Evet
Hayir
İstisna vardir * ezici cogunluk evlenmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kadınlar statü olarak değil alt birisini kendisine denk birisini bile istemez. Sen bakma olabilir ya önemli olan aşk filan demelerini onlar masal. Kadının erkeğe saygı duyması için statü veya maddi gelir bazında erkeğin bir tık daha üst olması gerekiyor. Bu konuda yapılmış hem ülkemizde hem yurt dışında araştırmalar var istatistikler bunu gösteriyor.
Davul bile dengi dengine demişler. Çok da doğru demişler. Kadın bunu sorun etmese bile erkek kendi kendine triplere girebilir. Kendileri böyle düşünmese, bu durumu önemsemese bile çevredeki insanlar "bu kızı bu adama nasıl vermişler" başlığı altında söyledikleri sözlerle bu tür düşünceleri bilinçaltlarına ekiyorlar. Sonuç olarak bazı erkeklerde aşağılık kompleksi oluşabiliyor. Dolayısıyla kadını ezmeye yönelik davranışlar sergilemeye başlıyor. Sonuç: evlilik sağlıksız bir ilişki haline dönüşüyor. Yani bu tür durumlardan kaçınmak gerek. Olabildiğince kendine denk eş seçimi önemli bence her açıdan.
Aşıksa evlenir. Ama aşk biterse de gözüne batmaya, küçük görmeye başlar. O zaman da boşanır. Boşanamazsa çocuklar, çevre baskısı vs gözü, aklı ve kalbi dışarı kaymaya başlar. Aklında hep tek bir düşünce oluşur. Neden daha iyisini bulmadım ki?
Son olarak da hiçbir aşk sonsuza kadar sürmez!
İnsanlar genelde yaşları ilerledikçe statü ve kariyer sahibi oldukları için oyle bir durumda da kadın muhtemelen erkekten büyüktür. Erkekler çoğu zaman kendilerinden yaşlı kadınla evlenmedikleri için bu tarz evlilikler çok az görülür.
Yok hayir. Kadin doktor erkek ise öğretmen olabilir.
Doktor kadın öğretmen evliliğinde statü farkı yok ki zaten. Hatta kadın nöbette olurken erkek de çoğu zaman evde tatil yapacağından çocuklar için gayet dengeli olur. Maaşlar arasında biraz fark olabilir ama onu da çok sallamaniza gerek yok. Kadınlar genelde daha masraflı olduklarından maaşlarının önemli bir kısmı kılıf kıyafetlerine gidiyor. Çocuklarıni ozel kurslara özel okullara filan gönderse zaten senin kadar eve para harcamış olmaz bile.
Söyledikleriniz mantikli. Ama bir başka kadina gore degisebilirde bu fikir. Sonucta insanlarin egolari v. s. ayni degil
Bir de olay aslında kadınların statuye kariyere bakmasindan ziyade erkeğin mental gücüne ve zihin setine bakmasidir. Bu erkek benden daha akıllı mi bilgili mi ailesini yönlendirebilir mi onun iradesine güvenebilir miyim diye düşünürler yani. Cahil kültürsüz kandirilmaya müsait vizyonu dar olan dolar yükseliyor deyince ben dolarla mi ekmek aliyom yaw diyen bir fareyi evin reisi yapmıyoruz diye neden kibirli olalım ki? Öyle biri gitsin kendi ayarindaki biriyle evlensin🤣
Benim gibi dusunmeyen ve erkeği sadece kariyerine statüsüne göre değerlendiren kadınlar elbette çok fazla ama öyle kadınlara doktor olsan o zaman da kendini beğendirmekte zorlanabilirsin. Atıyorum kendisi Cerrahpaşa Tıp mezunudur sen Kars'ta okumussundur seni beğenmez. Ya da kendisi uzman doktor olur seni aile hekimi olursun yine begenmezler
Evet. Örnegin bir tanidigim iç mimarlik okuyan, kumral eli yuzu duzgun gideri olan bir çocuk ama tam bir erdoğancı, akpden evin yolunu bulamaz çoğu zaman. Mental gücü iyi çocuğun eli yüzü düzgün olunca benide çekmisti kendine, ozguvenide yukse ama hal tavir çocuk çocuk hareketlerinden ve erdoğanci fikirlerinden ben bile soğudum
Bizim okulda da evli iki hoca var. Kadın prof ama erkek prof değil. İkisinin de mesleği ve üniversitesi aynı yani. Kariyerin statünün sonu yoktur ve değişkendir. O yüzden baz alinmasi doğru değildir. Ha şöyle olabilir belki. Kadın ya da erkek karşısındaki kişinin kendisinden daha alt statüde olması ile birlikte o kişinin kendisine menfaat için geldiğini düşünürse o zaman reddetmesi anormal değildir. Genelde bu durumda karşı taraf utandirma taktiği uygulamaya çalışır statüye bakiyorlar diye ayıplar ama bunların umursanmamasi lazim
Akademisyen deyince aklima geldi. Benim mezun oldugum unide bir yasi ilerlemis kadin hocamiz vardi. Eşi savciydi mesela. Ornekte goruldugu gibi statu yuksek erkekte. Benim köydeki cahil annaannem bile okumuş olsan dedene varmazdim diyir gerisini siz dusunun:)
Olabilir. Ona bakarsan savcı açısından baktığımızda da gidip ev kızı almak yerine akademisyen kadınla evlenmiş. Yani kadın da eğitimli ve statü sahibi.
İnsanlar her zaman kendi çevrelerinde bulunan ve kendileri gibi olan insanlarla arkadaşlık ortaklık ve evlilik gibi bağları kurarlar. Senin çevreni ve dünya görüşünü düşünce yapini şekillendiren en önemli şeylerden biri de aldığın eğitim ve mesleğindir. Çevrende de bu noktalarda kendine yakın kişilerle ilişki kurmuş olursun. Aşkı da arkadaşlığı da yine bu insanlarla yaşarsın.
Bugün bir Türk kızının çoğunlukla neden Türk erkeği ile evlendiğini neden bir Nijeryalı ile evlendiğini pek görmediğimizi eleştirebilir misin? Hayır. Çünkü ırk olarak en yakın ve en iç içe olabileceği en çok ortak şeyi paylaşabileceği kişileri de yine kendi irkinda bulur. Eğitim meslek yaş maddi durum gibi konular da tıpkı bunun gibi senin çevreni şekillendirir. Hepsi bu.
Cahil anneannene gelecek olursak belli ki okumuş bir erkekle evlenmek için okumuş kadın olmak gerektiğine inanıyor. Okumuş erkek onu almamış ve deden onu almışsa demek ki erkekler de eğitime bakıyor anlamını çıkarabiliriz buradan.
Cevap
11Cevap
Çok nadirdir. Günümüzde neredeyse imkansızdır. Kadınlar genelde kendinde aşağıda olan bir erkeği istemiyorlar. Yetiştirilme tarzlarından kaynaklı olarak. Anneleri der ki onlara: "Kızım zengin goca bul ben ettim sen etme" bu söz her şeyi açıklar.
İnsanlık olarak aşağıda olmasın kâfi, her şeyi statü, diploma belirlemez ki, müthiş bir enerjisi, müthiş bir kafası, özgüveni vardır, eğlencelidir, bu gibi detaylarda çok mühim.
Bende boyle birisiyim ama genele gore degisebilir tabi bu fikir
Erkek evlenir ancak kadın evlenmez kadının doğasına ters ve örnekleride çok az
Cok haklisiniz.
Kadınları bilmem ama ben kendimden üstün bir kadınla evlenmek istemem.
Hayır. Hipergami nedeni ile kadın kendinden statü olarak aşağıda biri ile evlenmez. Evlenirse mutsuz olur. Erkek iyi bir hayat sağlamalı kadına.
Hayır canım yanlış anlamayın ama bu fizik kurallarına aykırı bana göre
Bilemedim şimdi ama en az benim kadar kazanmalı. Kendimden aşağıda birini istemezdim.
Yani kadın isterse de ilerde sıkıntı olur çevrede buna izin vermez
Aşkı, sevgiyi arayan bir insan bu tür şeylere önem vermez zaten
Statüm bir kriterse, kararını etkileyecekse zaten evlenmesin.
Mezhep farkları bile evliliğe engel ilken statü gibi daha görünür bir şey tabi ki evliliğe engel olabilir.
evlenmez. işsiz kızlar bile zengin koca derdinde. bide sucu erkeğe atıyorlar erkekler tribe girermiş diye
Evlenmesine evlenir ama kendisinin kariyer olarak daha üstte olduğunu alenen belli eder
Kendi adıma konuşuyorum HAYIR
Sen holding sahibisin. Beğendiğin ve yaninda olmaktan keyif duydugun bir flörtünde diyelim ki avukat. Evlenmez misin?
Evlenir niye evlenmesin ki
Çok çok çok çok nadirdir
Genelde olmaz böyle bir şey
Sen holding sahibisin. Beğendiğin ve yaninda olmaktan keyif duydugun bir flörtünde diyelim ki avukat. Evlenmez misin?
Haklisiniz
Evlenir
Evlenir
Evlenir
Aslaqa
Neden evlenmesin
Evlenir
Evet
Seviyorsa evlenir
Bilinmez tabi
severse evet
Kasiyer tavlamak cok basit ayrica güzel olanlarida mevcut sjwnsn
insanları basit görme hayat şartları sonuçta, sende daha başka yerlerde olabilirdinnn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?