Ben bir hata yaptım ve çözüme ulaştırmak istiyorum?

Biz eşimle nişanlıyken benim bekar evime 10 yıllık arkadaşı geldi lol falan oynuyorduk yalnızdık ben nöbetten çıkıyordum ve hep o saatte arayıp gelmek istiyordu en son gelmesinde oyun oynarken benimle şakalaşmaya başladı o sırada nefesini boynumda hissettim ve hemen evden gönderdim sonra bir iki gün geçti aradan ve tekrar geldi bu sefer onunla neden böyle yaptığı konusunda konuşmaya çalıştım bu arada bu şahıs eski sevgilisiyle eşim ve benim yüzümden ayrıldığını düşünüyordu halbuki eski sevgilisi onu aldattı ve bu sebeple onu terk etti işin kötü yanı olayın devamı ben eşimi çok seviyorum bu adam defalarca kez eşim hakkında beni dolduruşa getirip manipüle etti ve evime geldiğinde ona kızarak tekrar kovdum ama mesaj yoluyla ısrar ısrar devam etti ve o zaman nişanlılık dönemimizde eşim beni hep görmezden geliyor sürekli kavga ediyorduk bu sırada dolduruşlar da devam ediyordu ve olanlar oldu biz eşimin arkadaşıyla birlikte olduk daha kötüsü ben eşimi gerçekten seviyordum ve manipülasyonlara devam etti resmen eski aşkının intikamını alıyordu bizim ilişkimizden ben eşimle aramı düzeltmek için taktikler istiyordum ama o hep dolduruşa devam ediyordu en son aynı işte çalıştığımız için farklı bir şehire geçecektin eşimde gelecekti ancak arkadaşı eşimin gelmesine engel oldu ve 3 ay boyunca da o kişi ile maddi zorunluluklar dolayısıyla birlikte kaldık ( mecburdum köpek vardı ve köpeğimi kimse istemiyordu kabul edenlerde erkekti eşim durumu bilmediği içinde ısrar ısrar arkadaşıyla kalmamı 10 yıllık arkadaşım falan diye istedi) burada da bizim ilişkimiz devam etti bu kişi hem eşimi hem beni dolduruyormuş eşimle konuştukça bunun bir manipülasyon olduğu kafamda netleşti bu sırada ben nişanı attım çünkü her şey midemi bulandırıyordu. Ben obsesif kompülsif bozukluk mani depresyon atağı + cinsel obsesyon rahatsızlığı olan biriyim lütfen yargılamayın yaptıklarımdan çok pişmanım ve bu akıl almaz bir hal aldı şuanda eşimle çok iyiyim ama bu durum aklımın köşesinde anlatmak istiyorumtavsiy?
Ben bir hata yaptım ve çözüme ulaştırmak istiyorum?