledi. Eski erkek arkadaşı yüzünden erkeklere olan güveninin kırıldığını, şu an bir ilişkiye hazır olmadığını, farklı bir zamanda karşılaşsaydık eğer bana kesin aşık olacağını söyledi. Sürekli erkeklere zerre güvenmiyorum ama sana çok güveniyorum sen diğer bütün erkeklerden çok farklısın deyip dururdu. Yazın İstanbuldayken tanışmıştık, 2 kere buluşmuştuk, sonrasında okullar açılınca İzmire geri döndü. Aynı zamanda uzak ilişkiyi yürütebileceğini zannetmediğini söyledi. Bir haftadır konuşmuyoruz ama her saniye aklımda. Onu unutmam çok zor olacak. Sizce tekrar konuşup onu bir ilişki yaşayabileceğimize inandırmaya çalışmalımıyım. Birden bir düşünce geliyor ve çok kolay pes ettiğimi düşünüyorum. Bu ilişki için tekrar onunla konuşmaya çalışsam, daha net olsam ve onu ne kadar çok sevdiğimi açık açık tekrar söylesem bu doğru bir davranış olur mu? yoksa biten bitmiştir diyip yoluma bakmaya mı çalışmalımıyım. Fikrinizi yazarsanız çok sevinirim.
Sevdiğim kıza açıldıktan sonraki süreçte ne yapmalıyım?