Arkadaşlar mesele içinizden bir kısmınızın paralı askerlik yapması falan değil. Elbette devlet aç kalmış böyle bir kanun çıkartmışsa sizlerde bundan aydalanabilirsiniz. Buna benim bir itirazım olamaz. Ancak bir çoğunuzun yaptığını düşündüğüm hata askerliği yani vatan savunmasını gereksiz bir şeymiş gibi anlatmanızdır. Buna ancak bahane derim ben. Herkez askerliği gerktiği gibi yapmamış olabilir, biz askerlik yaptık Yatakta topladık donumuzu da yıkadık yerleride paspasladık bulaşıkta yıkadık patateste soyduk. Peki bumu askerlik diyebilirsiniz. Peki okuduğunuz okulların yurtlarında kaldığınız bekar evlerinde yapmadınızmı hepiniz bunları. Mühendis adamım yapmam dedinizmi hiç, ev ve oda arkadaşlarınıza. Bu işlerin çoğu ilk üç ay günde en fazla 1 saatinizi alan bir süredir. Gerçekten muharip bir birliğiniz var ise hazır tutulması için günde yaklaşık 5 saat civarında eğitim alırsınız. Hangi durumda ne yapmanız gerektiği öğretilmeye çalışılır. Atışlar yaptırılır. Nöbet tutturulur. Meslek sahibi iseniz genelde mesleğinize göre işler verilmeye çalışılır. Kısa dönem Ünv. Mezunları bu konuda biraz şanssızdır çünkü acemilikten sonra 3 ay kadar kalacaklardır birliklerinde. Onlara biraz geri hizmet muamelesi yapıldığını söylemem mümkün. Ancak yinede çavuş olarak gelmelerinin bir avantajı vardır ve birliğin durumuna göre 3-5 er verilip şunu yaptır bunu yaptır gibi işler verilir. Ancak bunlara bile gereksiz muamelesi yapılmasını anlayabilmiş değilim. Yüzde 80 civarı 4 yılda bitmesi gereken ünv. karı kızla gezip tozarken 5-6-7 hatta 8 yılda bitirmiş adamların sivilde atom parçalıyormuşçasına imaj oluşturmasıda cabası. Neymiş efendim zaman kaybıymış, Sizin zaman kaybı dediğiniz şeyi yapmayan memleketler ne halde bakın Afganistan Filistin Irak Libya Bu ülkelerin devlet başkanını alıp götürsen karşında sağlam güç göremezsin. 300.000 Filistin askeri olsun bakalım israil böyle rahat girip çıkabilecek mi?
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünümüz Türkiyesinde askerlik yapmak = komutanların ayakçılığını yapmak. Başka bir şey değil.
Boşuna ömrünün en güzel yıllarından birini oraya harcamak. Vatanı koruyorlar düşüncesi var. O da yalan. Günümüzde -ki fark ettiysen 21. yy. gibi bir zamanda yaşıyoruz- bire bir, kılıç-kalkan savaş mı var? Koordinatları gir, füzeyi gönder bitsin. Bu kadar.
Askerde binlerce insanımız şehit oldu şimdiye kadar. Ne oldu sonuç? Bir gün konuşuldular arkasından sadece 'kelle' olarak kaldılar. Bir gün göstermelik üzüldüler -ailesi hariç- sonra aynı şekilde devam ettiler. Masa başında hallediliyor her iş.
Kimse kusura bakmasın ben birilerinin emellerini ülkemde ve bölgemizde gerçekleştirmesi için yapacağı saldırılarda ömrümü veremem. Bunu aileme de yaşatamam. Planlarını yapanlar, kürsüden şöyle ordumuz var, böyle gücümüz var diye konuşanlar savaş zamanı, nerede olacaklar acaba. Daha da önemlisi kendi evlatlarını göndermişler mi?
Onlar için ömrümü veremem. Askere gidip de komutanlar'a hizmette edemem.
(Not: Dayım Albay, askere gideceğine git yurt dışında bir ülkenin vatandaşlığına geç daha iyi derdi)75 Yorumla- +1 yıl
bu konuşmayla çocuğunu askere göndermeyenlerden bir farkın yok zaten. bence dayını da al git başka ülkenin vatandaşı ol
Cevap sahibi+1 yılZaten Türkiye de kalmak gibi bir niyetim yok gelecekte. Türkiye de kalırsam ne kadar ilerleyebileceğim -bilimsel anlamda- belli.
- +1 yıl
sen ilerlesen de bişey olmaz çok kasma
Cevap sahibi+1 yılBana Dünya tarihine adını bilimle yazdırmış bir tane bilim adamı/mucit gösterebilir misiniz?
- +1 yıl
Bu Ülkede jandarma diye bişey var kardeş?
Polisin olmadığı yerde polis olan asayiş ve düzeni sağlayan görev alanı tüm Türkiyenin %92si olan askere giden vatan evlatlarının ülkesine hizmet ettiği askeri birim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılkaç yıl emek verdiğim birisini hayatımdan atıp bu askerlik yapmamış yea ben bununla evlenmeyeyim gibi saçmalık bir cümle olamaz. Böyle saçma sapan bir düşünce yapısı, oturduğun yerden hayatları yaragılamak da olamaz. Bu bedelli askerlik yapıp yapmama konusunda erkeklerin konuşmasını anlarım, onları dinlerim ama kızları dinleyemem. Anlayamam. Hayatlarında kaç defa askerlik yapmışlar, o şartları yaşamışlar da konuşuyorlar bilgisayar başından?
Bu vatanı başınının üstüne koyan, hakiki milliyetçi olanlar askerlik yapıyor. Herkes bu milletin eskisi gibi şerefli olduğunu düşünmüyor malesef. Ben bu düşüncelere sahip olmayanlardanım. Ben etrafta ne Osmanlı torunu, ne de Atatürk'ün izinden gideni görüyorum, yoksa ben mi amayım beyler bayanlar?
Parası olmayıp bedelli yapamayan erkeklerde laga luga yapıp prim toplamasına girmeye bile tenezzül etmeyeceğim.
Başta da dediğim gibi bekara karı boşamak kolaydır. Bu yüzden bir erkek, bedelli veya bedelsiz askerlik yapsın veya yapmasın her şekilde saygı duyarım ona. Askerlik yapmak adamlık getirmiyor, öyle olsaydı Demirtaş da adam olurdu :)100 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. Evlenmem. Birsuru sacma lafla olayi dogal gostermeye calisiyolar ama yemezler. Bildign parasiyla ayricalik satin aliyorlar; adamdan saymam bile.
304 Yorumla- +1 yıl
ayyyynen öyle. çok iyi söyledin
- +1 yıl
Sendemi brütüs :(
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
360Cevap
Herkes düşüncesini paylaşıyor ama mal mal konuşmalar geçiyor fark ettiyseniz.
Bir toparlanın kendinize gelin artık iyice b*k'a sardı söyledikleriniz.
Aşık olmak, sevmek bedelli askerlik yaptı diye mi engel olacak?
Bu neye benziyor biliyor musunuz? Ben kumral isterim, kaslı olsun, parası olsun vs.
Aşk böyle olunmaz, sadece beklentidir bu ve o beklentilere sahip olan kişiden elektrik beklersin ya bulursun ya da yanlız kalmak iyidir diye geçinir kalırsınız. Kimse bana göre değil, zor seviyorum havaları falan yani. Uzaktan bakıyorsun bir anda hoşlanıyorsun bir kaç hafta da tanışınca ben bedelli askerlik yaptım dediği zaman sorduğunuz da ayrılacak mısınız? Yoksa ilk tanışırken anlında yazmıyor ya bedelli mi yaptın diye soracak mısınız kızlar hoşlandığınız erkeğe? Bırakın geyiği sadece öğrendiğiniz zaman nasıl tepki verirsiniz onu söyleyin. Ben fikrimi söylüyorum 15 yap yaptım ben, şimdikiler 12 ay yapıyor. Fark etmez yapsın abi herkes yapmalı bence parayla yapmak başka askere onuruyla giden başkadır. Bunun beraber olmakla nasıl bir ilgisi olabilir? Evet askere giden adam yontuluyor bir şeylerin farkına varıyor iyi güzel her şey. Ama bu ne arkadaş ya askerliğe gitmemiş adama da haksızlık yapmayın birlikte olur musunuz? olmaz mısınız diye? Ne suçu var o sevemez mi? Ya da oğlan gözüyle mi bakıyorsunuz? :) Yok kaslı olsun komando olsun asker yolu bekleyelim diyen bir sürü tribler de olan sizlere sesleniyorum. Aşk bu kadar basit mi ti ye alıyorsunuz? Bir bakmışsın ki sevmişsin, askere gidenler mi adam oluyor sadece o aldatmıyor mu? O bulunmaz hint kumaşı mı? Birazcık mantıklı düşünün bunu aşkla sevgiyle bağlamayın. Ama fikirlerinizi söyleyin. Herkes askerlik yapsın falan şeklinde diye bunu saçmalık zırvalarla karıştırmayın.40 Yorumla
+1 yılNe karar boş insan var bu ülke de ya. Benim kuzenim astsubay o bile parası olup bedelli yapmayan salaktir. Askerde cop toplamak , hanımefendilere şoförlük yapmak , kantin , depo da görev almak vs.. neresi vatana hizmet. Bir kere bu zorunlu askerlik bir halta yarasaydi keza o sözde savaş MAKINELERI BORDO BERELİ ler bir ise yarasaydı pkk 36. yilini kutlamazdi. He onlar savaş makineleri ya çuval zaten benim kafama geçirildi , Taksimde tinerci bir tane velet beni bıçakladı hahahahha. Beyse donelim bedeliyle , hayatta bir amacı olmamış işletme iktisat bilmem ne geleceği olmayan bir bölümde okuyanlar saha kötüsü hic bir bölümde okumayanlar burada bordo klavyeli kesiliyor. Hayatından 1. Sene ne demek biliyor musun? Yurtdışında yüksek lisans demek , bir yıl extra is tecrübesi demek vs.. Savaş çıksa gidilir ama mıntıka temizliği icin, komutanların egosunu tamın icin i-ih. Calışma Hayatında yapılan hizmetle ödediğin vergiyle vatana hizmet etmek varken aptal aptal işlerle vatana hizmet etmek mi? Kalsın.
216 Yorumla- +1 yıl
biraz ağır kaçmış ama neredeyse hepsi doğru...
- +1 yıl
Akıllı bayanlar da varmış neyse ki. Ağzınıza sağlık!
- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yıloturduğunuz yerden konuşması ne güzel... hayatında hiç silah almamış adamlar askere gitsin çocukluğundan beri silahla haşır neşir olan adamların dağları avucunun içi gibi bilen adamların önüne atılsın ölsün değil mi? ondan sonra da ailesinden vatan sağolsun denmesi beklensin.. böyle vatan sağolmasın kardeşim... bu kadar ucuz değil insan hayatı... bence askerlik tamamen saçma.. ne milliyetçiler gördükte vatanı için canını verecek adamlar geldiklerinde vatanından soğumuşlardı...18-19 yaşındaki çocukların askere gidip kaldıramadığı silahlarla ülkeyi korunması beklenemez zaten.. ya bu işi komple paralı askerlerle yapcaksın... ya da hiç yapmıycaksın... bir savaş surumu olduğunda zaten millet olarak seferberlik halinde herkes üstüne düşen görevi fazlasıyla yapar daha önce tarihteki örneklerde olduğu gibi meraklanmasın kimse... siz de gördüğünüz onca şehit haberine rağmen yıkılan onca ocağa rağmen hala evleneceğiniz kişinin bedelli askerlik yapmasını istemiyosunuz... çok garip geldi bana ama kendi görüşündür tabi saygı duyarım..
03 Yorumla- +1 yıl
bir sıvış dırımı ıldığındı zıtin millit ılırık sifirbirlik hılindi hirkis istini dişin girivi yipir...
o küçümsediğin silah tutmayı yeni öğrenen adamlardan daha acemi olacaksın sen mi kurtaracan vatanı... kafaya bak ya :D - +1 yıl
senin gibi kemik yaşı 23 zeka yaşı 8i geçmemiş birine ne anlatıyorum bende...
- +1 yıl
sen önce kurduğun cümleyi kendin algılamaya çalış...
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir gün askerliğini uzun dönem yapmış delikanlı bir adamla evlendiğinde allah sana boylu poslu dalyan gibi bir erkek çocuk nasip etsin. Sonra sen o civanı 20-25 yaş arası daha hayatının baharında belkide sevdiğine daha kavuşmadan önce askere gönder. Hemde seni yönetenler tarafından, hainlere peşkeş çekilmenin haddi hesabı olmayan bu sistem için gönder. 2 ay doğru dürüst atış öğrenmeden etmeden, 2 şınav çekip 2 sürünüp, doğduğundan beri dağda yaşayan itin uğursuzun önüne atsınlar çocuğunu 2-3 ayda. Gencecik şehit olsun, sırf gündem değişsin diye üstelik, iki yalancı da tv ye çıkıp "çözüm sürecini baltalamak için yapıldı" desin sadece şehidimin arkasından. Bakayım o gün kocanın yaptığı 12 ay umrunda olacak mı. Olacak diyosan doğrudur. Fikirler değişebilir. Ama bunun namusla delikanlılıkla alakası yok. Kadına şiddetin, tecavüzün, tacizin, yobazlığın, cahilliğin, dolandırıcılığın, hırsızlığın tavan yaptığı ve nüfusun çok büyük bir kısmınada yansıdığı bir ülkede 6-12 ay askerlikle kimse kendini ADAM ilan etmesin. Öyle askerlik şubeleri var ki, sırf tinercisi hapcısı sürülmüş. Bunlarda 6 ay sonra ADAM GİBİ ADAM OLACAK demi...
Neyse herkesin görüşü farklı olabilir tabi.
BU ARADA BEDELLİ YAPMADIM ASKERLİĞİ.40 Yorumla
8 ayİsteyen bedelli yapar istemeyen yapmaz o kişinin tercihidir Türkiye Cumhuriyeti Kanunu böyle bir yasa çıkardıysa bedelli yapanların suçu ne? bedelli yapıp korkak gözüyle baktığınız kişilerin arasından en başta Allah için sonra Ailesi için eşi ve çocukları için gözünü kırpmadan canını verecek kadar cesur güçlü Aslan gibi olanlar var bedelsiz yapıp korkak olan nicelerini gördüm herif bedelsiz askerlik yapıyor ee bu adam şimdi bedelsiz yapıyor diye adam mı oluyor senin için? Bide altın madalya takılsın peki bu herif bedelsiz askerlik yaptığı halde eşini aldatan aşağıyalan döven söven süpüren çocuklarını yarı yolda bırakıp başka bir hayatı tercih eden bedelsiz askerlik yapmış şahıs senin için adamsa git öyle bir adam bul öyle evlilik kararı al bedelli yapanlardan adam gibi adam çıkan bir çok kişi gördüm eşine sadık çocuklarına sadık bir birey gördüm eşini dövmeyen değer veren yedirdiğinden yedirip içirdiğinden içiren giydirdiğinden giydiren insanlar da var ama bedelsiz olup korkaklar da var çok saçma bir ön yargı O zaman bende sezaryen ile doğum yapmak isteyen kadınla evlenmem. Bir insan adam olmayı istiyorsa askerliğe gerek yok aile terbiyesi ve kendisini yetiştirmesi yeterlidir diye düşünüyorum askere gidenlere Boynuna Sen adam oldun Diye madalya takmıyorlar yanlışmıyım? Öyle madalya takılıyorsa hadi bedellik kaldırmak için isyan başlatalım. fazla söze gerek yok
00 Yorumla
+1 yılMerhabalar Arkadaşım.
1) Bende diğer bir gözden yorumlayayım. Dayım 43 yaşında ve 17 yaşından bu yana yurtdışında oturuyor. Askerliği 41 yaşında bedelli olarak yaptı. Şuanda 4 çocuğu var ve en küçüğünün yaşı 17. Sizce dayım askerliği normal mi yapmalıydı?
2) Şu anda Türkiye'de yaş sınırı gelip askere gitmeyen (Haberlerde söylenen) 700.000 kişi var. Bu 700.000 kişi hiç bir baskı ve bedel altında kalmadan kendi hür iradesiyle aynı zaman içerisinde askere gitse ne olur?
1. Ekonomi batar
2. İşyerleri kapanır
3. Eşler eşinden ayrılır
4. Asker sayısı çok yoğun olduğundan askeri birliğe giden patates sayısı, süpürge sayısı, kantin ürünü ve sigara sayısı artar?
vs.
3) Ben ikinci üniversitemi okuyorum, okulum bittiğinde 2 adet üniversite diplomasına sahip olacağım. Askere gittiğimde benim karşımda defter kitap bile görmemiş terörist olacak. 1 ş. siz kurşuna ölünse çok mu mantıklı bir hareket olur? Bu memlekette insan (örnek) doktor olabilmek için 15 - 20 senesini harcıyor, bir ş. siz kurşuna ölmesi çok mu doğal? (Bu sözümü yanlış anlamayın, kimsenin ölmemesi taraftarıyım, sadece farklı bir görüş. Okumuş/okumamış ayrımı yok.)
4) Ben şu an kariyerimde zirve noktadayım. Türkiye'nin en büyük sektörel ajansında yönetici olarak çalışıyorum. Şimdi işimi okulumu bırakıp askere gitsem döndüğümde sence hangi noktada olurum?
5) Öncelikle kariyer için üniversite bitiren, iyi bir işe girip iyi bir maaşa sahip olan, para biriktirip evlilik için hazırlık yapan (ki İstanbul gibi bir yerde bir daire sahibi olmanın maliyeti 200.000 TL) bu tür planlamaları yapıp 15 ay herşeyden elini çekip hayallerine yarı yoldan devam etmek isteyen bir insan düşünebilirmisiniz peki?
Dipnot: Bedelli askerlik yapacağım.011 Yorumla- +1 yıl
Dipnotuna cevabım istediğin şeyi yapmakta özgürsün hazır imkan tanınmışken.
Ancak hem askerlik yapmayıp hemde bizim gibi askerlik yapıp gelenlere orduda neler yapıldığıyla ilgili bilgi vermeye kalkmayın. (sözüm yanlız sana değil elbette senin gibi askerlik yapmayıp TV programlarında askerliği soğan soymak zannedenlerede)
Şimdi gelelim meselemize dayına kimse 41 yaşına kadar askerden kaç dememiştir herhalde. diğer Yurt dışındakiler gibi belirli bir bedel ile 1 ay askerlik yapabilirdi gayet tabi.
Gelelim sana üniversitelerden mezun olur olmaz direkt olarak yönetici yapmamışlardır sanırım. en az 1-2 belki 5 yıl sürtmüşsündür bölümler arasında. Zaten ünv. mezunlarınıda ya kısa dönem 5 ay ya da asteğmen olarak askerlik yaptırırlar.
Şimdi gelelim meselenin özüne Türk ordusunda yanlızca garsonluk yanlızca bulaşıkçılık yanlızca her gidenin öldüğü ölüm bölükleri var sanıyorsunuz sanırım.
Öncelikle herkesi meslek eğitim durumu beceri gibi bir çok katogoride ayırırlar. - +1 yıl
sonra durumlarına göre gerekli birimlerde uzmanlaştırmaya çalışırlar, Mesela bilgisayarla çalışan silahlar vardır. Harita bilgisi gerektiren dallar vardır. Mekanik bilgi isteyen mühendislik isteyen. Kafası çalışan adam isteyen, uzmanlık isteyen bir çok dal mevcuttur Buna doktor da dahil. Ünv mezunu uzmanlaşmış adamı da piyade yapıp dağa göndermezlerdi merak etme.
Yazdıklarının tamamını bahane olarak görebilirim ancak. İnsan hayatında 3-5 ay çok uzun bir süre değildir. Bak adam cumhurbaşkanı ama askerliğini de yapmış kariyerinden de bir şey kaybetmemiş. Bizden öncekiler 20 bizlerde 18 yaptık ne mi kaybettirdi hiç bir şey eğer cevher içinde ise her zaman kazanırsın. Üstelik şu an bir savaş çıkacak olsa ben yöneticiyim diyerek başkalarının beni ailemi ve vatanımı kurtarmasını beklemem hangi tankı getirirsen getir hedefi 12 den vurmasını bilirim. - +1 yıl
Varsın 700.000 kişide aramızda olmasın
nede olsa onlar
. Ekonomi batacaktı kurtardılar
2. İşyerleri kapanacaktı kurtardılar
3. Eşler eşinden ayrılırlardı yuvalarını kurtardılar
4. Asker sayısı çok yoğun olduğundan askeri birliğe giden patates sayısı, süpürge sayısı, kantin ürünü ve sigara sayısı artar? bu yükümlülüktende kurtardılar
Daha ne yapsınlar Varsın vatanıda kurtarmasınlar canım. - +1 yıl
1- TV Programlarına göre askerliği sorgulayacak kadar cahil biri değilim, gönlün rahat olsun. Hiç bir zaman programlara inanıp hareket yapmadım.
2- 41 yaşına gelene kadar sorumluluk gerektiren işleri vardır insanların. Hayatta tercihlerden, tercihlerde saygı duyulmaktan ibarettir.
3- Üniversite okurken bu işi yapıyordum (2006 girişli bilgi) bu yaşıma geldim hala üniversite okuyorum ve yöneticiliği toprağı kazıya kazıya kazandım. Sürtmeyi emin ol sen yapmışsındır ;)
Ben kaymakamın bile tuvalette traş bıçağıyla çekpas yaptığını "FOTOĞRAFLANMIŞ HALİNİ" gözlerimle gördüm. O yüzden bu tür dümenleri savunmamalısınız! - +1 yıl
Mak. müh. arkadaşımın kantincilik yaptığını, öğretmen abimin bahçe bostan temizlediğini, müzik öğretmeninin zorla saz çaldığını, kimya mühendisi arkadaşımında yemekhanede yemek yaptığını biliyorum. Daha ötesi mi var?
O 700.000 kişinin içinde umursamadığın insanlar vardır belki. Ezilmişsinizdir "EZİLDİM" diyebilirsiniz. İnsanları kararları için yargılayamazsınız.
Saygılar... - +1 yıl
TV programına göre yargılayacak kadar değil ama yazdıklarımı doğru okuyamayacak kadar cahilsin. Yargılarım arkadaşım seninle aynı oranda vergi veriyorsam seninle aynı haklara sahipsem parasını verip senin çalıştığın şirkette senin üstünde yönetici olamıyorsam yargılarım. Yarın savaş çıktığında senin eşini çocuklarını seninde vatanın olan bu ülkeyi koruyacak olan bensem yargılarım. Gördüğün gibi hiç bir arkadaşını vurmamışlar. Atanamayıp Özel sektörde bir çok öğretmen garsonluk yapıyor. Sırtında tuz taşıyan kimya mühendisiyle çalıştım ben, 3 ay maaş almadan çalıştırılan en az 4 makina mühendisi bilirim. Sürtmekten kastım iş anlamındaydı özelde burnunu sürte sürte bir yere getirirler adamı. Asker olunca git oğlum bana bir tank yap getir diyecekler mi sanıyorsunuz.
- +1 yıl
Gereksiz gördüğün askerliğin olmadığı ülkelere bir bak istersen. Filistin İsrailin altında can çekişir yıllarca oysa 500.000 asker yan yana dizilse israili korkutmaya yeter. Bak ırak'a paralı askerler taraf değiştirince ne hale geldi, 1 gecede girdi ABD bir süre korudu Şimdi üç kuruşluk İşid aldı ülkenin yarısını, Azerbaycana bak Kendini koruyacak gücü yok tırnağı etmeyecek ermenistandan bir köyünü alamadı, Afganistan yol geçen hanı gelen vurur giden vurur hesabı Abd gidip devlet başkanını alıp götürse karşı koyamaz. Somali 3 deniz korsanını durdurmaktan aciz. Benzer bir çok ülke var ve dikkat ederseniz hemen hepsinde ya paralı askerlik ya da çok az asker sayısı mevcut. Evet bir savaşta teknoloji önemli ancak özellikle şehir ve dağ savaşları teknoloji ile yapılamaz o yüzden bu konuda eğitim almamız şart. en azından silah kullanmayı siper almayı kendini korumayı öğrenmeli. Ateş hattında nasıl davraması gerektiğini bilmeli. Unutmayınız ki en ilkel silah bile insan öldürmeye yeter.
- +1 yıl
Onu bana anlatma işte. Hindistan gibi bir devlet ilk defa kendine ait bir mekiği uzaya gönderiyor, biz memleketimizde türban meclisin kanayan yarasıdır konusuyla, osmanlı öğrenme konusuyla, yolsuzluklarla, bilal oğlanın (hani şu testis kanseri sebebiyle askere gitmeyen) gemicikleri denizlere dökmesiyle ilgileniyoruz...
Kendi doğrularınla yaşayabilirsin, buna kimse engel olamaz merak etme :) - +1 yıl
hindistanda 4,768,000 asker var bu arada. Gelişmeye engel değilmiş demekki. Ayrıca uzaya roket göndermek çok gelişmişlik göstergesi değildir. Sana katıldığım nokta ise bizimde gelişmiş olmadığımız. Mesela eğitim, Sağlık Güvenlik, ve hatta adalet kimimiz parası olduğu için askerlik yapmazken kimimiz mecburen yapıyor. Üstelik parası olan tapam yemedi diyemeyip yapmadığı 5 ay yapacağı askerliğin saçmalığını anlatıyor. Sanki 20 yıl aldığı eğitim çok doğru saçmalıklarla dolu değilmiş gibi.
- +1 yıl
Anlaşılan askerde çok yaranı kanattılar senin. Ona bakarsan Amerika'da "Ben yapım gereği insan öldüremem" deyip askerlikten muaf oluyorlar. Üstelik askerlik normalde 6 ay, sana ayrıca 6 ay daha gönüllü yapmak istiyorum diye "zorunlu" imza attırıyorlar? Neyin yarışını yapıyorsun anlamıyorum. Karar benim, tercih benim. Ben 12 ay'da olsa 6 ay'da olsa mesleğime sektörüme ara veremem. Gidip gelen arkadaşlarım 2600 TL'lik maaşı bırakıp gidiyor. Geldiklerinde ise iş bulup başlayacağı maaş en fazla 1200 TL.
Kısacası inşaat amelesi tavrı sergilemeniz beni çok rahatsız ediyor. Mümkünse daha cevap vermeyin. Cevap için önce "kararlara saygı ve anlayış" gerekiyor. - +1 yıl
Ta en başta belirttim kararına olan saygımı ''Dipnotuna cevabım istediğin şeyi yapmakta özgürsün hazır imkan tanınmışken.'' şeklinde Hazır devlet böyle bir kanun çıkarttı faydalanmak istiyorum demen yeterliydi. Oysa senin yaptığın, yapmamış olduğun askerliğin gereksizliğini anlatmak buradaki insanlara. Bunu bir örnekle anlatayım vergisini ödemeyenlere vergi barışı çıktığında insanlar gidip borçlarını geçte olsa öderler, Ama kimse zaten gereksiz diyerek vergi vermenin gereksizliğine dair bahaneler bulmaz yapılan haksızlıklara. Devlet sana bir hak tanımış git faydalan ama yaptığına bahane bulma. Çünkü dünyanın ayakta kalmış bütün memleketlerinde ordu vardır faaldir. Örneğini verdiğin Amerikanın 3 Milyon askeri vaaaaaar. Ver sende gönüllü askerine 10 bin maaş ekonomin kaldıracaksa sende geç o sisteme. Ama değilse ordunun gereksizliğini anlatmayın bana ister gönüllü ister gönülsüz ister paralı ister profesyonel bir şekilde ordu olmak durumunda. Ve senin ekonomin kaldırmadığı için yapamazs
Gizli Üye(36-45)+1 yılNeden istemediğini sen de yazmalıydın. Bir erkek olarak ne dememizi bekliyorsun, buna göre de bir soru detayı olsaydı keşke.
Görüş paylaşmak adına yazayım, bir kız olsam askerlik maskerlik sormazdım kimseye. Maneviyatı güçlü olsun yeter. Hem askerlik dediğin nedir bu zamanda? Hükümet son zamanlarda terör örgütüne tavizler verdi, vatanın daha kolay bölünmesi için, terörle mücadelede silahlı kuvvetleri pasif hale getirdi, askerleri y. a. ş kararları ile sindirmiş oldu. İmralı adasına ziyaretle izin vererek, açılımlar yaparak şehit ailelerinin ve toplumun yrasına tuz basıldı, kamuoyu vicdanına neşter vurur gibi teröre taviz verildi.
Terörle mücadelede başarılı olamadılar, kahrolası ab uyum yasaları nedeniyle idam cezası tatbik edilemeyince terörün eli güçlendi. Karakol baskınlarının önü alınamadı, teknolojik imkanlara yatırım yapılamadı ve şehit haberleri ülke gündemini oluşturdu, toplum vicdanını yaraladı bu haberler. Toplum ise siyasal iktidarı sorgulamaya başladı, anketlerde oy kaybı görüldü. Daha fazla şehit haberi, daha çok oy kaybına neden olacağından dolayı verildi bu tavizler.
Yani senin anlayacağın, bu kronik döngüde askerlik yapmanın bir maneviyatı, manası, bir kutsallığı kalmadı. Elbette ülke için askerlik yapılmalıdır, yapmayanlar, askerden kaçanlar suçludur, yapmalıdırlar. Ama gel gör ki zaman değişti, insanlar bu zamanda askerliği bir zaman kaybı olarak görüyorlar. Eskisi gibi peygamber ocağı olma özelliğinden çok uzakta kaldı kışlalar.51 Yorumla- +1 yıl
Ağzına sağlık.
+1 yılBazi yorumlar gercekten cok sig. Biraz genis dusunun.
1. Askerlik yapmak adamlik gostergesi degildir. Ellerinde olmayan sebeplerden dolayi askere gidemeyen yuzbinlerce engelli hasta yurtdisinda okuyan calisan vs.. insani bir cirpida adam sifatindan cikarmaktir bu denklem. Ne kadar yanlis degil mi?
2: 18 bin tl gibi bir miktari vermeyi goze alan bir vatandasin mutlaka gecerli sebepleri vardir. burada ortalama uzerinden konusuyorum zaten elitlerimiz cesitli yasal mevzuatlar cercevesinde askerlikten bir sekilde yirttilar.35bin sehit icinde bir tane bu klupten cikmamis olmasi bunun gostergesidir.
3: ulke olarak gercekten askerlik yapmaya deger bir durum icindemiyiz? Bnce degiliz. Cunku mevcut sistem artik bir teror tehlikesi olmadigini 'iddia' ediyor. askerin tutumu da buna gore sekilleniyor. Bir bakima bundan onceki sehitlerimizi hic yere gitmis sayiyor
4:askere gidince ne yapildigini saniyorsunuz? (İstisna yerler haric) Aksam attigi izmariti sabah toplamak patates soy ot yol. Gelene selam gidene selam. Bazen kufur ye flan filan. Demek istedigim sirf gitmis olmak icin gidiliyor durumu.
Elbette ki askerligin insana katacagi cok sey vardir. Hem kurumsal koklulugu hem de hem de yuklendigi misyonu goz ardi edilemez. Ama askere gitmek ne adamligin ne vatan sevgisinin bir gostergesidir. Ben inaniyorum ki bir gun milli mucadeleyi. Gerektiren bir durum zuhur ederse yine bu ulkenin evlatlari ustune duseni yapacaktir.
Bedelliyi secenlere askere giden kadar saygi duyun. Sartlar geregi secimler yapilir unutmayin.
Ne mutlu Turkum diyene.30 Yorumlayav sen amma taktım bu konuyu Haa
peki bişeyler söyleyeyim. .
Adam profesör diyelim vakit kaybetmek istemiyor.. askerliği paralı ne yapacak.. adam bilim.. adam dan devlet askerliğinden daha çok faydalanacak ve bilimde geçirdiği zaman süresi içerisinde askerlikten memlekete daha çok faydası olacak bu makuldür. Bunlarda sorun yok.
eee birde ibneler varkiiiii. PARASI ÇOK. .
adam diskoda daha çok vakit geçirmek için , şerefsizliği daha çok yapmak için bedelli yapmak istiyor
Ondan da hakkı bu dünyada alınmasa öbür dünyada alınır.
öyle it oğlu iti sen zaten bilirsin kim olduğunu... evlenirsen de sana yazıklar olsun..
ama adam gibi adamı vakti olmaz bilim adamıdır mühendisidir doktordur askerde geçirdiği zaman onun için hastalar için zaman kaybıdır o adama yaziktır o bedelli yapmalıdır. Birde hastalar vardır devlet adami anlamaz hasta kabuk etmez.. oda bedelli yapabilir bence.
Ama parasi var topluma zerre katkısı yok
Para ike işini yürü tenlerden haktır herkes hakkını bir gün alır.00 Yorumla
+1 yılBen beni de etkileseydi bedelli yapardım evet.
Çünkü ilk önce düşünülmesi gereken şu.
Askerlik dediğiniz şey erkeklik göstergesi değildir ilk önce bunda bir anlaşalım.
Askere giden adam olur yok bilmem ne geçiceksiniz bu boş eskimiş geyikleri.
Bana kalkıp biri açıklayabilir mi, hangi devlete askerlik yapacağımı?
Bana emir geldiği için mi sınırdayken vuramayacağım koyunların arasından geçen teröristleri?
Ya kaçakçıların geçişlerine izin verilmesine ne diyeceksiniz?
Burada erkeğim ben askerlik yaparım, erkek adam askerlik yapar diyen kadınların hangileri kaçak alkol sigara tüketiyor bir çıkabilir mi ortaya acaba?
Yani özetle sizin askerlik dediğiniz '' VATAN '' dediğiniz nokta artık o nokta da değil.
Parasıyla askerlikten kaçma olarak düşünüyorsanız da bir empati yapın.
Devlet daha kendi askerine bakamıyor evet DEVLET.
DEVLET dediğin kendi cebine para koymak etmek için bedelli askerliği neredeyse 2 senede bir gündeme taşıyor.
Şimdi bu DEVLET' e mi ben askerlik yapayım, yoksa ceplerini dolduracağıma mı yanayım?
Siz bırakın bu erkeklik, yok askere gitmeyen adam değildir durumlarını.
Az kafanızı çalıştırın artık, biz sizin deyiminiz ile? azınlık olarak sizlerden emin olun çok bıktık !00 Yorumla
+1 yılEvlenirdim yahu, niye evlenmeyeyim? Yanlış anlamayın, maddiyatla hiç alakası yok. Bir insanın kişiliğini seversin, sana olan aşkını seversin. Ya altta "vatan haini" yazan var be, yuh! Bedelli askerlik için ödenen paranın nereye gittiğinden haberiniz var değil mi? Türk Silahlı Kuvvetlerine gidiyor. Ordu eksikleri, asker ihtiyaçları karşılanıyor o parayla. Erkekliği asker olmakla yargılayamazsınız ki.
Gönül ister ki yapmış olsun askerliğini, bende öyle olsun isterim ancak bedelli yaptıysa da sırf bu yüzden bırakmam. Onun kararı, ben o adamın kalbine bakarım.101 Yorumladüşünürüm.
haydi kabul edelim; insanlar çocukluktan beri askerlik erkeklik görevidir, muhteşem bir mertebedir diye yetiştirilmese, 'şehit olmak kutsaldır' sözü olmasa, birilerinin götü güvende olsun diye gidip ölmek gurur verici, yüce bir şeymiş gibi anlatılmasa kimse koşa koşa ne askere ne savaşa gider. birileri böyle böyle diyecek, bunlarla insanların beynini dolduracak ki adam bir yıl boyunca ayak kokusu içinde uyumaya, patates soğan soymaya, soğuk nöbetlere, en önemlisi de onla bunla çatışıp ölmeye he desin.
başka türlü nasıl olacak zaten değil mi?
bunu geçelim.
isteyen evlenir isteyen evlenmez bu kendi kararı ama,
''erkek gidecek o zorluğu çekecek öyle yanıma gelecek!! çünkü ben piremsesim!!'' şeklinde düşünen kezbanlar çok komik asadsfd.
ulan sen kimsin? sen ne oldun ki, sen neler başardın ki bunu söylüyorsun a kezban? derler adama.141 Yorumla
+1 yılBedelli yapin tavsiye. Ne bos muhabbetler bunlar 50 ye yakin ulkede zorunlu askerlik yok. Ben zorundamiyim bilader orada tam 12 ayimi harcamaya. Siz kimsiniz benim hayatimin en guzel yillarini aliyosunuz. Zorunlu askerlik kalksin Turkiyede bak bakalim bu atip tutanlardan kaci gidiyor. Askerligin hayata psikolojini bozmaktan baska bir boka yaradigi yok olgunlastirma felan hikaye. Uzata uzata yaptim ben askerligimi. Vatan sevdasiymis kuslardanmi korucam vatani yarin bir gun ic savas ya da ciddi bir sey cikar herkes seve seve gider onun disinda zaman oldurmek disinda bir hic.
67 Yorumla- +1 yıl
Zorunda değilsin tabii ki başka bir ülkeye vatandaşlığını aldırmakla başlayabilirsin işe. Savaş çıktığında sen silahı doğru düzgün tutabilecek misin elin titremeden?
- +1 yıl
Ben zaten yaptim askerligimi. Ole bir dogrulturum ki kendine gelemezsin emin ol. Savas cikmadan once hizlandirilmis egitim veriliyor savasin ortasina silahla atmiyolar senti. Gorende sen askerligi sagsa solda kursun sika sika yaptin sanicak ben adamin eline gercek silah verilmeden bitirenleri gordum.
- +1 yıl
Benim kendime gelemeyeceğim birşey yok. 500 metre koşuda desteksiz 3/3 vurdum her defasında. Her denetimde atışta birinciydim. Zaten o yüzden jandarma oldum aslan parçası
- +1 yıl
Ne oldudugun beni ilgilendirmez kardes yoluma cikma yeter.
- +1 yıl
Herkes düşüncesini söylemekte özgürdür sen yorum yapıyorsan eleştiriyi de göze alacaksın
- +1 yıl
Akıllı adamın hali bir başka oluyor işte. Ağzına sağlık. @ÇılgınSusam
askerliğimi silahsız olarak ve de nöbet tutmadan yaptım. askerliğim boyunca yaptığım tek şey sabah 06.30 dan akşam 22.00 a kadar katinde satış yapmaktı. şimdi bana söyle güzelim, benle askerliğini bedelli yapmış bir market kasiyeri arasında ne gibi bir fark var?
haa şunuda söyliyim, askere normal olarak gidip te anormal bir kafa yapısıyla pisikolojisi alt üst olmuş olarak dönen 4 tane tanıdığım var.
ben, ben çektim onlar da çeksin diye düşünenlerden değilim. imkanı olan varsa bence hiç düşünmeden askerliğini bedelli yapsın derim40 Yorumla
+1 yılTelevizyonda şehitlerin isimleri sayılırken 18.000 TL karşılığı yaşadığın hayatı satın alıp, parası olmadığı için senin yerine ölen Mehmet amcanın oğlunun dramı senin vicdanını zerre yaralamıyorsa hiçbir sıkıntınız olmasın. Yapmasın kimse falan diyen hanımlara da şunu diyeyim. Siz TV karşısında çekirdek çitleyip saçma sapan evlilik programlarını izleyebiliyorsanız, okulunuzu eğitiminizi sürdürebiliyorsanız, kafelerde rahat rahat takılabiliyorsanız; bunu parası olmayıp, ayda 20 lira gibi komik bir rakama askerlik yapıp, buz gibi soğukta siz rahat uyuyun diye nöbet tutan adamlara borçlusunuz.
Dip Not: Evlenmeniz ya da evlenmemeniz tamamen sizi bağlar. Ben sadece düşüncemi belirtmek istedim.23 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun sana, şerefi olmayanlar bilmez askerliğin şerefini.
- +1 yıl
Hoşt, ürüme. Önündeki kaptan ye. Yürü. Ağla sen burada, askerden korkan karı kılıklı seni. Sen de erkek misin çükün kalkıyo mu senin ;))
- +1 yıl
askerliğimi yaptım dövizlede askerlik şansımda vardı ama 6 ay boyunca keşke dövizle askerlik yapsaymışım dedim hayatımdaki en saçma ve boş anlar askerde geçti... bedelli şansı olanlar kaçırmasın vatan sevmek saçma bir kulubede nöbet tutmaktan ibaret zannetsinler adamlar 1000 cclik motorla 1300 kg arabayı götürüyor...2 bin devirde tek pistonlu 3 püskürtmeli motoru geliştirmiş hala vatan millet sakarya muhabbeti... milliyetçilik patentle olur sloganla olmaz ama anlatamazsınız siz paranızı verin kurtulun bunlara zaten ülke kurtarmak kaldıysa zaten bitmiş o vatan... ayriyetten kız vermezlerse vermesinler sanki b skime yarıyorlar... gidin yurtdışından bulun kızıda daha rahat edersiniz..
50 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle EVET
Hatta ben eşimin imkanı varsa askere gitmemesi için elimden geleni yapardım. Ulan ya adama orada bişi olursa? Benim eşim muhtemelen benim kafada olur, e bende de milliyetçilik gibi kavramlar yoktur. Pisi pisine, sözde vatan uğruna serçe parmağını dahi kaybetse alayına söverim ben. Olamaz, onun bunun keyfine olan askerlere oluyor. İmkanı varsa eşim yapmasın. Hem hayatından 6-12 ay boşa gitmez, hem de riske girmeyiz. Misal doğuya askerlik çıkar falan... hop oturup hop kalkarım yeminle. Kolay mı yahu bunun beklemesi...127 Yorumla- +1 yıl
Yazık!
- +1 yıl
Sen askere gidebilirsin, elimde imkan varsa sevdiğim adamı ben yollayamam, net! Vatanınız da siz de umrumda değilsiniz. Uğruna bir damla kanı gitse ona yazık.
Yorumların altına da bitmeyin ifrit oluyorum, te allam ya. - +1 yıl
vatanınız derken?
- +1 yıl
Ben bu vatan millet kavramlarına başka türlü bakıyorum başak... kusura kalma. Ama onun bunun keyfi için ben ölemem, sevdiğim adam da öyle.
- +1 yıl
Kim koruyacak fakirler korur, ıyy bu konuda konuştukça sinirim tepeme çıkıyor bak gene.
Yazık, askerlik sistemini savunana da. Vay anasını, parmağım ağzımda kalakalıyorum bazen. - +1 yıl
işte yine zekasını konuşturmuş mynameisred :) Artıladım katılıyorum
seviyorsam, iyi anlaşıyorsam. sırtif buyüzden terk etmezdim herhalde. evlenirdim. bedelli askerlik adil bir şey mi. hayır tabiki de. ama parası olan, iyi bir işi olan herkes bunu degerlendirir. bunu vatanı sevip sevmemekle alakası yok. şu an askere giden bir cok kişide bunun bilincinde degil zaten. daha bir kac gün önce 3 askerimiz şehit oldu. cinnet gecirip 2 arkadaşını öldürüp intihar etti. gidenler de sanki düşmanla mücadele ediyor. adamlara cimen yolduruyorlar, yaprak toplattırıyolar, büyün gün sogukta nöbet tutuyorsun. ama bedelli yerine daha faydalı işler yapılmasından yanayım. tamam askerlik yapmasın. ama ögretmense mesela ücretsiz ders versin imkanı olmayana. doktorsa, doktoru olmayan. onca köy okul var. para verip devletin cebine girecegine, devlet adamları kazanacagına halkımıxa bir yardım olsun
31 Yorumla- +1 yıl
bna göre en mantıklı cevap.
+1 yılBen bile askere gitmeyi bu kadar çok isterken onun vatanına olan borcunu para karşılığı yapmaması güzel değil. bir kere erkek askerde olgunlaşır bir çok şeyi askerde öğrenebilir. para verince ona bunları öğretmeyecekler. ilerde çocukları askerlik anılarını merak edecek. oğlum bizde para bol ülkesi için aylarca ne sıkıntılarla nöbet tutan insanlar gibi yapmadım bastım parayı yattım der artık
82 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle... züppenin biriyle ömür geçirmek zor
+1 yılbedelli askerlik yapanların ve düşünenlerin çoğu yaşını başını almış, evlenmiş ve barklanmış hatta ve hatta işten güçten kafasını kaldıramayan insanlardan oluştuğu için c seçeneğini işaretledim. ve evet şartları bu şekilde olduğu sürece evlenmeyi düşünürdüm en azından sıkıcı askerlik masalları olmaz :D ama diğer türlü boş gezenin boş kalfası bir baltaya sap olamadığını düşünen asker ve komutan ilişkisine gelemeyeceğini sanan 15 ayı gözünde büyüten embesil bir insanla evlenmeyi elbette düşünmezdim.
evlerden ırak bir tip gitti kredi çektirdi ailesine mesela. hiç tasvip etmediğimiz hareketler bunlar. git oğlum bir iş yeri aç askerlikten sonra o parayla sermaye olarak kullan o parayı da dedik dinletemedik 'ya dayak yersem onca insanın arasında' diye düşünmekten altına sıçıyordu adam.32 Yorumla- +1 yıl
eig budur tebrikler. insanı analiz etmek lazım askerlik yapmış yapmamış boş işler
- +1 yıl
erkek-bayan yorumların çoğunu okudum. en akıllıca yorum seninki tebrik ederim bakış açını
Gizli Üye(36-45)+1 yıl15 Ay askerlik ah ulan..
Artı 5 ay askeri cezada kaldim..
2 Ay askerligimi uzattılar birde 28 gün discoda kaldim.
Artı 2 tane mahkemem hala devam ediyor..
Yani 22 ay 28 gün askerligim sürdükü tertiplerimden cok daha sonra teskere aldım..
Her günüme lanet ettim..
Hele komutanlar yok mu o genc delikanlılara küfürler hakaretler..
Sırf yatagını toplamayı unuttu diye cocuklara tokat atmalar falan..
Ne askerligi yav hizmetciden daha betersın..
Kimse askerligi adamlık olarak görmesin kardesim..
Gittik gördük nasıl bir ortam oldugunu..50 Yorumlaönceki yapılan askerlikle şmdiki aynı mı ya çoğu asker yatıp yatıp geliyo bana saçma geliyo eğer hazır asker bulundurmak istiyorsa devlet bütün herkese olası bir savas durumunda nasıl hareket edeceğinin eğitimini vermesi yeterli 2 3 ay eğitm verdiler geri kalanda ne yapıyorlar temzilik nöbet vs 1 yıl çok uzun bir süre ve saçma
ayrıca diğeri okumus diye 6 ay yapıyo diğerinin ne sucu var okumadı diye ömründen 1 yıl gidiyo
yapılacaksa eğer tam anlamıysa savaş eğitimi verilsn bitsn herkese eşit bir şekilde
ki şu dönemde devletin basındakilerin ne halt yediği belli değil ben olsam şu dönemde yapmasını istemezdm ne dalavereler dönüyo30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu yorumum erkeklere: Şöyle bir göz attım da hemcinslerimin yorumuna, "askerliğini yapmayan adam değildir de, şöyledir de böyledir de, asla evlenmem" falan diyerek bir halt bilmediği konu üzerine ezberden atıp tutan bunca kezban varken, gerçekten bu ülkede sizin de işiniz çok zor arkadaşlar. Ha, yanlış anlaşılmasın, sizin de aranızdan aklı başında, düzgün adam çok az çıkıyor. Ama sanılmasın ki bu durum size özgü, kadınların büyük bölümünün durumu da içler acısı resmen. Son olarak sadece koca bir VAH diyebiliyorum...
61 Yorumla
+1 yılBenimde sevgilim bedelli yapacak seninle evlenmem git yap filan diyodum bide 6 yapacaksin filan tamam dedi gider yaparim sonra dedim napiyorum ben ya askere gitmese adam degilmi simdi oraya gitse milletin tuvaletini komutanin ütüsünü yaparak tabiri caizse komutana karilik yaparakmi adam olacak dedim sen haklisin hayatim gitme eğer savaş olsa gitsin ama k. bakmayinda askere gidip patates soymakla adamlik olmaz
92 Yorumla- +1 yıl
Evet en doğrusunu sen yazmışsın, buradaki kızlar oturdukları yerden bedelliyle evlenmem gibi saçma sapan açıklamalar yapmışlar (sanki millet ölüyordu onlarla evlenmek için) ama bilmiyorlarki askerlikte komutanının evinin boyandığını, çocuklarına bakıcılık yapıldığını, evinin taşındığını, tuvaletlerin temizlendiğini, vs... bunları yaparak mı adam olunuyor? Saçma salak düşünceler, askerde adam olunmaz çünkü askerde mantık yoktur bunu herkes bilir. Ben askere gitmeden önce adam olmayıp askere gidip geldikten sonra hiç adam olmamış yüzlerce tanıdığım örnek verebilirim.
- +1 yıl
Yani askerlik yapan herkes adam olsaydi ooo türkiyede en az 2 milyon erkek genç issiz getir paraliaskeaskerliği 1 milyon uzman asker olsun 20 yasinda yeni lise mezunuyla bu isler olsaydi
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe saçma bir soru ya. Evlenirdim hem, niye evlenmiyim? Cinayet mi işliyor sanki, namussuzluk mu yapıyor. Ya da aklınıza gelen kötü şeyler. Askere gidip geldiniz diye adam mı oldunuz yani. Kalbiniz temiz olsun. Soru sormak için sormuşsun bu soruyu * . Sen çok aşıksın diyelim o kişiye, bedelli askerlik yaptı diye vazgecermısın o adamdan. Ayrıca ne taktınız bu bedelli askerliğe. B*K GİBİ paranız olsaydı , sende bedelli yapardın. BEN KIZ OLSAYDIM EVLENMEZDİM. Diyen erkekler eminim ki öyle.
91 Yorumla- +1 yıl
neden saçma olsun ki insanlar görüşlerini paylaşıyorlar. gereksiz laf kalabalığı yapma
- Aşk İlişkileri konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yıltabiki evet. erkek olsam kesinlikle bedeli askerlik yapardım piskolojimi bozamam oralarda sen askerliği kolay iş sanmıssın. kro babanızdanmı öğreniyorsunuz siyaseti askerliği bilmemneyi anlamıyorumki. adamlık askere gitmekle olmuyor bak sinirlendim şimdi asdfg
91 Yorumla
+1 yılParalı askerlik Anayasanın eşitlik ilkesini yok sayan , vatandaşlarını parası olan ve olmayan şeklinde iki ayrı sınıfa ayıran "Alçakça" bir uygulama.
Ama mevcut askerlik hizmetinin tek kelime ile saçmalık olduğunu da itiraf etmeliyim. . Askerliği 15 ay güneydoğuda komando olarak yapmış biri olarak söylüyorum bunu.
Vatan , Millet aşkıyla gidip Vatan'a değil "Rütbelilere" hizmet ettiriliyoruz.
Profesyonel orduya geçiş yapılmalı, askerliği bu işin eğitimini almış kişiler yapmalı.
Ha olur da ihtiyaç duyulursa zaten bu millet kanını feda edecektir.16 Yorumla- +1 yıl
Peki neye göre hacım tamam güney doğuda PKK ile proflar savaşsın da. Savaş çıksa Hayatında tank görmemiş adamı tankla top görmeyeni topla Obüsle ya da Savaş gemisiyle nasıl göndereceksin zamanı geldiğinde. Paraşüt görmemiş adamı nasıl atacaksın uçaktan. Silah görmeyen nasıl savaşacak düşmanla. Bizim aldığımız eğitim gerçekten topyekun bir savaşta ihtiyacımız olacak bir eğitim. Yoksa Suriyeliler gibi filistinliler ıraklılar gibi rusyaya mı sığınacağız.
- +1 yıl
Bu işin tam doğrusu yok. Söylediğiniz her şeyin altına imzamı atarım. Hocam hayatımın tam orta noktasında 15 ay'ım gitti. İşimi, eşimi yani yaşamımı düzenleyebileceğim en doğru zamanda 15 ay kapalı kaldım-kaldık. Bu 15 ay'ın ne kadarında muhtemel bir savaş için eğitim aldık peki?
Özellikle güneydoğuda komando olarak askerliği yaptığımı belirtmiştim. (en sıkı eğitimi alıyormuşuz ya)
15 ayda alınan eğitimin çok daha fazlasını iyi organize edilmiş bir, birbuçuk aylık temel askerlik eğitimiyle edinebiliriz.
Ayrıca bahsettiğimiz profesyonel ordu dün çıkan bir terim değil ki, bakın dünyaya askeri anlamda güçlü kabul edilen ülkelerin neredeyse tamamında uygulanan bir sistem.
750bin kişiyi doyurmak için harcanan parayla; iyi eğitilmiş, iyi silahlar ve techizatla donatılmış 200 bin asker yetiştirilebilir. Ve eminim ki çok daha etkili olur. - +1 yıl
Aynı şekilde söylediğin bir çok şeyin altına bende imzamı atarım aslında. Ancak sıkıntı şu ki bir işin oluşun sistem ya da oluşunda varolan eksiklerin giderilmesinden se o işi ortadan kaldırmak ne kadar mantıklı kısmını çözebilmiş değilim. Makinanın ''m'' sinden anlamayan makina mühendisleri, Pipeti bilmeyen Kimya mühendisleriyle çalıştım. Aynı anda kendimde mezun olduğumda anlamıştım ki Muhasebenin ''M'' sini öğrenememişim. Çünkü işin ancak teorisinde bilgi sahibiyken pratikte sorun çözmekten çok uzaktık. Ancak hiç biriniz ve hiç birimiz okumak boşa bizler sistem kölesiyiz demedik. Yani Okullar kalksın paralı diploma sahibi olalım istemedik. Ve bir çoğunda ilk ve orta okul mezunu patron ya da daha evvelki çalışanlardan bilgi alıp zamanla işinde bilgi sahibi olan kişileriz. Gerçek anlamda işimizi öğrenip meslek sahibi olabilmemiz onlarca yılımızı alır, Bu sürede getir götür yaptığımız süreleri hesaplasak askerlik süresini katlar.
- +1 yıl
Anlatmak istediğim şudur ki aslında sivil hayatımızda askerden çok daha fazla ezildiğimiz ve çok daha fazla boşa vakit harcadığımız zaman olmasına rağmen, bize asıl koyan hep askerliktir aradaki fark ise özgürlük kavramımızdır. Hiç birimiz aslında seve seve askere gitmedik ancak bu da askeriye içersindeki diğer olumsuzluklarda askerlik kavramını gereksiz bir şeymiş gibi anılması için yeterli değildir. Türkiye'mizde sağlık, eğitim ve diğer sektörlerde olduğu gibi güvenlik te son derece gereksiz ve yanlış şeylerle dolu ne yapalım her tökezleyen sektörü gereksiz mi kılalım. Gelelim paralı askerlik kısmına Bizim gibi etrafı gerçek anlamda düşmanlarca çevrili bir ülke için 200.000 gerçekten çok düşük bir rakam. Üstelik teknolojideki eksikliğimizide düşündüğümüzde. Bence minimum 500.000 olmalı ancak bunu kaldıracak bir ekonomimiz olduğu da söylenemez. Ve düşünüyorum ki gerçek anlamda bir savaş çıkması durumunda bu adamların en az %50 si tıpkı libya ırak suriyede olduğu gibi memleketin tek
+1 yılBuradaki cevaplar ülkede yaşayan kızların kapasitesini gösteriyor. Şiddete hayır diye naralar atanlar, hadi göreyim sizi :) Yahu mühendis olmuşum, insanlığa yararlı işler yapacağıma gidip halkın cebinden çıkan parayla askerlik mi yapayım? Bedava yemek, yatakla ülke ekonomisini mi zarara uğratayım? Asker eşit değildir güvenli ülkeye. Eğer ülkeni güven altına almak istiyorsan ekonomiyi, teknolojiyi ve bilimi geliştireceksin. Yok öyle gittim atışlarda 1. oldum komutan geldi kahramansın dedi. Hangi çağda yaşıyoruz yahu, bırakın bu işleri.
36 Yorumla- +1 yıl
Kapına kadar gelip de aileni tehdit ettiklerinde de dilerim silahı düzgün tutarsın.
- +1 yıl
Merak etme kapımıza gelmek isteler gelmezler, isteseler biyolojik ya da nükleer silahlarla işimizi hallederler. Asıl soru senin bunlara karşı geliştirdiğin bir teknolojin var mı?
- +1 yıl
Maalesef yok ama bu söylediklerini bedelli çıkmayacak diyip vatan millet sakarya edebiyatı yapıp da 45 gün sonra çark ederek bedelliyi para kapısı gören hükümete söyle.
- +1 yıl
Yok bunu sana söylüyorum çünkü senin benim bilinçlenmeye ihtiyacı var. Artık bazı şeyleri aşıp çağın durumuna göre hareket etmeliyiz ve her birimiz de bu uğurda sorumluluk sahibi olmalıyız. Ne demiş Nazım;“Sen Yanmazsan, Ben Yanmazsam, Biz Yanmazsak, Nasıl Çıkar Karanlıklar Aydınlığa”.
- +1 yıl
Ağzına sağlık @Akhilleusf, tamamen sizinle aynı fikirdeyim.
- +1 yıl
Eyvallah meczup-adam
askerlik yapmayla adam olunmuyor birçok şeyi öğreniyorsunda bu namus meselesi değil o günler eskidendi heleki şuanki vaziyette hiç akıl işi değil ANCAAK bunu bedelli adında millete köklersen dur derler arkadaş istiyen yapar istiyen yapmaz sen kendine gelir sağlamak için buna bedel biçersen bu topraklar için şehit olanların kemikleri sızlar bu işin bedeli olmaz bir halt yiyeceksen diyeceksin askerlik zorunlu değildir polis gibi bir meslektir diyiceksin zaten bir boka yaramıyor maaşlı istiyten olur istiyen olmaz.. bu arada 460 gün askerlik yaptım ortamı biliyorum da konuşuyorum
40 Yorumla
+1 yılBelki bir saglik sorunum var veya bir fobim var diyelim o yuzden gitmedim askere o zaman ne olacak sen askere gitmedin adam degilsin sana kiz yok mu denilecek sacmalik bence askere gidenleri de goruyoz onlar adam mi oluyolar utusturucu satani var kafin taciri var mafyasi var hirsizi var bir suru cesidi var onlara ne diyeceksiniz peki bazi kizlarin begendigi doktorlar varya organ mafyasina yardim eden bir doktor var diyelim para icin oda askerligini yapti oda mi adam oluyo sacmalamakta ustunu yok bazen ks deki bay ve bayan arkadaslarin
21 Yorumla- +1 yıl
tartışılan konu zaruret hali değil.
+1 yıltürkiyede askerlik zor hadibee yapmasam bilmeyecem
ki ben 1.5 yıl yaptım zorluğu yok hergün aynı olay
sabah yemek +iştime her yemekten önce sayılırsın
spor 3 km koşu içinde hergün silah bakımı günde 2 kez
genel eğitim
gereken prosetür
tatbikat olur
operasyon olur bunlar ayrı aktivite özel eğitimler falan filan
kendini geliştirmeye takımına göre değişen eğitimler zormu askerlik hayırr
sadece erkekler kızları korkutmak için söyledikleri 1 yalan
benim annem bile 1 ay askerlik yaptı ama türkiyede değil
ama zorluğu var evinden uzaksın sevdiklerinden bu zor
askerde yatmıyorsun yatamıyorsun
ama bedelli askerlik yapan birinle evlenirmsin diyorsunya
peki hir askerlik yapmayan biri ile evlenirmsin00 Yorumla
+1 yılya arkadaş sen ve senin zihniyetindeki insanları merak ediyorum şu vatana ne faydanız var da insanları böyle rahat yargılıyorsunuz. ne mezunusun mesela ne yaptın bu ülke için de yok bedelli yapanla evlenmem diyorsun. madem bedelli yapanlardan tiksinecek kadar çok seviyorsun ülkeni gitseydin ya harp okuluna. sizin tek bildiğiniz klavye başında vatan kurtarmak
58 Yorumla- +1 yıl
bu kadar saçma kelimeyi hakaret etmeye çalışmak için mi getirdin? neyse gidebilirsin.
- +1 yıl
hakeret etmiyorum sen nasıl ki insanlar hakkında fikrini söylüyorsun ben de soruyorum ne yaptınız bu vatan içinde böyle işkembe-i kübradan sallıyorsunuz.
- +1 yıl
tamam
- +1 yıl
Ben vatan için askerlik yaptım nöbet tuttum, santralde uykusuz geceler kryptolu mesaj bekledim, konvoyları bildirdim. Üstüme düşeni yaptığımı zannediyorum. Klavye başında vatan kurtarmadım yani. Keşke puanım ve yaşım tutsaydı da Harp okuluna gidebilseydim kısmet olmadı. Bu sebeple ben baba parası yiyip paralı üniversitede züppelik yapıp da askerlik çağı gelince uzatabildiği kadar uzatıp bedelli çıkınca hop gitmeye kalkan zengin bebelerini eleştirme hakkım var sanırım?
- +1 yıl
@metaliksiyah ben askerliğin ne olduğunu askere gitmeden öğrendim bunu da övünmek için söylemiyorum emin ol. sen büyük ihtimal korunaklı evinde otururken ben 6 yaşımda mardinde çatışma sesleri duyardım. lojmana ateş açılırdı bunun korkusuyla yaşardım. anaokuluna ben arkalı önlü konvoylarla giderdik. yani senin o korktuğun topraklarda ben çocukluğumu geçirdim. hem de öyle sayılı gün değil geçmiyordu.
demişsin ya üstüme düşeni yaptım uykusuz geceler geçirdim ben çocukken geçirdim o geceleri. ayrıca demişsin ya keşke puanım yetseydi. yok öyle şey bak kendini ne güzel ifade ediyorsun yani zekanda bir sorun yok oturacaktın çalışacaktın kazanacaktın sonra puanım yetmedi olmuyor. ayrıca üniversite döneminde askeri okula gitmek hiçte zor değil puanlar çok düşük - +1 yıl
Yaş haddinden dolayı giremedim bu 1. ikincisi de benim lise zamanlarımda dershaneye gidecek durumum yoktu diyeceksin ki dershaneye gitmeden de kazanırdın belki öyle ama şartlar böyle oldu yapacak birşey yok. Benim derdim zaten ailesine bakmak zorunda kalan bu sebeple bedelli gidecek adamlarla değil. Onların sonuna kadar hakkı hatta tam tersine para vermeden kısa bir eğitimin ardından dönmeliler diye düşünüyorum. Benim laf ettiğim kesim, hayatında zorluk çekmemiş baba parasıyla züppelik yaparak bedelli fırsatı kollayan sözde erkek geçinenlerde. Her üniversite mezunu 6 ay askerlik yapma hakkına sahiptir. Hem de bir ücret vermeden. 12 aya laf edenler madem öyle okusunlar 6 ay yapsınlar. O ortama girsinler görsünler hayatı. Ama para her kapıyı açıyor işte şu adaletsiz ülkede.
- +1 yıl
@MetalikSiyah ben işte senden askerlik yapan biri olarak şunu demeni beklerdim arkadaş bu bedelli ya da 6 ay 12 ay sistemi yanlış onun yerine zorunlu askerlik kaldırılmalı astsubaylar 4 bin tl maaş alıyor subaylar en az 6 bin tl alıyor ama savaşan 2 aylık eğitim almış maaşı 35 tl maaş verdiğin insanı kullanmak saçmalıktır. subaylar astsubaylar korunuyorken ben o askerliği yapmak istemem kimsede kusura bakmasın ya adam gibi eğitim alalım ya da bizi yollamasınlar çatışmanın göbeğine. bedelli askerlik adil bir sistem değildir ama emin ol aylık 3-4 bin tl kazansan 6 aylık askerlik için çıkartır 18 bin tl verirdin. zaten 6 ayda kazanacağın para 18-24 bin tl
- +1 yıl
Maaş konusunda haklısın
Bilmiyorum ama bir asker çocuğu olarak ben bu durumu önemserim. Benim babam abimi istesede bedelli yaptırmaz. Ki istemez biz böyle yetişmedik. Şehitlerin gece soğukta nöbet tutan askerlerin ne suçu var.. rahatlığı için ülkesini savunmaktan aciz..
Yeri geldiğinde bu ülkeye katkı yapmayı bilicek .41 Yorumla- +1 yıl
Herkesin bu asil davranışı göstermesini bekleyemezsin. Kan meselesidir bu.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu görüşümğ başka biyerdede paylaştım burdada paylaşmak istedim.
Ne kadar uzattınız bu konuyu Allah aşkına ya. Ha bu arada kimse burada asıp kesmesin evlenmem diye erkek arkadaşı askerde olupta veya askere gidecek olan keşke imkanımız olsada parayı versek gitmese diyen kaç insan var biliyor musun tamam vatan borcu bencede her erkek yapmalı vatani borcunu ödemeli fakat hiç bir kız sevdiği adamı kendindinden uzaklara göndermek istemez. Evlenmem diyen kızlar gün gelirde canınızdan çok sevdiğiniz sevgiliniz ellerinizden kayıp gidince o giderken içinizde o ana kadar yaşamadığınız bir acıyı hissettiğinizde boşluğa düştüğünüzde içinizde kocaman bir boşluk oluşup sanki dünyada tek başınıza kalmış boğazınıza bişey düğümlenip hıçkıra hıçkıra ağlamaktan konuşamazken bu soruyu kendinize bir daha sorun derim ben :)37 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHa şunuda ekleyim asıp kesenler var burada yapacak o askerlik olcak filan arkadaşlar asker kardeşlerimiz orda tatil yapmıyor malesef dikkatinizi çekerim. Onlar orda ne kadar zorluk çekiyor nelere katlanıyor biz burada sadece onların anlattıkları kadarını biliyoruz ama onlar orda neler yaşıyor. Hiç biriniz erkek arkadaşı askerde değil veya askerlik yapmadı sanırım eğer bir gün başınıza gelirse o orda çaresizken gizli saklı seni aradağında o masum masum kısık sesiyle yakalanma korkusuyla konuştuğunda burada elinizden bişey gelmiycek ve içiniz yana yana o 12 ay ı kahrola kahrola geçireceksiniz burada yapacak diye asıp kesenler belkide bekleyemiyceksiniz bile onlar oranın psikolejisiyle size kötü davrandığında yanında olmak yerine çoğunuz karşında olcaksınız çekip gitceksiniz askerliği siz yapmıyorsunuz bukadar kolay konuşmayın.
Allah tüm asker kardeşlerimin yanında olsun hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin inşaallah
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim :)
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim bende asker sevgilisiyim gurur duyuyorum bundan fakat zor gerçekten çok zor
Cevap sahibi+1 yıl6 senemi geçirdim dahada geçircem inşaallah yeterli sanırım :) Bu arada tek sevgilim için değil bütün askerlerimiz için yazdım bütün kızlar sanki kendileri yapıyormuş gibi konuşmuşta ona dayanamayıp yazdım :)
+1 yılbuna hayir diyen kizin aklindan suphe ederim ben 5.5 ay patates soymakla mi adam olucam ya da elin hapcilari ile piskopatlari ile ayni kogusta kalarak mi? askerlik te hicbirsey bilmeyen adamlar adam olsun diye askere aliyolar daha adam tuvalet adabanini bilmiyor o adami al egit birsey demem ama zaten amerikada okumus kendi basina 5 yil gecirmis ayakta durabilmis bir adami askere almak zaman kaybindan ulke kaynaklarini zarara sokmaktan baska birsey degildir ustune ustluk bir askerin cinnet gecirip beni vurmayacagini bu devlet bana garanti edemez ya da kendi urettigi pkk ya destek verdidi iside de yem yapamaz acin bir tbmm tv izleyin bizi kimler yonetiyor iyice izleyin sonra konusun
20 Yorumlaben bedelli yaptım. askerlikten çok daha önemli hizmet gönüllü olarak yaptım. askere gitseydim ücret alacaktım. gördüğüm bişey var yazmak istiyorum. davulla zurnayla, hatta özürlü olupta illa askerlik deyip gelenler 3 ayda kaçmanın yollarını arıyorlardı. ben neden ordu aşkla şevkle gelenleri kaçacak delik arayan vatandaşa dönüştürüyoruz. bunu niye sorgulamıyorlar diye sesli eleştiri çok yaptım. ama askeri tabirle herkes kafayı yemiş istisna çok az. bunu düşünecek kafa bulmak bile zor. askerlik yapmayanla evlenmem diyenlere söylüyorum. benim zamanımda 3 şey öğretiliyordu 1-eşine, bacına, anana sövüldüğünde sabretmek, 2- mukaddes değerlerine küfredildiğinde sabretmek, 3 silah kullanmayı öğrenmek.
11 YorumlaAskerlik Babalarımızın zamanındaydı arkadaslar. Hiç Boşuna Konuşmayın şu an Askere Giden Ya B*k Temizliyo Ya Bahçivanlık Yapıyo Ya Çevereyi Temizliyor. Ne Silah Eğitimi Var Ne Savunma Eğitimi Var Ne de Askerde Öğrencek Bişey Var. Adam Bağımlı Kendini Kesiyo.. l*n Diyon Bu **k Cocu Benide Kscekmi Die Rahat Uyuma Denilen Bişe.. Üst Devre Denilen mk bir Hikayesi Var Yeni Gidenlere Eziyet. Zaten Askerlerin Başındakilerin Çoğu * .. Kendi Egosu Tatmin Etme İçin Asker Döver.. Nie Yapsın Askerlik Ya. Am* Tek Vatansever Sizsiniz ya.. Evlenmesseniz Evlenmeyin Yani Evlencek Dünyada Tek İnsan Siz Değilsiniz Hem de Bulunmaz Hint Kuması Değilsiniz
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılTabiki evlenirim askerliğin zorunlu olmasi saçma zaten. Sevdiğim insanın askere gitmesini istemem. Olgunluk sadece askerlikle kazanilmiyor öyle olsa kadinlar olgunlasamazdi. Aksine askere giden psikolojisini bozup dönüyor
94 Yorumla- +1 yıl
Profilinde Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi var ama bedelliyi savunuyorsun öyle mi yazık cidden.
- +1 yıl
m. kemalin askeribe bah hele ehuehue :D
- +1 yıl
Suanki Türkiye ile Atatürk'ün Türkiyesi arasında çok fark var. Türkiyenin yüzde sekseni bencil para göz ahlaksiz dini kullanarak prim yapmaya çalışan insanlar olduğu için yitip giden canlara yazık söylediğimin arkasindayim.
- +1 yıl
tamam yavrum tamam yüklenmiyorum fazla bir dünya cevap yazmam lazım
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu sitede yazan insanların çoğu güya okumuş eğitimli insanlar. bir de okumamış olsanız ne olurdu? kafanız geri kalmış. bedelli askerlik, hatta bırak bedelliyi askerlik yapıp adam nasıl olunuyor? Komutanın karısının köpeği olarak vatana hizmet mi ediyorsun?18 bin lira vermek daha mantıklı. Biri demiş yok erkekten saymam biri demiş yok evlenmem. karının altına yatmadığı adam kalmamış bir de askerlik falan filan diye kriter belirliyor. cehaletten kırılıyorsunuz yazık. Gelişmiş bütün dünya ülkelerinde vicdani red çıktı, bizim mussolini türkiyesinde sizin gibi kendini bilgili sanan cahiller sürüsü yaşadıkça bir s. k olmaz
53 Yorumla- +1 yıl
Ağzına sağlık! Bu "evlenilmez" ve "adam değildir" diyenler yarın öbür gün evlenip çoluk çocuğa karışacaklar bir de. Cehaletlerini bir sonraki kuşağa katlayarak aktaracaklar. Ben bu kadar yüzeysel sığ düşünen onca insanı hayatım boyunca başka hiçbir yerde görmedim. Sonumuz hayrolsun -ki pesimist biri olmasam da pek ümitli değilim ben.
Cevap sahibi+1 yılHayır atıp tutanlar vatan için yanıp tutuşan insanlar olsa, bu kadar trajikomik duruma düşmezler. Böyle konuşanların büyük çoğunluğu askerlik doğuya çıkmasın diye kçını yırtanlardan oluşuyor. Çakma vatansever ancak başkalarının çocuğu askere gitsin diye yırtınır bakmayın bunlara. Ya parası olmayıp bedelli yapamayanların kıskançlığı, ya da kendi zamanlarında bedelli çıkmadı diye faydalanamadıkları için ezikliklerini başkalarının da bedelli yapmaması ile tatmin etmeye çalışan insancıklar... yetiştiği aile ortamı bunları böyle bencil ve tutarsız yetiştirmiş. Kendi çelişkilerinde boğulan zavallılar
Gizli Üye(30-35)+1 yılulan diyorum askere giden bütün arkadaşlarım böyle işin allah belasını versin diyerek geri geldi bir kaç tanesi kafayı sıyırdı. tamam bu zengin çocuklarına yarıyor olabilir ama ortalama 1200 -1500 tl maaş alan bir kişi 1 yıl askere gideceğine çalışıp parayı devlete versede aynı şey yani askerlik mesleki kariyeri baltalıyor. işlerinizi sekteye uğratıyor. bende bedelli yapmayı düşünüyorum şu an yaşım 23. bence profesyonel askerler yetiştirilmeli adam 1 ay acemilik yapıyo sonra usta asker oluyo eminim bir savaş filan hepsi şehit olur. bence bazı şeyleri çağa uydurmanın vakti geldide geçiyor
12 Yorumla- +1 yıl
çağa ayak uydurmakmış... sen önce bir gizliden çık da görelim adamlığını...
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen evlenirdim. Şu yönden bakalım olaya belki bir iş buldu ve tekrar iş bulması zor olacak haliyle çeker bankadan kredi ne ailesinden ne sevdiğinden uzakta olur hem profesyonel ordu kurulacak acemilere gerek yok. Bu da olabilir mesela kendi iş yeri vardır patrondur eğer bu kişi askere giderse bir sürü çalışan işsiz kalacak bunun yanı sıra iş yerini geçici olarak kapatsa bile hem para kazanamayacak hemde elinde ki müşterileri kaçıracak.
Kısaca iş nedenlerinden dolayı bedelliye lafım olmaz ama hem serseri hem askerden kaytarmak hemde çalışmayacak biri ise kusura bakmasın korkağın tekidir.20 Yorumla
+1 yılNiue evlenmeyeyim ki? Eger bu ulke de adalet olsaydi ve gercekten sehit verdigimde Vatan Sağolsun diyebilseydim evlenmezdim. O yasalar babamizin hayrina cikmadi Tayyip amcaniz o bedelliyi once kendi oglu icin cikartti. Zenginin cocugu sehit olur diye askere gitmezken benim sevdigim cocuk niye gitsin ki? Adalet olmayan bir seyde askere gitmek anlamsiz. He gitsin askerlik insani olgunlastirir ama boyle bir firsat varken geri tepmek anlamsız.
61 Yorumla
+1 yılAskerlikle adam olunmaz. Elbet yapsın ama 1 sene değil kisa 3ay falan egitim o kadar. Evlenmem diyenler sanki trilyoner birisi istemeye gelse askerlik yapmamış diye gitmeyecek siniz. İçinizden genleri yazın şuraya benim kardeşim gitti geldi 15 ay 3 once tam bugun gelmişti psikolojisi si bozuk işte yapmıyor öyle evde kapaniyor. Modern kölelik yaptirmaya merakli olan gondersin. Bir ikii komutanın nazini çeker devletten maaş alması nı sağlar ne diyeyim başka...
72 Yorumla- +1 yıl
16 yaşındaki ergen kardeşim sen nereden biliyorsun askerde adam olunup olunmadığını gittin mi?
şu bedelli askerlik işini çok yanlış anlayanlar var yahu. vatan borcunu ödemenin tek yolu asker'e gitmekmidir yani bumudur. yüksek lisans yapan bir doktor veya doktora yapmış bir mühendis veyahut ülke'ye yararlı olabililecek şekilde ticaretle uğraşan bir kişininde bu ülke'ye katkısı yokmudur yani? hadi tamam o baba parası yiyen tek işi spor arabasıyla hava atmak olan zengin çocuklarını saymıyorum onlar askere gitsede adam olmaz, ama yanlış bir düşünce. böyle konuşunca beni bedelliyi destekleyen biri sanmayın şahsen ben yapmam bedelli ama yapması gerekenlere böyle tepki göstermek yanlış.
20 Yorumlabunun anlamı şu parası olamayan ölsün parası olan dışarıda kahce içsin... ohh ne ala 90 yıl öncede olsaydı bedelli nasıl olurdu kim olurdu... ben yapmayım sen yapma kim yapacak korkak erkek olur mu vatanı için ölmeyen adam ailesi içinde ölemez öyle adamdan da adam olmaz... kızlar da başına olay gelince eşi para verip olayı halletirir o zaman
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılsağlık durumu gibi zorunlu bir durumu yoksa keyfe gitmediyse istemem benim eski sevgilim şırnakta en çok taranan karakollardan birinde zor şartlarda askerlik yapmıştı ve bir kez şikayet etmedi. ben öyle bir askeri beklemişken, gidip de bedel ödeyip yaptı gösteren adamı istemem.
10 Yorumla Şahsen ben bedelli askerlik yapmış biriyle evlenirdim, sonuçta parasını veriyor, yani ülkeye maddi anlamda fayda sağlamış oluyor... amaaaa gerçek bir mazereti olmadan, bedelli ya da bedelsiz askerlik yapmadan vatan borcunu ödemeyen adamla değil evlenmek, selam bile vermem...
60 YorumlaEvlenmem diyenler bana şunu söylesin cumhurbaşkanı teröristlerle sarmaş dolaş ''sayın öcalan şu anda aldıgı kellelerin hesabını veriyor'' ve böyle bir cümle kullanıyor teröristlere kursun sıkma yasagı veriyor 500 e yakın madencimiz öldü bir kere bile üzülmedi mısırda 1 tek kişi öldügünde tvde aglıyordu ben bunun yönettigi bir ülkede askere gitmek gibi bir enayilik yapmam yapanda enayidir açık ve net ! siz eger enayi biriyle evlenecekseniz kızlar buyurun ama akıllı adam askere gitmez bu devirde
32 Yorumla
+1 yılniye evlenilmesin saçma fikirlere kapılmayın arkadaş ya, adam belki siyasi görüşünden dolayı askerliğe sıcak bakmıyor, veya kendince geçerli sebebi vardır askerliğe sıcak bakmıyordur, hayır yani askere gidenlerle ewlenildimi noluyor dhaa mı çok mutlu olunuluyor eğer öyleyse bu kadın şiddetinin kadın cinayetini yapanların çoğu askerliğini gençliğinde yapmış insanlar, lütfen askerliği ewlilik ile kıyaslamayın ve herkesin görüşlerine saygı gösterin askerlik ile ewliliğin hiçbir bağdaşması olamaz, ben yaptım askerliğimi ama yapmayan insanlarada normal bakıyorum kişisel tercihtir arkadaş şöyle ayrım yapmayın lütfenn saçma şeyler bunlar... bedelli düşünen çevrem var inanın ki askere gitmiş insanı bilgisiyle kültürüyle ezer, askere gidip adam olamamış çok insan var askerliği hayat ve evlilikle bağdaştırmayın
20 Yorumlaya ne kadar değişik yorumluyorsunuz okusaydınız kazansaydınız da sizde bedelli yapsaydınız , yetişmiş adamları 6 ay , ya da 12 ay yoktan yere körelmeye terk etmektense. o süre zarfında hem o kişilerden verim alınır hemde devlet bütcesine extra bir katlı sağlanmış olur , ama bana soracak olursanız askerlik yapan herkesede askerlik süresince en azından 1500 tl gibi bir maaş verilmeli.
40 YorumlaBana kalırsa bedelli askerlik fikri çok daha iyi. Neden diye soracak olursaniz; Olurda 3. Dünya Savaşı cikarsa (Allah Korusun) yüksek ihtimalle yenilecek ülke lerden biriyiz. Cağ teknoloji cagi. Bedelli askerlikten gelen paralar ile daha kaliteli ve uzun ömürlü silahlar yapilabilinir. Teknolojimiz gelişir. Ama şöyle birşey olmali, herkes sabtit fiyat değil de yillik gelir ortalaması veya mal varliginin degerinin 4 te 1 kadarini (tahmini birşeyler yazıyorum en uygunu ne ise anlayin artik) versin. Mesela benim 1 milyon TL param var ben 250 bin TL vereyim. O mantik. Belki saçma bulanlar olacak ama ben sadece fikrimi sundum.
Saygilarimla...11 YorumlaAskerliği yapmayan herkes erkekliğine toz kondurmaz bedelli yapmam der askere gittikleri hafta keşke para verseydimde gelmeseydim der bundan yüzde yüz eminim askere gidipte normalde selam vermeyeceğiniz karakterde insanların egolarını tatmin etmeye çalışıyorsunuz bu bukadar açık ve net vatanı savunmakmış adamlar karakolda bayrak indiriyorlardı okadar asker ve komutan vardı neden birisi çıkıp indirmedi o şerefsizi. onlar askerliği yapmış vatan savunmuş cesur askerler tum kızlar onlarla evlenebilir yani oraya gidip tezkere almakla ne şeref kazanılır nede erkek olunur insanın içinde olmalı
20 Yorumla
+1 yılEvlenirdim. Abartıyorsunuz şu bedelli durumunu. Politikadan haberiniz olsun, insanların yaşamlarına bakıp ona göre yargılayın. Bu yaptığınız yargısız infaz. Mesela düşünün. Adamın annesi kanser, bakacak kimse yok kadına. Adam askere mi gitsin bu durumda? Aklınızı kullanın.
61 Yorumla- +1 yıl
konu zaruret değil zaten kimse onları eleştirmiyor
+1 yılniye onlar insan degilmi? sen askerligi ikinci dünya savasina katilmak mi sandin? yan gelip yatiyor yarisi, mintika temizligi yapiyorlar ay heheeeyyy neyin kafasi bu
ben erkek olsam adam gibi askerligimi yaparim, ama yok sacmasapan hayatimdan 6 ay calacaklarsa ben yan gelip yatayim diye kalsin canim, bedelini öderiz, sonucta o paralarda vatana hizmet olarak gidiyor ;)40 Yorumla
+1 yılHer Türk asker doğar. Askerliğe gidemesem bile askerlikte verilen eğitimi babamdan öğrenmek Türklük vazifem. Hele ki askere gitme imkanı verilen bir Türk askerliğini yapmıyorsa onu Türk'ten saymam. Türk olmak sadece kan ile olmuyo törene de uyacaksın o kadar.
45 Yorumla- +1 yıl
türküm ve asker oldugumu hiç sanmıyorum bu türklükle kafayı bozdun sanırım birazcık
- +1 yıl
turkle evlenmek zorunda misin?
- +1 yıl
Türkle evlenmek zorundayım. Evet Türklükle kafayı bozdum.
- +1 yıl
Tamam. Bu benim fikrimi değiştirmez. Bana ırkım yeter.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaç uykuyu katlettim yokluğunda
Gecenin en zifiri karanlığında
Kaç göz yaşını kuruttum da
Yine de dayanamadı bu yürek yokluğuna
Teselli bulurum o verdiğin buseyle
Yüzüme sürürüm bıraktığın kokunu öylece
Elim yüzüm hasretinin ince derdinde
O kadar çok yerin var ki avuç yüreğimde
Kaç şiirim yarım kaldı yazamadım
Hani zor anın olursa boğazında düğümlenir gözyaşların
Ağlayamazsın İşte öyle şiirler büyüttüm
Her harfi sana özlem içeren,
Ölümlü dünya bir gün ansızın göçüp gideceğim.
Duymasalar da adımı, namımı bir Sen duy Güzelim,
Yüreğinde yer edindiğimi bilmek biriciğim.
İşte odur beni ölümsüz kılan Gönlü Güzelim
Yüreğimde sıcaklık hissederim Adını anınca
Bıraktığın tek miras Aşkındır bana...
Emanetine "CANIM" dedim sarıldım Aşkına...
Ahiridir artık bu sevda her iki cihanda...
Erdi GÖREN
29 Haz. 2011
05:1900 YorumlaSaçmalama da sınır tanımıyorsunuz. Bir kadın olarak hayatınızın hiç bir döneminde askere gitmiyceksiniz orada ne oluyor ne bitiyor görmeyeceksiniz. Hiç bir zaman yapmayacağınız bir işi üzerinden ahkam kesiyorsunuz. Birde bunu insanları aşağılayarak yapıyorsunuz.
O zaman bende sezaryen ile doğum yapmak isteyen kadınla evlenmem...
Dip Not: Askerliğimi yaptım51 Yorumla- +1 yıl
Balyozu Vurmuşsunuz?
Evlenmezse evlenmesin, ben yine de askerlik yapmam. 27 yaşımdayım ve hala gitmedim askere. Bedelli çıkması iyi oldu. Umarım ilerde zorunluluk da kaldırırlar. Benimle evlenmek için askerlik durumumla ilgilenenle de ben evlenmem zaten, benim kafa yapıma denk değildir.
30 Yorumlabanane kımın askere gıdıp gıtmemesinden hem sizene benım askerlık yapıp yapmamdan. siz mi benim ekmeğimi veriyorsunuz yoksa biz mi vergi vererek bu asker polislerı doyuruyoruz. eleştiri yaparken adamlığı asker yapmakla bağdaştıranlar cok duyduk asker olupta pembe teskere alanı. arkadsaşım ben kadın olsam evleneceğim insanın karakterine düşüncelerine bakardım. kadının yeri sadece dairenin sınırları içinde düşünen erkeklerle evleninde göreyim geleceğiniz deki huzuru
30 Yorumla
+1 yıleskiden olsa koşa koşa gider vatan borcumu yaparım ama son 15 yılda bırak vatan borcunu parmağımı kıpırdatmam bu saçma ülke için. ben orada canımdan olayım şehit olayım gazi olayım psikolojim bozulsun hayatımın kalanını yarım geçireyim adam masa başında 2 şişe şampanyaya ülkenin yarısını satsın. ee ne anladım ben o işten. anlımda keriz yazmıyor !!! heee alın size örnek kardeşim şu an askerde elektrik elektronik mühendisi. bu ülkenin katma değerine katkıda bulunabilecek bir şeyler üretebilecek vasıflı bir bireye mıntıka temizliği yaptırıyorlar. adamın ömründen 6 ay çaldırlar. bu ülkenin katma değerinden 6 ay çaldılar. bu 1 tane örnek daha kaç tane vasıflı insanı var bu ülkenin toplam hesabı siz yapın artık...
13 Yorumla- +1 yıl
satıyordu yiyorlardıda. ama en azından onlar yemek kaşığıyla yapıyorlardı bu işi. şimdikiler gibi aşçı kepçesiyle değil !!!
- Devamını Gör (503)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat