AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
362Cevap
Tabiki hayır zate siz gitmeyin biz gidelim de adamlık öğrensin bedelli askerlik yapmak isteyenler.
Başka soru bulamadınmı :) ne alaka yapmış veya yapmamış seni ilgilendirmezki:)
siz bizim geçmişimizi sorgulama hakkını kendinizde görürken biz niye sorgulayamayacakmışız?
Ama bu çok saçma bir araştırrma, bu konuyu araştırcana başka daha önemli konuları araştırırsan daha mantıklı bence:)
ben merak ediyorum belki
@birbaşakburcu isteyen bedelli yapar istemeyen yapmaz o kişinin tercihidir Türkiye Cumhuriyeti Kanunu böyle bir yasa çıkardıysa bedelli yapanların suçu ne? bedelli yapıp korkak gözüyle baktığınız kişilerin arasından en başta Allah için sonra Ailesi için eşi ve çocukları için gözünü kırpmadan canını verecek kadar cesur güçlü Aslan gibi olanlar var bedelsiz yapıp korkak olan nicelerini gördüm herif bedelsiz askerlik yapıyor ee bu adam şimdi bedelsiz yapıyor diye adam mı oluyor senin için? Bide altın madalya takılsın :D peki bu herif bedelsiz askerlik yaptığı halde eşini aldatan aşağıyalan döven söven süpüren çocuklarını yarı yolda bırakıp başka bir hayatı tercih eden bedelsiz askerlik yapmış şahıs senin için adamsa git öyle bir adam bul öyle evlilik kararı al bedelli yapanlardan adam gibi adam çıkan bir çok kişi gördüm eşine sadık çocuklarına sadık bir birey gördüm eşini dövmeyen değer veren yedirdiğinden yedirip içirip giydirdiğinden giydiren insanlar da var ama bedelsiz olup korkaklar da var çok saçma bir ön yargı O zaman bende sezaryen ile doğum yapmak isteyen kadınla evlenmem. Bir insan adam olmayı istiyorsa askerliğe gerek yok aile terbiyesi ve kendisini yetiştirmesi yeterlidir diye düşünüyorum askere gidenlere Boynuna Sen adam oldun Diye madalya takmıyorlar yanlısmıyım? Oyle madalya takılıyorsa hadi bedellik kaldırmak için isyan başlatalım. fazla söze gerek yok
askerligin bedeli olmaz heleki 18 bin lira hiç olmaz askerligin bedeli olursa dökülen kanların bedeli ne olacak
bir bayan olsam evlenmezdim sonuçta askerliği parayla yapan adam korkaktir vatan sevgisi yoktur.
askerlik ile evlenmeyi niye karıştırıyorsun ki bedelliye gidenlerin çoğunluğu ya evli çoluk çocuk olmuş ya da bir iş kurmuş zarara girecek
biz topraktan geldik koskoca bir toprağa sahip çıkamıyorsan sevdiğine nasıl sahip çıkacaksın
Ben askerlık gitmedim işitme engelliyim sadece duyma oranım%56 ve şu an 21 yaşındayım evet düşünüyorum ama 23-24 yaşı arasında evlencem sadece tek ev kaldı ve kendi arabamda var :) reno 4
g. t korkusuna gitmeyenlerden bahsediyorum ben
anladım sorun yok ama komutana gitmicem demez derse hapsine götürür zaten :)
buda sorumu eskide askerlik yapmış biri ile vardı şimdi bedeli oldu soru :))))))
Askere gitmiş ama sağını solunu bilmeyen birini bul evlen ozaman.
Askere gidince ne oluyor ki ne yapıldığını sanıyorsun orda.
Bedelli askerlik yapan erkek pardon erkek dedim " ılık" tır.
O gitsn parası neyse verip başkasıyla evlensin
çok sert :)
Şimdi düz mantık düşünürsek ;
Bedelli askerlk yapmışsa zengindir kızlarda zengnliği sever yani :) :) :)
şu an askerim ve hayatimdan bir yil bosuna gidiyr askerlik yapmamak daha mantikli bu ulkede
sen bunlara bakma bedelli askerlik yapan insan zengin insandır ve kadınlar zengin insanı çok severler zengin erkek düşkünüdürler yani bedelli askerlik yapmaları daha da ilgi çekici bir şey olur kadınları cezbeder
Askere giden sevgiliyi bekliycek hatunda sayılı kaldı ama.
tabiki de hayır baba parasıyla yaşayan bir erkekten ne beklersin ki vatan hainidir resmen
Vatan hainliği ile ne alakası var ya ister gidip askerliğini yapar isterse 15.000 verip 25 gün yapar ikiside devletin bize sunduğu seçenek devletin bedelli daha çok işine yarar askere ihtiyacı yokki paraya ihtiyacı var en azından o parayla mühimmat filan alır şimdi patates soymaktan kaçtık diye vatan haini mi olcaz
Bedelli askerlik yapmış diye bir şey olmaz. Askerlik yapmak için askere gitmek gerekir. Diğer bir husus da onların parasına da ihtiyacı var bu ülkenin savunma sanayiine katkı yapacaklarsa varsın onlar da parasıyla destek olsun..
Ben kız olsam askerlik yapmayan, gidip o ortamı görmeyen, o zorluğu çekmeyen biriyle evlenmezdim.
aslan parçası direk evlen bedelli yaptıysa para vardır
Evlenirim niye evlenmim :)
Parasi var bedelli yapiyo KIMENE
şu an ülkede savas yok bisey yok herbi askerin maliyeti devlete 6000 tl bunun yerine devlete para kazandrmak daha faydalı bence cünkü ortada savas durumu yok ben normal yaptım askerligimi ama bedelli yapanada kızmam bu ortamda
Bilemedim. Siyasilerin çocuklarının hiç biri askerlik yapmıyor.
niye evlenilmesin erkekliği adamlığı ona mı bağlıyorrsunuz
şahsen ben üniversite okuyorum tecil ettirdim para vermeyi düşünmüyorum 6 ay yapıp gelirim askerede o kadar istekli miyim hayır imkanım olsa gitmem
Kimileri bedeli parayla, kimileri de canıyla öder... Parayla askerlik yasasını çıkaranı da parayla askerlik yapanı da istemem..
bence havada kapmanız lazım kızlar hem askerliğini yapmış hemde parayla arasan bulamazsın böyle adam :D
Katmer poğaca su böreyi yapmayi bilmeyen kizla asla!
mantıklı...
bedelli ya da bedelsiz nasıl askerlik yaparsa yapsın ben evlenmem. kadın kısmı askerlik mi yaparmış :)
Kızlar kaçırmayın bedelli yapanı adamlarda para var demek ki.. Hayallerinizdeki paralı koca adayı olabilir :)
Hiçbir zorunluluğu yokken sırf askerden kaçmak için bedelli askerlik yapan erkek gitsin sokakta etek giysin dolaşsın
@MetalikSiyah valla kardeşim erkeklik adamlık askerlik yapmayla ölçülmüyor bedelsiz askerlik yapıpta erkek olmayan korkak olan zavallılar var öyle adam olmayan tipler de var asıl bir erkek penisi olan birisi değil yüreği kalbi güçlü merhametli Allah korkusu olan Allah için can verecek ailesi eşi ve çocukları için can verecek bir birey benim gözümde şehit erkek adam gibi adamdır! fazla söze gerek yok
Ne alaka? Askerliğini yapmamış erkekler adam değil mi? Adam aşırı zengin olmuş olsun uğraşamam askerlikle desin ve aynı adam sana teklif etsin koşa koşa gidersin ama. Neden? e onun parası var
hayatta bazı şeyler paradan kıymetlidir.
Evleneceğiniz zaman değerli olmuyor ama sizin için. Türkiyedeki askerlikte sana adamlık dersi vermiyorlar. Bunu kafanıza sokun adamlık insanın içinde olan bir şey
bu benim kendi gözlemim. ve böyle olduğunu düşünüyorum.
Askerde zorluk çekmeyen adam hayatın zorluğunu bilmez parası olan adama adam demezler bu yüzden
Çevremdeki birçok insan bedelli yaptı. Ve bir kuruşun hesabını yapıp, hayatın zorluklarıyla büyümüşler. Küçükken garsonluk yaparlarmış ama şimdi bir tanesi büyük bir holdingin avukatı oldu falan. Parası var, adam gibi de adam bir sürü öğrenciye burs veriyor. Şimdi askere gitmedi diye bu adam olmayacak mı ne kadar saçma bir zihniyet
Hiçbir mecburiyeti olmayıp da sırf askerlikten kaçmak için okulu yıllarca uzatan, daha sonra da baba parasıyla bedelli askerlik yapan gevşeklere dedim ben o lafı. Hayata atılmış insanların bakmakla yükümlü olduğu aileleri varsa iş değişir.
O zaman işin değiştiğini belirtin kardeşim. Genel konuşmayın
Ne alakası var sanki savas var ve savastan kacmıs... bedelli yapmış cunku 12 ay tuvalet temizlemek istememiş...
Evlenirim diyenlere söylüyorum. Yarın öbür gün savaş çıksa düşman gelip kapınıza namusunuza göz diktiğinde bedelli askeriniz korur artık.
Aşık olursan askerligine bakip mi evlenecen sacmalamayin. Aşk ota da konar poka da. buyuk konusmayin!
Saglik probleminden dolayi askerlik yapmasina izin verilmeyen biriyle evlenir misin peki? Ben de sana sorayim.
Ben evlenmemde curuge cikmis. Biriyle evleniliyo asker kacagiyla evleniliyo sa bedelliylede eğlenilir nedir yani zaten askerlik milliyetten başka bisey değildir biz yaptikda ne oldu bir sene çöp
Bedelli askerlik yapmış bir erkekle evlenmeyi düşünen 74 erkeğin olması da (an itibariyle) önemli bir gelişme türkiye için :D
di mi :)
şimdi parayla her şey olur parası varsa evlenır sımdıkı kızlar ben paşa paşa 12 ay yedeksubay olarak yaptım. kısa donemde yapardım ama vatan sevgısı bu benımkısı...
ben evlenmem. sonuçta erkeğim erkekle evlenecek pislik değilim. o yüzden hayır demek istedim.
Bedelli yapması için geçerli bir sebebi varsa belki.
sezaryen doğum yapan kadın ile aynı konumdadır bence :p
Bu iyiydi işte
Ben şunu anlamıyorum, bedellilere sallayanların birçoğu kendi ellerinde olsa askere gitmezlerdi.
Turk kadinini avrupali kadinlardan ayiran sey malesef para aski, kendisi bir cacik olamamistir ama kocasi buyul adam olsunki komsuya hava atsin
, Bedelli yapti bunda para ver deyip alirlar şu an karsi cikanda bir kac seneye fikrini degistirir
hey amkk bu sefer bu mu 21. yy sorunu oldu. nye bedelli olunca nd olu yo
Çok farklı noktalara takılıyorsunuz bedelli ile evlilik ne alaka ise
Mantık evliliği yapan bu kadar kız varken bedelli askerlik yapanlar boşta kalmaz merak etme sen :)
Sorudan çok gelen yorumlara şaşırdım şimdiden 341'e 192'i olmuş yaa :)
bende bu kadar beklemiyordum ama sayı düşer herhalde. bazılarını şikayet ettim
Ben digdeyim çatır çatır askerlik yapayım dallamanın biri gelsin 18.000 tl vererek yapmasın.. erkek değil o adamda değil
Askerlik vatan namus şerefdir
Askerden Kaçan namusuna şerefine ilerde nasıl sahip çıkacak
Şuda var vatan bayrak sevgisimi kaldı onlarda haklı
Evlenmem askerlikten korkan herşeyden korkar. 3 5 ay vatanı korucaksın ondada onur duyacağına kaçıyosun komik.
Vatan nasil namussa evlilikte namustur. Vatan borcunu layikiyla yerine getiremeyen evliliginide yerine getiremez.
Askerlikten kacipta kadinin koynuna siginan erkege yaziklar olsun
of of of...
Verilir kanka demekki adam paralı ve zeki. Fakir ve aptala vermektense verin gitsin. (Yanlış anlamayın yaptık askerliği biliyouz)
A B ve C şıklarına oy veren 93 erkek var la. Ne ayaksınız beyler?
erkeklere şık koymasam anlarım da... akıllarınca kendilerini destekliyorlar...
18 bin belli yerine 5 Bin Tl kestir penpe cüzdan al ulkemizdede zaten kız kıza evlenme yok bildiğim kadarı ile
askere gitmediniz için kızlar bilemez askerliği burdan yazmak kolay gidin komando eğitimi alın sonra askere gidermiydiniz gitmezmiydiniz konuşalım.
Ben eşimin bedelli askerlik yapmasını istemiyorum.. :)
sen kız mısın
Yok değilim :)
Bu kadar saçma bir soru tuhaf değilde benim erkek olmam mı tuhaf..
Benim açımdan bir problem yok ki bizde hanimefendiler askerlik yapmıyor ve bu durumda bedelli de yok onlar icin:))
En sonunda birileri meraklilari dusunmeye baslamis :D
ama inatla farklı şık işaretleyen erkekler var :)
Onlari soyle degerlendircrn iate yahu
5 kisi beelli yapmis ya da yapmak istiyor :D
5 kisi bedelli askerlikmi olur adam gibi yapican gelicen diyor :D
2 kisi evlilik konusunu dusunmuz onlar ciddi belki evlenirdim diyor :P
Askerliği yapamıyosan çocuk yapsın ozman evinin erkeği olsun çocuğuna baksın * hem askerlik yapma hem çocuğuda 9 ay eşe taşıt ne güzel dünya