Benim için kesinlikle onu taktir etmeme, kariyeri geleceği hedefleri hayalleri için onu hep desteklememe sebep olur. Zaten eşimin durumu nasıl olursa olsun onu her kararlarında hür ve ileride istiyorum. İnsanlar birbirlerini tüketmek yerine hayatlarına destek olmalı değer vermeli, birlikte çoğaltabilmeyi öğrenmeli. Yoksa o ilişkiye evlilik diyemem. Ne kazanırsam kazanayım onun daha iyi şartlara kavuşmasını hep hedefliyorum. Seven insan da zaten sevdigi için hep bunu ister diye düşünüyorum. Çünkü eşimin mutluluğu benim de mutluluğum demek. Onun parası onun evi onun her şeyi olabilmeli. Ki zaten evim olursa da eşimin üzerine yapardım. Çünkü eşime aidim. Ailem yuvam gelecegim o. Sözünden çıkmayacağım tek varlığım o. O benim eşim, sevdigim saydığım değer verdiğim en güzel insan o. ve ona güvenirim. Haliyle her başarısından da çok gurur duyar, onu hep destekler csaretlendirir her anına eşlik etmeye çalışır, sevgisine ömür boyu lâyık olmayı amaçlarım. Tek değer verdiğim şey sevgi. Bir ilişkiden beklediğim en önemli değer, birbirimizin imkan ve olanaklarını tüketmek değil desteklemek, biriktirmek ve çoğaltmak.
Bir adayım olursa duyrulur :) Hiç bir kariyerin olmasa da, benden daha iyi olabilmen için elimden geleni yapmaktan hep mutluluk duyacağım yeter ki bunu sende iste, birlikte hep başaralım :)40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. EVET olur. Tersini söyleyende aynen senin söylediğin gibi köprüyü geçene kadar AYIya DAYI deyip tiyatro oynuyordur (çıkar odaklı yaklaşıyordur) ya da çocuk beyinlidir her iki şekildede yaramaz erkektir = iyi ve şirin erkek görünmek istdiği için yalaka yağcıdır. Bunu aşağılık kompleksiyle alakası yok , günümüzde artık dünyadaki aile kavramı bozulmuş kadını rolü kaybolmuş değiştirilmiş erkeğin rolü ilişikde etkisiz hale dönüştürülmüş durumda, bunuda dünyayı yönetenler (Küreselciler Tarikatı=New World Order) bile bile yapıyorlar.. Yeni dünya düzeni getirilmeye çalışılıyor.. eski standart dünya dengeleri yıkılıp yenileri getirilmeye çalışılıyor. Eskiden (90lar 2000ler) filmlerde erkekler kadınları kurtarırdı, kadınlar kendisiyle ilgilenen değer veren erkeği severdi.. şimdi ise Küreselcilerin film sektörünü ele geçirmesiyle artık çocuklara gençlere Gaylik Travestilik Lezbiyenlikl özendiriliyor eski dünya düzeni yıkılıyor ve değersizleştiriliyor (Küreselcilerin film kanalı=Net..) Bir ailede kadın erkeği yönetmeye ona kafa tutmaya onu ezip geçmeye (her bakımdan maddi manevi) başlamışsa o iş bitmiştir. Bir erkek ailede aşkta sosyal ilişkisinde karşısındaki kadına erkeklik görevini yapmıyor yapamıyor veya bu yeni bir kafa yapısı düzenle yokediliyorsa artık birşeylerin yamuk gitti ve çok büyük yanlışlar olduğu kesindir.
Sorun kadını daha iyi kariyere sahip olması değil , sorun yeni dünya düzeninde erkeğin etkisiz zayıf aciz ezik bir konumda konumlandırılması.. bir erkek bunu hazmedemez zaten buyüzden küreselciler çocukların beynini yıkayacak çizgifilmlere ve dizilere başlayıp erkeklere GAY'liği Travestiliği sevdirmeye uğraşıyorlar.. eski klasik düny adüzenini değiştirip yıkmak için.. Bu yok oluşun ve kıyamet alametlerinin başladığınında bir göstergesi gibi aslında, Küreselciler için deccalın tarikatı denmektedir.. insanların aklında din kavramınıda silip yoketmeye çalışıyorlar. Yaratıcı kavramını yoketmek, insanların kendi kendine oluştuğunu, herşeyin rastlantısal yaratıldığını, öldükten sonra ahiret yaşamının olmadığını ve toprak olup gideceğimiz yalanını yayıyorlar.. Oysa kutsal kitaplarda öldükten sonra önce bu hayatta yaptıklarımız için mahkeme edileceğimiz ve sonra ahiret hayatı yaşayacağımız söylenmektedir.. ölmek ve bitmek yok ölüp sonra tekrar diriltileceğiz, şu an insanlar özgür iradeleriyle yaptıkları yapacakları iyi ve kötü işler için sınavdalar (hepimiz öyleyiz). Konu dağılıyor ana fikre geri dönersek erkeğin aile yapısında ve kadınla sosyal ilişkisinde etkisizleştirilmesi Yalan-uydurma-Senaryo dizilerin tersine çoğu erkeğin işinde ve maddi hayatında sorunlar yaşaması herşeyi altüst ediyor fakat yalan-uydurma-dizilere bakarsak o dizilerdeki erkekler hep patron hep holdingçi hep zengin çocuğu.. birtane normal çalışan erkeği seven kadın YOK? kadınların hepsi patronlara holdingcilere aşık.. herşey eski düzen altüst olmuş durumda. Yeni dünya düzeninde kadınlara iş hayatında üstünlükler verilirken erkekler 2. sınıfa çekiliyor savaşları kaybediyorlar.. görünüşe göre artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak! eski sevgiler.. eski aile hayatları.. eskisi gibi sağlam ve uzun ilişkiler.. eskisi gibi tutkuylabağlanıp sevmeler.. Yeni dünya düzeni kadınların erkekleri ezip geçmesi için hertürlü maddi manevi filmler ve propagandalar yapılıyor başarılıda oluyor hatta erkeklere artık TV'lerde sabahtan akşama kadar tacizci sapık katil deniliyor artık erkekler psikolojik olarakta kendileri geri çekmiş durumdalar günümüzde ve çoğu "düzgün" erkek artık kadınlar bakmazsa ilgilenmezse tanışmak için çabası yoksa alfa denilen yüzssüz itt aldatan yalancı saapıklar gibi zorla gidip herkızla tanışmıyorlar normalide bu..
Ve son birşey daha.. kadının maddi olarak erkekten üstün olması durumunda zaten kadınlar birlikte olduğu erkeği saymıyorlar sevmiyorlar ona "ADAM" gözüyle bakmıyorlar saygı duymuyorlar ve bir süre sonra ondan soğuyorlar.. sende eğer bunu aksini söylersen sende "çıkar odaklı yaklaşıyorsun" şirin görünmeye çalışıyorsun ve gerçeği söylemiyorsun demektir.. genelde böyledir istisnalar kaideyi bozmaz611 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar güzel anlatmışsınız, teşekkür ederim yorumunuz İçin...
- +1 yıl
Erkekleri kimsenin ezdiği yok saçmalamışsın tamamen toplumda ezilen taraf varsa oda kadınlar sanki erkeler maddi açıdan kendinden düşük olan kadınları aşağılamıyor sadece kadınlarda var kompleks erkek rolü kadın rolü toplumun o anki şartlarına göre koyulmuş şartlar değişir kurallar da değişir bence senin zihniyetin kadın erkeğe hizmet etsin erkek bir adım önde olsun tamamen arap kafası küreselcilermiş lafa bak düz dünyacılardan farkın yok senin
- +1 yıl
@papyon1234 NET... x seyrederek büyüyenler ve hayatı NEt.. x zannedenlerin bakış açısı aynen senin düşüncelerin gibi.. Senden öncede bir hayat vardır ve beden öncede dünyada bir hayat vardı. Erkeklerin rolünü sen belirleyemezsin o rol zaten belirlenmiş ve bunu şuanda değiştiriyorlar ve bunu normal miş gibi gösterme çabası içindeler.. kimler? = Küreselciler ama sen bunu bile bilmiyorsun.. izlediğin filmler Medya kanallarının sahipleri vs küreselcilere hizmetediyorlar. Sen sallıyorsun ben bilerek konuşuyorum. Dünyada süre gelen dengeleri bozma çabası var.. artık filmlerde Küreselcilerin etkisiyle sürekli Kadın kahramanlar başrolde ve erkekleri kurtarıyorlar vs vs ilginç bir durum ! bunu büyük resme bakmayanlar göremezler. Sürekli feminizm propagandası içeren filmler yayınlanıyor bu normal değil == https://ibb.co/LYPDCsC .. dünya düzenini değiştirme çabası.
Bu arada sen beni yargılayacak kapasitede biri değilsin haddinilerek konuş ! farkım var ya da yok bu senin ilgilendirmez kapasiten kadar konuş. İster arap gibi düşünürüm ister uzaylı gibi düşünürüm sana beğendirmek zorunda değilim, BEN sen dünyada yokken bu dünyada vardım ve senden akıl öğrenecek değilim. Arap kafası gibi karalayıcı feminist vs düşünceleri kendine sakla , kimse senden kimseye hizmet etmeni istemedği kendi kendine konuşuyorsun.. kimsenin senin gibi kibirli birinin hizmetine ihtiyacı yok , etraf senin gibi papyonlarla dolu , sıradansın. - +1 yıl
Akıl yaşta değil baştadır kültür seviyen ortada inandıkların ortada ben televizyon izleyen bir insan bile değilim senin benden çok izlediğin aşikar feminist bir söylemde de bulunmadım günümüz toplumunda kadınların ezildiği zaten ortada bunu kendi yaşantımda yaşıyorum zaten erkeklerin rolü de değişecek kadının rolü de bizlerde artık çalışma hayatına girdik biz siz olmadan da kendi ayaklarımızın üzerinde durabiliyoruz kendimize bakabiliyoruz bunu yapabiliyor olmamızda erkekleri geri plana atmıyor onları ezmiyor. Sadece laf cambazısın konuştukların içi doldurulur şeyler değil sen boş boş yaşamaya devam et biz yeni nesiliz yeni nesil bu hayatı sorgulayarak yaşayan bir nesil dayatmalarla büyümüş bir nesil değil o yüzden sıradan olan sensin ve senin gibiler
- +1 yıl
Tarih boyunca sadece erkekler egemen olmadı kadınlarında egemen olduğu toplum çok
Erkeklerin yönetici vasfı özelliği öylesine gelmedi
İlk insanları düşünün
Adam ava gidip hayvan getirmiş
Kadında onu pişirip çocuklara yedirmiş
Ama her zaman kadın mağarada durmamış
Şimdi de mağarada durmuyorlar
Tarihte Erkek hükümdar yönetici daha çok daha baskın
Ama kadınlarda var
Kleopatra Elizabeth kadın değil mi
Birsürü anaerkil toplum var
Benim babaannem zaten öyle
Çerkezdir ağa gibidir adamı ağlatır valla
Öyle kadınlar var ki çiğ çiğ yerler seni
Bence otorite savaşı yapmak tarih boyunca anlamsız birşey
Ben 3 o 5 kazansın ne olacak ki - +1 yıl
- +1 yıl
Kadınları Erkeklerin gölgesi gibi düşünmek lazım
Yani aslında Kadınlar Erkeklerin arka planındaymış değilmiş gibi görülür
Ama hiç öyle değil
aslında ön planda olan
Erkeklerin Kadınlar tarafından konrol edilen gölgesidir
Sezarın gölgesinde Kleopatra vardı
ondan dolayı onun esiri oldu - +1 yıl
@papyon1234 👏👏👏🌸
- +1 yıl
_____Yavşak ___kıza yazmak için çok güzel yağcılık boyacılık yapmışsın baya şiirsel yazmışsın.
Kleopatralara gidip tarihi geri saracak kadar mı beğendin bu papyon denen kızı VAYYY BE !
döktürmüşsün şiirsel tatta kadını erkeğin gölgesi vs ilginç birisin hayal gücünle tarihi film çevirmişsin. Sezarlar Kleopatralar.. sonrada konuyu babaannene bağlamışsın.. ilginç.. Buarada sen 4saatlik 1963 ORJINAL CLEOPATRA filmini izlememişsin ve tarihi gerçeklere göre yapılan o filmdende haberin YOK sanırım? hikayeyi kendi keyfine göre YONTMUŞSUN. CLEOPATRA filminde sezarlar imparatorlar CLEOPATRA için birbirlerinin kuyusunu kazıyorlar birbirilerini öldürüp harcıyorlar ve sonunda CLEOPATRAnın ihtirası entrikaları ve imparatorlarla oyuncak gibi oynaması sonucu o kadın yüzündan koca imparatorluk çöküyor MISIRLILAR, ROMALILARA UŞAK OLUYORLARDI.. senin engin tarih bilginde biraz ARIZA VAR :-) Burda uğrunda döktürdüğün şiirler yazdığın Papyonpatran senide filmdeki gibi bir sona götürmez umarım genççç. Bu işler desteksiz sallamayla olmuyor.. neyseee
_____Papyonpatra _____ senin TV HABERLER vs izleyip izlememen İşsiz ya da çalışıyor olman beni ilgilendirmiyor? bu özelliklerini sana şiir yazan "yavşağa" söyle o değerlendirsin sana yürüyen 0 ..
Kim boş konuşuyor kim dolu konuşuyor okuyanlar karar verirler sorun değil, kendi kendini yüceltip kibirlenip megalomanlık yapman birşey değiştirmez :-). İstediğini sorgula yeni nesil olman birşey farketmez, dünyada bazı kanun kural standartlar vardır ve senin keyfine göre değişmezler ama sen kendi keyfine göre TRAFİKTE kırmızı ışığı MOR , yeşil ışığı PEMBE de yaparsın bu gazla..0K
_____GizemDemir______ Sen nerden çıktın? Minions'ların boyları yetmeyince seni yedek-klubesinden mi çağırdılar? yardımcı oyuncu olarak? bence profesyonel olduğunu konuda = bisiklete binip uçmaya devam et. farklı işlerle uğraşmana gerek yok.. senle ilgili bir konuda yok burda.
ayrıca "Kim senden elini uzatmanı istedi ki?" bunlar mı? sonra elin havada kalır..
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
İnsanoğlu çiğ süt emmiştir, elbet bir tartışma yaşandığında konusu açılır. O yüzden mümkün mertebe denklik şart. Aşılmayacak sorun mu? Hayır, tabiki. Kadın çok kazandığını dile getirmez, erkek ise bunun normal bir şey olduğunun farkına varır gül gibi geçinirler. bir şey dikkatimi çekti. Erkek kadından daha zengin daha kariyerli olunca sorun olmuyor, kadın çıkarcı olmuyorda tersi bir durumda erkek neden çıkarcı gözüküyor. Sözde kadın erkek eşitliği ama dediğim gibi sözde..80 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen sıkıntı yaparım benden daha iyi ya da daha düşük para kazanması değilde kariyer yani okumuşluğu mevkisi benim için önemli ben Yüksek lisans bitiriyorum dereceyle mezun oluyorum tüm vaktim okul ev geçiyor adam ne yapmış düzgün okul okumamış onla bunla gezmiş bir başarısı yok hayatta ne yapıyım ben o adamı ne paylaşayım iş konuşamam sıkılır okul konuşamam öyle dertleri yok evleneceğim adam bana bişeyler katmalı diye düşünüyorum
59 Yorumla- +1 yıl
Her insanın meziyeti, ilgisi, düşünce biçimi farklıdır.. Sen yüksek lisans yaparsın, adam lise mezunudur ama sorunlara karşı basiretli olması, çözebilme kabiliyeti, hayata karşı tecrübesi, stratejik hareketi veya hitap edebilme gücü ile senin başa çıkmayacağın nice sorunu halledebilir.. Akademik kariyer hayatla eşdeğer değildir.. Değerlidir.
Cevap sahibi+1 yıl@yarakim tamam öyle olabilir ama dediğim gibi daha az şey paylaşırız ve eminim ki düşünce yapımızda bir olmaz tecrübelerimle de bunu görebiliyorum
- +1 yıl
Temelde bazı paydalar olduktan sonra sorun olmaz kanımca.. Empati, duyarlılık, anlayış, merhamet, tutku vs bu gibi erdemler her iki tarafta da varsa birinin bürokrat diğerinin ırgat olmasının bir mahsuru olmamalı.. Farklılık zenginliktir.. Sevgi saygı diye sığlaştırmadan her hissi ve birikimi buna dahil etmeliyiz.
Cevap sahibi+1 yıl@yarakim ben benzer insanların evlilik yapmasını daha doğru buluyorum ne kadar farklılık varsa o kadar sorun çıkma ihtimali oluyor genel olarak evlenecek kişiler birbirine benzemeli eğitimi olsun aile yapısı olsun çevresi olsun sonuçta o insanla ortak bir hayatım olacak
Cevap sahibi+1 yıl@yarakim bende biliyorum zıt kutuplar birbirini çeker benimde öyle biriyle görüşmüşlüğüm oldu bir ay kadar sürdü o dönem yüksek lisansa başlamıştım o hala okulu bitirememişti birbirimizden sıkıldık bir süre sonra dersleri çok takıyorsun boşver diyordu bana 😅
Cevap sahibi+1 yıl@yarakim geçenin dördünde tez yazıyorum yakınmıymış sebeplerimiz 😊 teşekkür ederim sağol takdirin için
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
84Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Bence sorun olur yani şahsen eşimle eşit olmalıyım maddi manevi her konuda güzellik olarakta yaş olarakta eşit olmalıyımki birbirimize her zaman muhtaç kalıp idare edebilelim her evlilikte mutlaka tartışma basit anlık küsmeler vs olabilir ama birbirimize eşit olmazsak çok kırıcı seviyelere çıkabilir bu durum örnek benim param olmasa sen bi hiçsin altındaki arabayı bile babam aldı bi kendine bak bi bana sırf paran için evlendim vs vs gibi iki taraf içinde asla unutulmuycak bi hale dönebilir o yüzden iki tarafta eşit olursa çok kırıcı bir söz söylüyebilceği ortam zaten olmaz 15 dk sonra tekrar gel buraya sen benimsin diyip sarılıp barışabilirler
21 Yorumla- +1 yıl
Gerçekçi bir yaklaşım, teşekkür ederim
Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. şimdi zaman değişti kimi erkek sorun etmeyebilir. ama riskmi risk. agzından oyle cıkar belki ama ilerleyen yıllarda sorun cıkabilir. tabi akıllarda 2 sey olur birincisi bu adam sana binecekmi. o düşüncedemi. yani senin üzerinden gecinmek. çıkarcımı. belki sen bakcan etcen maddi anlamda. 2si ise asagılık kompleksi sorun olacak. sen 3. yolu arıyorsun. bence en iyi düşünce su olabilir adam sever ok derne olcak karım benim. basarısıyla gurur duyarım. oyleleri var. olimpiyat 1. si vs kadınların kocaları var. kendi adıma cok terchi etmem. sanırım hakims avcı birşeyler var sende
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılKadının karakteri ve asaleti ile ilgili bir durum, gösteriş meraklısı ve hırs odaklı yaşayan ve bu durumu kontrol edemeyip özel hayatına aks ettiren bir kadın kariyerinde hangi aşamada olursa olsun evlilik yürütemez zaten. Denge önemli bir unsur evlilikte, 80 personel çalıştıran fabrika sahibi arkadaşım var, bana dolma yap derim yapar. Kuzenimin eşi ağır ceza hakimi mesela, kuzenim düz devlet memuru, kız evde eşortmanını giyip bize kek yapıyor çay servis ediyor daha doğrusu misafir ediyor, mobilya ustası bir abimiz le tanışmıştım, eşi üniversitede profesör, kadın çocuklarına dışarıdan yemek yedirmemiş hiç anlatıyorlardı, aile terbiyesi, edep vs... meselesi yani. Özgür kız triplerindeki tezgahtarda olsa zaten boş, ilişkilerde mutluluğun kariyer ile veya maddiyat ile ilgili olmadığı bir çok kez psikologlarında altını çizdiği bir unsur zaten
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. kariyer sahibi pek çok kadında ekstra bir ego ve kibir oluyor.. ve kadınların genelinde kendinden daha düşük gelir seviyesindeki erkekleri aşağı görme eğilimi var.. her şey bir kavga anında ağzından çıkacak bir cümleye bakar yani.. hele özellikle kadın doktor eczacı mimar falansa.. eyvah eyvah... yanına yaklaşamazsınız :)
00 YorumlaKişiden kişiye değişir. Karakter ve kişilik sahibi, özgüveni yüksek olan bir erkek, eşinin daha iyi bir kariyeri olmasıyla gurur duyar, mutlu olur ve onu destekler. Ama özgüveni olmayan bir erkek için bu problem olabilir. Kadını eşya gibi gören, kendine bağımlı kılmaya çalışan, kısıtlayan biri bunu kaldıramaz.
10 YorumlaNitelikli bir mesleği varsa...
Kibir de yapmiyorsa...
Ben dengelerim bunu
Benden üstün vb gibi...
Garip düşüncelere de kapilmam
Çünkü para ya da makam mevki odakli bir dünya görüşüm yok.
Hayatin her türlü cilvesini gördüm yaşadım
Bazı şeylerde eşiği astim artık...
O kadin da bunu dengeleyebilirse...
Benim için sıkıntı olmaz10 Yorumla
+1 yılBenim için sorun olmaz, birlikte mutlu ve huzurlu olalım yeter ki. Fakat sorun yapmayan erkek çıkar için mi falan demişsiniz, Türk kadınlarının çoğu çıkar ilişkisi için birileri ile birlikte ve onların parasını yiyor. Bir kere de biz yesek ne olacak?😅 Şaka.
10 YorumlaNeden bu cinsiyetçilik? hiç farkedermi nereden çıkıyor bu tür sorular? kendini bilen Erdem sahibi insan bundan asla gocunmamamalı! ne yani erkek daha kariyerli bir işe sahip olunca eeeee olacak elbet evin erkeği oluyor da, kadın olunca vay bak kocasından daha yüksek vazifelerde birde ondan çok kazanıyormuş mu oluyor?
Hayır kardeşim hayır bu hayat iki kişilik yaşanır ve bakış açısı artık önce insan olmalıdır, bu tip erkek veya kadın varsa acilen tedavi olup kendini geliştirmelidir10 YorumlaBen şahsen sorun etmem ama evliliğin sizde bilirsiniz ki tuzu biberi tartışmadır eğer tartışmalarda bu konu ön plana çıkar ve ben eve senden fazla para getiriyorum sözü geçerse o zaman evlilikte dirlik düzen kalmaz...
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBenda sana şunu soruyorum sen mudursun atıyorum o memur sen eve girince o memurun söylediklerine konuştuklarını saygı duyup sevecekmisin hayır adamı tanıyınca zaten ne kadar uyumsuz olabileceğini daha iyi anlarsın bence bu benim fikrim katılan katılır katılmayan katılmaz katılmayanlar sessizce uzaklaşın 😂
00 Yorumla
+1 yılBunu yaşadım kesinlikle erkek kendini ezik hissediyor ve zaman içinde bu kendisinde öfke ve soğumaya bile sebep oluyor çünkü kendinden üstün birini taşıyamıyor, ona ayak uyduramıyor. İlişkilerde maddiyattan çok fikirlerin ve eğitimin denkliği olmak zorunda düşüncesindeyim aksi halde sürekli huzursuz çıkacaktır veya kadın geri planda kalması gerekecektir ki buna da bir yere kadar katlanabilir. Dolayısıyla ilişkilerde meslek ve eğitim önemli.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 429 cevap paylaştı. Benim açımdan hiç bir problem yok, geliri de kariyeri de benden iyi olabilir. Parasıyla konumuyla marur olan insanlar benim gözümde eziktir. Öyle insanlar benim yanımda konuşamazlar bile. Benim hayatıma giren bir insanın bu tür konuları aşmış olması gerekir. Zaten biz kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye alışkınız ezelden beri.
00 YorumlaBen mutlu olurum açıkçası. ama öyle bir Kadının da kendinden daha az başarılı bir erkekle beraber olma ihtimali bence yok gibi. Ama Karşıma böyle bir durum çıkarsa mutlu olurum , ondan öğrenecek çok şeyim var demektir ve ona iyi ve güvenilir bir yardımcı da olmuş olurum. :)
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 385 cevap paylaştı. ben şahsen eşimin benden yukarıda olması ile onur duyarım. hatta bilmediğim eksik olduğum konularda destek olabilecekse desteklemesi beni mutlu da eder.
30 Yorumlabazen kadınlar erkeklerin yapamadığı ya da zorlandığı bir konuyu rahatca yaparlar hatta erkeklerden daha iyi yaparlar. tabii yaptı diğe kendi kendine sırf kadınım diğe övünüp duruyorsa sorun. değilse iyi
10 YorumlaAksine gurur duyar desteklerim ancak eşim bunu başa kakınç ve ben senden maddi olarak üstünüm kafasindaysa o iş sıkıntı... ama önemli olan karşılıklı sevgi saygı bunlar yoksa diğerlerinin pek bir önemi kalmıyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yılYani kadının görgüsüz değilse adam da saygılı ve efendi biriyse olmaz bence.
13 Yorumla- +1 yıl
Adam ileride komplekse girebilir mi
- +1 yıl
Yani olabilir. Er ya da geç belli eder kendini.
- +1 yıl
Herkes aşağı yukarı kendine denk biriyle olmalı. Arada uçurum olursa sıkıntı çok olur bence.
"Sorun olmaz diyen erkek çıkar odaklı yaşıyor olabilir mi?" demişsin.
Burada asıl mesele çevreden gelen eleştiriler değil iki insanın birbirini bilmesi tanımasıdır zaten.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 304 cevap paylaştı. Aynı yerde çalışmadıkları sürece neden sorun olsun bu şekilde bir kaç arkadaşım var hatta bir çift aynı kurumda çalışılıyor kadın iş yeri müdürü adam sıradan memur gayet iyiler
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı. Erkek içinde gurur verici olur ama tek bir komplekse girerse kadın kendini üstün görürse anında herşey biter yani bu büyük bir risk kolay kolay bir erkek bu riske girmez
10 YorumlaKadının karakterine bağlı bence... Bazıları bunu gündeme taşır ve bu erkek için çok çok zor bir durum.. bazısı bunu mesele etmez e haliyle sorun da olmaz
10 Yorumla
+1 yılSaçma sapan düşünceler.
Ailede senin benim olayina önem verenler için sıkıntı çıkarır, BİZ diyen eşler için kimin ne oldugu önemli değil ailenin sağlığı, mutluluğu onemlidir.10 Yorumla
+1 yılÇok öyle ya. Erkekler hemen ego meselesi yapıyolar zaten. Sorun edecek olan öyle bi kadınla evlenmemeli. Erkekler çocuk gibi her şeyi bi mevzu hâline getiriyolar. Kadın da kazandığını gözüne gözüne sokmadığı sürece sorun olmaz.
20 Yorumla
+1 yılBenim için olmaz. Maaş ve kariyer yarışı mı yapıyoruz yoksa ömrümüzü beraber mi geçiriyoruz? Bunlara kesin cevap veremeyen evlenmesin zaten.
20 Yorumlakızlar elbette olmaz der... lakin teklif ettikten sonra ismimizden önce sorduklari ne iş yaptigimizdir 😁
20 Yorumla
+1 yılErkek, kadınla kariyeri için evleniyorsa veya kadının kariyerine gölge düşürmeye çalışırsa o evlilik uzun sürmez evladım.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Beni sokmaz aksine gururlandırır ama şımarırsa gösteririm ona. 😏
20 Yorumla
+1 yılEvliliklerde kariyer değil, karakter sorun olur. Yoksa erkek ya da kadının kazancı mesleği kariyeri vb önemli değildir. Ama yine de arada bu türden ciddi farklar bulunması işi her zaman zorlaştırır. Makul seviyede buluşulmalı
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılKadın şımarıksa ve ya kocasını sevmiyorsa problem olur
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle yürümez erkek komplex yapar huzursuzluk çıkar, kadını ezmeye çalışır, alttan almaz.
Halbuki zengin erkek daha uysal olur daha çok alttan alır, komplex yapmaz16 Yorumla- +1 yıl
Tam tersi bence
Cevap sahibi+1 yıl@Xxxsudenaz ben gerçek hayatta gördüklerimden ve realiteden bahsediyorum. Sen ise fikirlerinden bahsediyorsun.
Erkekleri hiç tanımamışsın- +1 yıl
Genelleme yapmak, hayatı çok tek düze algılayarak hareket etmeye ve bu sırada kendimizi çok daha fazla mutlu edebileceğimiz seçenekleri karşı durarak onları kaçırmamıza sebep olabilir. Nitekim belirttiğiniz gibi degilim. Tam tersi eşimin kariyerini destekliyorum. Benden daha fazla ya da az kazanmasının hiç bir olumsuz yani yok. Zaten nasıl olursa olsun bu hayatta sözünü hep dinleyeceğim ve değer vereceğim tek ışığım o. Ve bu sizin bakış açınıza göre istista gibi görünsede; asıl gerçek içinde bulunduğunuz kültürün, genelleme yapmanıza neden olan bu tarz yapıları daha sıklıkla karşınıza çıkarıyor olması. Hayat 1 ve 0 lardan farklı değerlere de sahip. Adaleti ve eşitliği, kadın hak ve hürriyeti içselleştirmiş kültürlerde karşılaşacağınız değerler içinde bulunduğunuz bu yapıdan çok daha ayrıcalıklı. :) Malesef insanlar çevrelerinden gördükleri kadarıyla değer yargı kalıplarına sahip. Bu yüzden farklı kültür ve çevreye sahip kisileri anlamakta zorlanılıyor ve farklı olanı da yine kendi değer yargı kalıpları ölçüsünden görme hatasına düşüyor. Oysa eşine dünyaları vermeye çabalayan, hayatina değer katan, aidiyet duyan nice güzel insanlar da var :)
Cevap sahibi+1 yıl@Uga915 toplumsal zihniyetler kolay kolay değişmez. Erkekler kendini üstün göremezse mutsuz olur rekabete girer karşıdakini aşağı çeker. En ufak şeylerde bile itaati red eder iktidarına tehdit olarak algılar. O kadını ezer ve kötü davranır.
Malesef böyle- +1 yıl
Siz narsizmi tanımlıyorsunuz. :) işin icine psikopatlıkta giriyor. Narsist erkekler ve kadınlar bu yapıya sahip olabilirler ve belirtiğiniz özelliklere oldukça yatkındırlar. Ama toplumun hangi cehennemi kendisine reva gördüğü bizi ilgilendirmez. Biz kendi seçimlerimizden sorumluyuz :) Dolayısıyle genellemeler de bizi ilgilendirmez. Çünkü bir tane hayatımız var. Ve kısacık bir ömrümüz. Nasıl yasamak istedigimiz bizim sorumluluğumuz :) Bizim seçimimiz. Benim ve sahip olduğum çevre için kadın kutsaldır. Her kadın bilginin, bilimin, adaletin, çağdaşlığın doğal bir lideridir. Eşimin benden daha iyi imkankara sahip olması, onu hep onurlandiracagim en güzel hedefim. Kadınların etkin olduğu hak ve ayrıcalıklara sahip adil bir düzende her şeyin güvenilir, huzurlu ve mutluluk getireceğine yürekten inanıyorum. Ve her daim bu değeri destekliyorum. İster patronum, ister hayat arkadaşım olsun. İster daha az, ister daha çok kazansın, sözünden asla hiç çıkmayacağım ve tüm emeğimle varlığına ömür boyu hep layık kalmayı amaçlayacağim tek güzel insan yine bir kadın olacak :) Onu gururlandıracak, onu örnek alacak onu onurlandiracağım.
Bence herkes bir kadına, eşine veya arkadasına bu değerlerle hep lâyık kalsa güzel bir dünya olurduk. :)
+1 yılBenim için problem olmazdı diye düşünüyorum ama bir yandan da gururu düşürüyor biraz halk kötü bakar
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Cok büyük problem olur. Ezilir, aşağlik komplexe kapiliriz, çatlariz..
Çünkü biz slagiz ya..10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇok oluyor
Bir çok bayan söylüyor bayanın parasını alacağına canını al10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir de olmayabilir de. Bu şekil binlerce evli var kaçında sorun oluyor ki? Çok az bence.
10 Yorumla Merhaba,
Erkeğin daha iyi bir kariyere sahip olması kadar kadın da pekala olabilir.
Işıkla kal10 YorumlaBu kariyer işleri mühim tabi. Fakat merkezde olan birbirine karşı rekabet olamaz, olmamalı. Birini sevdikten sonra gelen, onunla iyi ve kötü günde daima gurur duymaktir.
10 Yorumla
+1 yılEvet çünkü hepsine batan bir durum bu. Bütün erkekler, kendinden daha yüksek mertebede bir kadın gördüğünde gururuna yediremiyor ve her şeyine bir kulp takıyolar. Sağlıklı bir evlilik olmaz 🍃
10 Yorumla
+1 yılKadın-erkek eşitliği vs. derken ne kadar samimi iseniz evliliğiniz de o kadar sorunsuz olur.
Kadınlarda erkeğin arkasına saklanma ve erkekten alçak olma hevesi var maalesef. Şeyma Subaşı sendromu kadınların genelinde var.00 YorumlaKadın bunu dikkendirirse tartışmalarda olur evet...
10 YorumlaSonuçta kazançlar aynı eve giriyor problem olmaz lakin kadın gündeme getirmezse
10 Yorumla
+1 yılEn büyük örneği Polonya. Kadınlar erkeklerden daha iri yapılı ve iş imkanları daha fazla;
Genelde kadın her yönden kendinden daha iyi bir eş bulmaya çalıştığından ikili arasında sorun çıkar.00 Yorumla
+1 yılGünümüzün en büyük sorunlarından birimi?
Eğer kadın kibirlenip bana saygısızlık yapmiyacak
Beni yönetmeye calismiyacakda
Istediği kadar kazanabilir00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEgolu bi erkekse oluyor erkek problem yaratıyor
Pısırık bi erkekse kadın moduna girince kadın iÇin problem oluyor10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılErkek arkadaşımın annesine göre durum böyle, erkek adam karısından düşük maaş alırsa bir süre sonra kendini erkek gibi hissetmezmiş :/
10 YorumlaHiçbir erkek param var diye şımaran kadın istemez. Bu kadını itici yapar. Her tartışmada bunu kullanan kadın iticidir. Bu erkekler kendine bağımlı kadın istiyor diyenler, sadece hanzo türünden erkekleri görüyorlar sanırım : ))
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 336 cevap paylaştı. Erkeğin özgüveni yeterli değilse problem olabilir
veya aralarındaki samimiyeti kaybetmişlerse10 YorumlaBenim yaptığım işim şöyle benim kariyerim böyle ben senden şu kadar fazla para kanıyorum diye erkeğe bu şekilde sözlü olarak sıkıntılar yaratıyorsa eğer sorun olur.
Diğer türlü olacağını zannetmiyorum açıkçası.11 Yorumla
+1 yılBence problem olmaması lazım ama problem yaratıcak biriyse o kişiyle hayat kurmamak daha iyi...
12 Yorumla- +1 yıl
Peki evlenmek isteme nedeni bu olabilir mi bir erkeğin?
- +1 yıl
Bu kişiden kişiye göre değişir karşındakini iyi tanımalısın
+1 yılBence değil hatta gurur bile duyarım eşimin benden daha başarılı olmasından
30 YorumlaAbla kardeş arasında bile bu problem oluyorsa erkek kadın arasında böyle bir problem olması mümkün tabi ego yarışı da varsa içinde evet olur.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 734 cevap paylaştı.
+1 yılHer türlü sorun oluyor. Sorun olmaz diyen erkek bile ilerleyen zamanda sorun yaratıyor. Sorun etmeyen erkek sayısı çok azdır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdi millet yine mangalda kül bırakmayacak ama kesinlikle problem olur. Ama bazı durumlar istisna.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 664 cevap paylaştı.
+1 yılValla beni parasıyla dövsün. O. rspu muamelesi yapsın. Zoruma gitmez. 🤣
10 Yorumla Valla bana acayip uyar 😃 bende yapmaz ama kadin bir sure sonra kesinlikle basa kakar 😃
00 Yorumla
+1 yılHayir sorun olmaz, ama erkegin kariyerinin iyi olmasi zaman ayirmasi islerine cok sorun oluyor.
00 Yorumla
+1 yılKadının davranışları ve çiftin karakterleri çok önemli. Sorun olma ihtimali yüksek bir durum
00 Yorumla
+1 yılkariyerli olması önemli değil aylık kazandığı miktar önemli döviz bazlı olursa özellikle şahane olur
00 YorumlaNeden problem olsun aksine göğsümü kabartır benim. Sonsuz desteklerim...
00 Yorumlabence olur. erkek yönlendirilen olmayı kendine yediremez.
00 Yorumla
+1 yılSevgi varsa cidden bu sorun sayılır mı ancak gurur duyulur
31 Yorumla- +1 yıl
Sevginin olduğu yerde hic bir zaman sorun olmaz
- Devamını Gör (68)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası