Yani daha işe başlamadı o. Kıyamıyorum başka ihtiyaçları olur diye ona birsey ödetmiyorum. Bunun nesi kötü?
Sizin ilişkilerinizde bu hesap konusu nasıl?
Yani daha işe başlamadı o. Kıyamıyorum başka ihtiyaçları olur diye ona birsey ödetmiyorum. Bunun nesi kötü?
Sizin ilişkilerinizde bu hesap konusu nasıl?
Hesabı erkek öder ama çok istiyorsan işe başladığın zaman bana güzel bi yemek ısmarlarsın ödeşiriz de. Hesap ödemek erkeğin işidir ben sana yatırım yapmaktan hoşlanıyorum çünkü sen benim ciddi düşündüğüm kızsın ama bu konuda sert çıktıkça beni bozuyorsun buna gerek yok de. Kıza ödetmeyin hiçbi zaman ya. Kendimizi yanınızda erkek gibi hissediyoruz. Bu da çok kötü bir şey sizden soğuyoruz. Sizin de erkek olmadığınızı, maskülen olmadığınızı hissediyoruz. Tüm ilişki bozuluyor
Daha tecrübesiz yıllarımda yani 18 -19 yaşında karşımdaki erkek benim ödememden çok rahatsız olmuştu ve hatta kavga boyutuna varmıştı iş bir kaç defa. Ama benim çok hoşuma gitmiyordu bu durum sonradan alışmıştım ama ayrılırken bu bana ima edildi mesela... Halbuki yani başta benle bu nedenden ötürü kavga etmişti ve ben böyle biri değildim o beni öyle birine çevirmişti.
Her neyse şu an 30 yaşındayım ve hesabı kendim ödemeye dikkat ediyorum ve eğer karşı taraf bana hediye aldıysa ben ona ya bana aldığı hediyenin değerinden fazla bir hediye almaya özen gösteriyorum ya da iki hediye alıp altta kalmamaya dikkat ediyorum. Çünkü insanlar paraya çok önem veriyorlar.
Artık ztn biriyle görüşmeden bin defa düşünüyorum. Sonuç olarak da kimseyle görüşüyorum uzun zamandır...
Bizde, sen öde ben öde olmuyor. Ortak hesap var ordan hallediyoruz. Bazen ben kendi hesabımla öderim diyorum, o da bir sonrakine de ben öderim o zaman falan diyor. Yük olmak istemediği için böyle hissetmiş olabilir kız arkadaşın yani en azından senin öyle düşünmemeni istemiş. Karşında güçlü durmaya çalışmış gibi düşünebilirsin.
Sen sürekli teklif et ama ısrarcı olmamaya bak. Yani kavgasını bile yapman onun güçlü duruşunu bozabilir etkileyebilir. Kendi açından iyi niyetli gibi görünsen de, o senin hakkında olumsuz düşünebilir.
Dostum çok iyi yapıyorsunda bunu öyle yapma, kavga ederek olmasın bu iş. Yani sana yük olmak istemediği için yapıyordur. Ne mutlu ki sana yük olmak istemiyor ve gururlu biri. Sende iyi yapıyorsun ancak senin daha çok dikkat etmen gerekiyor. Zira sen kavga ederek sen çalışmıyorsun vs dersen üzersinZ her seferinde bunu yapacaksan bir şekilde daha kibar şekilde hallet veya daha uygun yerlere gidin.
Cevap
33Cevap
Allah başka dert vermesin. Bu sebepten ötürü kavga edilir mi ya.
benim sevgilim olmadı hiç ama sevgilim olsaydı hep ben öderdim erkek olarak.. ama senin kendi kararın tabi anlaşamıyorsan ayrılman daha doğru
Böyle bir kızı bulmuşsun bunuyorsun her erkek böyle bir kız ister çok nadir küçük şeyleri ona ödettir tatlı yerken o ödesin ya da kahve falan bu kızı da kaçırma ve sen yine kıza ödettirme bu arada helal sana
Teşekkürler
Benim teorim şu, biraz güç dengesizliği var ve birkaç nedenden dolayı sorunlu olabilir. Arkadaşına da kızgınlık ve öfkeye yol açabilir ve sorun da bu. İlişkiye yeterince katkıda bulunmadığını ya da kendisinden faydalandığını düşünebilir. Bu sadece bir teori.
Bu güç dengesizliği olaunca arkadaşının sana bağımlı olma olasılığını artırabileceği endişesini gösteriyor onun için kavga ediyorsunuz ama bence güç dengesizliği.
Benim bir ilişkim olmadığı için hesap konusuna daha gelmedik bile.
Delimisin tabiki davranışın harika bi erkeğe yakışır şekilde çok incesin gerçekten
Teşekkürler
Rica ederim
Bence her seferinde sen ödediğin için mahcup oluyordur. Ama sen de sevdiğin düşündüğün için ona ödetmek istemiyorsun. Herkes kendince haklı bir yerde. Şey yapabilirsiniz yemeği siz ödeyin tatlıyı ve ya kahveleri o alsın. Sorun haline gelecek durum değildi aslında aranızda halledebilirdiniz.
Çalışmıyorsa sizin ödemeniz normal bence de ama iki tarafta çalışıyorsa sürekli bir taraf odememeli
Teşekkürler
Sizi takdir ediyorum. Doğru ve ince bir davranış. Kavga edilecek en saçma konu bu hesap konusu.
Teşekkürler
Bende bu yüzden kavga edicem az kaldı. Sürekli ben ödüyorum. Konun para olması bi kere çok saçma kimde varsa o öder ciddi ilişkilerde bu önemli olmamalı. DEĞİL ZATEN ama hep hep olmaz. O l m a z bu yargılancak bişey değil kimseyide cimri ya da para göz olmuyor. Her seferinde sende ödeme bende ödemim sıra sıra olur veya cidden durumu yoksa 2 ay bile ödersin ama düzgün dilde kalp kırmadan söylenir bu anlamayan kıt kafalı insanlarda var işte benimki mesela kim erkek kim kadın anlamıyorum bazen neyse hacı düzgünce konuş sen anladın bence
Düşüncen çok güzel ama ara ara izin ver rahat edemiyordur belki
Teşekkürler
Bu yüzden tartışmaya gerek yok bence. Sen çok düşünceli davranmışsın ama kız arkadaşın bundan rahatsız oluyorsa da anlayış göster bence bazı küçük şeyleri onun ödemesine izin ver. Belki de sana yük olmak istemiyor olabilir.
hata yapıyorsun, düşüncen güzel ama onunda duygularını düşünmelisin kendisini bu şekilde sürekli kötü hissetmesine yol açarsın. bırak ufak tefek hesapları ödesin göreceksin her şey daha güzel olacak.
Demek ki hesabı sürekli senin ödemenden dolayı ağırlık alıyor. ve kendini kötü hissediyor
Senin tek yapman gereken arada sırada onunda sana bir şeyler ısmarlamasına izin vermen sadece
Arada onunda ödemesine izin ver rahat edemiyor olabilir .
Yarı yarıya ödemek daha mantıklı fakat bunun içinde kavga edilmez
Ben böyle şeyleri aldırış etmiyorum açıkçası. Sevgili ile görüşüp mutlu olursam parayı kimin verdiğinin benim için bir önemi olmuyor. Bu kırıcı hesap konusu vs.
Kızın neden böyle davrandığını anlamak önemli. Ama tahminimce, hiç ödemediği kendisini borçlu hissetti. Altta kaldığını, sevgisini gösteremediğini düşündü. Bence her zaman senin ödemene gerek yok, arada ona da ödetebilirsin. Muhtemelen kendisini kahraman gibi hissedecektir.
Eğer kız arkadaşının şu an işi yoksa nezaketen ona hesap ödetmemen çok güzel bir davranış bence çok ince. Bu konuda tartışmanızı gerçekten anlayamadım
Düşüncen kötü değil ancak karşındaki bı yerden sonra kendini ezik hisseder karekterli biri ise izin ver oda kendini göstersin varlığını hissettirsin
Açıkçası bu durumu dengeye getirmeniz gerektiğini düşünüyorum. Ben erkek arkadaşınızın yerinde olaydım kendimi ilişkide bir yük olarak görürdüm. Ayrıca biraz da onur kırıcı... Hesabın boyutuna bakmaksızın sırayla ödemenizi öneririm. Teşekkürler
Kavga sebebine gelebilecek kadar ne oldu bilemem ama 1 kerelik ona ödettire bilirdin. Belki o da sürekli sen ödüyorsun diye mahcup da olabiliyordu. Barışırsınız..
Bu durumdan rahatsızlık duyması veya mahcup olması normal gayet insani bir durum ama bunu kavga haline getirmek, ciddi ciddi tartışmak gereksiz..
Oldu jste
Çok kırıcı bir tartışma olmadıysa düzelte bilirsiniz ve düzeltmelisiniz de bana göre, gereksiz bir neden çünkü..
Çok ince düşünmüşsünüz. Ama o da mahcup oluyor demekki ☺️
Sizin yaptığınız doğru kadın kendi kendine tribe girmiş diye düşünüyorum. Kötü bir şey yapmıyorsunuz sonuçta kötü bir niyette yok.
Basbaya kötü. Onu kendi sorumluluğuna alıyosun, güçsüz konumuna koyuyosun. Kendisine olan saygısından hesap ödetmek istemiyor sana.
Ayda yılda bir kahve ısmarlamasına izin ver gönlü olsun kızın. Bende harcatmayı istemem ama daha rahat hissetmesi için ödemesine izin verirdim.
Sana çok yüklenmek istemiyor belli ki. Aranızdaki tek sıkıntı bu olsun. Sen de onun gönlünü almak için arada 1 2 kahve ısmarlamasına izin ver.
Başlığı okuyunca çok ödediğiniz için kavgayı siz ettiniz sandım. Arada izin verin onun da ödemesine
Sizi takdir ediyorum erkek böyle olmalı erillik tavan
Teşekkürler
10 kere o ödediyse 2 kere ısrar kıyamet ben ödemişimdir, bana ödetmezlerdi. Başka konuda küfretsemde yiğidi öldürüp hakkını da yemem 😂
Ben hesabı odetmezdim artı cebine haslik koyardım cebimde para az olduğunu bilsin az bir şey cebime zorla para katacam diye ugrasirdi
Biz unide sinif arkadaşıydık. Harçlıklarimizi birleştirir ortak harcardik. Böylece hiç hesap vs. Sorun olmazdı aramızda.
Kavga yersiz olmuş çalışmıyorsa bunu düşünmen güzel. Ama hesap fazla tutmadığı gün ona ödete bilirsin bence
Hemcinslerim iyice azitmiş, bunun icin kavga mi edilir 😄
Bende sürekli karsj taraf oderse tartışma çıkarırım bende çalışmıyorum ama öyle hep erkek hep erkek olmaz
Ara ara Küçük şeyleri ödemesine izin ver o kızı da Sev merhametli davran ona
Ödesen dert ödemesen dert çözemedim bende 😅 sırayla olsun hak geçmesin
Benim ilk hesapı o ödesin sonra ben istedi kadar öderim ilk hesap kız öderse o kızla olur
değişiyordu duruma göre ama hiç tartışma konusu olmadı
Ben hep garibanim reis hep ben ödedim ama hic bana bi kahve alan olmadi buda benim enayiliğim.
Lafa geldimi hayar müşterek hesaba geldimi kız ödesin
Erkek ödesin pardon
Bu zamana kadar harcadıklarını topla ne çıkarsa yarısını işe girince sana geri ödesin.
Benim başıma da aynısı gelirdi muhtemelen
helal olsun sana.
canım olduğuna yemin ederim. Kadınlar iyilikten anlamaz. O yüzden yapma. Ona yedirdiğin içirdiğin parayla düzinelerce kadınla gezebilirsin. Bir tanesine takılı kalmak hamallık.
En azından arada ödemesine izin ver kendisini daha rahat ve mutlu hisseder
Kızın kavga etmesi büyütmesi yersiz. Zaten erkeklerin maskulen olduğu çok az yerler kaldı ödemen normal
Senin gibi insanlar var mı ya
Yahu kendimi bisey sancam bak
manyak misiniz :D
Evet
İlerisini göremiyorum kadınların aklı bizim gibi değil kardeşim arada şaşırtmak lazım ki işe yaradığını anlasın
Ben ödemek istediğim zaman ben ödüyorum ama bakıyorum o da elini cebine atıyor mu? Attığını farkediyorum ve hoşuma gidiyor o an benim veya onun ödemesi aklıma bile gelmiyor. Bazen ben ödemek istiyorum diyor ve ısrarcı olmuyorum.
Hayret, Tr'de hesabını karşı tarafa kitlemeyen iyi yürekli kadınlar da varmış. Bence tut kaçırma.
Her zaman sen ödeme, sa*lak olma. Bırak kendi hesabını o ödesin. En azından yemeğe çıkacak yanına para bulundurabilir. Sen onun babası değilsin birader. hahah
Arada müsaade edersen kendini bu kadar kötü hissetmez, ben genelde hislerin açıkça söylenmesi taraftarıyım niye ödemek istediğini anlatırsan anlayış gösterir, sonuçta sevgilin bir şeyleri başkalarına danışacaksan niye sevgilin, muhatabın o olmalı.
Ben ilişkilerimde kimin ödediğini hiç sorun etmedim , eden birine de denk gelmedim neyseki
Birimiz yemek odediysek diğeri kahve /tatlı vs almıştır, sinema bileti almıştır ; diğer bulusmada başka bir şekilde ödenmiştir falan
Bırak ödesin, sen zaten hayatını vermişsin ona ödemekle, Bi çay kahve ödedi diye Trip atıyorsa, zaten bu ilişki yürümez Dostum
bu zamana kadar hep onlar ödemişti bende erkeğe ödetme taraftarı değilim benimde ödediğim oluyodu ama kabul etmiyolardı
Ben hic karismiyorum karistitmiyor zaten odeme kalksam kavga cikar🤣
konusunu açmıyorum o öder, ben öderim karma
Sen niye ödüyorsun herşeyi. Biraz aklını çalıştır, sen darphane misin?
Ne güzel benim ki de benimle bir kahve bile içmeyip üstüne sürekli para istiyordu ….
Bence herkes kendisinikini ödemeli ya da bir kere sen bir kere kız ödemeli erkekleri sömüren kızlardan nefret ediyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?