AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
362Cevap
Bu zaman da askerlik mi yapılır. Tabiki evlenirim. Bu dediğimi yanlış anlamayın ama ben şimdiki zamanda askerlik yapmaya pek sıcak bakmıyorum. Şehit olanlar hep fakir Aile çocuğu zenginlerin siyasetçilerin devlet büyüklerinin çocukları ya çürük raporu alıyor ya bedelli yapıyor .
Saçmalık Bu ülkede özgürlük denen birşey var isteyen yapar istemeyen yapmaz nekadar buyutuldu bu konu kızlar cebinde parası olmayan erkeklere bakmıyor ama askerlik yapanlaramı bakıyor hayır bir raddeden sonra kızlar erkeğin cebindeki paraya bakıyor Adam parasını vermiş yapmamıs askerliği ve öyle yaptı diye kız ona gitmicek k. b ama saçmalığın tekidir. isteyen yapar istemeyen yapmaz bu bukadar basit Haa vatan borcudur orası ayrı ama düşünce özgürlüğü denen birşey var bu ülkede. Ayrıca ülkede askere gidipte hala adam olamamıs insanlarla kaynıyor Bir insan adam olmayı istiyorsa askerliğe gerek yok aile terbiyesi ve kendisini yetiştirmesi yeterlidir diye düşünüyorum askere gidenlere Boynuna Sen adam oldun Diye madalya takmıyorlar yanlısmıyım? Oyle madalya takılıyorsa hadi bedellik kaldırmak için isyan başlatalım!
kelimelerin sözlerin harfi harfine katılıyorum dostum keşke herkes senin gibi düşünse
Bazıları, askerlik yapmayı bir poh zannediyolar herhalde...
Milli duygularla bakınca, onurlu-gururlu birşey belki ama er-erbaş olarak yapmak, hapiste gibisiniz.
Askerliğimi kısa dönem (6 ay) yaptım; güya bölükte en rahat bendim ama bana bile işkence gibi geldi.
Askerlikle ilgili olumsuz konuşmanın (soğutucu sözler söylemenin) bile suç olduğunu biliyor musunuz?
Birçok olumsuz yönünün bu sebeple bilinmediğini-açığa çıkmadığını biliyor musunuz?
Bazıları, oturduğu yerden nasıl olduğunu bilmeden ötüyor işte.
Madem Bu Kadar Erkeksin Neden Profilini Gizliyorsun!
Belki inanmayacaksın ama ben çoğu soruya gizli yanıt veriyorum. Ayrıca, profil gizlemekle erkekliğin ne alakası var. Ve benim nickimi görsen bu sana veya başkasına ne kazandıracak?
Sen askerliğini paşa torunu olarak yaptın herhalde. :)
Söylediklerimle ilgili itirazın veya eleştirin varsa konuş. Değilse de, profil-mrofil gibi çocukça laflarla konuyu çarpıtma.
Param varsa bedelli yaparim kime ne mk? Bosuna mi kazaniyoruz paralari, millet devleti baskalarina satarken ben neden koruyayim.. Anam beni sokakta mi buldu mk? Vatan borcu vatan borcu diyosunuz da, VATAN nerde? Ki.. Bu ulkede yapmayacagim askerlik, evlenecek kadin bunu dert edecekse s. gitsin umursamam bile..
işte bunlar hep toplumsal cinsiyet konuları
ben şahsen askere gitmek istemiyorum sınırda nöbet tutmasam şehit gazi olmasam diye düşünelim
o şekilde askerlik yapanlar eyvallah ama ben şimdi mühendis olacağım beni verecekler diyarbakıra kısa dönem diye 6 ay çamaşırhanede çalışcam kasiyerlik yapcam askeriyeye amelelik yapcam ortada savaş yok birşey yok ömrümün en iyi zamanlarımı çalarak benim hayalgücümü zorla alıcaklar benden
akıllı adamın harcı değil askere gitmek tamamen saçmalık
Parası olan askere gitmeyecek olan askere gidecek
mantık bu mu?
yani zengin ve fakir ayrı mı?
Ha bu arada simdi 15-18 ay falan askerlik yapanlar ayda 10 lira -40lira arası para alırken simdi paralı askerlere 3000 liradan fazla para verilecek öyle mi? ne güzelmiş
7 sene sonrad a emekli olacka ve toplu para mı verilecek?
yani 15 ay askerlik yapan 3000 lira alsaydı geldiginde en azından bir iş kuramaz mıydı? ya da araba ev vs borclanarak alamaz mıydı?
Ne yani yıllarca simdi " vatan borcudur " kısmı siliniyor mu?
Ha bir de şeyi merak ettim maaş alıp o işte maaşlı askerler olacak ya onlar maaş aldıgı icin orada asker oluyor degil mi? ee bu durumda (umarım kimse hayatını kaybetmez) hayatını kaybederse şehit mi denecek yine? şimdi bedava dan ayda 10-20 liraya maaşla ve kendi istedgi veya degil olarak askere gidip hayatını kaybeden mi şehit? yoksa 3000 liradan fazla para alan mı olacak yardımcı olsanıza
Kızlar siz askerlik deyince omzunda roket atar dağlarda terörist avlayan asker arkadaşlarımızı düşünüyorsanız Evet var onlar ama % 01 civarında. Diğerleri mi onlar patates soyuyor boş silahla saatlerce nöbet tutuyor tuvalet temizliyor filan vatani hizmetini komutan ve eşlerine hizmet ederek yapıyorlar sizde buna bakarak vay be diyorsanız ben bilmem valla..
Kızlara bak be. Görende hepsini Bırak 12 ayı, 15 ayı, 24 ay askerlik yapmış zannedecekler. Yok tecrübe kazanıyormuşta, yok bilmemneymişte. Çok merak ediyorum acaba o kışlaların içini ne zannediyorlar bu kızlar? Çok meraklılarsa bir imza toplayıp hükümete sunsunlar biz de askerlik yapmak istiyoruz diye. Bakalım kaç ay dayanabilecekler o askerlik denilen yerdeki saçmalıklara.
Ağzına sağlık!
ahahaha neden evlenmiceksin anlamadım... senin evleneceğin kişinin karakterini bedelli askerlik mi belirliyo. Sana olan ilgisini ve saygısını bedelli askerlik mi belirlicek? haa merak ediyorsan söyleyim ben askerliğimi kısa dönem yaptım ama kesinlikle bu ilişkiyi bedelli askerlikle ölçmen yanlış olur..
Askerlikte mantık olmadığı gibi bu soruda da mantık göremedim.
Komutanların, askerlerin anasına, bacısına, karısına küfrettiği bir ortamda kimse bana namus borcundan bahsetmesin.
hay ağzına sağlık kardeşim.
hizmetçilik olayını da unutmayalım yok karısının postası yok garsonu aşçısı vs vatan borcuna bak
Çok aptalca sorular bunlar. İnsanların aklını çelmeyin eskiden bedelli die bişeymi vardı. Vardıda milletmi yapmıyordu. Yok eskiden askerlik yapıldı da bilmemne. Askerlik ile evlilik tamamen farklı konular. Evlenmem dien kızlar siz aşık olunda o zaman tekrar sorun bu soruyu kendinize :) Cahil kesim hemen kendini belli ediyor. Ortada vatan yok millet yok silah tutmayı bilmeyen çocukları gençleri çatışmanın ortasına atmak askerlik ise sokayım böyle işe.
yorumları az çok okudum özellikle kızların yorumlarını merak ettiğim için dikkatimi çekti bu soru çoguda evlenmem demiş asker bekleseler öyle demezlerdi ya da şöyle diyeyim zengin koca isterler askerliği satın alınca da istemezler bütün futbolcular şarkıcılar hepsi paralı yapıorlar ama biri göz kırpsa hemen yanaşacaklar biraz daha profosyonel dbakalım olaya. ben askerliğimi yapmamış olsaydım bedelli olarak yapardım ama şöyle söyleyeyim bedellinin miktarı çok fazla düşük 50 bin tl dan aşağı olmammalı diye düşünüordum
Aferin boyle devam edin.. Erkeklerin kıçını kaldırın.. Sonra sizden cok daha fazla seyler beklesinler.. Bekaret bekaret diye kiclarini yirtsinlar..
Siz türk kizlarini mahveden yine sizsiniz. Son olarak parası varsa gider evlenirsiniz merak etmeyin
ne alakası var k. çlarını kaldırmakla
askerlikle bekareti bağdaştırp vatan kotumasını kıç kaldırma yaptın ya sen den de ne eş olur nede vatandaş sen git götü kalkmayan ülkesine herkezin girip millete tecavüz edilen yerde yaşa o zaman... ne garip yorum yapıyorsun ya...
Okuma özrün var. @atpaj erkeklerin kici kalkiyor sonra gidip bekaret istiyorlar alakasi var demedim.
Tecavuz ne alaka ya sacmaladin.
bence her erkek o vatan koruma hissiyyatını kahramanlık hissiyatını ölmeyi göz önünde bulundurmasına rağmen yaşamalıdır.. Binlerce insan Askerlere güvenerek sıcacık yatağında yatıyor Bir erkeğin bu görevi yerine getirerek kendisiyle gurur duyması gerekiyor.. Yapmalı diye düşünüyorum Parayla böyle özel duyguları ne yazık ki yerine getirmiyor.. Her şey para diyorlar ya İşte gerçekten bazı duyguları yaşamak için hiç bir şey para değildir..
walla iki cikan bedelliyide bile bile es gectim..
yasim 25 oldu tecili bozdurdum ve subatta gidecegim kismetse
bedelli bana dogru gelmiyor.. yani sinf ayriminin devletce tescillenmis hali
amcamin fikrini aldim oglum bizim buralarda askere gitmeyene adamda demezler kizda vermezler dedi...:D
vatan namustur bedelli namusunu parayla satmaktan başka bir şey değil zaten.
kafamin tuttugu insanlari gördükce siteye ilgim daha cok artiyo
aferim sana.
Ne kadar milliyetçi o kadar kapitalist
Müktedir sorgulamaz vatan hainisiniz
Yurt vatan devlet için lazım ise cesetler
Toprağım bütün dünya , halkımdır Nev-i Beşer !
d şıkkı iyiymiş.. ama 15 erkek , bedelli yapmış bir " erkekle evlenmeye " evet demiş.. 13 erkek ! , "öyle bir erkekle evlenmem " demiş.. 12 si de kararsız kalmış evlenmekte.. erkekle ! yani.. koltuktan düşecektim gülerken :D hollandaya alalım sizi beyler (!) .. :) burada olmaz işiniz :D
hahahahh parası olana erkekler bile atlıyor işte :D
Ne kdar mal bir milletiz biz ya askerlik yaptikdan sonra adam olunuyormus :D ondan buraya zirlayip agliyonuz kizlr...
Sacmalik tamamen prof orduya gecilmesi taraftariyim 12 ay askerlik yapmis erlerlemi kazancaz savasi resmen devlet amele ariyor kendine bunlarda askerlik yaptim saniyola gidin insaatte amelelik yapin daha iyi 12 ay askerlik yapip ulke kurtarilmaz. Bosa zaman kaybı
Paranın varsa ya da bir yerden bulabiliyorsan yapacaksın. Askerlik orda edindiğin arkadaşlar hariç boşa geçen aylar demek ve işi gücü olan özellikle özel sektörde çalışan birisi için askere gidip bittiğinde iş bulmak zor. o yüzden bence güzel bir uygulama. ayrıca evlenmem diyenlere söylüyorum öyle bir evlenirsiniz ki...
Askerlik adamlığın göstergesi değil ne şekilde yapmış olursa olsun umrumda olmazdı benim. Devlet böyle bir yasayı çıkarmış ödeyebilecek durumu olanlar neden yararlanmasın ki? Tersi zaten aptallık olur bana göre.
bence paralı askerlik iyi bişey. anneler çocuklarını şehit olsun diye mi doğuruyor, ya da sokaktan mı buluyor? . ilerde evlenirseniz ve erkek çocuğunuz olursa şehit haberi alırsanız yıkılırsınız bedelli iyi olmuş bnce taksitle falan ödersiniz kredi çekersiniz ya da .
Param varsa babam saoğolsun, yoksa vatan sağolsun öyle mi?
Ağır saçmalamışsın..
ne alaka kardeşim? bnmde erkek kardeşim vardı askerliğini tamamladı ama. ilerde çocuğum olursa 10 sene sonra belkide bedelliyi tercih ederim. , ama paramız yoksa yapsın askerliğini. sende haklısın bir yandan o zaman bedelli askerlik çıkmasaydı @ribozom
Anlamadığın şey şu kardeşim, bu ülkedeki tüm paydaşlar eşit haklara sahip olmalı. Vatan eşit risklerle paylaşıldığında anlam kazanır. Bu maktıkla şehit mezarlarına fakir gözüyle bakın o zaman. Bedelli uygulamasına gerçekten zaruri olarak başvuranların sayısı, tüm başvuranların belki de 1/10 u falan. Senin kardeşinin canı can da, fakirinki can değil mi? Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bir uygulama bu, hükümet yaptı diye doğru bir şey olduğu anlamı çıkmaz burada. Benim de şehit akrabam var nolacak şimdi?
tamam haklısın. ozaman böle bşy çıkmıcaktı. aynı şekilde özel okullarda çıkmıcaktı, diğerlerinin suçu ne özelden meslek sahibi
Ben yapılan tüm haksız uygulamalara karşıyım zaten konu o değil ki. Farkındaysan konu senin bedelliyi savunuyor olman. Hem canlar sokakta mı bulunuyor diyip hem de bedelliyi savunuyor olman yaman bir çelişki. Garçekten canlarını sokakta kaybeden birilerine denk gelirsen tepki alırsın söylemedi deme. Herkes kendi vizdanıyla hareket eder nasılsa sen bilirsin..
Sen canını vermezsen, ben canımı vermezsem kim koruyacak bu vatanı?
Güzel soru benim abim var iğrenç bir yer lanet olsun diyor orada çatışma çıktığında herkes kendini düşünüyor , komutanların egosuda cabası bence akıllı olan gitmez.. Amerika ya bakın paralı askerleri var dünyayı yönetiyor... kısacası ben evlenirim insan olsun yeter...
Neden olmasın?
Asker olmak, sünnet olmak, erkek olmak, bakire olmak... Bunlar hep toplumumuzun bireyler üzerinde yarattığı lüzumsuz baskılardır.
Belki birey kendisini bir piyon olarak görmüyordur. Asker olmak demek sadece vatanını sevmek demek midir? Asker olmak aynı zamanda tepedeki yöneticilerin şahsi çıkarlarını tatmin etmek için çabalayan insanlardır. Tepedekilerin gözünde insan bile değil, birer "kelle"dirler.
Sizce savaş giden kaç asker savaşmaktan memnundur? Eminim ki onlar da birer piyon olmak yerine evinde ailesinin yanında olmayı tercih ederlerdi.
Belki bedelli askerlikten faydalananlar da olaya bu perspektiften bakıyodur.
"Sen bedelli askerlikten faydalandın" şeklinde yaftalayıcı ifadeler toplumu geriye götürür. Yapmayın etmeyin.
Önyargılardan uzak duralım, karşımızdakinin ne düşündüğünü anlamaya çalışalım. Ancak o zaman toplum toplum olur.
Bu tamamen toplumsal baskı ile alakalı bence sonuçta askerlik vatan millet görevidir. Bu uğurda yapılır ama sizinde (bayanların) siyasi görüşünüz bunu etkiler mesela soruyu soran arkadaş kesinlikle vatan millet sevgisi yüksek olan bir arkadaş.
ek olarak : hangi perspektiften baktığınıza göre değişir.
Ekmeğini ye polisini taşla yöneticilere ağız dolusu küfret bu benim ülkem de klavye başında as kes sonrada bir bidilli yıpmık istiyirim... resmen sitedekilerin maskesi düştü hiç birinin vatan sevgisi tırıvırısını önemsemiyorum artık..!
Vatan sevgisi askere gidip psikolojisi bozuk ve ruh hastası komutanlardan her türlü sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmakla mı ölçülüyor bazı komutanlar sırf zevk için adam dovuyor. Keske bende bedelli yapsaydim.
Kızlar için söylüyorum, duruma göre değişir.
Bankadan kredi çekip olmayan parasıyla ıkına ıkına askerlik korkusu yüzünden bedelli yaptıysa ona kimse gitmez.
Ha yok para sıçıyor, eşşek gibi geliri var, askerde harcayacağı zaman, gelir açısından onu kötü etkilediği için bedelli yapıp daha güzel bir gelecek inşa etmeye çalışıyorsa, askere giden erkekten daha çok tutulur.
Aksini söyleyen yalan söylüyordur.
Askerlik okumus gormus adam icin gerekli degildir, hayat insana gosterir zaten dogrulari yanlislari. Zorunlu askerlik kalkmalidir. Belli bir maasa cok sayida asker cikar memleketten bunun arastirmasi fizibilitesi yapilmalidir. insanlar bir hic ugruna hayatlarini kaybediyor, son haber adam cinnet gecirmis 2 askeri ve kendini oldurmus askerde. 19-20 yasindaki cocuga silah vermek niye?
Bedelli askerlik esitsizliktir, ama bu sacmaliktan kurtulanlar da sanslarini kullanmislardir, saygi duyarim.
Şimdi arkadaşlar... Askerlik bir sorumluluk bilincinin aile yapısının Anne baba eş vs... kıymetinin en iyi anlaşıldığı hayatın en iyi öğrenildiği yerdir... Bir erkek askerlik yapmadığı sürece ADAM olmuş sayılmaz. Askerlikten kaçan demek her işin kolayına kaçan demektir... Askerlik Vatanımı Milletimi Seviyorum Gerekirse uğrunda Ölürüm demektir... Askerlik Çok şey ifade eder tabii anlayana... Askerlik yapmaktan kaçan adamdan Bırak koca olmayı HİÇ Bİ B*k olmaz kusura bakmayın
Sevdigim insan eger yaşı tutsaydi bedelli yapacakti fakat olmadi ve evet ben evlenirim, eskiden karsiydim ancak bazen gerekli durumlar olabiliyor mesela dugunumuz askerlik yüzünden bir yil ertelenecek, ise ara vermesi gerekecek ki hesap yaptik nerdeyse 180 bin tl kaybimiz olacak. Yaşadığımız sehri degistirecegiz vs vs, düzenimiz bozulacak açıkçası bu yüzden bedelli olmali, sevgilim de bedelli yapmalıydı
Askerlik yapmak erkekleri adam eden en büyük etkenlerden biri bence. Adam olmamış biriyle de evlenmeyi düşünmem büyük ihtimalle.
katılıyorum. bir de adam etmekle uğraşamam
ben askerlik yaptım sadece ezildim bu kadar
(-)
Eksileyenler yarası olup gocunanlardır. Ne diyeyim. Allah yaranıza şifa versin.
+1.
Erkek değilim ben neden adam olayım? @ercanbaslarrrrr
Erkekler el bebek gül bebek büyütülürler bizim toplumumuzda. Kızlar ise ne yapsa da yaranamaz. Erkeklerin evlenmeden önce hayatın zorluklarını görmesi gerek. Bu benim görüşüm. Beğenmiyorsanız evleneceğiniz kişiyi benim tam zıttım biri seçebilirsiniz. Çok da tın. @ercanbaslarrrrr
Siz de çocuk doğurun o zaman. 9 ay karnınızda taşıyın. Tesettüre girip yazın o güneşin altında ecel terleri akıtın. Eşinizden izin almadan evden dışarı çıkmayın!
Kadın olmayı kolay mı sanıyorsunuz? @ercanbaslarrrrr
Abi neden kadın hastalıkları diye bir bölüm var da erkek hastalıkları diye bir bölüm yok?
Tesettür ergenliğe girildikten sonra emrediliyor.
Ayrıca biz tüm hayatımız boyunca askeriz hiç sesimiz çıkmıyor. Siz 15 aycık bir yere toplandığınız için demediğiniz kalmıyor. Evlenmiyorum arkadaş askerliğini yapmamış bir veletle! Zorla mı? @ercanbaslarrrrr
Zamanınızı bir ot ile heba ettiyseniz sizin de benden bir farkınız yok demek ki ;) @ercanbaslarrrrr
Yaşınızdan utanın ya. @ercanbaslarrrrr
Askerde savaşa gitmiyorlar hanım kızlar. Bildiğimiz gündelik ev işi yapıyorlar sırasıya
1. Sabah 6:30 da kalk yatağını düzelt
2. Traş Ol
3. Kamuflajını giy
4. Botlar boyanacak
5. Kahvaltı yapılacak.
6. Mıntıka temizliği
7. İçtima
8. 2 ileri 1 geri.
bla bla blaa yani orada kahraman olmuyor kimse : )
18 000 liranın yarattığı ayrımdan yana değilim. Parası olan askerlik yapmasın, parası olmayan gitsin yapsın kafası bana göre değil. Ama Bir oğlan anne adayı olarak söylüyorum ki bu ortamda oğlumu askere göndermek istemezdim. Ve bedelliyi de değerlendirmesini isterdim, ki her annenin de imkanı olsa bu fırsatı değerlendirmek isterdi diye düşünüyorum
kızlar şunu sorayım ozaman size 20 sene büyütüp adam ettiğiniz çocuğunuzun psikopat bir komutanın eline el bombası vermesiyle canından olmasına ne derdiniz? bu ülkede askerlik demek vatanını savunmak demek olsaydı herkes can atarak giderdi ama onun bunun egosunu tatmin etmek için gidiliyor
Gerçek cevap bu işte , en iyi görüş bence
20 senelik başçavuş, her türlü çatışmaya girmiş. Askeri kollarında şehit olmuş. Elbet biraz kafadan kırıklığı olacaktır. Ancak üç beş tane kansız dışında ben hiç de öyle komutanlar görmedim.
@birbaşakburcu işte ben bu yüzden bayanlara askerlik yaptırılmasından yanayım. Ayrı bir kışlanız olmalı
bütün komutanlarınız bayan olmalı , bizim gibi askerlik yapmalısınız.
- Askerli yapmayan bayanlarla da erkekler evlenmemeli.
-Valla bedelli yaparsa da evlenmem. Anlamaz beni o. Sonra askerden gelince değişti muhabbetleri hiç
çekilmez.
Ben bu ülke için daha faydalı şeyler yapacağıma, neden 6 ayımı boşa harcayayım ki? Geniş pencereden bakılmıyor. Kimisi askeri olarak vatani görevini yapar. Kimisi ise hizmet, lojistik gibi konularda. Bedelli askerliğe niye bu kadar karşı çıkıldığına anlam veremiyorum..
Bedelli askerlik yapan erkek benim kafamda şu profildedir; "akşam hanımıyla uyur ve hanımı derki "aşkım kalk odadan ses çıkıyor" bedelli askerlik yapmış şahıs alır eline terliği tedirginlikle odadan çıkmaz"
budur yani.
Büyüklerimiz boşuna askerlik yapmamış adama kız vermeyiz demiyor. Zoru en beteri en kötü durumları görüyoruz askerde o yüzden, askerliğini bedelli yapmış erkek benim dünya ahiret bacımdır (NOKTA)
@ozgurbjk şimdi bak güzel dostum her bedelli yapan erkek korkak değil her bedelsiz yapan da korkak değil fakat bedelsiz yapıp Adam olmayı İnsan olmayı öğrenememiş evli olduğu kadına el kaldırıp döven nice karaktersiz erkeklere ne demeliyiz? kadın her şeyini yapıyor ama adam beğenmiyor yargılıyor eleştiriyor haksız yere ve eşini dövüyor bide bu adam bedelsiz askerlik yapmış birisi bu kişi sence adam mı oluyor erkek mi oluyor sana göre? bana göre adamlık erkeklik bu değil Bedelli askerlik yapıpta ailesi için canını verecek nice insanlar var ben şahsen Hz Muhammed zamanında yaşıyor olsaydım Efendimiz için gözümü kırpmadan can verirdim ok geliyorsa atlardım mızrak geliyorsa yine atlardım önüne bu adamlık insanlık erkeklik kişinin karakterindedir bedelsiz yapan askerlere sen adam oldun gel sana madalya takalım demiyorlar bedelli yapıpta adam olup eşine değer veren her ne olursa olsun canı pahasına koruyan nice adam gibi adam erkek gibi erkekler var! Kanun Bedelli askerliği çıkartmış ama neden çıkartmış bunu sorgulamak lazım Sebebi şu askerlik yapacak kişi ciddi sağlık sorunu vardır psikolojik olarak rahatsızdır ailesi maddi açıdan çok zor durumdadır bedelli yapabilir mesela bekar olup alın teriyle çalışıp bedelli ücretini yatırıp bedelli askerlik yapan karakterli insanlar vardır bende o insanlardan birisiyim ben sonuçta çalışıyorum paramı biriktiriyorum Devletime veriyorum Devletim gidiyor bu parayı Halktan maddi durumda çok zor durumda olan ihtiyaç sahiplerine veriyor fakirin karnı doyuyor çocuklara bir pantolon bir kazak alınıyor bu yüzden bu parayı yatırdığım için ve bende bunlara vesile olduğum için Allah'ın izniyle sevap kazanmış oluyorum fena mı sence? gayet mantıklı bir seçenek
Zorunlu askerlik gereksiz bir şey. Tabi türkiyede yetişip bu kafada olan insanlar için askerlik çok önemli. Adamlığı askere gitmekle ölçen insanlara ne desem boş zaten. Sonra ülke neden gelişmiyor. 70 yıl gibi kısacık bir ömrümüz var onu da böyle şeylere harcamak salaklıktır. Basıp gidecem bu ülkeden.
İyice saçmalayıp zıvanadan çıktınız artık sizde. Size mi kaldı milleti yargılamak. Askerlik yapan her erkek adam mı oluyor?, bu nasıl bir kriterdir evlenmek için. Eğer evleneceğiniz kişide sadece bu özelliğe bakıyorsanız gerçekten fakirsinizdir ve bahsettiğim maddi anlamdaki fakirlik değil. Parasını ödemiş yapıyor bir para kolay mı kazanıyor o parayı kazanabilmek için ne zorluklar çekiyor insanlar. Çokta mantıklı bir iş yapıp hayatından 6 ay çaldırtmamıştır ve yaptığı çok mantıklıdır. Düşünce tarzınızı değiştirin artık çok dar çerçeveden bakıyorsunuz olaylara.
Hayır
Çanakkalede doğu cephesinde güney cephesinde 14. -15. yaşlarında çocuklar savaştı kim için yüzünü görmediği bizler için şimdiki erkekler 1 yıla dayanamıyormuş sağda solda atamın (atatürk) adini alıp gezmek kolay birde onun gibi yiğitce davranin o görse bu kanunu kabul etmez bile siz erkekler gelecekteki çocuklarımız için elinizi taşın altına koymuyorsanız kendinize adam demeyin!!! Kızlar bunlar acizlikten korkularindan vatani koruyamiyo sizimi cocugunuzumu koruyacak ya bunlara askerlik adam olmayı öğretiyor
Eskiden bedelli askerlikmi vardı? Sevgilin nişanlın hatta eşin giderdi askere gelene kadar onun yolunu beklerdik. Ben kendimden biliyoruk 15 ay boyunca asker yolu bekledim ağlaya ağlaya özleye özleye.. bir erkek kendine nasıl yakıştırabilir bedelli askerlik yapmayı? Peki senin baban hiç istermi böyle bir damadı? Aklıma geliyor ölen şehitlerimiz, ciğerleri yanan anneler babalar.. Bu bir vatan borcu ve hakkını vere vere yapılmalı.. Benim şahsi fikrim budur..
Bağnaz tutucu ön yargılı olmamak lazım benim için bu kriter bile değil evlenirim neden evlenmeyeyim. .
Bu aşk iş sözleşmesi değil
Evlenmem demek çok mantıksız üniversite mezunu olmayanla evlenmem deseler neyselerde bedelli ne alaka yani. .
Bedelli askerlik yanlış bir uygulama. Asıl oması gereken vicdani ret. Zenginler parayı verip kurtulacak, benim pasifist olmama falan bakmadan askere alıp elime silah verecekler. Yok ya?
Not: Pasifist kelimesinin anlamını bilmiyorsanız "Ehohohaha pasif i*ne hahahohahağ!" demeden önce google'dan falan aratın. Bu notu yazmazsam öyle bir şey söyleneceğinden adım gibi eminim :D
Ehohohaha pasif i*ne hahahohahağ! Tam nota gecmeden diyordum ki.. Saka saka :D i*nelik olsun diye yaptim :D
Bir erkegi erkek yapan temel 3 unsur vardir bayanlar
1:sunnet
2:askerlik
3:babasini kaybettiginde
Simdi gelelim askerlige askerlik en basta vatan borcu vicdani yukumluluk su anda bile eksi bilmem kacta nobet tutan askere borcluyuz olan huzurumuzu
Asil konu ise askerlik bireye sabri idare etmeyi guvenmeyi zorluklarin ustesinden gelmeyi yonetmeyi yonetilmeyi sorumluluk bilincini asilar ve insan hayati boyunca tasiyacagi karakteri ve kisiligi burada oturtur varin siz dusunun gerisini hersey maddiyat degil
Askerde önüne yemeğini koyarlar, karşılığında çalışırsın, soğukta nöbet tutarsın dediğin gibi. Para kazanma başını akşam yastığa koyma derdin yoktur, Normal hayatta para kazanmak zorundasındır, başını sokacak bir ev bulmak zorundasındır, hayatını devam ettirebilmek zorundasındır, aile kurmak zorundasındır ve o ailene bakmakla yükümlüsündür. Sevgili dostum erkeği erkek yapan Hayattır , Askerlik değildir... Bu sadece felsefi bir hurafedir...
öncelıkle bu soruyu soran kışı egıtım duzeyınde sıfır ve fazla bılgılı degıl. ınsanlar askerlıge para verırken sebebler vardır. kımısı ıslerını duzenını bozmak ıstemez kımısı vesayre.. once mantıklı dusuneceksın ıstatıksel olarak bakacaksın. işi gucu olmayan ınsanlar yapabılır yalnız ısı gucu olan ınsanlar zaten bedelını fazlasıyla ödemekte...
he bir sen eğitimlisin... bas git işine hadi güle güle
Eskiden askerligini yapmamis adama kiz vermezlerdi daha adam olamamis derlerdi
Simdi gorsunler parayla askerlik yapiyorlar :)
Askerlik yapmamış adama derlerdi, nasıl yaptığını söylemezlerdi ;)
Adamlık bir karakter göstergesidir, ne okul ile, ne askerlik ile ne de başka birşey ile sağlanamaz. Adam kancıksa kancıktır, yavşaksa yavşaktır, orda gidip 2 burnu sürttü diye delikanlı olmaz ;)
Gordugum en salakca soru @birbaşakburcu
Her askere giden adam olsaydı ülkede şerefsiz, it, uğursuz kalmazdı ;)
Aynen bigaripadam.
@bigaripadam haklısın
- verenler bedelli ve yandaşları.
seren askerlik olculmez askerlik yapıp karısını öldürenler var
Bende şu an Aöf ile uzatıyorum, yaş 29 olunca kabul etmedikleri için o zamana kadar fiyatı indiği kadar insin, Ardından ücretini ödeyip askerlikten muaf olmayı düşünüyorum kısmet olursa :) Kendim böyle düşündüğüm için değilde gerçekten de pek askerlikle alakası yok bu işlerin.
Komutanların ayakçılığnı yapmak, amelelik yapmak diye arkadaşlar bir bakar mısınız?
Bu Ülkede jandarma diye bişey var mesela.
Polisin olmadığı yerde polis olan asayiş ve düzeni sağlayan görev alanı tüm Türkiyenin %92si olan askere giden vatan evlatlarının ülkesine hizmet ettiği askeri birim.
Ha burada ayakçılık yok mu var, Ama eskiye nazaran daha az giderek daha da azalacağı kanısındayım.
Hayır diyen kızların %90'ı yalan söylüyor...
Sevgilileri askerdeyken , onları beklemekten sıkılıp, başka kollarda teselli bulmaya çalışan ablalar, bu %90 lık dilimde yer alan ablalar değil mi?
Geçin bu işleri..
söylediğin şeyle konu çok farklı
hiç farklı değil..
Verdikleri cevaplara bakarsak hepsi 12 ay askerlik yapmış erkekle evlenirler sadece.. Birgün karşılarına zengin, yakışıklı bedelli askerlik yapmış biri çıktığında, ilk onlar atlar kucağa.. 12 ay askerlik yapsın anca öyle evlenirim derler, 12 ay bekleyemeden şutlarlar askerdeki sevgililerini.. Boşa atmayın :) Atın ama ölçülü atın
doğru söylüyorsun hak verdim şimdi sana
Esim bedelli askerlik yapacak. Sonunda cikti. Evli cocuklu adamin askerde isi ne? Saldirsalar ne yapabilir? Hic bir bilgisi tecrubesi olmayan insanlarin askerlik yapmasini yanlis buluyorum
evlenip çocuk yapana kadar aklı nerdeymiş... gerçekten ülke satılıyor diyen kim varsa 18.000 tl ye satıyor vatani borcunu... yazık
Okuyordu musadenizle.. gitse ne yapacak? Hic bir sey.. ee o zaman yalandan orda bulunmasinin amaci nedir? Kesinlikle parali askerlik olmali. Hem bu isi bilen ibsanlara vatan emanet edilmis olur hem bir suru insan iş sahibi olur hemde ulkenin ekonomisine katki saglanmis olur. Mantikli dusunmrk lazim. 20 yasinda liseden cikmis ergen askerliktr ne yapabilirki
Hayır.
O zaman evleneceğim adamın benden ne farkı var ki?
Kız gibi kaçan biri gözümde erkek değildir.
@İnci18 erkeklik adamlık bedelsiz askerlik yapan kişi ile mi ölçülüyor? valla Bedelli askerlik yapıpta ailesi için canını verecek olan eşi için canını verecek olan nice insanlar var bedelsiz olup küçücük bir yaradan ortalığı ayağı kaldırıp canı tatlı olanlar var ayrıca eşini döven vuran ağlatan erkekler var bunlar mı adam oluyor? öyleyse git evlen kardeşim bir erkeğin adamlığı erkekliği insanlığı ne kadar askerlik yaptığı ile ölçülmez ölçülemez o kişinin ailesine ve eşine verdiği değerden ölçülür.
şahsen askerlikte zorluklar olduğunu biliyorum bir insan o zorlukları çekmeli bnce her zaman ana kuzusu olmamalıdır yarın bir gün zorluga karşı gelmelidir lay lay lom yaşarsan hayatı yarın bir gün evlendiğinde bir zorlukla karşılaştığında çaresiz kalacak erkekle evlenmem
Bedelliyle evlilik ne alaka güzelim evlilik gönül işidir.
Evlenirim seviyorsam.. Çok basit düşünüyorsunuz bence. Önceden olsa evet çok haklıydınız vatani görev derdim ama şu durumda olan gençlere oluyor pisipisne ölüp gidiyorlar kim için? Bir düşünün derim... Ortada vatan mı kaldı ki korunacak?
neden bunu gizli yazdın... neyden gocundun bu kadar
Pisi pisine ölüyor dediklerin ortada ar olan bir vatan için şehit oluyorlar
@ercanbaslarrrrr Az edepli konuşmayı öğren. Doğuda askerlik yapan dağlardan teröristleri temizleyenler aklına gelmiyor mu bunları yazarken
yürü be kim tutar seni. burada kuru kuru demeyle olmuyor. paran çoktur çocuğunda askerlik çağına gelir o zaman dersinki evladım askerlik çağın geldi bedelli gitmeyeceksin güneydoğuda aslanlar gibi çarpışacaksın yoksa seni redderim evlatlıktan. işte o zaman derimki helal olsun.
Zorunlu askerlik kadar saçma bir sistem yok sen ülkenin genç yaşta ki insanları sözde disiplin adı altında en verimli yaşlarında alıp eğitim vererek "adam" yetiştirdiklerini sanıyorlar. Daha geçenlerde 3 tane gencecik insan askerde vefat etti Genelkurmay'ın açıklaması cinnet geçiren askerin telefonuna mesaj gelmiş onu görüp iki arkadaşını öldürmüş sonra intihar etmiş bu mu disiplin böyle mi adam olunuyor?
30.000 tl verip bir önceki dönem faydalandım.
valla sizin gibi ergen ve kezban olmayan sevgilim ne olur gitme bedelli yap filan dediği için öyle oldu.
tamam
Bu Böyle Sorulmazki ama Aşık olursun seversin ozaman görürüm sizi Burdan Bedelli yapanları yuhlamayın bence.. Vatan Sevğisnin Artık tekrar Yorumlanması gerekiyor...
Ne yani bu Ülkede Askerlik yapanalrın hepsimi vatan evladı? Bürokrasideki Tüm bu yolsuzlukları yapanalrda Amerikalı değil merakl etmeyin... O kadar eleştirdiğiniz tayip kemal bahçeli askerlik yaptılar..
İnsanın karakteriyle şartlar farklıdırç..
Eig 👏👏👏👏
Sevdiğim insan askerliğini bedelli yapmış diye sevmekten evlenmeden vazgeçmem. Ama erkek dediğin askerliğini yapmalı!
benim illa askerlik yapsin gibi bir fanatikligim yok aksine askerligin olmamasi gerektigini dusunuyorum. askeriye alsin o gorevi.
Yaptım ben. Ama yaptım diye kızlar üşüşmesin hemen. Ben evlenmem. asdfg
Öyle asker polis sevgilisi olacağım diye yırtınan kezzyler, ön görüşme yapıyorum sonra biz sizi arayacağız deyip sepetliyorum. Ona göre
bahsettiğin şeyle konu çok farklı :)
Hanımefendi, arkadaş askerliğini yapmış olsa ne olur olmasa ne olur. Asker insanı adam eden bir yer değil ki. Benim askerlik yaptığım yerde hiçbir rütbelinin benden fazla tecrübesi yoktu denizle ilgili. Bırak dümen tutmayı dahi bilmiyorlardı. Gittik egolarını parlattık geldik eziklerin. Yani askerlik öyle kanunda bir madde olduğu için yapılan bir şey. Ha dersen profesyonel ordu ona eyvallah. İşim er diyebilmeli yetişkin insan. Yoksa hayatının bir kısmında gel burada dikil, silah tut, paspas yap birde bu üniformayı giy dediler diye kimse yücelmiyor ya da alçalmıyor. Amacını şaşırmış bir hizmet artık. O yüzden bunu kıstas olarak kabul etme derim.
Şimdi bütün kızlarımız hayır diyecek :)
ama adam gelmiş 30 yaşına bu yaşına kadar okumuş bişiyler için çabalamış bedelli eskerlik çıkıp yararlanmışsa neden evlenmiyeyim?
4 yıllık eğitim alan zaten 5 ay yapmayacak mı?
Neden 4 yıllık okuyanla 2 yıllık üniverside okuyanlar bir değil?
Bu ülkede birilerini birilerinden üst seviyede görüyorlarsa , parası olanda bedelli askerlik yapsın sorun olmamalı..
Bizde diyoruzki okuyanda okumayanda bunu aynı yapsın
Yok işte öyle bir adalet ülkemizde , okuyanla okumayanın arasında her açıdan uçurum koyuyorlar.
@Hilal82