Eski sevgilimden kalan travmalarıma yeni sevgilimde de devam ediyorum? Allah aşkına yardım edin bıktım kendimden?

Benim ilk sevgilim 20 yaşımdayken olmuştu, uzun süren bir şey değildi ama çocuk acayip toxicti. Mesajlaşırken chatten bir kere çıktım diye problem yapmıştı. Nerde olduğuma inanmayıp fotoğraf istiyordu, bazen o da yetmiyor görüntülü arıyordu. Her şeyime karışıyordu. Bende çocuktum ne bileyim..
Neyseki kurtuldum ondan, unutamama gibi bir durumumda yok. Ama ondan bana kalan tek şey toxicliği.

Şimdi yeni bir sevgilim var, çok seviyorum onu, o da beni seviyor. Ama bir problem var ki ben eski sevgilimin bana uyguladığı davranışları ben bu çocuğa yapıyorum. Yok neden chatten çıktı, yok nerde, yok kanıt istiyorum yok bilmemne..
Nasıl kurtulurum bu davranışlardan? O bana güveniyor, özel alanımı işgal edecek bir şey yapmıyor. Ama benim sevgi anlayışım bu toxic hareketler galiba ve kurtulamıyorum, nasıl vazgeçerim?
Eski sevgilimden kalan travmalarıma yeni sevgilimde de devam ediyorum? Allah aşkına yardım edin bıktım kendimden?