Ayrılma kararı aldım ama yaptığım doğru mu?

Yaklaşık 9 yıllık evliyim. iyisiyle kötüsüyle elbet bizimde kusurlarimiz tartismalarimiz oldu ama bir şekilde hep alttan alan durum düzelten ben oldum. esimle aramda baya yaş farkı var. Kendisi 51 yaşında Ama olgun olması gereken o iken bu ilişkide sanki 18 yaşında erkek çocuğu egliyorum gibi geliyor artik. Bu kararı almamda ki konu da su şekil. bundan 1.5 yıl önce annem rahatsizlandi. Memelekete gidip ilgilenmem gerekti o arada eşim evimizde kalıp çalışmaya devam etti. Bir müddet kaldıktan sonra döndüm ve fark ettim ki eşim bir erkek arkadaş edinmiş baya da samimiler. İlk başta asla karşı çıkmadım. Hatta 3 kişi programlar yaptık. Esim işteyken (hep işi gece 12 de biter) bu arkadaşı arıyor bilet alamadığını beceremdigini söyleyip gelip eşimi alıp evine götürmüş orada işi hallederken icmisler. Esim eve geldi içki kokuyor. ictin mi dedim hayır dedi çıkınca tabi ki yalan söylemesi ve gittiğini arayıp söylemediği için tartıştık baya. Ben yalandan dolayı ayrılmak istediğimi söyledim bana yalvardı. Engelledigini o arkadaşını bir daha gorusmeyecegini vs söyledi. korktugu için yalan söylediğini vs söyledi. bir kere daha şans verdim. Bir daha o adamla gorusmemesi şartı ile çünkü eşim ben gelemem eve gitmem lazım dediğinde ısrar edip ara karını mesai var de demiş. Esimde arayıp tabi ki mesai var demedi bana ama aklınca saklayabilecegini düşündü. Neyse geçen gün gene görüştüklerini öğrendim adam arayıp duruyor. Nasil gene arıyor diye sordum mesaj atmış da birşeyde yardım istemiş. engelle dedim konuyu kapattım. Gecen pazar günü , eşim bana o arkadaşından için klima alacağını söyledi uygun fiyatlı. tartistik. klimayi alma ve engelle şunu dedim. ve baya kavga ettik. aklinca inat yapıp gidip o klimayı aldı bir de içki içip geldi. ictin mi dedim yok dedi ama müthiş kokuyor. Hala daha bir de kendi haklı hareketleri yapıyor evde kapı carpmalar vs. İçki içen içer beni ilgilendirmez. ama bir arkadaş içki içmek uğruna yalan soyletiyorsa buna teşvik ediyorsa istememek hakkım diye düşünüyorum. Ha tabi ki en büyük suç ta eşimde. Karsidaki istediği kadar yalana teşvik etsin söylemeyen söylemez onu da biliyorum. Bir de bu adamın eşinden ayrı imam nikahlı bir eşi daha var. Bir de bu yüzden istemiyorum. Dun seni içkiye alistirdi bu gün de aynı kendi gibi eşinden ikinci eşi saklamaya alistirir diyorum. Sonuc olarak ayrılmaya karar verdim. Bu konuda ayrılmam enteresan mi? Kaç yıldır ilk kez bu adamla görüşme dedim.

Ayrılma kararı aldım ama yaptığım doğru mu?