AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
362Cevap
Ona verceği paraya kestirsin kurtulsun?
KEYFİ bedelli yaparsa sıkıntı çıkar.
@vaniilya pardon da ne gibi sıkıntı çıkar?
Evlenmem çünkü orda kazanacağı belli tecrübe , olgunluk olur gitmezse kazanamaz.
Adamlığı askere gitmeden öğrenemeyecek birine layık kişinin sorusu bence bu..
Tabiki ewlenrmm bu ülkde askerlk yapılmaz subaylara kölelk resmen
Vatan namustur. Bılırsen ;) Bugun vatana sahıp cıkmayan yarın sana hıc cıkmaz ;)
Bu dewlet dewlet degil garibanların ccukları ölüyo Bakanların ccukları gitsin hakkariye O sadece fakir ccukların namusu dgil herkesin bu vatan Ne mutlu türkm diyene
@Blackproper testis kanseri olduğunu iddaa edip askere gitmeyen ve 2 sene sonra evlenip 2 çocuk sahibi olan bir boşbakanın yönettiği bir ülkede bu cümleyi kurman ironik olmuş. biz halk namusumuza sahip çıkarken (sana göre askere giderek) benm temsilcim diye seçtiğim adamlar veya oğulları askerlikten kaçarak mı namus koruyoruz. bırakın alla seversen vatan millet sakaryayı
Arkadaslar. Bız bu Hükümet ıcın askerlık yapmıyoruz. Vatanımız ıcın askerlık yapıyoruz dedelerımızın kemıklerı ıcın askerlık yapıyoruz. Bırılerını bahane ederek askere gıtmemek sızın korkaklıgınızdan baska bır sey degıldır.
@Beyazkadin valla keşke herkes senin gibi düşünse abla
Askerliğini yapıp yapmadığı, bedelli yapıp yapmadığı beni ilgilendirmezz. Evlenilecek düzgün erkeği bul da bunlar sonra düşünülecek işler
+ :))))
:) teşekkür
@bilemedimkiya keşke herkes senin gibi düşünse
Sırnak'ta 15 ay asker'lik yapmis olmaktan gururluyum
Askerlik benim icin zaman kaybiydi, Allahtan bedelli tuttu. Askerlik uapmamis biriyle evlenirmisin demek ne kadar sacma bir sey. Sen parasi olmayan adamlada evlenmessin. Temelli kalkmali askerlik.
Ilgin yorumlar gordum bedelli yapan vatani milleti de satar falanda filan. Herkes kendine bakacak, askerlik yap gel bir b. k yapma. Unutulmamalidir ki vatan millet ilim ile gelisir. Insan bir sormali kendine bu vatan icin askerlik disinda ne yapabilirim diye.
Vatanıda ABD askerleri korusun sonra değilmi. Irakı korudular ya
askerlik yapmayan erkek zorluk görmemiş olgunlaşmamıs erkektir doğal olarak evlenmem askerlik yapmayan erkek bacımızdır
Ben yapmadım. Simdi bacımı oldum
Evlenirler bence. Sonuçta bedelli askerlik yapıyosa biri muhtemelen durumu iyidir.
bana da öyle geliyot
evlenirim herhalde yapmasin daha iyi yanibasimda olsun :)))) bide asker yoly mu beklicem hiiiic gelemeem
Karşına gelsin bir Çağatay Ulusoy tipi de görürüm seni. evlenmezmiş hep artislik bunlar
ben sen değilim kendinle karıştırma
evet evet tabi
bedelli askerlik yapan birini erkek olarak göremem kusura bakmayın
İşinize gelmedi mi kadın-erkek eşit olsun dersiniz sizde gidin o zaman askere israil gibi. ama yok böyle konular açıldı mı eşitlik hak getire. Benim düşüncem zorunlu askerlik kalksa da sadece iş olarak yapılsa...
iyi hoşta evlemem diyen kızların coğu zaten asker beklemezler ilk ayda yol verirler neyin kafasını yaşıyorlar.
Ya bedelliyle evlenmemin ne alakası var bana bunu bir açıklar mısın lütfen?
Evlenirim tabiki askerlik demek değil hersey bana göre.
Beni askerlik kesmedi parali askerlige devam... evlige gelince kimin umrundayizki bekledesem beklemez oserefi tasicak gururlu insanlar pek nadir.
Erkek arkadaşım askerlik yapmak istedi ve gitti toplam 24 gun gecti simdi de bellelli askerlik yapmak istiyor oyle bir şansı var mı acaba? Yardımcı olursanız cok sevinirim.
Açıkçası evliliğimi neden etkilemesine izin vereyim ki? Belki gözü korktuğu için belki birbaşka sebepten dolayı yapmamış yapamamış. Bunun bir açıklaması illa ki vardır. Bu beni etkilemez.
https://i.hizliresim.com/ZAA433.jpg sizi temsil eden bir kare :)
mantıklı bir soru degil. kişi askerligini yapmadan önce mal mı ki askerligini yaptıktan sonra adam olsun. koyun sürüsünü gütmek için millettin kafasına sokulmuş bir düşüncedir
çok saçma bir dusunce bence. cunku bedellı yapan biri ulkesınden nefret eden biri degildir aksine yaşamayı seven kendını bır yere tıkamakadan 4 duvar arasından korkan ınsanlar bedelıye kaçar. cunku asker oldugunmu 1 sene aynı yer aynı mekanda donup dolasıyorsun.
bedelli askerlik için imza atarken parmağını incilten askere gazi ünvani verildi.
2 yıldır bir sigorta şirketinde çalısıyorum ve burada ıyı yerlere geldım ısımden oldukca memnunum 2500 maaş alıyorum kredi çekip bedelli yapacagım işimi kaybetmek istemediğim için sadece. bence yerınde karar herkezın gorusune saygım var
askerden sonra daha kolay iş bulunduğu kanısındayım
2 çocugum ve bır engellı abım esım var ailem yok insanları tanımadan bu sekılde yorumlar yapmanız yanlıs
zaruret başka konuşulan konu başka eğer sen 2500 + sigorta olan işimi bırakamam dersen ben burdan 2 çocuğuna eşine ve engelli abine bakmak zorunda olduğun kanısına varamam..!
konusulan konu evlılık o da saçma zaten
Şimdiki neslin kızları askerliğe felan bakmıyorlar. cebi dolu olsun, yanımda olsun yeter diyorlar.
aynen öyle...
Gidip orayı tatmak gerekir , vatanının borcunu ödemek gerekir. Herşey parayla olmuyor. Evet diyen kızların derdi de sadece para , para , para.
Şuraya Hayır Diyenler, Kaçınız biriyle tanıştığında askerliği bedelli mi yaptın normal mi sorusuna istinaden ilişkiye başlıyorsunuz? Bırakın ALLAH'ınızı severseniz.
Aynen kardeşim tezkere istiyor heralde tanıştıktan sonra pkkya kurşun atamayan bir ülkede askerlikmi yapılır bu arada ben yaptım 😁
Evet bu bir engel mi yani bence değil banane napiyosa yapsın kendi görüş ü saygı duyarım :)
ağzına sağlık
Kızlarda evlenelerde çıkar evlenmeyenlerde ama şahsen ben askere gitmeyen adama kız vermem bedelli neymiş arkadaş
Subay, Astsubay koca arayan kezbanlar iş başında :))
erkeklik damlık askerlk yapmakla olsaydı :) neyse
evlenırdım tabıkı sevıyorsam neden evlenmıyeyım?
Zengin çocuğu 18bin odeyip asker gitmeyecek eee gariban çocuğu na vatan borcu namus borcu öylemi 18 binlirayi ödeyenin nasil biri olduğuna siz karar verin. .
Bedelli askerlik yapan la evlenen kiz aklindan süpe duyarım
Şahsen evlenmezdim. Bana bişeyleri eksikmiş gibi geliyo nedense :)
Eksik yok fazla var (para) :D
Eksikten kastim adam olarak :D
Zannedersin millet cepheden kaçıyor. Boş boş konuşmayın.
https://www.haberkonya.com/d/other/15_555.jpg
Bedelli askerlik guzel uygulama. eger belli bit duzenin isin varsa. Ve sen olmadiginda o duzen altust olcaksa ne ise yarar ki bu bedellik. ama hayatta amaci olmayan para babasiyla bugune gelen biriyle evlenilmez tabi
evlenmezdim. Adam dediğin vatanını sevecek. bide anasını. vatanını bide anasını sevmeyen adam sizi hiç sevmez kızlar
Eğer sen Türkiye cumhuriyeti vatandasi isen o askerlik yapailmali para bedellik neymiş evlenmem bu sünnetsiz erkek gibi bir şey türkler icin
evlenmezdim zorluklardan tırsan sorumluluktan kacan bırı gıbı gelır gözüme.
Hıhı kalk soğan doğra çok konuşma
ne oldu hayırdır sende mi kaçanlardansın. Para herseyın yerını tutmaz.
Ben de evlenmem diyordum eskiden ama bir kere sevince uzak kalmayi tehlikeleri falan göze alamiyorsun. O yuzden bu istegimden vazgectim. Gidicem diyorsa gider ama zorlamam artik.
Adam gerçekten okul okuyorsa verir parayı yapmaz şahsen ben yapıcam ama o parada askeriyeye gidiyor sonuçta.
Ya ahahahah yok artık. Daha neler göreceğiz... Siz kriter koymaya devam edin, millet memlekete koyup duruyor zaten...
Tamam
18 binlira verip askerlikten kaçana kadar 10 binlira verip cinsiyet değişimi yaptırsınlar zaten mahrum oluyorlar askerlikten. Ama merak etme sizin hemcinsleriniz seçmez :)
Başbakan pkk yı terör örgütü ilan etsin açıkça çıksın savaşsın kaçan namerttir aksini yapan şerefsizdir pkk ile masada anlaşma yapsın suriyelisine ıraklısına pkklısına devlette kadro vermeyi biliyo kendi vatandaşı ikinci sınıf bu ülkede. göndersin onlar yapsın askerliği
İyide kardeşim eskiden millet bedelliye göz göre göre ölümemi gidecez dedi pkk bitti şimdi de diyorlarki boş yere gidilirmi. Herşeye dil dönüyor
ya nasıl bir soru senin gibileri evlenmesin tamam ben gidim elin gavur kızını alayım topraklarımda bakayım vede sen hala öyle saf kal aklını peynir ekmeklemi yedin sen
Evet diyen irkekler- kendileri bedelli yaptılar ( ya da yapmayı düsünüyorlar)
evet diyen kodonlar bedelli yapan erkeklerle evliler ya da o sünepelere aşıklar nokta
O değilde evlenirim ya da emin değilim şıkkını işaretleyen erkekleri zaten askere almamak lazım bence üste gerekirse devlet para versn ama onları almasn tovbest. d
Niye evlen miyim canım vebalı mı onlar hiç alakası yok bence
Askerlik yapmayan erkek tamamen kestirsinde parasi cebinde kalsin
Orta asyadaki Türk devletlerinde askerlik 18-20 yaşları arasında 2 sene ve zorunlu değil. Ama askere gitmeyenlere kız vermiyorlar. Neden acaba? Erkekse askere gitsin, değilse anasının dizinin dibinde kısmetini beklesin..!
Kizlar eksilemis..
Bu soruyu akıl edip sorabildiğin için tebrik ediyorum seni
Bilmeyen geri kafalılar için bir hatırlatma askere gelenlere karı muamelesi yapılıyor siz adam olduğunu sanabilirsiniz (!) o halde kendinizi kandırmaya devam edebilirsiniz. .
bedelli askerlik yapan kişi bana göre baba parası yemeye alışmış adam olmamış demektir herşeyi varlığı yokluğu askerde öğreneceği için bedelliye askerlik demem ben asla evlenmezdim
Peki ya babasına annesine bakabilmek için askere gidemeyip it gibi çalışıp para kazanmış bir adamsa? bedelliyi sadece parası olan yapmıyo imkanları olmayan insanlarda yapıyo bunu bilin istedim.
babsına annesine bakmak için çalışan emin ol askerliği tam yapanlar ;) belli yapabilecek kadar para varsa ozaman versin parayı anasına babasına gitsin adam gibi askerlik yapsın
10 sene o borçları ödemek için uğraştıktan sonra 30 yaşındayken gidip sırf ego tatmin etmek için askerlik yapılmaz. Ne var savaşmı var cepheyemi gideceğiz? Öyle bişe olsa emin olun en önden gideriz. Ayrıca 18000 verecekken 36000 zarara uğratacaksa o askerliği yapmak biraz saçma olur
Kafaya bak yaa
(-)
Evlenmek istemem acikcasi. Eski sevgilim koc gibi sirnaklarda askerlik yapti geldi. Kocam yapmamis olursa ezik gibi gelir gozume.
Ben evlenirdim ama askerliğini yine de yapmış olsa daha iyi olur ama yapmadıysa ve bana uygun biriyse çok sıkıntı değil
Arkadaşım büyük konuşmayayım ama askerliğini yapmış olsa daha iyi olur.
Bedelli askerlik yapanlar regl de olur anasıyla günede gider..
çocuk bile doğurur :D
bir yobaz daha fdlgkkdlgf
Erkeklerin ilk 3 şıkta olması, kızların sok şıkka tıklaması? NOLUYO LAN!
paşa paşa o askerlik yapılıcak arkadaş. önceden askerlik yapmayana kız verilmezdi. bedelli falan diye bişey yok, o askerlik yapılacak.
Bedelli yapan erkeklerde bu siteye uye olan kizlarla evlenmek için oluyordu
laf mı soktun şimdi
Nasil anlarsan. Bedelli flan yapmadım da bir aynaya baksaniz bir erkek neden evlensin benimle diye
Ya bedelli yapmak zorunaysa bence sorun değil , ama yok keyfise bir zahmet cinsiyette değiştirsin..
zaruret halinde zaten yapılması gerekir tartışılan konu zaruret hali değil.
Tartışılan konuyu kızlara soruyorsun zaten ben sadece düşünce mi söylemek istedim
herşey bitmiş bir buna takılıyorsan zaten sorun vardır arka planda.)
siz bekaret ahkamı keserken iyiydi ama di mi noldu hepiniz birden yığıldınız ;)
ikisi aynı şeymi yuh yani. insaf azıcık mantık ayrıcada
vatan namustur böyle gördük böyle öğrendik. namusunu satan adamla tabiki evlenmem. bir mahsuru mu var?
istediğinle evlenmek senin en doğal hakkın onu sorgulamıyorum bu benim görüşüm sadece. askerlik yaptım ne faydan oldu diye düşünür dururum maalesef verebidiğim bir cevap yok sadece zaman kaybıydı benim yaptığım askerlik devlete millete gereksiz masraftı ayrıca askerliği yapması senceevleneceğin kişi için en önemli kriter olması sadece seni bağlar yorumlarımızda bizi.
D sikki onde gidiyor :) amma merakliymisiz bizde :)
gün sonunda zaten 4. şıkkı ve diğer şıklara cevap veren mavileri eleyip yeniden yüzde hesaplayacağım :)
bu kadar seyi usanmadan yapicaksin yani :)
evet... zor değil ki :)